Sa moba u mysql?

poruka: 4
|
čitano: 467
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sa moba u mysql?

Pala mi je ideja za jedan homemade projektić pa me sad zanima koliko je on ostvariv. Znači želim sa android (ili desktop) aplikacije zapisati nešto u mysql bazu koja se nalazi na serveru. Uzeo bih shared web hosting i na njemu držao bazu. Nakon kraćeg surfanja sam zaključio da imam dva uvjeta. 

1. Dozvoliti kroz cpanel spajanje "vanjskih" ip adresa na tu bazu

2. SSH protokol (pošto mi je spajanje na bazu moguće samo tim protokolom?)

Pošto o ovom broju dva nemam pojma zanima me da li je to moguće izvesti?  

Druga opcija što mi je pala na pamet je da raspberry pi stavim online da on glumi server i da se spajam bez SSH.

Bit cijelog plana je da mi treba baza online kojoj bi putem interneta mogao pristupati i čitati iz nje

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Sa moba u mysql?

A da na tom hostu digneš jednostavnu web stranicu i iz nje (sa PHPom) popunjavaš podatke?

Mislim, izvedivo je i ovo (SSH ti ustvari ne treba, krivo si razumio tu nešto) ali ovako napraviš web aplikaciju i ona ti je dostupna sa mobitela, desktopa ili vešmašine...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Palo mi je i to sa PHPom na pamet ali bi mi puno vise ovako odgovaralo.

Za SSH sam shvatio da svi ti shared web hoatinzi po defaultu dozvoljavaju samo SSH konekciju na bazu te kao korisnik ne mozes to mjenjati?
16 godina
odjavljen

Onda nađi host koji ti dozvoljava "normalno" spajanje na bazu... Ovo sa SSHom bi ti bila živa komplikacija. Mislim da je dovoljno da je samo dozvoljeno spajanje izvana i da će raditi.

Ne znam detalje jer ne radim sa MySQL i PHPom ništa, ja sam na MSSQL i ASP.Net

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice