Downclock u prijenosnog racunala

poruka: 11
|
čitano: 2.101
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pokusavam maksimalno produljiti autonomiju prijenosnog racunala tako da sam do sada napravio slijedece

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/ugasiti-sve-nepotrebne-programe-jednim-klikom/48006.aspx

Jednostavno koji puta trebam izvuci maksimum

Dobio sam preporuku, od moguce nerelevantne osobe, da si skinem programcic i downclockam procesor?

Receno mi je da si skinem RightMedia CPU Clock Utility no, isti bas i ne prepoznaje procesor, ali su mi opcije odkljucane

Ima li to smisla? (jer mislim da procesor u prijenosnika to radi po defaultu, no mozda ne toliko drasticno)

Preporuka drugog programa?

Do sada sam def. opcijama win7 uspio produljiti trajnost baterije za pola sata :) (3h 10min godinu dana stara baterija)

Racunalo je: HP 6830s

http://www.retrevo.com/search?q=HP+6830s&rt=sp&modelid=22915550

Tu pise da je proc. Intel Core 2 Duo T5870 / 2GHz

A meni u Win pise Intel Core 2 Duo T8400  2.26GHz 2.27Ghz

Mali OT..... Ima li koji program koji procijeni potrosnju laptopa? Skinuo sam si BatteryBar koji koji mi daje vrijednost kojih 17W

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 9:20 (hrastro).

0 0 hvala 0
16 godina

Mali update...

Instalirao sam RightMedia CPU Clock Utility i tamo imam opcije mnozitelja od 6x pa na vise.. medjutim sam procesor mi vec radi na 6x (8x max), tako da je ovo mozda najnize moguce?

proc. mnozitelji proc. mnozitelji

0 0 hvala 0
16 godina

Nitko nist? Nit da sam bedast Cool

0 0 hvala 0
17 godina

downclock-aj ga iz biosa..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Downclock u prijenosnog racunala
hrastro kaže...

Nitko nist? Nit da sam bedast Cool

-naravno da nisi, mada nemam nikakvih dokaza za takvu tvrdnju.. Osmijeh -šala.

Pošto notebook BIOSi nemaju klasičnih OC mogućnosti, tako otpada i downclock (postaviti FSB i voltažu na nižu vrijednost), koji bi mogao osjetno pomoći.

Ipak, provjeri u BIOSu, dali su aktivne funkcije, sidestep i sl.

Ovisno o proizvođaču HDDa, možeš pronaći tools za podešavanje rada diska, -smanjiš brzinu i (malo) manje troši.

U OSu, (logično XP), treba isključiti sve (nepotrebne) servise, efekte... podesiti automatsko gašenje umjesto screensavera itd.

Svi driveri moraju biti kvalitetni, recimo novi, s opcijom štednje-isključivanja.

Ako sve svedeš na minimum, možda ćeš uštedjeti 10-tak-% jer dobar dio OS postavki već koristi za štednju.

Preostaje ti još zamjena za manji-slabiji model, jer 17" troši više od 15", sporiji CPU, manje RAMa... disk SSD, VGA integrirana (kao CGA-EGA Namigiva ) itd. itd...

Na kraju, možda ti je jednostavnije kupiti dodatnu bateriju? ili ugasiti računalo. Izlanuo se

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Da, BIOS mi ne pruza nikakve napredne opcije.. no ugasio sam integrirane uredjaje koje ne koristim (wabcam, cardreader, ExpressCard)

Kreirao novi Power plan gdje su postavke na minimum (koristim win7) i iskljucio Aero.. brightness na minimum

Iskljucio sve programe koji mi ne trebaju

Scaling options u driverima graficke ukljucio na "center" i stavio manju rezoluciju (znaci, imam onaj crni obrub na djelu monitora koji je veci od zadane rezolucije)

Malo objasnjenje :)

Laptop mi sluzi za snimanje sa dvije ccd kamere na terenu... samo povremeno upalim monitor radi kontrole rada

Za te kamere koristim napajanje iz akumulatora, pa djelomicno dijelim struju i za napajanje laptopa

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A da kupis adapter 12 na 220 V pa ga punis u autu?

16 godina

Vec to cinim (kao sto sam u prethodnom postu napisao)

Kamere se hlade peltierom i nema bas previse "juica" za napajanje.. no, napajam laptop iz akumulatora dok je to moguce

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 9:43 (hrastro).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!

1 0 hvala 0
16 godina

A ono sto sam napisao,

U mog prijenosnika je vec po defaultu namjesten najmanji moguci mnozitelj tj. 6x 

Ne ide nize sa RM Clock utility

17 godina
neaktivan

Svi moderni procesori za laptopove imaju dinamicku promjenu mnozitelja. Kod tebe se vjerovatno krece izmedju 6 i 10 i kad ti lap nij eopterec onda je na 6 a cim se optereti ide na 10. Jedino sto mozes napraviti jeste da stalno ostane na 6 ali to i nema neke poente jer ce onda to sto bi proc trebao uraditi trajati duze pa nije neka ako je uopste usteda.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice