Problemi s DEV-C++

poruka: 23
|
čitano: 14.341
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problemi s DEV-C++

Svaki puta kada pokrenem DEV-C++ ili nešto kompajlam cijeli mi se ekran zacrni.
Mislio sam da je problem u DEV-u pa sam ga pobrisao i ponovo instalirao, ali ništa. Pa sam instalirao Visual C++ i opet isti problem.
Možete li mi pomoći, stvarno mi već ide na živce.

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi s DEV-C++

malo detaljnije...da li i s drugim programima sličnog softwera ti se to dešava...da li inače ti se to dešava....da li si dev skinuo s neta i slične stvari
Prvo pregledaj komp od virusa i drugih gamadi pa restartaj....javi onda što se dešava...smrdi mi na neku gamad.

v_maxcpp
17 godina
neaktivan
Problemi s DEV-C++

Samo sa sličnim programima mi se to događa(Visual C++) a ostali su pošteđeni. Dev sam skinuo s neta (sourceforge). I kao što si predložio pregledao sam komp od gamadi i avast nije ništa našao.

Imaš  li  kakavih  drugih  prijedloga??

SRETAN  USKRS!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

...također i tebi Sve najbolje za Uskrs!
....ja imam i Visual Studio i Dev i masu drugih sličnih programa i svi zajedno šljakaju...probaj otvoriti program files i tamo naći dev folder i rastvori pa pokreni odatle exe.file od Dev-a...možda ti pri instaliranju fali koja datoteka na koju se Dev treba linkati,imaš li sve .NET framworke instalirane na komp...kad bi kod nekog instalirao Dev koji si sebi instalirao i pokrenuo i ako kod njega šljaka tad usporediš što kod tebe fali kad rastvaraš sve datoteke u Dev-u...jedini način koji mi sad pada na pamet je ta usporedba..ako na drugima šljaka..onda nije nešto uredu s Windowsima koji installiraju...kad skidaš s Neta skini onu 9MB verziju Dev-a(najveću koja je ponuđena)Skini Dev s druge adrese...ima jedan tut tamo u naslovu programiranje (na hrvatskom je )i ponuđene su dvije ili tri adrese na kojima možeš skinuti Dev...Probaj s tom usporedbom ako ti nešto nije instalirano a na drugom jest ,težak posao otkrivanja ali zasad mi ne pada nešto na pamet...pregledat ću sve insatlacije kod moga Dev-a i Visual C++-a pa ti javim kad budem ....još sam se nečeg sjetio...Dev možeš kompletan instalirati kao program i pokretati ga s USB-a kao glavne particije za njega...tako ga ja nosim na USB-u svugdje i samo ga pokrenem na drugim računalima...znači sve ti je na usb-u ...probaj to i takav Dev pokreni kod prijatelja i takom možeš sve usporediti....ja tako radim na drugim računalima....

v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2008 11:43 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan
Problemi s DEV-C++

pokusaj pokrenuti command prompt...
win+r i upisi cmd ako neznas
ako ti se sve zacrni win+d i desni klik na status baru na cmd sta si otvorio... i klikni da defaults...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problemi s DEV-C++

Vidi vraga, to stvarno radi.  Samo  je  trebalo  malo  promijeniti  postavke  u  defaultu. Hvala ti puno!!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2008 23:58 (teach).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problemi s DEV-C++

Namigiva

svi su mislili na nesto komplicirano...

sretno sa C++ -om...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problemi s DEV-C++

Imamo jedan problem sa devc++.

Kad napisem kod i kompajlam ga i pokrenem DOS mi samo blinkne i nis ne vidim .

Ako tko zna sto bih trebao ucinit da otklonim taj problem.

Thnx unaprijed.

m. g. & r. g.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U funkciji main() prije return 0; treba upisati system("pause");. Ako radiš u C-u (ne C++) obavezno program snimi kao nešto.c, a ne .cpp (kao što Dev defaultno stavlja).

17 godina
neaktivan
Problemi s DEV-C++

pokusavao sam to ali i dalje ne ide.

Pokusat cu obnovit .NET platformu i instalirat novi Visual studio za windows biblioteke.

m. g. & r. g.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
phenom kaže...

pokusavao sam to ali i dalje ne ide.

Pokusat cu obnovit .NET platformu i instalirat novi Visual studio za windows biblioteke.

http://forum.bug.hr/forum/topic/programiranje/dev_c_header_fileovi/1529.aspx?sort=asc&view=flat
Na tom podforumu ti je link na stranicu koja korak po korak objašnjava instalaciju Dev-a i pokretanje p pogledaj možda ti pomogne.

v_maxcpp
17 godina
neaktivan

Ako koristiš dev, samo klikni novi projekt, console aplication i to ti je to :P

There is nothing good or bad, but thinking makes it so - Wiliam Shakespeare
17 godina
neaktivan

Ljudi ako mi tko može pomoć, zbog ovog sam windowse rušio i dalje isto.

Kad god u DEV C++ pokrenem Project properties piše mi: " Oops eror .. .. bla bla" a taj dio mi treba za osposobiti grafički prozor u console application.

Ako mi netko može preporučiti neki drugi software za C++,

I još nešto šta je sa onim besplatnim od Microsofta "Visual studio express 2008" dali se i tamo može raditi console application.

PLIZ OVO VEĆ DUGO POKUŠAVAM RIJEŠITI NEKA SE NETKO JA VI TKO BI TO ZNAO.

HVALA UNAPRIJED !! Namigiva

17 godina
neaktivan
kung-fu kaže...

Ljudi ako mi tko može pomoć, zbog ovog sam windowse rušio i dalje isto.

Kad god u DEV C++ pokrenem Project properties piše mi: " Oops eror .. .. bla bla" a taj dio mi treba za osposobiti grafički prozor u console application.

Ako mi netko može preporučiti neki drugi software za C++,

I još nešto šta je sa onim besplatnim od Microsofta "Visual studio express 2008" dali se i tamo može raditi console application.

PLIZ OVO VEĆ DUGO POKUŠAVAM RIJEŠITI NEKA SE NETKO JA VI TKO BI TO ZNAO.

HVALA UNAPRIJED !! Namigiva

Kad ideš raditi grafički prozor u Dev- u da li kad ,naravno imenuješ projekt i onda ideš u postavke projekta i tad moraš u prozorčić upisati
-lbgi -lgdi32 enter  i zatim ok i tek onda možeš raditi s grafikom i naravno pet datoteka moraš imati u include i lib datotekama unutar Dev-a na C:?
tek onda možeš ozvarati grafički prozor u Dev-u...u svim izdanjima Express Edition možeš raditi Console Aplication.Nisi naveo da li i koje greške ti uopće javlja osim već navedene....i normalne programe tj. negrafičke možeš izvesti ili? Eto pa javi.

v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.5.2008 17:58 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan

Znam ja za te linkere, ali neće mi uopće ići u project properties tako da ih nemogu aktivirat.

No pusti sada to, ako bi mi mogao poslati par "instrukcija" kako napraviti console application (grafički prozor) u microsoftovom expressu.

hvala puno!!

17 godina
neaktivan

Evo ukratko s slikama ću pokušato pa kako uspije :
Prvo naravno otvoriš Express Edition i na new project klik(sve za jezik c++):
Ako ti nešto nije jasno javi.Tamo na cetvrtoj slici klikni na finish i otvoriti ce se početna stranica s formiranim projektom  ali
sad na source desni klik i add new item i odabereš code i cpp file i imenuješ taj file i klik na add i to je to.Sad vidjeh da tražiš grafički prozor u express-u,neka ovo ostane za one koji počinju u express-u.Nema ništa ukratko o tome jer slijedi i tut o svemu tome koji je u pripremi a uključuje i ta objašnjenja o GUI za Console App.

v_maxcpp
Ovo je početna .klik na file i na new....project  i : Ovo je početna .klik na file i na new....project i :
i odabereš win32 i console aplic.....napiši ime projecta u dolje(enter name) i zatim .... i odabereš win32 i console aplic.....napiši ime projecta u dolje(enter name) i zatim ....
Dobiješ wizard i klik na next..... Dobiješ wizard i klik na next.....
odabereš empty project.....i klik na .....i zatim odabereš empty project.....i klik na .....i zatim
klik na finish i dobijes početnu stranicu ..sad klik na source i desni klik add new item i dobiješ ovu sliku i izabereš code i cpp file i ime i klik na add i piši kod kad se otvori editor!! klik na finish i dobijes početnu stranicu ..sad klik na source i desni klik add new item i dobiješ ovu sliku i izabereš code i cpp file i ime i klik na add i piši kod kad se otvori editor!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2008 20:08 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan
Problemi s DEV-C++

Hvala ti na ovim savjetima, međutim ako bi znao kako osposobit taj grafiči prozor ili dat mi neki link za tutorial, jer mi grafički je potreban za knjgu po kojoj učim c++.

17 godina
neaktivan

http://www.codeproject.com/KB/library/jlwindows.aspx
Pogledaj malo ovaj link ali i MSDN od Microsofta-a ,tamo upitaš konkretno što te zanima....a ja koristim win-forme i MFC za crtanje,a ako ti nije teško
prepiši jedan primjer iz te knjige i postaj ovdje pa da vidim konkretno kakav prozor želiš,ima par header-a koje moraš uključiti da bi mogao crtati ili neki grafički program.
Reci koje naredbe te zanimaju jer sve se svodi na pozivanje funkcija i metoda i uključivanje pravih zaglavlja.Znatiželjan sam bar koja je to knjiga.sad nemam trenutno vremena za neki oveći tut,ali windows forme i MFC bih htio staviti na post kao tut.

v_maxcpp
17 godina
neaktivan
kung-fu kaže...

Znam ja za te linkere, ali neće mi uopće ići u project properties tako da ih nemogu aktivirat.

Imao sam i ja taj problem jednom i cini mi se da je jedino rijesenje bilo izbrisat .dev file i one _private datoteke i ostavit samo source datoteke, te onda napravit novi projekt, i ponovo postavit sve postavke i pobacat sve source datoteke u taj projekt

MSI 745 ULTRA
Athlon XP 1900+ Thoroughbred-B @ 600Mhz - patio je u proslosti
512Mb DDR 200Mhz
GeForce 4 MX440 @ 250/333
17 godina
neaktivan
Problemi s DEV-C++

#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <winbgim.h>

using namespace std;

int main()
{
   int gdriver = 9;
   int gmode = 2;
   initgraph(&gdriver, &gmode, "");
   setbkcolor(WHITE);
   setcolor(BLACK);
   cleardevice();
   circle(320,240,180);
   getch();
   closegraph();
   return 0;
}

Evo o tome se radi. Neznam sta je to MFC i windows forme , ali ovo je navodno običan grafički prozor.

Sto se tice knjige to ti je nesto za početnike i pripremi te za one od 800 stranica sa svim tajnama c++.

Zove se ,he , he "Programiranje za apsolutne početnike."Belji se

17 godina
neaktivan

http://metrobroadbrand.metronet.hr/helena-drpic/
na toj stranici imaš detaljno objašnjeno kako sve ide i probaj deinstalirati pa nanovo instalirati cijeli Dev.
Jer grafičke programe kojii otvaraju taj grafički prozor je po Dev-u rađeno.
Program šljaka ,isprobao ga,jedno vrijime me neće biti sad na net-u pa tek za par dana ću vidjeti što si pokušao.
A evo i slike gdje da stisneš ako već nisi.

v_maxcpp
Project-&gt;postavke projecta -&gt;parametars i otvori se ovaj prozor pa upišeš i ok i onda program. Project->postavke projecta ->parametars i otvori se ovaj prozor pa upišeš i ok i onda program.
A ovo se otvara kad pokreneš svoj program.... A ovo se otvara kad pokreneš svoj program....
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2008 8:36 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan
Problemi s DEV-C++

Hvala frende, ali našao sam rješenje.

ZA SVE VAS KOJI STE VEĆ PREBACILI:  conio.h,  graphics.h,  winbgim.h U MAPU "INCLUDE" I :  ilbbgi.a,  ilbconio.a U MAPU "ILB" ,  A POSTAVKE PROJEKTA VAM NE ŠLJAKAJU TO SE MOŽE NAPRAVITI I U  ALATI --> POSTAVKE KOMPAJLERA I TAMO IMATE ZA UPISAT ILNKERE     -ibgi -igdi32.

To je to, a sad idem na probavanje grafike tako da me neće bit neko vrijeme.

Živio c++ !!     Cool

12 godina
neaktivan
Kako da prevedem DEV-C++ na srpski

Kako da prevedem  DEV-C++ na srpski

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice