Znači imam procesor iz naslova i ima 1.81 GHz.Mene zanima mogu li ga kako nadograditi da ima 2 jezgre i koliko bi me to koštalo i da li bih onda imao 3.6 procesor,Baš se ne kužim previše u te stvari pa bih vas molio za odgovor.
Znači imam procesor iz naslova i ima 1.81 GHz.Mene zanima mogu li ga kako nadograditi da ima 2 jezgre i koliko bi me to koštalo i da li bih onda imao 3.6 procesor,Baš se ne kužim previše u te stvari pa bih vas molio za odgovor.
A koji mi onda procesor preporučuješ minimalno 3.0 i koliko bi otprilike koštao?
nades neku am2 plocu za oko 400-500 i amd athlon X2 6000+ 3.1 ghz za 650 kn
Da sad ne otvaram novu temu kako saznati koju matičnu imam?
Pomoću nekog programa koji će ti očitati podatke sistema ili da uđeš u Device Manager(My Computer(desni klik)->Propertis->Device Manager) i očitaš koja ti je ploča.
Meni ustvari treba samo novi procesor pa mi to preporučite (nemora bit 3.6 od 2.5 pa nadalje) a da bude jeftin i dobro radi.I kojeg proizvođača memorije preporučate?
Meni ustvari treba samo novi procesor pa mi to preporučite (nemora bit 3.6 od 2.5 pa nadalje) a da bude jeftin i dobro radi.I kojeg proizvođača memorije preporučate?
Graf je Ati radeon 9550/x1050 series Matična-ASRock-NF3 i kaže da imam još 4 utora za nadogradnju
Graf je Ati radeon 9550/x1050 series Matična-ASRock-NF3 i kaže da imam još 4 utora za nadogradnju
Mislim ga koristiti za igrice i multimediju. Koja je najjeftinija matična što podržava 2 jezgre?Na broju mem utora mi piše 2 DDR DIMM
Mislim ga koristiti za igrice i multimediju. Koja je najjeftinija matična što podržava 2 jezgre?Na broju mem utora mi piše 2 DDR DIMM
A kad bih samo nadogradio već postojeću grafičku,i jel bi mogao na tu memoriju koju imam DDR stavit 2 GB Kingmax?
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K8Upgrade-NF3&s=754
Tu su podaci o tvojoj matičnoj ploči,piše da moreš imati maximalno 2gb RAM-a i to DDR1 maksimalne frekvencije 400 Mhz.
Poprilično ti je slaba konfiguracija računala. Od grafičke do procesora.Ak se misliš igrati, moral budeš promijeniti i matičnu i procesor i grafičku.
Ajd onda molim vas da složite konfiguraciju:obavezno nova matična (min.3 GB RAM-a) proc neki 2-jezgreni oko 2.5 GHz a grafičku bih možda nadogradio postojeću i približan izračun u kn.
Ne možeš nadograditi postojeću grafičku,trebala bu druga. Za 2000 kn ti budu dečki složili konfu...
Jel bi mogao ovaj proc na moju matičnu:CPU Amd Athlon LE-1620 3800+ Box,2.4 GHz sck Am2?I jel ima netko kakvih iskustva s njime?
slusaj prijatelju
ako imaš 5000kn na raspolaganju
trk u trgovinu i kupi si gotovu konfiguraciju, a ako imaš nekog kolegu koji se razumije u računala daj njemu nek ti skompletira nešto...
ende
Ajd onda molim vas da složite konfiguraciju:obavezno nova matična (min.3 GB RAM-a) proc neki 2-jezgreni oko 2.5 GHz a grafičku bih možda nadogradio postojeću i približan izračun u kn.
slusaj prijatelju
trk u trgovinu i kupi si gotovu konfiguraciju, a ako imaš nekog kolegu koji se razumije u računala daj njemu nek ti skompletira nešto...
ende
big guy taj LE-1620 ne ide na tvoju maticnu nikako a pasao bi ti fino jer je odlican , no ovako nista od njega gdje mislis kupovat dijelove u kojem ducanu!!!
MB Gigabyte M56S-S3, sAM2, nVidia NF560, FW, GLAN, ATX
CPU AMD Athlon64 X2 5000+ BOX, dual core, SckAM2
DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax
Gainward Radeon HD4850, 512MB DDR3, PCI-E, TV-out, dual DVI
= 2144 kn u vemilu... i mozes puno s tom konfom
e da i morat ces grecati za napajanje....
MB Gigabyte M56S-S3, sAM2, nVidia NF560, FW, GLAN, ATX
CPU AMD Athlon64 X2 5000+ BOX, dual core, SckAM2
DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax
Gainward Radeon HD4850, 512MB DDR3, PCI-E, TV-out, dual DVI
= 2144 kn u vemilu... i mozes puno s tom konfom
s obzirom po njegovim pitanjima ,on to nece znat slozit , i vjerovatno instalirat windowse itd... pa racunaj odma 400-500 kn +
s obzirom po njegovim pitanjima ,on to nece znat slozit , i vjerovatno instalirat windowse itd... pa racunaj odma 400-500 kn +
slusaj prijatelju
ende
Evo ovo nije dvojezgreni procesor a meni se sviđa pa jel može na moju matičnu:AMD Athlon 64 X2 6000+ ScK AM2?