Pozdrav svima!
Evo, otvorila sam jednu temu u području Samogradnje gdje se spominje ova Epoxova matična ploča EP-8KTA3+, ali konkretno pitanje ću postaviti ovdje gdje je tome i mjesto...
Naime, zanimalo bi me ako bi od ove ploče mogla imati ikakve koristi i na njenoj bazi napraviti server?
Tražila sam na internetu i pronašla koje procesore podržava ali mi konektori za hard diskove nisu jasni - ima 4 IDE konektora, barem pretpostavljam... Evo specifikacija:
Socket Type:
Socket A
Chipset:
VIA Apollo KT133A Chipset
Processor:
AMD Athlon, Duron
Max FSB:
266MHz
Memory:
4 x SDRAM PC133, 1.5GB max.
AGP/VGA Slot:
1 (1x, 2x, & 4x modes)
PCI Slot:
6 (32-bit)
IDE:
2 x E/IDE Ultra DMA/100, 4 drives max.
IDE RAID:
2 x Highpoint HPT370A UDMA/ATA 100 RAID, 4 drives max.
USB:
2 onboard, 2 optional. USB 1.1
Audio:
VIA VT82C686B integrated sound
BIOS:
Award/Phoenix BIOS v6.0
Size:
ATX
Ono što mi nije jasno je diskove sa kojim sučeljem mogu spojiti na nju, PATA, SATA ili nešto treće...?
Što se procesora tiče, trenutno imam Athlonov procesor ali ne piše da li je MP ili XP pa pretpostavljam da je onaj ''običan'' Athlon... S obzirom da je to socket 462 tj. A, našla sam da negdje piše kako ta matična podržava i Athlon, Athlon MP i XP, Duron i Sempron ( 3000+ i 3300+ ), dok drugdje piše da podržava Athlon i Duron, a Sempron, Athlon MP i XP ne podržava...??!
Pitam za procesor ako bude potrebe da kupim novi ako se uopće negdje i može pronaći...
Inače bih server koristila za spremanje multimedije, backup, torrent, print...
Hvala na odgovorima i na strpljenju!