Boot windows problem??Help!!

poruka: 19
|
čitano: 12.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Situacija je nevjerovatna i nemoguca...Znaci problem je u tome sto ne mogu da kad dodje do stavke "press any key to continue" ne detektira mi tipkovnicu...Imam 4 tipkovnice ispravne kraj sebe.Sve 4 rade i u biosu,mogu pokrenuti bios,rade u windowsu,ali znaci jedino kad dodjem do boot da pritisnem key da pokrenem instalaciju windowsa 7 nece da prihvati tipkovnicu,kao da je namjerno iskljuci... Milion puta sam instalirao windows,znam sve,ali ovo mi se nikada nije desilo.. Rjesenje?Savjeti?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Boot windows problem??Help!!
Cyber_Freak kaže...
Situacija je nevjerovatna i nemoguca...Znaci problem je u tome sto ne mogu da kad dodje do stavke "press any key to continue" ne detektira mi tipkovnicu...Imam 4 tipkovnice ispravne kraj sebe.Sve 4 rade i u biosu,mogu pokrenuti bios,rade u windowsu,ali znaci jedino kad dodjem do boot da pritisnem key da pokrenem instalaciju windowsa 7 nece da prihvati tipkovnicu,kao da je namjerno iskljuci... Milion puta sam instalirao windows,znam sve,ali ovo mi se nikada nije desilo.. Rjesenje?Savjeti?

Dali ti je tipkovnina USB, ako da neće radi i moraš ušteka tipkovnice koji ušteka na PS2 jer taj naćin radit će.

13 godina
protjeran
Imam pored sebe 2 ps2 tipkovnice,2 usb i jednu bezicnu... ;) Kao sto rekoh,sve rade u windowsu,biosu,ali kad dodje do tog koraka kad moram stisnuti "press any key" za instaliranje windowsa 7 ne reagira uopce,samo prodje taj korak i ulazi u windowse...Za poluditi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cyber_Freak kaže...
Imam pored sebe 2 ps2 tipkovnice,2 usb i jednu bezicnu... ;) Kao sto rekoh,sve rade u windowsu,biosu,ali kad dodje do tog koraka kad moram stisnuti "press any key" za instaliranje windowsa 7 ne reagira uopce,samo prodje taj korak i ulazi u windowse...Za poluditi...

Ok, dali si siguran da ti je Win 7 botabilan? Probaj na drugom kompu pa da vidiš dali je do nje. Ili ti je cd/dvd čitač u banani.

13 godina
protjeran
Bootabilan je...Kada izvadim hard disk,i kada dodje do toga koraka onda mi prihvati na tipkovnici kad stisnem i krene instalacija...lool Izgleda da sam pokupio opaki virus...A ne mogu ga se rijesiti...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cyber_Freak kaže...
Bootabilan je...Kada izvadim hard disk,i kada dodje do toga koraka onda mi prihvati na tipkovnici kad stisnem i krene instalacija...lool Izgleda da sam pokupio opaki virus...A ne mogu ga se rijesiti...

Kažeš da si vadio hard disk i onda se prihvača tipkovnica? To znači da ti u Biosi nije prepoznao hard disk. Problem je u kabelu. Stavi natrag hard disk i dobro uštekaj i upali ga i uđi u BIOS i dali ti je vidljiv? Kod instalacije on se obriše formatiranjem ukoliko nemaš važni podataka.

13 godina
protjeran
Ma vidljiv je on...I ne mogu da dodjem uopce do tog koraka da ga formatiram... Isteko kablove,usteko ponovo,probo sa drugim,ista stvar.Probao druge win 7,ista stvar..A kod frenda oce oba win7 da pokrene bez beda.. Kazem,kad dodjem do tog koraka gdje treba pritisnuti bilo koju tipku da pokrene boot ,tipkovnica ne reagira...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nisam nikada probao,ali mislim da mozes instalaciju pokrenuti iz samih Win!

Dakle,upali Win,ubaci DvD i odaberi opciju Install,trebalo bi se samo restartirati i krenuti bez"press any key to boot Cd-DvD"

Ili da probas restartirati BIOS,mozda upali?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Cyber_Freak kaže...
Ma vidljiv je on...I ne mogu da dodjem uopce do tog koraka da ga formatiram... Isteko kablove,usteko ponovo,probo sa drugim,ista stvar.Probao druge win 7,ista stvar..A kod frenda oce oba win7 da pokrene bez beda.. Kazem,kad dodjem do tog koraka gdje treba pritisnuti bilo koju tipku da pokrene boot ,tipkovnica ne reagira...

Koliko sam skužio ti želiš formatirati disk jer si se zarazio s nekim virusom. Jesi ga probao s nekim alatom izbrisati? Kojim ako jesi?

A da probaš pokrenit instalaciju iz windowsa ako su još uopće u funkciji?

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
16 godina
neaktivan

Prijedlog 1.

Odnjeti disk na drugi pc i formatirati ga.

Kad ga vratiš u svoj pc neće ti davati "press any key to continue" jer neće naći boot dio na hard disku i automatski će početi čitati CD.

Prijedlog 2.

Ubaci neki CD od linux live distribucije jer ti live CD neće davati "press any key to continue" nego će direktno boot-ati.

Formatiraj disk kroz linux.

Ubaci Windows 7 CD koji će se automatski boot-ati.

16 godina

-uključi opciju USB-legacy (ili sličan naziv) u BIOSu, snimi..

Objašnjenje:

- USB tipkovnica je aktivna dok se PC pali (BIOS) nakon tog se support gasi dok se ne učita OS-driver, za to vrijeme opcija legacy omogućuje rad tipkovnice.

Pošto se pojavljuje poruka ''press any...'' znači da je medij OK.

Drugo rješenje, botoaj neki linux, on će automatski bootati s medija, formatiraš disk i tad bootaš install, krenut će automatski bez obzira na tipkovnicu.

btw, i PS/2 tipkovnica ima opcije u BIOSu, mora biti priključena za vrijeme paljenja inače ne radi. (blicnu lampice).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran
ihush kaže...

-uključi opciju USB-legacy (ili sličan naziv) u BIOSu, snimi..

Objašnjenje:

- USB tipkovnica je aktivna dok se PC pali (BIOS) nakon tog se support gasi dok se ne učita OS-driver, za to vrijeme opcija legacy omogućuje rad tipkovnice.

Pošto se pojavljuje poruka ''press any...'' znači da je medij OK.

Drugo rješenje, botoaj neki linux, on će automatski bootati s medija, formatiraš disk i tad bootaš install, krenut će automatski bez obzira na tipkovnicu.

btw, i PS/2 tipkovnica ima opcije u BIOSu, mora biti priključena za vrijeme paljenja inače ne radi. (blicnu lampice).

Svaka cast..to je bilo rjesenje..hvala puno..!!!

13 godina
neaktivan
biranje windowsa -problem

e ovako,instalirao windowse na ssd,sve normalno islo i sad svaki put kad palim komp izbaci mi onaj windows boot manager i pise da moram birati izmedju windows 7 i windows 7,dakle dva puta pise jedno te isto,dosad je svaki put bilo sve normalno,pa eto ako neko zna bio bih zahvalan

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da nisi možda dva puta instalirao windows 7 .  Daj pokaži sliku iz my computer

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nemam nista da uhvatim sliku,samo sam stavio driver za net da mogu ovamo doci,ak nista drugo probat cu ponovno win stavit,kad odem na doljnje winse kaze da nema drivera za njih a na gornje mi radi

13 godina
neaktivan

Si mozda koristio kakv Windows Loader ({#} ) ?

Nebitno
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nisamstalno koristim jedne te iste ,sa istog dvd a

17 godina
neaktivan
DESKTOPKING kaže...

nemam nista da uhvatim sliku,samo sam stavio driver za net da mogu ovamo doci,ak nista drugo probat cu ponovno win stavit,kad odem na doljnje winse kaze da nema drivera za njih a na gornje mi radi

a print screen tipka + paint?

najvjerojatnije ti je na drugom disku (ak imaš) jedna particija ostala sistemska + ostali su boot fajlovi od prethodnih windowsa.

edit: il je u boot manageru ostao zapis od prijašnjih winsa, pa ti sad traži

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 20:32 (thucydides).
12 godina
neaktivan

Makni si u msconfigu da ti neprikazuje to

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice