Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.294
|
čitano: 13.816.977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Evo složio sam malo popis specifikacija otprilike.: 

-15.6" (može i veći)

-i3 procesor najmanje

-najmanje 500 gb HDD, 750 bi bilo odlično

-usb 3.0 ulaz

-ne integrirana grafička kartica 

-bez OS (instalirao bih Win 7) ali ako ima onda nema veze, nešto ću iskombinirat..

-solidnu web cameru 

-dobra baterija 

-dobro hlađenje

-DVD čitač tj. optički uređaj 

Služio bi za surfanje, faks, multimediju, ponekad gaming (Fifa, Pes, FM)..

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 15:46 (dino95cpn).

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
The_Fichek kaže...
MGloc kaže...

Pozdrav susjed kupuje laptop daje 5200 kn max da li mi mozete naci nekakav sa intel-ovim procesorom ali da ima 4 jezgre ?{#}

4 fizicke ili 4 logicke jezgre, i7 ili i5? Za sto ce mu tocno 4 jezgre, namjena? Je li graficka bitna pored procesora, mozda gaming? Ima li kakvih drugih zelja, jer oko 5000kn se vrte laptopi sa fullHD i oni sa HD ekranom. 17.3" ili 15.6" ekran?

@Silwncer ducan, budzet?

Da mi je samo znat koji to pojedinac svaki dan redovno daje palceve dole na forumu ko da mu je to kakav hobi. Svakakvih ljudi ima {#}

Taj mi se laptop sviđa tj. ne želim drugi, pa me zanima je li dobar za rad ? Napomenuo sam prije zašto mi služi.

https://www.youtube.com/channel/UC9_5R6BB93gkUqHQcUvbR1A Moj YT kanal :)
11 godina
neaktivan

Pozdrav ,

Jel mi netko moze preporuciti laptop do 4500-5000 kn. Velicina ekrana nije bitna(ali bi veci bio bolji naravno). Najbitnije mi je da konstrukcija kvalitetna i da se ne pregrijava previse. Sluzio bi za casual upotrebu internet, multimediju, piratstvo naravno i za neki lagani gaming(emulatori, DN i slicno ako se to uopce da nazvati gaming). Ako sve to mogu dobiti i po nekoj manjoj cijeni jos bolje.

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
13 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 18:17 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
11 godina

lenovo b590 trenutno najbolji izbor za surfanje i gledanje videja i nekakav rad na laptopu, bolji od svih navedenih prvenstveno radi hyperthreadanja, tj. nesto boljeg procesora, zatim radi anti-glare ekrana

11 godina
Silwncer kaže...
The_Fichek kaže...
Silwncer kaže...

Zavisi za sto? Za "najprimitivniju" namjenu, surfanje i gledanje videja je ok.

Vidio sam da si gore vec postavio pitanje sa 4 laptopa, ali ti nitko jos nije odg.

Najbolje bi bilo da lijepo linkas ducan ili vise njih u kojima si mislio kupovati laptop posto si iz BiH. Da li u obzir dolazi i rabljeni laptop sa pik.ba ili cega vec?

Najbitnije do koliko BAM mislis ici, tj. koliki ti je budzet ????

Zatim namjena laptopa??? Ako je gaming u pitanju koje igrice te trenutno zanimaju?

15.6" (mainstream) ili 17.3" ekran? Bljestav (mainstream) ili nebljestav ekran.

Laptop je isključivo za "primitivnu "namjenu, obrada 3D Grafike (Cinema 4D, Blender, Catia v6 i MDT6). Za gaming imam računalo.

Za tu namjenu ti treba cim jaci procesor. Taj celeron ima 2 jezgre bez hyperthreadanja, a vec u proslom postu navedeni b590 ima hyperthreading i samim time 4 logicke jezgre sto je vec bolje, ali neznam hoce li biti dovoljno ako se ozbiljno bavis tim programima koje si naveo.

Posto nisam siguran koliko bi jak trebao biti procesor za glatki rad na tim programima pricekaj robyevu procjenu i prijedlog ili ga pitaj na PM.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 23:53 (The_Fichek).
11 godina

http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=2098&gid2=1715&compare=radeon-r7-m265-vs-geforce-gt-750m-2gb-gddr5

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R7-M265.109394.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-750M.90245.0.html

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R7-M265-vs-GeForce-GT-750M

Iz ovoga mozes zakljuciti da je gt 750m dosta bolja graficka.

Pitanje je koliko zelis veci ekran. Neznam na kojem to poslu se zelis igrati, ali ako je u pitanju undercover igranje na poslu mozda bolje uzeti 15.6" {#}

Posto je u pitanju samo igranje neznam cemu potreba za i7 procesorom, uostalom mislim da je ovdje manja razlika izmedju grafickih nego razlika izmedju procesora. Ako zelis 17.3" ekran i cim bolju graficku za manje novce mislim da je acer dobar, tj. mozda i najbolji odabir i nisam siguran, ali mislim da nema jeftinijeg laptopa sa 750m grafom, a nesto iznad 750m grafe bi bilo tesko naci do 6k kn, tj. ja mislim da nema bolje laptop graficke u ducanu do 6 tisuca. Evo ti link da vidis na kojem cijenovnom rangu se pocinje javljati 760m.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 23:52 (The_Fichek).
13 godina

Ovaj bi ti bio bolji:

http://www.ekupi.hr/Lenovo-B590-59-389068-i3/4GB/1TB/IntelHD/HDMI/USB-30-(NB-59389068)-prijenosno-racunalo-398884.aspx

(a dobra je akcija)

11 godina
dino95cpn kaže...

Evo složio sam malo popis specifikacija otprilike.: 

-15.6" (može i veći)

-i3 procesor najmanje

-najmanje 500 gb HDD, 750 bi bilo odlično

-usb 3.0 ulaz

-ne integrirana grafička kartica 

-bez OS (instalirao bih Win 7) ali ako ima onda nema veze, nešto ću iskombinirat..

-solidnu web cameru 

-dobra baterija 

-dobro hlađenje

-DVD čitač tj. optički uređaj 

Služio bi za surfanje, faks, multimediju, ponekad gaming (Fifa, Pes, FM)..

Lenovo G510 ispunjeno ti je sve od navedenog
11 godina
Silwncer kaže...

Silwncer kaže...

Laptop je isključivo za "primitivnu "namjenu, obrada 3D Grafike (Cinema 4D, Blender, Catia v6 i MDT6). Za gaming imam računalo.

Neće biti adekvatan laptop za tvoju namjenu, moras povecati buđet za takve aplikacije pogotovo ako zarađuješ na takvim stvarima ili složiti drugi mini desktop pc

12 godina
Ne mogu shvatiti koja je razlika između ASUS G56JR-CN141D i ASUS G56JR-CN142D modela. Da li je to uopće dobra kupnja za poslovni lap na poslu i gejmanje kad sam doma?
Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Razlika je u opremljenosti, 142 ima veci 1TB hdd 5,400rpm i blu-ray čitać dok 141 ima manji 750GB sshd disk i dvd snimać

Može se i u poslovne svrhe koristiti a doma gaming zašto ne. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2014 14:02 (roby27).

0 0 hvala 0
12 godina
Hvala kolega Roby. Našao sam to za disk, ali ovaj bluray me malo bunio. Svakako se isplati kupiti jeftiniji model, pogotovo zato što sa strane imam intela 120gb 330 serije koji samo čeka jedan takav lap :)
Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Za takvu namjenu vazno je cpu sa vise fizičkih jezgri i dosta rama tako da bi za tvoju namjenu ovo bilo najbolje Acer V5 ili Lenovo G510 + nadogradnja jos 8GB rama

Samo da zahvalim za savjet.

Kupio sam Lenovo G510.

11 godina
odjavljen

Roby, možeš li mi naći na ovoj stranici laptop koji je dobar za 3D grafiku (ozbiljno se bavim time) sa najmanje 4GB Rama i cijene max do 750 KM. (Cijene su u markama).

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Eventualno Lenovo G500 s obzirom na buđet. No kazem ne ocekuj čudo.

11 godina
guls kaže...
Hvala kolega Roby. Našao sam to za disk, ali ovaj bluray me malo bunio. Svakako se isplati kupiti jeftiniji model, pogotovo zato što sa strane imam intela 120gb 330 serije koji samo čeka jedan takav lap :)

Baš krivo, kupi model na blu-rayom pa ga prodaš za vecu lovu a na mjesto optike ubacit taj Intel {#}

Samo onda bi spušio na garanciji ako bi došlo do reklamacije ali opet cijena je slična tako da ti taj sshd ne igra ulogu kod jeftinijeg modela

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 0:05 (roby27).
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima.Prijatelj me zamolio ako bih vas mogo pitat koji laptop da odabere za igranje i sto jeftinije.Ja sam ga odgovarao oko te ideje ali on nezeli ni cut za stolno racunalo stoga ako neko znas sto jeftinije a dobro prijenosno racunalo molio bih da se javi.Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina

Bok ljudi,
Tražim laptop za 4000 kn. Korisititi će se većinom za programe kao Autocad, Photoshop, Sketchup i slično.
Hvala unaprijed 

0 0 hvala 0
13 godina
The_Fichek kaže...

Dakle moja generalna dilema je perfomase vs veličina ekrana

http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=2098&gid2=1715&compare=radeon-r7-m265-vs-geforce-gt-750m-2gb-gddr5

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R7-M265.109394.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-750M.90245.0.html

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R7-M265-vs-GeForce-GT-750M

Iz ovoga mozes zakljuciti da je gt 750m dosta bolja graficka.

Pitanje je koliko zelis veci ekran. Neznam na kojem to poslu se zelis igrati, ali ako je u pitanju undercover igranje na poslu mozda bolje uzeti 15.6" {#}

Posto je u pitanju samo igranje neznam cemu potreba za i7 procesorom, uostalom mislim da je ovdje manja razlika izmedju grafickih nego razlika izmedju procesora. Ako zelis 17.3" ekran i cim bolju graficku za manje novce mislim da je acer dobar, tj. mozda i najbolji odabir i nisam siguran, ali mislim da nema jeftinijeg laptopa sa 750m grafom, a nesto iznad 750m grafe bi bilo tesko naci do 6k kn, tj. ja mislim da nema bolje laptop graficke u ducanu do 6 tisuca. Evo ti link da vidis na kojem cijenovnom rangu se pocinje javljati 760m.

Frka je što je stvarno velik cijenovni gap između laptopa sa 760 i 750 karticama....

p.s. bez uvrede preopručivačima, koliko vidim u ovom threadu naveliko se samo preporučuje samo g510 serija, mislim ljudi postoji još Asus, Dell, Hp, Tobiša i Acer ono...

widen your horizons people....

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 9:27 (DarthMarkus).
11 godina
LokiHasExpired kaže...

Pozdrav svima.Prijatelj me zamolio ako bih vas mogo pitat koji laptop da odabere za igranje i sto jeftinije.Ja sam ga odgovarao oko te ideje ali on nezeli ni cut za stolno racunalo stoga ako neko znas sto jeftinije a dobro prijenosno racunalo molio bih da se javi.Hvala.

Lenovo G510 ili AsusX550 ispod ovoga mu se bas i ne isplati ici ako zeli ugodno igranje sa pristojim frejmom. 

11 godina
andre_delambre kaže...

Bok ljudi,
Tražim laptop za 4000 kn. Korisititi će se većinom za programe kao Autocad, Photoshop, Sketchup i slično.
Hvala unaprijed 

Lenovo G510 + bilo bi pozeljno jos 4 ili 8GB rama nadogradnje, jedan slot ti je free
10 godina
neaktivan

Uredu hvala ti.

11 godina
odjavljen
roby27 kaže...

Eventualno Lenovo G500 s obzirom na buđet. No kazem ne ocekuj čudo.

Uzeću Lenovo s obzirom na budžet. Student sam pa mi treba laptop, a taj Lenovo sto si preporučio je dobar izbor.

11 godina
roby27 kaže...
LokiHasExpired kaže...

Lenovo G510 ili AsusX550 ispod ovoga mu se bas i ne isplati ici ako zeli ugodno igranje sa pristojim frejmom. 

Najs model Asusa, najjeftiniji model sa 840m prilicno dobrom grafickom, mozda i best buy laptop graficka ispod 5000kn. Kolko vidim nije puno slabija od 750m.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-840M.105681.0.html

Kolko vidim po nabavi.net ti AsusX-evi su trenutno jedini laptopi kod nas sa 840m grafom.

Problem je u malo slabom stedljivom procesoru Asusa koji ima hyperthreading, ali nema turbo boost, tako da su mu jezgre zakucane na 1.7 Ghz za sto nisam siguran koliko ce djelovat na pad performansi u igricama, a mozda i nece posto je stedljiva i graficka.

Model sa 840m a nesto jacim procesorom i5-4200u ti je ovdje: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11242

taj ima nesto jaci procesor koji je i dalje slabiji od lenovo i3 4000m procesora, al to su sad jako male razlike, 250gb vise harda nego prvi preporuceni asus i instalirani windows 8.1 64bitni prema arhitehu.

Sa lenovom ces dobit sve, ali nesto slabiju graficku.

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-8750M.87147.0.html (tu je opisana najslabija verzija te graficke koju vjerojatno neces dobit, znaci slobodno dodas par fps-eva na medium settingsima za svaku igru)

Kad usporedis igrice. Pogledas ovaj link jos. Zakljucak bi trebao biti da je 8750m graficka negdi 30% slabija od 840m.

Najbolje bi bilo da frendu pokazs linkove i da on vidi koje igre koje bi htio igrati ce biti kako fluidne sa kojom grafickom. Lp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 17:26 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Super.Hvala ti na detaljnom odgovoru.

15 godina
neaktivan

Kupujem budget laptop sa Pentium N3520 , ali ne mogu se odlučiti o brendu HP ili Acer , iste su cijene,karakteristike i jamstvo.
Acer E1 510-3520 ili HP15 notebook15-g000sm F8R08EA ! Sve same dezinformacije na netu : šrot Acer , šrtot HP ,
(nemam nikakvog iskustva sa laptopima) neka bugforum odluči za mene!

2 Acer
9 HP
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Trebam preporuku prijenosnog racunala

Za povremeni gaming,office,firefox itd

Specke: i7/i5 quad

Diskretna grafa

Ram i hdd mi nisu tolko bitni jer ih lako naknadno nadogradim

17.3inch ekran