pozdrav...imam jedan problem jucer mi je krepao ekran to jest displaj na laptopu ..radi se o aceru aspire 5520 najme napuko mi je ekran i raslila se boja ili sto je vec nutra ...sada bi vas pitao dali neko ima mozda ekran za taj laptop i dali je moguce da pod tu cjenu ekrana da dam mobitel pod racun ako ima neko takav neka se javi bio bi mu puno zahvalan pomozite ...mozda sam na krivom mjestu stavio temu ne snalazim se jos najbolje na forumu...jos jednom puno hvala
Problem oko laptopa pomoc
- poruka: 8
- |
- čitano: 8.644
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pozdrav...imam jedan problem jucer mi je krepao ekran to jest displaj na laptopu ..radi se o aceru aspire 5520 sada bi vas pitao dali neko ima mozda ekran za taj laptop i dali je moguce da pod tu cjenu ekrana da dam mobitel pod racun ako ima neko takav neka se javi bio bi mu puno zahvalan pomozite ...mozda sam na krivom mjestu stavio temu ne snalazim se jos najbolje na forumu...jos jednom puno hvala
Dali ti kad stišneš Button a ledica pali i gasi tako stalno ukrug i ručno nemožeš ugasit i jedino vadiš bateriju? Ako potvrdno, ekran ti nije u kvaru nego kvar je u čipsetu zbog hladnog lema. Poslijedica je pregrijavanje.
Može se popravit uz pomoć temi: KLIK
Ja sam tako popravio i sve super radi...
ne, ne pali se i gasi nego mi se pojavila crna mrlja na ekranu i nema pozadinskog svjetla. Grafička nije jer sam laptop priključio na lcd monitor i ima slike i sve radi.
ne, ne pali se i gasi nego mi se pojavila crna mrlja na ekranu i nema pozadinskog svjetla. Grafička nije jer sam laptop priključio na lcd monitor i ima slike i sve radi.
OK, vjerovatno ti smrdan flat kabel ili je u kvaru inverter. Ono što kažem smrdan flat kabel to ti nalazi lijeve strane kod šarke pa kad stalno od poklopca otvara pa zatvara pa od toga smrda.A inverter daje pozadinsko osvjetljenja.
meni je pukao ekran na laptopu i razlila se crna boja na jednom djelu ekrana..ja sam ga isao rastavit ekran i prije nego sam ga rastavio svjetlo je radilo i kad sam ga sastavio svjetlo vise ne radi a u ekranu se vidi sve mislim windows i to...pa sam mislio da me zeza taj prekidac ili nesto drug..bilo bi ljepo kad bi mi se pojavilo svjetlo n ekranu mogao bi biti na kompu bez razlike kaj je desna strana ekrana zalivenma u crno ali nije puno to je kao krug u obliku 5 kn malo veci
meni je pukao ekran na laptopu i razlila se crna boja na jednom djelu ekrana..ja sam ga isao rastavit ekran i prije nego sam ga rastavio svjetlo je radilo i kad sam ga sastavio svjetlo vise ne radi a u ekranu se vidi sve mislim windows i to...pa sam mislio da me zeza taj prekidac ili nesto drug..bilo bi ljepo kad bi mi se pojavilo svjetlo n ekranu mogao bi biti na kompu bez razlike kaj je desna strana ekrana zalivenma u crno ali nije puno to je kao krug u obliku 5 kn malo veci
E onda ponovno rastavi monitor a sama iza monitor ima kabel koji ima kopću pa si vajda nije dobro spojena kabel taj kabel je zapravo flat kabel, a postoji uz monitora koji isto daje osvjetljenja taj je inventer. Pogledaj dali je dobro spojena, a glavni utikač imaš ispod buttona lijeve strane ali ga moraš laptop okrenut i izvadiš uloške baterije i 3 šarafa i onda okreneš laptop pa plastika kod button lako skineš i pogledaš da li je flat kabel doboi ukopčana.
To što kažeš da ekran crna boja razlivena znači da je od njega nemožeš niš napravit jer se gube pri osvjetljenja.
aha ok probat cu to napravit...jer meni bi bilo dobro kad bi mi dosla svjetlost na ekran jer kad sam ga ja isao rastavljati ekran prije nego sam poceo rstavljati komp je radio onda sam ga rastavio mislim ekran i to i kad sam ga sastavio svjetlost nije vise bila a na ekranu se sve vidi ali nema svjetlosti...meni bi bilo dobro kad bi mi dosla svjetlost ja bi mogao i dalje koristiti laptop jer meni se razlila boja u gornjem desnom kuti a ta povrsina razlivenosti je u obliku kovanice od 5 kn tu negdje a ostali dio ekrana je ok..dali mozda znas na koje nacine bi se dao ispitati taj inventer i dali znas di se nalazi onaj prekidac za to kad se spusta ekran da se on ugasi mozda me i taj prekidac zeza nezz..puno ti hvala na svakom savjetu jer moram to slozit jer nisam bas u situaciji da kupim novi ekran a ovaj ce posluzit dok ne skupim neku kunu za novi...probao sam sa ponudom mob za ekran ali niko se jos nije javio vjerovatno jer nudim slab mob ...jos jednom puno hvala na savjetima
poz
iamm problem oko bs player kad ga hocu upaliti ekran mi se ugasi pa upali i sve ikonice koje imam na destopu promjne boju i nemogu film ućitati pa mi blokira