AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.753.231
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Apex je jedina igra koju igram i iznenađujuće kartica vrti igru solidno. Nije spektakl, ali drži 60 FPSa bez nekakvih pretjeranih problema.

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
16 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ja sam za vikend ženi slagao novi PC.. već je godinama na FX6300, Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz i Asus HD7950 3GB.

• R5 3600
  • Asus B550-F
  • Crucial Ballistix 2x8GB 3200MHz CL16
  • MSI RX580 8GB (trenutno moja stara grafa)

Stavio novi BIOS, upalio XMP, podesio malo PBO, RAM latencije i ostala sranja po biosu.. provjerio stabilnost CPU-a i RAM-a.. sve štima, peglaj ženo i vozi do penzije.

Kaže da sve leti.. Photoshop, InDesign, Illustrator i ost.. oduševljena je novim strojem.

Moj PC  
17 0 hvala 1
6 godina
protjeran

2 2 hvala 0
14 godina
Riot kaže...

sapunjanje Intela .

Kako si ti frustriran jako, to nije normalno.

Daj si kupi Intel procesor kad ga toliko voliš.

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2021 5:47 (Valentin17).
8 godina
protjeran

Ako ovako AMD nastavi, morat ce se odreci Threadrippera i njegovog socketa.

Nije previse brzi od trenutnog Ryzen 5000 procesora, a opet nije dobro da je prekompetitivan

sa Epyc procesorima, pa da sami sebi snizavaju trzisnu vrijednost.

Inako je TR4 i sTR4 socket mrtav, dva socketa za dvije razlicite generacije, drzati aktivnim nema smisla,

malo su se tu maskirali u Intela, da za svaki novi procesor ide i novi Socket.

Nek drze AM4 i SP3, dakle Ryzen i Epyc, a Threadrippera lagano u penziju - dovoljno je odradio kao demonstrirane sile,

i da privuce entuzijaste natrag AMD-u.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher... Cyberpunk for PCMR
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
3dfx kaže...

rjesio konfu iz moj pc i nabavih:

Ryzen 7 5800X
MSI B550I Gaming Edge
Noctua NH-C14S
Gskill Trident Z 4000
Cooler Master NR200P
Sapphire RX 580 4GB Nitro
XPG Spectrix S40G 1TB

cijeli vikend mi je protekao u osposobljavanju kante.

prvo paljenje nakon sto sam slozio i spojio sve, dobijem poruku na ekranu da mi graficka ne podrzava GOP, slika u prilogu. posto tako nesto nisam nikada vidio, odem na net pogledat koji klinac 

uglavnom, zbog grafe na ovoj ploci ne mogu UEFI koristiti, vec BIOS mora u CSM, ok, idemo dalje

nakon sto sam usao u bios i iskljucio fast boot, secure boot, i stavio sve na CSM, piknem USB da instaliram windoze, prvi pokusaj nece. pogledam zasto nece, zato sto je USB UEFI boot drive.

ok, skinem rufus napravim CSM USB boot drive, dode do windows loga i stoji nece dalje

ok, iskljucim, napravim update BIOS na 12, ploca je dosla sa 11, probam ponovo, nece uopce upalit monitor, probam restart, ne mogu uci u bios uopce, monitor se ne pali, konfa radi.

ok, ide upate na, 13, pa 14 pa 15, ista stvari nece u BIOS

vratim BIOS na 11, BIOS radi, ali nece windows USB boot, niti sa CSM niti sa UEFI windowsima

idem ponovo, jedam po jedan BIOS updated, pa probam CSM usb i UEFI sa svakim, nece

izvadim SSD, odem kod frenda koji ima B550 Gigabyte, i tamo instaliram windowse na svoj USB

vratim se doma, stavim ga u konfu, pokrenem, windowsi se dignu, reko to miki super

restart da udem u BIOS i podesim si memoriju i cpu, kurac, nemrem u bios 

idemo ponovo, BIOS na 11, pa jedan po jedan do 15, nista, nema sanse, nemrem u BIOS

islkjucim konfu, odpojim napajanje, napravim CMOS reset, izvadim bateriju na 30 min, i tako sa svakom verzijom BIOSA, nista, jednostavno ne mogu u BIOS i gotovo

vratim nazad na 15 i udem u windowse, instaliram sve kaj mi treba, igram se kojih 5 sati. radi tip top, ali nemrem u BIOS

spajka konstantno  na 1.5v, dok se igram CPU je na 70, a u CB20 na 88 stupnjeva, memorija je na 2666MHz 

danas poslje posla idem u ducan vratit plocu, i zamjenit za neku drugu, pa cemo vidjet

Jesi li ti se pomolio bogu prije tih svih radnji? Ovo kao da čitam horror roman!

17 godina
Čitatelj kaže...

Ako ovako AMD nastavi, morat ce se odreci Threadrippera i njegovog socketa.

Nije previse brzi od trenutnog Ryzen 5000 procesora, a opet nije dobro da je prekompetitivan

sa Epyc procesorima, pa da sami sebi snizavaju trzisnu vrijednost.

Inako je TR4 i sTR4 socket mrtav, dva socketa za dvije razlicite generacije, drzati aktivnim nema smisla,

malo su se tu maskirali u Intela, da za svaki novi procesor ide i novi Socket.

Nek drze AM4 i SP3, dakle Ryzen i Epyc, a Threadrippera lagano u penziju - dovoljno je odradio kao demonstrirane sile,

i da privuce entuzijaste natrag AMD-u.

Miješaš kruške, jabuke i šljive :)

Treadripper je workstation CPU i ima svoju publiku, karikirano, desktop verzija Epyca, zašto bi ga ukidali !?

Ni jedan 3990X nije previše brži od 5000 serije ? :))) ... prouči malo generacije i modele Ryzena, Threadrippera i Epyca ... ovo što si napisao je bolno za čitati :)

17 godina
3dfx kaže...

najvise je do MSI B550 modela, kada sam citao kako rjesiti, uglavnom je to bilo na MSI plocama

ne znam u cemu je problem kod MSI, ovo sa GOP se desava na "starijim" karticama.

2000 nvidia pa navise, i 5000 AMD pa navise ne bi trebalo bit problema

zamjenio sam za Gigaybte, nisu imali nista drugo ITX raspolozivo, preslozio i evo na njoj bez problema ulazim u BIOS. 

za sada nisam jos popizdio, jer mi je ta masina manje vise nebitna, na njoj cu samo igrati Apex i Warzone, dok DOTA 2 i WoW radi na Mac- koji sluzi i za sve ostalo

Ne pratiš bitne sitnice, dakle MSI matičnu nikad niti pod razno ne kupit ili preporučit.Za mene od MSI eventualno može proč samo grafa kao preporuka, dakle ako je eto najeftinija u određenoj seriji pa nema frke.

AMD,........is that Epyc or what?
12 godina
rambox kaže...
3dfx kaže...

najvise je do MSI B550 modela, kada sam citao kako rjesiti, uglavnom je to bilo na MSI plocama

ne znam u cemu je problem kod MSI, ovo sa GOP se desava na "starijim" karticama.

zamjenio sam za Gigaybte, nisu imali nista drugo ITX raspolozivo, preslozio i evo na njoj bez problema ulazim u BIOS. 

za sada nisam jos popizdio, jer mi je ta masina manje vise nebitna, na njoj cu samo igrati Apex i Warzone, dok DOTA 2 i WoW radi na Mac- koji sluzi i za sve ostalo

Ne pratiš bitne sitnice, dakle MSI matičnu nikad niti pod razno ne kupit ili preporučit.Za mene od MSI eventualno može proč samo grafa kao preporuka, dakle ako je eto najeftinija u određenoj seriji pa nema frke.

Meni moja MSI karbonka odlična, nikad nikakvih problema s njom kao ni s nijednom prije nje tako da ne podržavam tvoju tvrdnju u vezi MSI matičnih.

Doduše moje su odreda bile za Intel procesore pa tko zna možda je i u tome kvaka

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
17 godina
nicky.sl kaže...

Meni moja MSI karbonka odlična, nikad nikakvih problema s njom kao ni s nijednom prije nje tako da ne podržavam tvoju tvrdnju u vezi MSI matičnih.

Doduše moje su odreda bile za Intel procesore pa tko zna možda je i u tome kvaka

Da, i B450 Carbon je isto ok ... baš ova makina sa koje forumašim (3900X, 4x16GB, neprekidni up-time od 07/2019 kvari samo Windows update a bar pol dana provede u 100% loadu)

Znam za još dosta MSI ploča (Intel i AMD) koje i dalje uredno rade, tako da nema smisla generalizirati.

Poneki loš primjerak, bugovita verzija BIOSa ili nesretno uparene ostale komponente nisu baš neko mjerilo.

9 godina

Stigo r5 3600 sa alija u poštu, sutra podizanje. Piše nema naknade kod preuzimanja🤓

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
rambox kaže...

Najbitnija sitnica je da nikad, ni pod razno, tebe ne uzima za ozbiljno 

9 godina
rambox kaže...
3dfx kaže...

Ti si čudo prirode, čova naletio na robu sa greškom sad je odma MSI šit. 

17 godina
BOOMboy kaže...

Pa zato kaj je to realnost, ali ja se to usudim napisat+boli me đon kaj ljudi misle.Imaju previše škart robe, a ljudi koji od njih traže direktnu podršku brzo nalete na zid.

MSI web stranica ja za posrati, a recimo za njih su B450 ili B550 AMD matične smještene pod Professional modele.Dakle nije to za gejming, ak oš Gejming moraš uzet takve modele fučkaj ga sad.MSI nelogične seljačine, i odma moram na zahod kad vidim ovakve glupandarije.

AMD,........is that Epyc or what?
9 godina
rambox kaže...
BOOMboy kaže...

Pa zato kaj je to realnost, ali ja se to usudim napisat+boli me đon kaj ljudi misle.Imaju previše škart robe, a ljudi koji od njih traže direktnu podršku brzo nalete na zid.

MSI web stranica ja za posrati, a recimo za njih su B450 ili B550 AMD matične smještene pod Professional modele.Dakle nije to za gejming, ak oš Gejming moraš uzet takve modele fučkaj ga sad.MSI nelogične seljačine, i odma moram na zahod kad vidim ovakve glupandarije.

Molio bih da potvrdiš svoje tvrdnje službenim podacima za svakog pojedinog proizvođača komponenti po segmentima, koliko se kvari i što se kvari. Ovo su naklapanja tipa Vidoviti Milan. Bez takve analize nema realne slike.

6 godina

Ako smijem znati, koliko te u konačnici došao? Možda bi se i sam usudio.

Apoc
9 godina
Apocalypso722 kaže...

Ako smijem znati, koliko te u konačnici došao? Možda bi se i sam usudio.

Ako misliš na mene, 1150 kuna me ispao. Imaš top selera na aliju. Među strašnim negativnim komentarima na dilerovoj stranici sam pročital da su liku poslali zabunom r5 2600🤣🤣🤣. Ostavili mu procesor i vratili pola para🤣🤣, nije ni to loša opcija🤣.

6 godina
protjeran

https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=epyc-7003-linux-perf&num=1  Epyc Milan doslovno rastavlja najnovije Intelove procesore, čak i u Intel friendly testovima, apsolutna dominacija se nastavlja .

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2021 20:12 (Riot).

1 1 hvala 0
8 godina
protjeran
Mladen kaže...

Miješaš kruške, jabuke i šljive :)

Treadripper je workstation CPU i ima svoju publiku, karikirano, desktop verzija Epyca, zašto bi ga ukidali !?

Ni jedan 3990X nije previše brži od 5000 serije ? :))) ... prouči malo generacije i modele Ryzena, Threadrippera i Epyca ... ovo što si napisao je bolno za čitati :)

Izgleda da nisam jedini koji ima takvo misljenje:

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher... Cyberpunk for PCMR
17 godina

Onda si mogao odmah staviti link a ne pogrešno prepričavati jer potpuno mijenjaš kontekst, po tome onda ni prvi Threadripper nije bio potreban.

Zen 3 Threadripper bi itekako bio zanimljiv, upravo zbog povećanih single-core performansi, postoji jedan manji dio kod 3D (najčešće pluginovi) i sličnog simulacijskog softvera koji još ovisi o tome.

Što se tiče brzine, 3990X je ekvivalent 3 PCa, sa 5800X, 5900 i 5950X tako da mi ono "jedva brži od 5000 serije" još nije jasno :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2021 23:02 (Mladen).
8 godina
protjeran

Ne "prepricavam" ja nista - moje misljenje o Threadripperu je odavno tako.

Mozes to cak procitati u ovoj temi:

https://forum.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/mini-pc-threadripper-om/281074.aspx?page=0&jumpto=6324711&sort=asc&view=flat

Jednostavno je Threadripper bio demonstracija sile, a danas nit smrdi nit mirise, nepotrebni treci kotac.

Zasto? Jer je Ryzen jednostavno predobar, i moze 90% stvari sto i Threadripper,

a ono sto ne moze, radije onda ici direktno na Epyc, cista platforma, podrska stvarno za sve feature i PCI-e staze,

dok Threadripper je jednostavno visak i nepotreban.

Godine iskustva mogu tako nesto predvidjeti, osobito kad vidis da jedan proizvod ima dva socketa, i da bi za

noviju generaciju trebao opet socket upgrade - to je kod AMD-a big "no no" - velik trosak odrzavanje i podrska

vec mrtvog socketa TR4 i sTR4 - kao dokaz - procesore i ploce vise ne mozes kupiti nigdje, osim u nekoj

trgovini gdje je ostalo starih zaliha - novo se ne stanca. Takodjer ne postoji niti jedna ITX ploca za sTR4/TR4,

dok za SP3 postoji, a gdje postoji ITX ploca - postoji i potraznja.

9 godina

Eto podigo u pošti, pinovi ravni. Sad čekamo ostatak.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Čitatelj kaže...

Ne "prepricavam" ja nista - moje misljenje o Threadripperu je odavno tako.

Mozes to cak procitati u ovoj temi:

https://forum.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/mini-pc-threadripper-om/281074.aspx?page=0&jumpto=6324711&sort=asc&view=flat

Jednostavno je Threadripper bio demonstracija sile, a danas nit smrdi nit mirise, nepotrebni treci kotac.

Zasto? Jer je Ryzen jednostavno predobar, i moze 90% stvari sto i Threadripper,

a ono sto ne moze, radije onda ici direktno na Epyc, cista platforma, podrska stvarno za sve feature i PCI-e staze,

dok Threadripper je jednostavno visak i nepotreban.

Godine iskustva mogu tako nesto predvidjeti, osobito kad vidis da jedan proizvod ima dva socketa, i da bi za

noviju generaciju trebao opet socket upgrade - to je kod AMD-a big "no no" - velik trosak odrzavanje i podrska

vec mrtvog socketa TR4 i sTR4 - kao dokaz - procesore i ploce vise ne mozes kupiti nigdje, osim u nekoj

trgovini gdje je ostalo starih zaliha - novo se ne stanca. Takodjer ne postoji niti jedna ITX ploca za sTR4/TR4,

dok za SP3 postoji, a gdje postoji ITX ploca - postoji i potraznja.

Sry, nisam prije vidio taj tvoj post, sad mi je jasnije na što misliš.

Ja imam drukčija iskustva, publika na koju sam mislio je jako zadovoljna Threadripperom i baš zbog novih Ryzena jedva čekaju i Zen 3 tripera :)

Ne sjećam se sad točno 2017. i prve generacije, koji su sve argumenti bili za TR4 socket, odnosno da pinout bude različit iako je fizički isti kao SP3 (a to se onda ponovilo sa TRX4 za Zen 2).

Po nekim tadašnjim člancima, Threadripper i jest ispao kao nus-produkt, odnosno nije bio planiran od početka, ali je sve skupa ispalo odlično, upravo ta mješavina serverskog (puno jezgri, RAMa i PCI-E stazica) s jedne i visoki taktovi i "normalne" ploče i komponente sa druge, mainstream strane. Intel je to uspio riješiti sa Xeonima za 2011v3 socket koji su išli i na X99 ploče. Nisam pratio detaljno, možda je ograničenje bio TDP ili neke "pro" funkcije, kao što su razdvojeni obični i Ryzeni Pro, ali bila bi šteta da ukinu Threadrippere, visoke taktove i single-core ne vole samo gameri :)

8 godina
protjeran

Problem je taj, sto svatko ozbiljniji koji zeli radni stroj, uzima ili Xenona ili Epyc,

a Threadripper je za sve drugo sto obicni korisnik treba i preskup i sporiji.

Jest nusprodukt, ali je bio demonstrator sile (nad Intelom), i to je OK.

Po meni, nema potrebe za njim, jer ako ce opet mijenjati socket, nema smisla - radije ostati na AM4/SP3, koji imaju duzu podrsku.

5 godina
protjeran
Čitatelj kaže...

Problem je taj, sto svatko ozbiljniji koji zeli radni stroj, uzima ili Xenona ili Epyc,

Jel to neka tvoja paušalna ocjena ili imaš neke konkretne brojke?

17 godina
Čitatelj kaže...

Jest nusprodukt, ali je bio demonstrator sile (nad Intelom), i to je OK.

Po meni, nema potrebe za njim, jer ako ce opet mijenjati socket, nema smisla - radije ostati na AM4/SP3, koji imaju duzu podrsku.

Morat ću im onda prenijeti da se uozbilje :)

Konkretno za 3D (arhitektonske i produkt vizualizacije, katalozi tipa Ikea) su to uglavnom freelanceri i mali timovi koji su sad još dodatno razdvojeni zbog pandemije pa je sloboda u izboru "normalnih" komponenti plus, nitko ne želi neki mlazni 1 ili 2U rack za home-office :).

Naravno, može se to složiti i u normalno kućište ali nekad je jako zgodno imati dostupne komponente u lokalnom dućanu. Dobro je da neki od ovih novih Epyca boostaju i do 4 GHz pa možda bude i neka alternativa ali neke specifične serverske funkcije će i dalje biti višak.

7 godina

another day another strugle 

ocekivao sam da bi mogao imati problema sa memorijom, medutim da nece raditi stabilno na 99% postavki to nisam ocekivao

Samsung B-die memorija, koja je na QVL list od svih maticnih od svih proizvodaca, nece da radi na niti jednim postavkama, od XMP, do rucnog podesavanja svake stavke, preko zen kalkulatora, memory kalkulatora, nista, zip, nada, nula 

ne radi stabilno do 2133Mhz sve do 4000Mhz, u svim mogucim kombinacijama memorije, i svim mogucima kombinacijama PBO, upaljen, auto, rucno, curve, iskljucen itd itd

prode Aida stress test, cinebench, u igram radi sve tip top, i onda se rusi na banalnim stvarima, tipa import klipa u premier timeline, export videa, ili recimo print screen 

stabilna je jedino na 2666Mhz i to kad je namjesteno na auto, pa eto tako drzim sad.

dakle memorija 2666Mhz, CPU ide bez da se oznoji na 5GHz single core, 4.7 multicore, PBO2.  gaming max temp 70, CB 88 stupnjeva

medutim to je za moj ukus prebucno, pa sam islkjucio PBO, stavio ga u ECO mode, i milina. 4.5 multicore i 4.8GHz single core, u igrama nikakve pad FPS, a posto je konfa isljucivo samo za Apex i Warzone, to mi je odlicno, mir i tisina, 60 stupnjeva gaming, 70 stupnjeva CB

stvarno ne razumijem da su toliko nesposobni rjesti taj problem sa memorijama vec 4 godine, ono wtf 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
3dfx kaže...

another day another strugle 

ocekivao sam da bi mogao imati problema sa memorijom, medutim da nece raditi stabilno na 99% postavki to nisam ocekivao

Samsung B-die memorija, koja je na QVL list od svih maticnih od svih proizvodaca, nece da radi na niti jednim postavkama, od XMP, do rucnog podesavanja svake stavke, preko zen kalkulatora, memory kalkulatora, nista, zip, nada, nula 

ne radi stabilno do 2133Mhz sve do 4000Mhz, u svim mogucim kombinacijama memorije, i svim mogucima kombinacijama PBO, upaljen, auto, rucno, curve, iskljucen itd itd

prode Aida stress test, cinebench, u igram radi sve tip top, i onda se rusi na banalnim stvarima, tipa import klipa u premier timeline, export videa, ili recimo print screen 

stabilna je jedino na 2666Mhz i to kad je namjesteno na auto, pa eto tako drzim sad.

dakle memorija 2666Mhz, CPU ide bez da se oznoji na 5GHz single core, 4.7 multicore, PBO2.  gaming max temp 70, CB 88 stupnjeva

medutim to je za moj ukus prebucno, pa sam islkjucio PBO, stavio ga u ECO mode, i milina. 4.5 multicore i 4.8GHz single core, u igrama nikakve pad FPS, a posto je konfa isljucivo samo za Apex i Warzone, to mi je odlicno, mir i tisina, 60 stupnjeva gaming, 70 stupnjeva CB

stvarno ne razumijem da su toliko nesposobni rjesti taj problem sa memorijama vec 4 godine, ono wtf 

Problemi su rijeseni, ovo tvoje definitivno nije uobicajena situacija. Mozda je kit faulty, nije nemoguce, ili je do Gigabyte BIOS-a, ne znam. Meni su 3 memorije radile bez problema (ok, uz jednu sam morao malo kemijat da proradi na XMP) na 2 razlicite ploce, i to oduvijek, nije trebalo nikakvih novih BIOS-a i sl.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
7 godina

problemi definitivno nisu rjeseni, jer ih ocito i dalje jebe memorija.

F10 ili F12 BIOS svejedno, isti problemi.

Kit nije faulty jer radi tip top na Z490 i na drugoj B550 ploci, na kojoj isto nece na XMP postavkama, niti na 4000 manual, niti na bilo kojoj ispod 3600, ali radi na 3600 i 3800

ocito im IMC na procoesorima nije kako treba, jer ponavljam, ne rusi se u stress testovima, vec kako sam naveo u banalnim stvarima iz tko zna kojeg razloga.

takoder mi je smijesno da imas problema, a kupis memoriju sa QVL liste proizvodaca ploce 

a nisam jedini koji ima/imao problema sa memorijama, cak i tu na forumu

nekome radi nekome ne, prevelika lutrija kako god

uglavnom, sta je tu je. posto mi je to sekundarna konfa, nije mi to frustracija prevelika za sada. ako se slucajno pocne rusiti dok igram Apex ili Warzone,e onda cu popizdit

ionako radim na Mac Mini, koji je ubica , a na ovome samo igram sto na miniju ne mogu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
3dfx kaže...

problemi definitivno nisu rjeseni, jer ih ocito i dalje jebe memorija.

F10 ili F12 BIOS svejedno, isti problemi.

Kit nije faulty jer radi tip top na Z490 i na drugoj B550 ploci, na kojoj isto nece na XMP postavkama, niti na 4000 manual, niti na bilo kojoj ispod 3600, ali radi na 3600 i 3800

ocito im IMC na procoesorima nije kako treba, jer ponavljam, ne rusi se u stress testovima, vec kako sam naveo u banalnim stvarima iz tko zna kojeg razloga.

takoder mi je smijesno da imas problema, a kupis memoriju sa QVL liste proizvodaca ploce 

a nisam jedini koji ima/imao problema sa memorijama, cak i tu na forumu

nekome radi nekome ne, prevelika lutrija kako god

uglavnom, sta je tu je. posto mi je to sekundarna konfa, nije mi to frustracija prevelika za sada. ako se slucajno pocne rusiti dok igram Apex ili Warzone,e onda cu popizdit

ionako radim na Mac Mini, koji je ubica , a na ovome samo igram sto na miniju ne mogu

Nisam doslovno nikad naisao na ovakav problem da neke frekvencije rade neke ne. Makar evo sad kad razmisljam, mislim da su neki primjerci 5xxx procesora s faulty IMC, mozda je u tome problem. U svakom slucaju nije redovna situacija, vjerojatno bi trebao reklamirati procesor ako ne radi s memorijama s kojima bi trebao radit.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice