Igre-Pomoc

poruka: 8
|
čitano: 1.812
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Igre

Malo sam citao dolje otvorenu temu medjutim nista nisam shvatioPlač

Jednostavno sam pocetnik sto se tice ovoga...

Znam nesto malo o VB-u, cout u c++, nes malo u 2D Gamemakeru, i to je to.

Zapravo do sad sam se vise ili samo bavio program devplovementom i sada zelim preci na game.

Ako ima ko da mi objasni u kratkim crtama sta mi sve treba ali sto jednostavnije...

Na racunaru imam samo blender jer sam vidio da se mogu raditi modeli u njemu, ali ja iskreno nemam POJMA.

Od programskih programa imam jos :

1.VB.net-2008

2.Dev-C++

3.VC#(Visual-C#)

Et' ako moze pomoc.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Igre-Pomoc

Ako hoćeš osnovno, ali baš osnovno, naući raditi u jednom od ovih alata.

Radiant, Quark ili DelD. I naući kako učitati level u nekoj od podržanih igara, Half-Life, Quake .... Uglavnom podržavaju igre napisane takozvanim Quake enginima. Moja preporuka počmi s Radiantom, inaće postoji više verzija, QERadiant, GTKRadiant..., pazi da te to ne zbuni.

A ako baš želiš programirati nemoj slušati one koji će ti sad početi s downloadaj DirectX SDK ili bolje da počmeš s OpenGL ili XNA i DTK su svete krave.

Jednostavno počmi učiti windows programiranje za početak u C stilu, a poslje u C++ u. E onda se uhvati stvari kao što su vektori, matrice, quaternions i o teoriji boja. U međuvremenu napravi tetris ili pong. Onda naprimjer proući specifikaciju .obj (ne onaj iz C/C++ .obj fail) i md2 formata datoteke.

Ako ti do tada ne dosadi, i ne odlučiš postati IT manager, tko zna. 

Programko http://programko.bloger.hr

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Igre-Pomoc

Igre su ti kao jela, bolje je kad ih netko drugi pripremi. :)

ako nemaš jedno 15 prijatelja koji će s tobom 2-3 godine učit radit igre, pa za 2-3 g. i napravit jednu, nemoj ni početi.

A ako misliš sam raditi. Onda ne očekuj puno, možda neka 2D i jednostavnije 3D. I preporučam XNA.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Igre-Pomoc

Ako te stvarno zanima programiranje igara, to ne mora značiti da moraš odmah ići na grafiku. Napravi npr. text based adventure (onako u konzoli), s pričom, nekim zanimljivim funkcijama i mogućnostima i tako. Napravi svoj svijet u textu. Uopće nije teško kao npr. 2D ili 3D. Možeš krenuti od jednostavnog if grananja do vrlo kompleksnih stvari. Tako sam ja krenuo. Ja sam prvo pravio nešto u C++u, napravio igru koja je bila relativno zabavna, i radila je. Kasnije sam prešao na C#, napravio kompleksan item system, "true-talk" mode za igru i tako. Igra je propala, jer kad sam napravio cijeli tehnički dio, vidio sam da nemam priču. Ali dosta sam toga naučio. Onda sam, pošto sam već radio u C#u, uzeo XNA, i danas uvijek još radim s njim. Tako sam počeo prije cca 2 godine. Sad možeš na mom youtube channelu ili homepageu vidjeti moje radove.

Tako da, moja preporuka je da, ako stvarno odmah želiš krenuti u igre, u VBu napraviš takvu igru, a kad budeš htio više, uzmi C++, dobro ga prouči, radi primjere, pročitaj nekoliko knjiga, i kreni s takvim igrama. Kasnije ćeš bez problema naučiti bilo koji jezik, ili shvatiti bilo koji API.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Igre-Pomoc

Programko je dao savjet koji je dovoljan kao zakljucak teme.

Samo jedan dodatak iz moje perspektive:

ne bih ti savjetovao (kad se uhvatis C++a) da ides uciti WindowsAPI zbog kreacije prozora i eventualnog GUI-a; razlog tome je katastrofalan dizajn koji jednostavno nema isprike za Hello world od 120 linija.

Skini neki third-party library kao sto je npr. "wxWidgets" koji je objektno orijentiran i unistava winapi u svakom pogledu. Dodatni plus je sto je portabilan, pa tvoja igra moze uz nesto truda postati i linux executable.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Igre-Pomoc
ae ljudi tko ce samnom da radi igru? xD...znam radit u google sketcupu blender,3ds max i maya :)...o programiranju zamal nemam pojma...zvukove radim profesionalno ;) ;) ;).. ajde javite mi seeeeeeeeee...barem iz zaje*ncije da se nest napravi
16 godina
neaktivan
dado16 kaže...
ae ljudi tko ce samnom da radi igru? xD...znam radit u google sketcupu blender,3ds max i maya :)...o programiranju zamal nemam pojma...zvukove radim profesionalno ;) ;) ;).. ajde javite mi seeeeeeeeee...barem iz zaje*ncije da se nest napravi

Ma sta se ti zahebavas ili :-P
Ako da: :-)

Ako ne, pa covjece mogao si svoju temu otvorit a ne ovako hijackat tudje. Btw, meni bi bas dobro dosao 3D artist.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
16 godina
ma necu otvarat novu temu bzvze :D...a i trebalo mi ta jedna poruka da zaokruzim na 510 poruka.. sad mi je 511 :/...ak mogu bilo kako pomoc samo reci :)..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice