Html textarea

poruka: 11
|
čitano: 2.190
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Html textarea
pitanje

Napravio sam u html-u obicni tag:

<b>Comments:</b><br>
<textarea name="comments" rows="3" cols="40"></textarea><br>

Da li neko zna kako da ogranicim broj karaktera koji korisnik moze unijeti u textarea-u na  naprimjer 200? Da li postoji neka kolona koja ograničava broj karaktera koji korisnik moze unijeti u textarea-u ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Html textarea
autorov komentar

?

16 godina
neaktivan
maxlength="14"
ili ako neće koristi input tag:

<input type="text" name="ime" size="20" maxlength="14">
fiif-designs
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ne radi

16 godina
neaktivan
Prvo ovaj kod unutar head taga:

<script language="javascript" type="text/javascript">
function limitText(limitField, limitCount, limitNum) {
if (limitField.value.length > limitNum) {
limitField.value = limitField.value.substring(0, limitNum);
} else {
limitCount.value = limitNum - limitField.value.length;
}
}
</script>

A onda možeš staviti ovaj (jedna linija):

<form name="myform">
<input name="limitedtextfield" type="text" onKeyDown="limitText(this.form.limitedtextfield,this.form.countdown,15);"
onKeyUp="limitText(this.form.limitedtextfield,this.form.countdown,15);" maxlength="15"><br>
<font size="1">(Maximum characters: 15)<br>
You have <input readonly type="text" name="countdown" size="3" value="15"> characters left.</font>
</form>

Ili ovaj (textarea):

<form name="myform">
<textarea name="limitedtextarea" onKeyDown="limitText(this.form.limitedtextarea,this.form.countdown,100);"
onKeyUp="limitText(this.form.limitedtextarea,this.form.countdown,100);">
</textarea><br>
<font size="1">(Maximum characters: 100)<br>
You have <input readonly type="text" name="countdown" size="3" value="100"> characters left.</font>
</form>

fiif-designs
16 godina
neaktivan
koristi ovaj input tag iz prve poruke (najjednostavniji način)
fiif-designs
16 godina
neaktivan
autorov komentar

radi za input type 

ne radi za textarea  Meni treba za textarea

16 godina
neaktivan
a i rade ovi kodovi iz druge poruke ;)
fiif-designs
16 godina
neaktivan
druga poruka, sljedi instrukcije!
fiif-designs
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Znam pokusavao sam sa ovom javinom skriptom i prije. Problem je sto je u mene textarea ovog oblika:

<p>Obrazlozenje: <textarea name="###PREFIX###[freetext]" rows="20" cols="20"></textarea></p>

Niti ova niti bilo koja druga Javina skripta ne radi sa: "###PREFIX###[freetext]". Eto ubaci u onu gornju javinu skriptu ovaj tag, sa bas ovim imenom ovako napisanim, i vidices da ne radi ogranicenje. Moram koristiti ovo obiljezavanje zbog nekog drugog problema.

Znaci, skripta mi ne radi. maxlength kad ubacim takodjer ne radi, a meni treba iskljucivo textarea. Postoji li mozda neko drugo rjesenje ? 

17 godina
neaktivan
aktica1 kaže...

Znam pokusavao sam sa ovom javinom skriptom i prije. Problem je sto je u mene textarea ovog oblika:

<p>Obrazlozenje: <textarea name="###PREFIX###[freetext]" rows="20" cols="20"></textarea></p>

Niti ova niti bilo koja druga Javina skripta ne radi sa: "###PREFIX###[freetext]". Eto ubaci u onu gornju javinu skriptu ovaj tag, sa bas ovim imenom ovako napisanim, i vidices da ne radi ogranicenje. Moram koristiti ovo obiljezavanje zbog nekog drugog problema.

Znaci, skripta mi ne radi. maxlength kad ubacim takodjer ne radi, a meni treba iskljucivo textarea. Postoji li mozda neko drugo rjesenje ? 

ko prvo, nije javin skript (java's script), već JavaScript. jedna riječ, camel-case (ili lowercase, i to je ispravnije nego ovaj nakaradni pogrešni prijevod), ime programskog jezika koje se ne prevodi.

ko drugo, kad već imaš takvo nezgodno ime, nemoj dohvaćati textarea i javascriptu preko name atribute, već preko atributa id.
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice