Prijedlozi za kupovinu laptopa

poruka: 11
|
čitano: 3.351
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
pozz, planiram kupiti laptop, a do sad sam iskljucivo koristio desktop racunare tako da nisam bas upucen u laptope.
Laptop bi bio koristen za osnovne potrebe: Internet broj 1, zatim rad u offic-u, muzika i sve standardno, malo photoshop...igrice ne bih koristio na njemu.
OS naravno Win 7
Dakle potrebna mi je pomoc kao prvo koju marku da odaberem i na sta da pazim prilikom kupnje.
Dajte mi vi neke prijedloge.
Budzet je skroman, 1000-1100 KM -ja sam u Bosni-a to je do may 4100 kn....za ove potrebe koje mi trebaju to je iznos koji mogu izdvojiti.
Laptop bih nov, u krajnjem slucaju polovan ali to je opcija koja ce se tesko desiti...
Imam neke prijedloge:
http://www.pik.ba/artikal/846605/hp-620-laptop-wd675ea/
http://www.pik.ba/artikal/942785/laptop-dell-inspiron-n5010-intel-core-i3/
pa vas molim i za vase prijedloge i komentare na ovo

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Prijedlozi za kupovinu laptopa
Ja osobno bi dell uzeo jedino ima manje rama al ako ti zatreba vise to najlakse dodas!
My Life Is A Very Serious Game...
15 godina

Ja se slazem sa Crovandalom da ides na dell.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
Ja osobno bi dell uzeo jedino ima manje rama al ako ti zatreba vise to najlakse dodas!

mene najvise budi procesor, jer nisam najbolje upucen koja je razlika recimo i3 i core 2 duo, cijena je ista....sta je bolja solucija

14 godina
neaktivan
dajte mi i vi neke prijedloge :)
i ako mozete da mi date komentar na to koji procesor traziti, dual core, core 2 duo, i3 ....?
potrudit cu se da sutra nabacim jos neki link sa ponudom.....

0 0 hvala 0
15 godina

i3 i core2duo su dvojezgrni procesori.

Samo sto je i3 noviji,i malo bolji.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tpg kaže...

i3 i core2duo su dvojezgrni procesori.

Samo sto je i3 noviji,i malo bolji.

znaci da su i3 i core 2 duo slicni, dvojezgerni, a dual core je stariji od oba i losiji, jeli tako ?

Sta mi vi preporucujete da gledam kao najvazniju komponentu laptopa, je li to procesor ili...

15 godina

gledaj proc pa rame mada windows 7 sa 2gb rama radi posve glatko! bolje uzmi sa i3 jaci noviji manje struje trosi sto znaci vise ti baterija traje i tako!

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

gledaj proc pa rame mada windows 7 sa 2gb rama radi posve glatko! bolje uzmi sa i3 jaci noviji manje struje trosi sto znaci vise ti baterija traje i tako!

znaci da mi je ipak bolje ici na bolji procesor, a uzeti manji HDD i recimo 2 GB rama, kojeg uvijek mogu dodati jos.

Znaci izmedju i3 i core 2 duo da biram i3

a je li velika razlika izedju dual core u odnosi na i3 i core 2 duo

14 godina
neaktivan
evo jos dva prijedloga:
http://www.pik.ba/artikal/944903/hp-4320s-i3-380m/
http://www.pik.ba/artikal/736744/laptop-lenovo-g565/ (ovaj je amd, i slabije znam razliku sa intel-om )
14 godina
neaktivan

Čuj, ja mislim da se ne moraš previše brinuti za izbor laptopa - jer koji god kupiš za tu cijenu - bit će dobar!

Evo npr. ja imam jedan slabiji model: Lenovo 3000 C100 (celeron, 1,5Ghz) i služi mi za slične svrhe koje si spomenuo da tebi treba, već preko 4 godine!

Zadovoljan sam, radi pouzdano i to je najvažnije. Još bolje bi ti bilo kupiti laptop bez instaliranog OS i staviti npr. Linux Ubuntu (besplatni OS) i prošao bi još jeftinije...

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 10:31 (fritzx).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice