Objektivno ta grafulja "vrijedi" 3kkn... ali je (meni kao potencijalnom kupcu) teško opravdati tu cijenu pored nove 5700XT za sitno više love sa 3god garancije i sitno manje performansi... a opet ne možeš je dati za 2,5kkn što bi mi (kao kupcu) bilo prihvatljivo... zajebano skroz za prodavača.
[Prodaja] EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 GAMING 11GB
- poruka: 61
- |
- čitano: 7.074
- |
- moderatori:
vincimus
Ja sam svoju MSI 1080 ti zamjenio-prodao sa 5700xt samo zbog garancije (imala je još 1g) i to sma je prodao za 3000kn - 7.1.2020. Znao sam da mi bude cijena drastično pala kad ode garancija. Grafa je rudarila i činila mi se toplo, all... Ova je meni definitivno preskupa ajde za 2500-2700 i to je moje mišljenje.
https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-gtx-1080-ti-gaming-x-11g-oglas-30335690
1. boldano; zavisi na kojoj rezi igraš, tih 10% razlike na 1440p može biti 62fps ili 56fps, a tu se bome osjeti tih 10%.
2. boldano; lol, a 1080Ti je se nemre clockati?? Clockaš i dođeš opet na istu razliku.
3. boldano; da nećemo ni pričati jer toga nema. Baš ovaj kanal koji si linkao (Hardware Unboxed) je radio test o toj teoriji zavjere da Nvidija namerno nerfa stare serije, i naravno da ne...Tako da ti i ta glupost ne stoji.
Ako govorimo o 1440p onda ces vidjet mozda 10% razlike u korist 1080Ti, ali ako je 1080p onda neces vidjet ni 5%, znaci zanemariva razlika kako god...
Pa ajde ti clockaj 1080Ti, a ja cu clockat 5700XT, i mozemo vidjet koliko ces ti dogurat, a koliko cu ja, uopce nema problema, ali dobro znamo da su 1080ti u limitu prakticki...
Mozda je sada situacija bolja sa serijom od 1080 pa dalje, ali do te grafe nije bilo bas tako...Ne govorim konkretn o ovom sto ti stavio video, nego o razlicitim serijama, gdje su drajverima dizali novije serije vise prema gore dok je starija serija opala dolje ili ostala na istom, a grafe su slicne snage...Znam jer sam imao redom 960tku koju su sjebali da bi digli 1050Ti, pa onda 1070 spustali da bi digli 2070, itd itd...Dakle nisu pokusali unparijediti stariju seriju prema gore nego je uvijek spusati prema dole...
a)1080ti je u limitu sa OCom, a 5700xt (najusraniji OC u galaksiji) NE ?????
b)Na 1440p je veća razlika nego na 1080p ?
c)Nvidia gimpa drivere ?
Koja je od ovih tvrdnji sranje:
1 | a |
---|---|
1 | b |
1 | c |
21 | a,b,c |
Ljudi, pričajte što hoćete, 1080Ti ljudi prodaju i kupuju za više od 3000kn.
Ima li to smisla? Možda nema, ali tako je.
Kolega može prodati tu 1080Ti za 3000kn i vjerojatno hoće u narednih nekoliko dana, a možda i nakon predstavljanja 3000 serije.
Ima puno VRAM kartica, brza je, jaka je, nema RTX, to joj je možda jedina mana.
nVidia karticama sporije pada cijena, mislim da ni nakon predstavljanja 3000 serije neće past ispod 2500-2800kn cijena, i dalje će biti ljudi kojima će biti jednako interesantna, ili čak interesantnija od 3060 koja ni ne izlazi skoro. 3070 će biti jača, ali će i koštat više. Možda će 3070 pomaknut 2080 (Super) cijenovno prema 3000kn, pa će 1080Ti past na 2500kn u slijedeća 2 mjeseca, ali nisam skroz siguran.
Kartice bez garancije... a ono... grafa uglavnom krepa u prvih nekoliko mjeseci. Ja sam vidio grafe koje su radile 10ak godina i dalje su OK. Rijetko će grafa koja se svakodnevno koristila preko 3 godine iznenda krepat nakon 5. Jedino kod tih rabljenih treba istestirat dobro u nekoliko bencheva da li ima artefakte, odnosno je li ju netko prije "skurio" pa zato prodaje, ili je sve OK. Vidjet će se sa 2-3 3DMark bencha odmah sve.
1. boldano; zavisi na kojoj rezi igraš, tih 10% razlike na 1440p može biti 62fps ili 56fps, a tu se bome osjeti tih 10%.
2. boldano; lol, a 1080Ti je se nemre clockati?? Clockaš i dođeš opet na istu razliku.
3. boldano; da nećemo ni pričati jer toga nema. Baš ovaj kanal koji si linkao (Hardware Unboxed) je radio test o toj teoriji zavjere da Nvidija namerno nerfa stare serije, i naravno da ne...Tako da ti i ta glupost ne stoji.
Ako govorimo o 1440p onda ces vidjet mozda 10% razlike u korist 1080Ti, ali ako je 1080p onda neces vidjet ni 5%, znaci zanemariva razlika kako god...
Pa ajde ti clockaj 1080Ti, a ja cu clockat 5700XT, i mozemo vidjet koliko ces ti dogurat, a koliko cu ja, uopce nema problema, ali dobro znamo da su 1080ti u limitu prakticki...
Mozda je sada situacija bolja sa serijom od 1080 pa dalje, ali do te grafe nije bilo bas tako...Ne govorim konkretn o ovom sto ti stavio video, nego o razlicitim serijama, gdje su drajverima dizali novije serije vise prema gore dok je starija serija opala dolje ili ostala na istom, a grafe su slicne snage...Znam jer sam imao redom 960tku koju su sjebali da bi digli 1050Ti, pa onda 1070 spustali da bi digli 2070, itd itd...Dakle nisu pokusali unparijediti stariju seriju prema gore nego je uvijek spusati prema dole...
Ajde bogati, prestani se sramotiti, iz posta u post pišeš neistine i gluposti koje smo ti pobili dokazima.
Niti mi se neda dati odgovor na ove tvoje zadnje navode, jer vidim da nema smisla, žao mi je te 3 minute potrošiti tako...
Joj majko mila, ne slabija je...
Pa super ako je jaca i ako kao takva vrijedi vise od 3000 kn, zasto ne kupite?
ajd ne kenji nedavno si mi poslao poruku da bi mijenjao za moju gtx 1080ti jos si nastupio s stavom da bi ja kao tebi trebao nadoplatit.. Sada du nesto kemijas kak ti se tesko odvojit od 5700xt kak je to nova arhitektura kako su 1080ti losije a zapravo je suprotno....
Odi na neki teen forum i tamo kenjaj o ovakvim bajkama i pricama
A to je više puta testirano i nikad dokazano, ne samo od strane gamers nexusa.
I što bi onda rekli da amd isto radi kad jedna vega ima drastično lošije rezjltate u horizon zero down od novih navija?
Mozes ti kolega da trabunjas o preprodavanju i slicinim "prevarama" do prekosutra, ja i dalje imam 2 te identicne grafe od kojih je jedna prodana odavno i dalje radi i sluzi za igranje dok je moja takoder u pogonu, ali povremeno tu i tamo u drugom kompu kada mijenjam komponente ili nesto testiram...Toliko o mome "muljanju", prevari, reklamaciji, rudniku, preprodavacu i kupovanju po 1500 kn i sl...Molim te da se ostavis price ako ne znas sve i da ne k...jer pricas pi.arije...
Dno dna si ti i slicni koji imaju 500 racuna na ovom forumu i nisu u stanju pokazati svoj pravi identitet, sto je daleko od normale pojave na forumu...
P.S. Cekam detalje iz prve ruke navedenih u ovoj temi da testiraju svoje "mocne" 1080Ti u novijim igrama da vidimo kako se drze...
Da bi mogao reći da gimpaju stare serije morao bi testirati isključivo stare igre i onda ako padne fps s novim driverima možeš reći da su gimpane. Inače je sasvim normalno da novije serije bolje reagiraju na nove igre.
Uostalom, nakon nekog vremena, za starije serije prestaju optimizacije, dok za one novije nastavljaju bez obzira što u novom driveru stoji i podrška za stariju seriju. Često novi driver donosi optimizaciju za novu seriju, a za stare samo prenosi ono što je bilo već i u ranijoj verziji. No, to rade svi, samo je često kod amd-a to bilo manje primjetno zbog lestog rerebrandiranja, pa su nove serije zapravo bile ista arhitektura kao stare i optimizacija bi zahvaćala i stariju seriju.
ajd ne kenji nedavno si mi poslao poruku da bi mijenjao za moju gtx 1080ti jos si nastupio s stavom da bi ja kao tebi trebao nadoplatit.. Sada du nesto kemijas kak ti se tesko odvojit od 5700xt kak je to nova arhitektura kako su 1080ti losije a zapravo je suprotno....
Odi na neki teen forum i tamo kenjaj o ovakvim bajkama i pricama
Ja sam lijepo pitao i rekao sto i kako, to sto se tebi takve cinjenice ne dopadaju je drugi par cipela, a usput bi se htio rijesiti grafe koja ce ostat bez garancije i za koju bi htio da dobijes nadoplatu a da uzmes noviju seriju...Vidim da ti ide to kao i svima navedenim u temi koji imaju ili prodaju 1080ti...
Prvo, jos imam 3 godine garancije na 1080ti o cem ti pricas?
Drugo. nisam htio nikakvu nadoplatu, vec si se javio s stilom kako ces mi nadoplatit i to indirektno a ja sam grafu naveo samo na procjenu uz eventualnu mogucnost za zamjenu za 5700xt ...
Trece, 1080ti je bolja grafa i to apsolutno u svakom pogledu.. npr moja ne ide iznad 72 stupnja kod konstatnog 100% gpu usagea...
jedini koji je ovdje namljeo tonu gluposti si ti, potvrdilo je to kroz zadnjih 10ak postova više ljudi, a činjenica da se ideš opravdavati dovoljno govori, da imaš grama savjesti bi se lijepo trajno odlogirao odavde i prebacio "business" samo na njuškalo
Rekao sam ti, odi napravi 6. racun pa se javi do tad...
Pa tako nekako, samo sto sam lijen sada staviti 960tku u komp i traziti stare rezultate da usporedim, mozda pronadem te rezultate pa stavim ili usporedim sa nekom novijom recenzijom...
Ja jos imam 3 godine garancije na 1080ti o cem ti pricas?
Drugo nisam htio nikakvu nadoplatu, vec si se javio s stilom kako ces mi nadoplatit i to indirektno a ja sam grafu naveo samo na procjenu uz eventualnu mogucnost za zamjenu za 5700xt ...
Trece 1080ti je bolja graca
Ajde se ti lijepo vrati na pp i procitaj sa razumijevanjem moje poruke jer ih ocito nisi procitao...Opet tvrdim isto sto i na pp nemas 3 godine garancije kao netko sa 5700XT kod nas u HR ,nego prevo EVGA-e gdje se garancija ostvaruje preko njih i SAMO tako, dakle moras poslat karticu njima...Znaci opet usporedujes kruske i jabuke...
Super za tebe ako je 1080Ti jaca i ako mislis da ce biti tako, onda ce kao takva ostati vjecno tvoja...
Ja jos imam 3 godine garancije na 1080ti o cem ti pricas?
Drugo nisam htio nikakvu nadoplatu, vec si se javio s stilom kako ces mi nadoplatit i to indirektno a ja sam grafu naveo samo na procjenu uz eventualnu mogucnost za zamjenu za 5700xt ...
Trece 1080ti je bolja graca
Ajde se ti lijepo vrati na pp i procitaj sa razumijevanjem moje poruke jer ih ocito nisi procitao...Opet tvrdim isto sto i na pp nemas 3 godine garancije kao netko sa 5700XT kod nas u HR ,nego prevo EVGA-e gdje se garancija ostvaruje preko njih i SAMO tako, dakle moras poslat karticu njima...Znaci opet usporedujes kruske i jabuke...
Super za tebe ako je 1080Ti jaca i ako mislis da ce biti tako, onda ce kao takva ostati vjecno tvoja...
Ti si obican preprodavac koji pojma nema.. jasno je meni sto si htio postic i kako...
Evo ti tvoja prve recenice "Jel bi ti mijenjao 1080TI za 5700XT ili? Kljuc za kljuc, tvoja nadoplata ili kako? Ajde reci malo sto bi pa se mozda doramo ako i mene pukne da se mjenjam...;)"
Od mene si dobio jasnu dvojku...
Nakon toga si postao jos i bahat...
Naravno da imam 3 godine garancije direktno preko EVGE od koje znam da cu support dobit prije nego u HR, fala bogu pa imam iskustva i to jako pozitivna s njima.. Dakle cak i ukupno vise nego ti imas svoje garancije u HR...
To sto ti trabunjas gluposti nema veze s vezom...
Ti si obican preprodavac koji pojma nema.. jasno je meni sto si htio postic i kako...
Evo ti tvoja prve recenice "Jel bi ti mijenjao 1080TI za 5700XT ili? Kljuc za kljuc, tvoja nadoplata ili kako? Ajde reci malo sto bi pa se mozda doramo ako i mene pukne da se mjenjam...;)"
Naravno da imam 3 godine garancije direktno preko EVGE od koje znam da cu support dobit prije nego u HR, fala bogu pa imam iskustva i to jako pozitivna s njima.. Dakle cak i ukupno vise nego ti imas svoje garancije u HR...
Haha, preprodavac, sad smo poceli i izmisljati...
Pa eto, di sam to ja "trazio" nadoplatu? Daj prestani plakat kao malo dijete i mislit da ta 1080TI vrijedi vise od 3500 kn koliko zapravo mislis da vrijedi... Od mene jasno da se ne razumijes u procjene, sjedi 1...
Super za tebe, eto neka onda vjecno bude kod tebe...
BOLESNICI prestanite spamati oglas covjeku
Haha, preprodavac, sad smo poceli i izmisljati...
Pa eto, di sam to ja "trazio" nadoplatu? Daj prestani plakat kao malo dijete i mislit da ta 1080TI vrijedi vise od 3500 kn koliko zapravo mislis da vrijedi... Od mene jasno da se ne razumijes u procjene, sjedi 1...
Super za tebe, eto neka onda vjecno bude kod tebe...
Bitno je da tvoja 5700xt kosta vise od 3000 kn zar ne ? Komedijas i to zesci
btw ja sam svoju bio spreman prodat za 2800 kn i na to bih pristao ali nikad trolu poput tebe... zato si i dobio dvojku
btw ja sam svoju bio spreman prodat za 2800 kn i na to bih pristao ali nikad trolu poput tebe... zato si i dobio dvojku
Pa nova je 3800+ kn, tebi ako se ne svida ovakva, odes i kupis tu novu..
Prodaj slobodno, meni ne treba, ima 1080Ti ispod 3 k kuna koje su i dalje pod pravom garancijom...Trolas jace od mene, svaka cast, po puno tema pises, treba prvo znat nesto pa onda piskarati, sjedi 1...
Prodaj slobodno, meni ne treba, ima 1080Ti ispod 3 k kuna koje su i dalje pod pravom garancijom...Trolas jace od mene, svaka cast, po puno tema pises, treba prvo znat nesto pa onda piskarati, sjedi 1...
Da tak je, ova moja je pod umjetnom...sigurno ne pisem vise od tebe s obzirom da sam 99% siguran da pingas sve ljude koji stave bilo kakav oglas... preprodavac, troll, komedijas, neznalica.
Da tak je, ova moja je pod umjetnom...sigurno ne pisem vise od tebe s obzirom da sam 99% siguran da pingas sve ljude koji stave bilo kakav oglas... preprodavac, troll, komedijas, neznalica.
Pa prodaj je pod tom garancijom i navedi da ima 5 godina garancije slobodno... Za oglase, iskomentiram tu i tamo, pa se eto otvori rasprava, ne pingam niti saljem ponude pa si opet u krivu nazalost...
Vidim kako ne pises, intel tema udaras samo jako, ostale teme na bug online takoder, a svoje vrsno znanje si pokazao pisanjem u temi o vodenim hladenjima i pokazao tko je neznalica i ostalo...
fino ukratko sroćeno sve što treba znati o dotičnome
dodatno plaćeno EVGA jamstvo nije prava garancija
ma lik je zesci propuh bio uvijek i ostat ce...
preprodavac, troll, komedijas, neznalica.
fino ukratko sroćeno sve što treba znati o dotičnome
dodatno plaćeno EVGA jamstvo nije prava garancija
Trollu, nauci koristit forum, citirat i skracivat citate jer ocito si neznalica veca od svih...Jos nisi 6. racun napravio?
Bravo, voda u glavi ti ocito dobro ne hladi, ima zraka malo vise...
Bravo ti, voda u glavi ti ocito dobro ne hladi...
Voda sigurno ne. Bravo sjedi 5.
nema ništa na njuškalu za prošvercat i preprodat, pa si se ovdje došao sramotiti?
Dodi sa pravog racuna, do tad si nebitan lik...
Da dajem a ne dajem dao bih a opet ne bi 1700kn max.
Ova recenica ima smisla kao i svi postovi ovdje.
JOJ! Daj više prodaj tu grafu za 1500kn da bi forumski klošari mogli imat mir duše.
Nova cijena: 2800kn!