Postovanje
Nedavnim saznanjem, imam sumnju na normalan rad moga sistema.
Svjestan sam da je moj star 9 godina, htio sam malo unijeti zivosti ugradnjom SSD (01-2016)
i skratio mi je boot vrijeme nekih 10-tak sec (45 sec) od ranijeg s HDD kojem je trebalo blizu 1 min,
Moj pc
CPU Intel Xeoon E5430 (adaptiran)
MB Gigabyte EP45-DS4
RAM 2x2 GB Mushkin DDR2 (u Bios-u uzet njegov prodil1)
GPU A-R-HD 6870
PWS BeQuiet 650W
Windows 10 x64
testirao s 3 SSD Samsung 830 128GB, Toshiba A100 120GB, Patriot Spark 256GB
Mislio sam da je to OK vrijeme , uzevsi u obzit da imam SSD za SATA3 a moj MB ima samo SATA2, mada mogu SSD raditi i na starijim standardima.
Nedavno sam htio prijataelju pomoci s SSD-om, njegov PC je bio moj, prije ovog sto imam i koristim, star je 11 godina
njegov PC
CPU INTEL Core2 Duo E6600
MB Asus P5B Deluxe
RAM 2x1 GB Cordair XMS DDR2
HDD Hitachi 400GB
Windows 10 Ent
etc.....
Njegov boot vrijeme je trajao 1.09 min i nakon ugradnje mojeg Samsung SSD i nakon par restarta sistema. skratio je boot vrijeme na 25 sec, za moj dojam IMPRESIVNO!!!!
Stvarno mi je drago da moj stari PC i s novim SSD-om radi jako dobro. nemam rijeci. Izmedu ostalog sam htio potvrditi da ugradnjom SSD isplativo.
Problem je ....ocito.....
gdje je problem kod mene? Zasto kod mene ima malo poboljsanja ugradnjom SSD-a, isprobao sam s tri SSD-a
AS-SSD imam takav ali nisam isprobao kod frenda, bio sam malo van sebe s poboljsanjem pa nisam se sjetio.
Da li pitate koji su mi periferni uredaji,? 2 web-kamera (Microsoft WebKamera iskljucen), printer, monitor hub (Logitech WebKamera i Logitech Mouse MX Master adapter), microsoft sidewinder gamevoice i produzni kabel s TV stickom.
Nesto imam problema s Monitorom Hubom jer sam nekoliko puta vidio problem4 s APPLE tabletom da nestaje USB konekcija, kao i s web-kamerom. Doticna kamera ima problema i kad je direktno spojen na PC.
Logitech QuickCam Pro mi uredno radi na mom sistemu dok Microsoft LifeCam Studio ima problema radi pa prekine i Windows detektira njegovo iskljucivanje i ukljucivanje, pa tako sam sebi to radi.
Da li je netko imao takvo nesto...
U kojem grmu lezi zec....
Sto da radim.......?
Hvala