Novi laptop - visoke temperature

poruka: 37
|
čitano: 13.600
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kupio sam laptop prije tjedan dana, radi se o Dell Inspirion N5110... Intel i-7 2,2 GHz, 8 GB RAM, nVidia GeForce GT 525 GM 1 GB i HD 500 GB... u igrama temperatura u procesoru dolazi do 90 stupnjeva...za vrijeme surfanja je oko 50...

laptop je star samo tjedan dana tako da prašina nije uzrok pregrijavanja...razmišljam o kupovini coolera. Koliko stupnjeva mi cooler može spustiti temp. i ima li preporuka???

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Novi laptop - visoke temperature
strider kaže...

Kupio sam laptop prije tjedan dana, radi se o Dell Inspirion N5110... Intel i-7 2,2 GHz, 8 GB RAM, nVidia GeForce GT 525 GM 1 GB i HD 500 GB... u igrama temperatura u procesoru dolazi do 90 stupnjeva...za vrijeme surfanja je oko 50...

laptop je star samo tjedan dana tako da prašina nije uzrok pregrijavanja...razmišljam o kupovini coolera. Koliko stupnjeva mi cooler može spustiti temp. i ima li preporuka???

Probaj ti to radije odnest na garanciju.

Valentin
16 godina
neaktivan

može li pregrijavanju uzrko biti neki software-ski problem...jer sam sam dizao windowse i drivere...

0 0 hvala 0
15 godina
strider kaže...

može li pregrijavanju uzrko biti neki software-ski problem...jer sam sam dizao windowse i drivere...

Nebi rekao, jel ti power plan postavljen na balanced? Ako je nemaš kaj više, nosi na garanciju.

Koji program koristiš za očitavanje temperatura, HWMONITOR je dobar za to.

Valentin
16 godina
neaktivan

je na balanced...za očitavanje koristim HW monitor :D

14 godina
neaktivan

Ja imam i7 sandy bridge proc HP pavilion laptop, a i kolega također slični cpu u Dell XPS-u starom 2 dana. 50 u normalnom radu i 80-85 u jačim igrama ili drugim zahtjevnim zadacima je normalna temperatura tog procesora. Meni osobno nije išlo iznad 85, a core temp prikazuje tj.max da je 100, odnosno 84 je tek "žuta" temperatura. Ja se samo nadam da su i ostale komponente koje su blizu CPU-a u laptopu također izdržive, jer očito je intel planirao da im jači procesori rade na visokim temperaturama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Laptop nije namjenjen za igranje i to je jedna tuzna istina. Iako danasnji laptopi imaju dovoljno jak HW za nove igre dizajn haldjenja im je u najmanju ruku receno jadan.

Imas dva nacina da snizis temp. na laptopu:

1. Kupi malo bolju termalnu pastu i zamjeni postojecu (mozda bolje da ti to urade u servisu ako iams nekoga kome vjerujes da ce to i napraviti) ali neces puno dobiti s tim, mozda par stupnjeva.

2. Idi u Contorl Panel/Power Options/Change Plan Settings/Change Advanced Power Settings. Nadji "Processor Power Managment" i promjeni "Maximum processor state" s 100% na 60-70%. Ovo ce znacajno smanjiti temperaturu ali i max. snagu CPU-a. U igrama to neces osjetiti ali ako radis s CAD/video edit. programima moguce je da osjetis razliku (samo vrati na 100% kad ti treba vise snage).

PS. Ako se tokom igranja laptop grije ali se negasi onda nemas razloga za brigu u smislu da si dobio ostecene komponente ili slicno.

Pozz i sretno.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To sa smanjivanjem napajanja procesora sam već negdje vidio...sad pitanje je: da li je to 100% sigurno...što mislite o laptop cooleru...

http://www.links.hr/artikl-016.004.021

15 godina
neaktivan

"Obicni" laptopi nisu za igranje,zato postoje Dell xps modeli koji imaju posebno hladenje,zato su skuplji,npr vidis skoro iste komponente u laptopu a ovaj skuplji 400-500 kn,ima bolji protok zraka itd...

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
17 godina
neaktivan

Imam isti problem i iste komponente u toshiba l750-1n3, i očito da ni ovaj laptop nije namjenjen igranju.

A meni se čak temperatura CPU u Crysis 2 diže i do 100° C što je jako visoko,Ovu temperaturu CPU postigne i u Handbrake-u pri enkodiranju videa,i baš sam razočaran hlađenjem i pregrejavanjem ovog CPU.

nabavio sam i colling pad ali ne pomaže mi puno jer je notebook sa donje strane zatvoren.Više ne znam šta mi je činiti,a htio sam uzeti gaming notebook.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...laptop i igranje, svašta...{#}

...kaos...
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zelja kaže...

Imam isti problem i iste komponente u toshiba l750-1n3, i očito da ni ovaj laptop nije namjenjen igranju.

A meni se čak temperatura CPU u Crysis 2 diže i do 100° C što je jako visoko,Ovu temperaturu CPU postigne i u Handbrake-u pri enkodiranju videa,i baš sam razočaran hlađenjem i pregrejavanjem ovog CPU.

nabavio sam i colling pad ali ne pomaže mi puno jer je notebook sa donje strane zatvoren.Više ne znam šta mi je činiti,a htio sam uzeti gaming notebook.

Moj Acer radi četvrtu godinu za redom na temperaturama oko 95°C pri igranju. Znam da je previse ali jednostavno se ne moze ohladiti, na cca 95 graficka pocne throttlati da snizi temperaturu.

Ofc.
17 godina
neaktivan

Nemam problema sa gašenjem ili resetovanjem notebooka.ali me zanima da li na tim temperaturama skraćujem vijek trajanja notebooka odnosno CPU-a,i da li je ova temperatura ajde da kažem od oko 92 C previsoka za navedeni procesor?

U ostalim igricama mi je temperatura oko 92 C,jedino u crysis 2 ide i do 100° C.Procesor je core i7 2670qm.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Zelja kaže...

Moj Acer radi četvrtu godinu za redom na temperaturama oko 95°C pri igranju. Znam da je previse ali jednostavno se ne moze ohladiti, na cca 95 graficka pocne throttlati da snizi temperaturu.

Šta znači throttlati?

14 godina
neaktivan
Zelja kaže...

Šta znači throttlati?

Thermal throttling, grafa / procesor smanji takt i napon pri prevelikim temperaturama da se sprijece ostecenja.

Ofc.
17 godina
neaktivan
evo me s istim problemom na Acer aspire 5552g star 7mj. i kad sam htio ga odnjeti na garanciju jer mi se pregrijava,
u idle modu do 56 stupnjeva a s upaljenim browserom preko 62, rekli su mi da to nije OK ali da ga donesem na servis
da ga ociste i promjene termalnu pastu te da ce me to kostati 430 kn jer to "odrzavanje" ne ulazi u garanciju...
bas lijepo makar sam ih pitao da ja nemogu raditi na kompu te da to nije moja greska ali nedaju se oni,
tako da ili plati ili najvjerojatnije cu sam zamjeniti tu pastu,
i naravno kupit cu bolju i kvalitetnije nego sto bi mi oni stavili
(radi se o Mikronisu)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kolika je to tačno temperatura za navedeni procesor??

14 godina
neaktivan
BlackDog kaže...
evo me s istim problemom na Acer aspire 5552g star 7mj. i kad sam htio ga odnjeti na garanciju jer mi se pregrijava,
u idle modu do 56 stupnjeva a s upaljenim browserom preko 62, rekli su mi da to nije OK ali da ga donesem na servis
da ga ociste i promjene termalnu pastu te da ce me to kostati 430 kn jer to "odrzavanje" ne ulazi u garanciju...
bas lijepo makar sam ih pitao da ja nemogu raditi na kompu te da to nije moja greska ali nedaju se oni,
tako da ili plati ili najvjerojatnije cu sam zamjeniti tu pastu,
i naravno kupit cu bolju i kvalitetnije nego sto bi mi oni stavili
(radi se o Mikronisu)

Koliko ja znam ako otvoriš laptop pod garancijom ona se gubi!?

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
16 godina
neaktivan
Zelja kaže...

Kolika je to tačno temperatura za navedeni procesor??

To prvo ''odlučuje'' proizvođač u biosu, Intelova maksimalna temperatura na kojoj će si procesor sam izdati naredbu za kočenje je oko 100° C. Na oko 130° C se gasi.

Early adopter
17 godina
neaktivan

Meni se temperatura u crysis 2 popela na 100 C,ali nisam primjetio išta čudno da se dogodilo.Zašto??

17 godina
neaktivan

U power options smanjio sam iskorištenje energije za CPU na 80% i dobio sam jedno 10-ak stepeni nižu temperaturu.sad je temperatura na oko 90°C.Je li to prihvatljivo ili još uvijek visoko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zelja kaže...

U power options smanjio sam iskorištenje energije za CPU na 80% i dobio sam jedno 10-ak stepeni nižu temperaturu.sad je temperatura na oko 90°C.Je li to prihvatljivo ili još uvijek visoko?

Ja mislim da je to temperatura previisoka za prosecor...

Softwer
17 godina
neaktivan
brainiac kaže...

Laptop nije namjenjen za igranje i to je jedna tuzna istina. Iako danasnji laptopi imaju dovoljno jak HW za nove igre dizajn haldjenja im je u najmanju ruku receno jadan.

Imas dva nacina da snizis temp. na laptopu:

1. Kupi malo bolju termalnu pastu i zamjeni postojecu (mozda bolje da ti to urade u servisu ako iams nekoga kome vjerujes da ce to i napraviti) ali neces puno dobiti s tim, mozda par stupnjeva.

2. Idi u Contorl Panel/Power Options/Change Plan Settings/Change Advanced Power Settings. Nadji "Processor Power Managment" i promjeni "Maximum processor state" s 100% na 60-70%. Ovo ce znacajno smanjiti temperaturu ali i max. snagu CPU-a. U igrama to neces osjetiti ali ako radis s CAD/video edit. programima moguce je da osjetis razliku (samo vrati na 100% kad ti treba vise snage).

PS. Ako se tokom igranja laptop grije ali se negasi onda nemas razloga za brigu u smislu da si dobio ostecene komponente ili slicno.

Pozz i sretno.

Kako misliš da se u igrama neće osjetiti,zar time ne smanjujemo frekvenciju tj brzinu CPU-a??

14 godina
neaktivan

tako se i meni desava na aceru 5552 kad igram neku malo jacu igru npr gta iv ili crysis 2 gasi mi se komp a temperatura je 90-100 kad je u igri. laptop je star 9 mj. jeli mozda problem u prasini, i kupio bi hlađenje za laptop, bi mi pomoglo to sta??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DooP kaže...

tako se i meni desava na aceru 5552 kad igram neku malo jacu igru npr gta iv ili crysis 2 gasi mi se komp a temperatura je 90-100 kad je u igri. laptop je star 9 mj. jeli mozda problem u prasini, i kupio bi hlađenje za laptop, bi mi pomoglo to sta??

Nosi to na garanciju ako se grije i još nešto laptopi nisu predviđeni za igre, za to si kupi stolni PC a ne laptop.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 17:09 (Valentin17).
14 godina

ako ti je laptop pod garancijom , igraj na njemu kolko god ide, nek pregori :) dobivas novi ;)

IMO temperatura cpua ako je do 90 stupnjeva kad se igra, za laptop to i nije tak strasno .

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

znam da nije tak strasno,al je problem da se gasi,mislim da ima garanciju 2 god, kupljen je u konikomu...a hladnjak bi pomogao sta??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja baš nisam siguran da će svaka firma zamjeniti notebook novim u slučaju pregrejavanja.I da li daju garanciju u takvim situacijama.

14 godina

a joj , konikom .. u vz-u je sad bila rasprodaja sve u 50% cijene , propao je :S

neznam dal ta firma propada opcenito ili su samo zatvorili poslovnicu u varazdinu , ali u tom slucaju idi ti cim prije sa garancijom k njima ( ako jos postoje ) .

15 godina
neaktivan

Zatvorio se prošli tjedan u Koprivnici, izgleda da propada

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice