Problem kod slanja SMS-a u VB-u

poruka: 3
|
čitano: 748
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem kod slanja SMS-a u VB-u

http://stackoverflow.com/questions/21131761/sending-sms-using-vb-net

Tu, prvi odgovor, koji započinje sa "I have a perfect way to send sms in visual basic"...

Taj sam kod kopirao, no pojavi mi se dole jedna greška "COM4' is not declared. It may be inaccessible due to its protection level."

Kako deklarirati taj "COM4"??

Hvala i lijep pozdrav. :)

Street fighter ex je najbolji
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Problem kod slanja SMS-a u VB-u

Jedan odgovor ispod

16 godina
odjavljen
Re: Problem kod slanja SMS-a u VB-u

Imaš valjda neki GSM modem spojen na komp jer bez njega nećeš slati nikakve SMSove...

Onaj prvi post je netko pokušao slati mail na neki relay koji preusmjerava mailove (zato je smtp.gmail.com tamo) kao SMSove na mobitel ali to radi na samo toj mreži i ne, kod nas ne možeš poslati email na neku adresu pa da taj server isporuči SMS (besplatno). Postoji par SMS gateway (bulk sender) servisa ali oni su skupi i sumnjam da te to zanima - ti bi vjerojatno htio slati SMSove direktno sa svog kompa a to ne možeš bez GSM modema.

Kao GSM modem ti može poslužiti neki od onih 3G stickova od naših operatera uz male (softverske) preinake.

I bježi od tog nesretnog VB.Neta, MS je digao ruke od njega - ne razvijaju ga i kad-tad će nestati iz službenog .Net frameworka jer im ne trebaju dva jezika opće namjene na Windowsima. Više ni WinFormse ne razvijaju a to im je nemjerljivo veće tržište od VB.Net. Taj jezik je gadan ko noć, btw. Uzmi malo vremena i prouči C#.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2016 22:44 (Sum_of_all_fears).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice