Crtam algoritam za sljedeći program
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int odabir,g;
float a,b,c;
cout<<" Izbornik\n1. Sabiranje\n2. Oduzimanje\n3. Mnozenje\n4. Deljenje\n5. Izlaz iz programa\nUnesi redni broj zeljene aritmeticke operacije:";
cin>>odabir;
switch (odabir)
{
case 1:
cout<<"Unesi prvi broj:";cin>>a;
cout<<"Unesi drugi broj:";cin>>b;
c=a+b;
cout<<c<<endl;
cout<<"Pritisni 1 za povratak na pocetak za izlaz bilo koju drugu tipku: ";cin>>g;
if (g==1)return main();else exit(0);
case 2:
c=a-b;
cout<<c<<endl;
cout<<"Pritisni 1 za povratak na pocetak za izlaz bilo koju drugu tipku: ";cin>>g;
case 3:
c=a*b;
cout<<c<<endl;
case 4:
if(b==0)
{
cout<<"Nemoze se deliti sa 0"<<endl;
}
else
{
c=a/b;cout<<c<<endl;
}
case 5:exit(0);
default:cout<<"Nisi ukucao nijedan od navedenih brojeva.\nPritisni 1 za povratak na pocetak za izlaz bilo koju drugu tipku: ";
cin>>g;
}
}
i sada kad sam nacrtao switch komandu i u nju ubacio sve dosao sam do problema. Imam u svakoj switch grani po jedan if uvjet. Problem je u tome sto sam zatvorio sredinu kao sto se vidi na slici i sada if uvjeti mi nemaju DA granu.. Nije meni problem nacrtati tu granu nego da li se smije prelaziti preko drugih grana i komandi..
Evo slike trenutnog algoritma kao sto vidite if(g==1) mi nema mogucnosti izlaza DA grane bez prelaženja preko drugih grana.
Da li se smije prelaziti preko drugih grana i ako nesmije da li neko zna neko bolje rešenje crteza ili mozda cak i programa bio bih vam zahvalan...
slika: