Evo ovako, imam zadatak (domacu zadacu) rijesiti zadatak u tom code blocks-u a ja i c++ smo dva razlicita svijeta i to je za mene špansko selo. pa bih zamolio ako bi mi netko mogao ovo rijesiti: ZADATAK: Potrebno je ispisati tekst "***" u obliku slova V,kao na slici (koristite manipulator setw(int).
C++ code blocks pomoc
- poruka: 33
- |
- čitano: 17.423
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ovdje se ne rješavaju domaće zadaće, a pogotovo takve koje su osnove osnova. S druge strane, pokušaj sam pa ako ti treba pomoć javi gdje si zapeo.
Molio bih moderatore da u pravilima ovog foruma zabrane ovakve zahtjeve jer je krajnje bezobrazno očekivati od drugih da odvoje vrijeme za one koji nisu voljni niti pokušati sami sebi pomoći.
stvar je u tome sto mene to uopce ne zanima ja imam nesto ali nezeli mi compiler u code blocks-u. evo
#include<iostream>
#include<iomanip>
using namespace std;
int main ()
{
int i,s,p;
s=10;
p=40;
for(i=1;<=10:i++)
{
cout<<setw(s)<<"***"<setw(p)<<"***"<<endl;
s=s+2;
p=p-4;
}system("pause");
return 0;
}
stvar je u tome sto mene to uopce ne zanima
...i zato bilo kakav trud i vrijeme uloženo da ti se pomogne nema smisla.
pa kad bi mi pomogli nebi imo glupo računalstvo jedan nego 2 i ja bi bio sretan i zahvalan,a tebi ako je problem pogledat to sto sam ti tu naljepio onda nemoras ni komentirat ovu temu nego se zali dalje
pa kad bi mi pomogli nebi imo glupo računalstvo jedan nego 2 i ja bi bio sretan i zahvalan,a tebi ako je problem pogledat to sto sam ti tu naljepio onda nemoras ni komentirat ovu temu nego se zali dalje
Ne krivi druge za svoju jedinicu. Sjedi i uči. Bez tog "glupog računalstva" teško da ćeš uspjeti naći dobar posao nakon škole. Jedino ako ti je fora biti portir.
dobro.. uglavnom jel valja ono gore ili ne valja, i da li mi mozes pomoc sredit compiler citam tu po forumima i wikipediji al nista bas probo sam mingw instalirat i auto detect pa mi kaze da nemoze auto detect i nikako kompajlirat.
Rijeseno sredio sam compiler i ispravio sitne greskice u onome, radi.
Super. Vidiš da možeš i sam ako se potrudiš
Ma mogu oke sve to, ali nemam bas znanja i nemam volje za to.. prosla me volja cim sam instaliro code blocks bez compilera -.-' al sad sam rijesio i dode mi tekst "***" u obliku slova V ;)
hitno pomoc mi treba da ne otvaram novu temu evo sljedece:Znaci moram pored svake funkcije napisat sta je to i sta znaci npr #inclue - sluzi za bla bla , i treba mi pomoc jer pojma nemam a o ovome mi ovisi godina sutra.. hvala..
#include<iostream>
#include<iomanip>
using namespace std;
int main ()
{
int i,s,p;
s=10;
p=40;
{cout<<setw(s)<<"***"<setw(p)<<"***"<<endl;
s=s+2;
p=p-4;
}
system("pause");
return 0;
}
hitno pomoc mi treba da ne otvaram novu temu evo sljedece:Znaci moram pored svake funkcije napisat sta je to i sta znaci npr #inclue - sluzi za bla bla , i treba mi pomoc jer pojma nemam a o ovome mi ovisi godina sutra.. hvala..
#include<iostream>
#include<iomanip>
using namespace std;
int main ()
{
int i,s,p;
s=10;
p=40;
{cout<<setw(s)<<"***"<setw(p)<<"***"<<endl;
s=s+2;
p=p-4;
}
system("pause");
return 0;
}
#include - ovom naredbom ti uključuješ neke bibloteke u svoj program. Dakle ti dobivaš pristup nekim funkcijama, klasama i sl. koje se nalaze u nekoj vanjskoj dadoteci.
iostream -bibloteka za standardni unos i ispis
iomanip - biblioteka za formatiranje unosa i ispisa u neki tok
using namespace std; -ovime ti naglašavaš da koristiš određeni imenik tj. std. Naime da se naredbe iz različitih modula ne bi mješale uveden je princip imenika. I tako kada ti pišeš npr. cout ti bi ustvari trebao pisati std::cout no zahvaljujući ovo naradbi to ne moraš
int main() -ovime se ulazi u glavnu funkciju. U njoj se izvodi program
int i,s,p; -ovime deklariraš određene varijable tipa int
s =10; p=40 ; -ovime incijaliziraš određene varijable na neku vrijednost
for( int i = 1; i<=10;i++) -ovime praviš for petlju koja se ponavlja 10 puta. Varijabla i je u početku 1 i onda se svaki put povećava dok ne dođe do 10
cout<< -ovime prikazuješ nešto na ekranu:
setw(s) ovime postavljaš širinu ispisa na vrijednost varijable s. Ako je širina ispisa 10, a ti ispisuješ nešto što ima 6 znakova, 4 znaka će ostati prazna
endl -označavaš prelazak u novi red
s=s+2 ; varijabli s pridružuje njenu vrijednost uvećano za 2, dakle povećavaš je za 2
p = p-4 ; varijabli p pridružuješ njenu vrijednost umanjenu za 4, dakle smanjuješ je za 4
system("PAUSE"); -ovime šalješ poruku komandoj liniji da stane, tj. pauziraš program dok se nešto ne unese.
return 0; - ovime završavaš program.
e hvala ti puno.. idem to naucit da dobim 2, oduzim ti se jednom nekako :))
Može li mi netko nešto objasnit? Skinula sam si Code Blocks i počela programirat u C++. Trebam napravit program koji će vrijeme trajanja puta iz sati, minuta i sekundi pretvorit u sekunde. Ja sam napisala ovo:
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
double a;
double b;
double c;
cout << "Unesite vrijeme putovanja u satima, minutama i sekundama!" << endl;
cin >> a >> b >> c;
a=3600*c
b=60*c
a*b*c=216000
cout << "Kada to pretvorimo samo u sekunde, vrijeme putovanja je " << c << endl;
}
I kada kliknem da mi napravi i pokrene to neće, samo mi dole ovo piše:
"vjezbe - Debug" uses an invalid compiler. Probably the toolchain path within the compiler options is not setup correctly?! Skipping...
Nothing to be done.
Jesam nešto krivo upisala u kodu ili sam krivo instalirala program?
Jesam nešto krivo upisala u kodu ili sam krivo instalirala program?
Vjerojatno si zabunom instalirala verziju bez kompajlera. Uninstaliraj Code::Blocks i skini ovu verziju:
pa instaliraj.
Instalirala sam i opet mi isto kaže:
"vjezbe2 - Debug" uses an invalid compiler. Probably the toolchain path within the compiler options is not setup correctly?! Skipping...
Nothing to be done.
Instalirala sam i opet mi isto kaže:
"vjezbe2 - Debug" uses an invalid compiler. Probably the toolchain path within the compiler options is not setup correctly?! Skipping...
Nothing to be done.
Jesi li napravila projekt, ili samo source datoteku pokušavaš kompajlirati?
Išla sam na File - New - Project... - Console Aplication - C++
Išla sam na File - New - Project... - Console Aplication - C++
Otvori taj svoj projekt i idi na Project -> build options, što stoji pod "selected compiler"? Trebalo bi biti "GNU GCC compiler"
To mi i piše.
pa ona koji si k**** upiso tu glupu skolu di u glupom racunalstvu imas glupo programiranje, sta bi ja dao da imam to u svojoj skoli ....
Može li mi netko objasniti što bi ovo: (a%b != 0) značilo u c++-u?
Može li mi netko objasniti što bi ovo: (a%b != 0) značilo u c++-u?
Znak '%' je oznaka za modulo operator u C-u i C++-u. Modulo operator vraća ostatak cjelobrojnog dijeljenja nekih brojeva.
Npr:
5%2=1 zato što je 5/2=2 i ostatak 1
9%3=0 zato što je 9/3=3 i ostatak 0
Gornja operacija u biti kaže (vjerojatno je iz nekakvog uvjeta): ako ostatak dijeljenja varijable 'a' sa varijablom 'b' nije jednak nuli...
Znači ! prije = znači da nije jednako?
Znači ! prije = znači da nije jednako?
Jep.
'!' je oznaka za operator logičke negacije.
http://en.wikipedia.org/wiki/Operators_in_c_and_c%2B%2B#Logical_operators
Hvala! :) Zna li možda netko neku stranicu s zadacima za vježbanje?
Može pomoć? Trebam napravit program koji će prebrojat koliko ima istih unesenih brojeva (uneseni brojevi trebaju bit od 1-6) i onda to ispisat. Ja sam donekle uspjela, ali kada pokrenem program i unesem 4 ista mi kaže da ima 3.
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int k1, k2, k3, k4, k5;
cout << "Unesite vrijednosti bačenih kockica!" << endl;
cin >> k1 >> k2 >> k3 >> k4 >> k5;
if (k1<=6 && k1>=1 && k2<=6 && k2>=1 && k3<=6 && k3>=1 && k4<=6 && k4>=1 && k5<=6 && k5>=1)
{
if (k1==k2 && k2==k3 && k3==k4 && k4==k5)
{
cout << "5" << endl;
}
else if ((k1==k2 && k2==k3) || (k1==k2 && k2==k4) || (k1==k2 && k2==k5) || (k1==k3 && k3==k4) || (k1==k3 && k3==k5) || (k1==k4 && k4==k5) || (k2==k3 && k3==k4) || (k2==k3 && k3==k5) || (k2==k4 && k4==k5) || (k3==k4 && k4==k5))
{
cout << "3" << endl;
}
else if (k1!=k2 && k2!=k3 && k3!=k4 && k4!=k5)
{
cout << "1" << endl;
}
else if ((k1==k2 && k2==k3 && k3==k4) || (k1==k2 && k2==k3 && k3==k5) || (k1==k2 && k2==k4 && k4==k5) || (k1==k3 && k3==k4 && k4==k5) || (k2==k3 && k3==k4 && k4==k5))
{
cout << "4" << endl;
}
else
{
cout << "2" << endl;
}
}
else
{
cout << "Pogrešan unos!" << endl;
}
}
Ovo se može napraviti na mnogo različitih načina. Koje je zadnje gradivo iz programiranja koje ste radili na nastavi?
Može pomoć? Trebam napravit program koji će prebrojat koliko ima istih unesenih brojeva (uneseni brojevi trebaju bit od 1-6) i onda to ispisat. Ja sam donekle uspjela, ali kada pokrenem program i unesem 4 ista mi kaže da ima 3.
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int k1, k2, k3, k4, k5;
if (k1<=6 && k1>=1 && k2<=6 && k2>=1 && k3<=6 && k3>=1 && k4<=6 && k4>=1 && k5<=6 && k5>=1)
{
{
cout << "5" << endl;
}
else if ((k1==k2 && k2==k3) || (k1==k2 && k2==k4) || (k1==k2 && k2==k5) || (k1==k3 && k3==k4) || (k1==k3 && k3==k5) || (k1==k4 && k4==k5) || (k2==k3 && k3==k4) || (k2==k3 && k3==k5) || (k2==k4 && k4==k5) || (k3==k4 && k4==k5))
{
cout << "3" << endl;
}
{
cout << "1" << endl;
}
else if ((k1==k2 && k2==k3 && k3==k4) || (k1==k2 && k2==k3 && k3==k5) || (k1==k2 && k2==k4 && k4==k5) || (k1==k3 && k3==k4 && k4==k5) || (k2==k3 && k3==k4 && k4==k5))
{
cout << "4" << endl;
}
else
{
cout << "2" << endl;
}
}
else
{
}
}
else if ((k1==k2 && k2==k3) ||
main je ustanovio da su prva tri čla na jednaka -> iza ti slijedi OR operacija koja se ne izvršava jer je u (k1==k2 && k2==k3) zadovoljena kondicija. Zato imaš 3 broja.
Ovo se može napraviti na mnogo različitih načina. Koje je zadnje gradivo iz programiranja koje ste radili na nastavi?
Zadnje smo radili petlje, ali je rekla da ovo napravimo s if-ovima.
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int k1, k2, k3, k4, k5;
{
{
cout << "5" << endl;
}
{
cout << "3" << endl;
}
{
cout << "1" << endl;
}
{
cout << "4" << endl;
}
else
{
cout << "2" << endl;
}
}
else
{
}
}
else if ((k1==k2 && k2==k3) ||
main je ustanovio da su prva tri čla na jednaka -> iza ti slijedi OR operacija koja se ne izvršava jer je u (k1==k2 && k2==k3) zadovoljena kondicija. Zato imaš 3 broja.
Baš te i nisam razumjela. Dal mi možeš napisat kako treba ić?
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int temp;
int numbers[6] = {0};
for(unsigned int i=0 ; i<6 ; i++)
{
cout<< "unesi jedan broj (1-6) :";
cin>> temp;
cout<< endl;
numbers[temp-1]++;