Laptop sa RAID-om

poruka: 16
|
čitano: 4.895
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Laptop sa RAID-om
pitanje

Molio bi Vas savjet za kupnju laptopa!
-2 Hard Diska (manji kapacitet)
-MBO podržava raid tehnologiju (hvalitetno)
-CPU-Intel (hvalitetno)

-4 GB rama (hvalitetno)

-Graf nije bitna

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Laptop sa RAID-om
autorov komentar

NITKO?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Laptop sa RAID-om

2 HD na laptopu????????????????????????????????????? aaaaaa pa neznam bas....... RAID na laptopu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............neznam bas za sta ti je laptop za nosit il stoji na jednom mjestu?

kralju daj mi JEDAN dobar razlog sta ce ti to sve na laptopu....mooooliiim teeeee

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Laptop sa RAID-om

jedino ti toshiba qosmio podrzava takvo nesto.

a zasto ti to treba u laptopu???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Laptop sa RAID-om
Abomb kaže...

2 HD na laptopu????????????????????????????????????? aaaaaa pa neznam bas....... RAID na laptopu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............neznam bas za sta ti je laptop za nosit il stoji na jednom mjestu?

kralju daj mi JEDAN dobar razlog sta ce ti to sve na laptopu....mooooliiim teeeee

lakse malo!
postoje neki modeli laptopa koji to podrzavaju!
17 godina
neaktivan
sasa kaže...

Podržava i IBM - zamijeniš optički uređaj diskom.

A zašto misliš da mu ne treba? Ja isto smatram RAID neizostavnim u situacijama kada su ti podaci bitni. Preciznije, veći dio posla nisam prebacio na laptop baš iz razloga što mi je trenutno prevelika investicija kupovati dva SSD-a za laptop i laptop koji to može.
Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 11:18 (naxeem).
16 godina
neaktivan
Laptop sa RAID-om

pa je to sve al na laptopu???? nije mi to bas....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Podržava i Dell, samo sam molio za pomoć jer nigdje nemogu naci laptop... Dell studio 17 ima u sebi 2 Diska ali nema podršku za Raid Ako nema takav Laptop onda može i bez Raid-a...
Jer mi možete bar otprilike naci nesto slično onome što sam napisao, ako nema sa 2 diska nije frka. Nikad nisam kupovao laptop, pa nisam bas tu doma!

17 godina
naxeem kaže...
sasa kaže...

A zašto misliš da mu ne treba? Ja isto smatram RAID neizostavnim u situacijama kada su ti podaci bitni. Preciznije, veći dio posla nisam prebacio na laptop baš iz razloga što mi je trenutno prevelika investicija kupovati dva SSD-a za laptop i laptop koji to može.
 slazem se oko IBM-a, ali time gubis optiku, a toshiba ima defaultno u sebi prostor za dva hdd-a.
naravno da je RAID bitan, ali opet... mislis da ce dati 15.000 kn za tako nesto? sumnjam
17 godina
fer_08 kaže...

Podržava i Dell, samo sam molio za pomoć jer nigdje nemogu naci laptop... Dell studio 17 ima u sebi 2 Diska ali nema podršku za Raid Ako nema takav Laptop onda može i bez Raid-a...
Jer mi možete bar otprilike naci nesto slično onome što sam napisao, ako nema sa 2 diska nije frka. Nikad nisam kupovao laptop, pa nisam bas tu doma!

wwww.mikronis.hr
17 godina
neaktivan
Laptop sa RAID-om
prihvaćeno rješenje

PUNO jefitnije riješenje je vanjski disk na kojem radiš redoviti backup. Ako ti je bitna brzina, nađi laptop s FW800 ili eSATA izlazom i takav disk i problem riješen.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
naxeem kaže...

slazem se oko IBM-a, ali time gubis optiku, a toshiba ima defaultno u sebi prostor za dva hdd-a.
naravno da je RAID bitan, ali opet... mislis da ce dati 15.000 kn za tako nesto? sumnjam
Zašto ne? Valjda mu podaci vrijede više od 15,000kn inače RAID ionako nema smisla. Za zaštitu od hardverskog problema RAID i backup su najbolji s tim da je RAID praktičan i nemaš downtime.
*beš podatke koji ne vrijede više od takvog laptopa.
Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
16 godina
neaktivan
Laptop sa RAID-om
autorov komentar

IBM/Lenovo R500 584D458 Core2Duo P8400 2GB 250GB 15.4'' WXGA Intel X4500 DVDRW BT FP FreeDOS

Valja li ovo šta?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Laptop sa RAID-om

Večina Lenovo Tinkpad podržava ugradnju 2 diska, jedan u klasični (SATA) slot, dok drugi ide u "ultrabay" (moraš izvadit optičku ako hočeš staviti drugh HD) i radi sporije od glavnog HD-a...

Iako je ugradnja 2 HD-a moguča, RAID ne možeš podesiti, osim u slučaju W700 modela...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Laptop sa RAID-om

Imaš laptop koji podržava i do 3 diska i to u RAID-u. Zove se clevo D901C

imaš ga u www.callidus.hr

usput podržava i prave četverojezgrene procesore.

Možeš ga serijski dobiti čak i sa 3xSSD raid

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
exxe kaže...

Večina Lenovo Tinkpad podržava ugradnju 2 diska, jedan u klasični (SATA) slot, dok drugi ide u "ultrabay" (moraš izvadit optičku ako hočeš staviti drugh HD) i radi sporije od glavnog HD-a...

Iako je ugradnja 2 HD-a moguča, RAID ne možeš podesiti, osim u slučaju W700 modela...

Ja koristim Thinkpad T400 i prema mom iskustvu, HDD u u Ultrabay adapteru radi isto kao i u normalnom slotu za HDD (oba 2 diska su na SATA II konekciji, adapter je samo čisti fizički adapter za smještaj diska). Moguće je čak i instalirati OS na disk u adapteru i koristiti ga kao primarni disk.
Druga stvar je da je moguće podesiti RAID i na T400 (u OS, ne hardverski), s tim da je moguće koristiti samo stripping (dinamički volume proširen na 2 HDD) i sistem mora biti instaliran van tog volume-a.
Naravno, u praksi se ne dobija ništa posebno na performansama (osim u brzini učitavanja podataka i aplikacija spremljenih u RAID-u) jer je sistem instaliran van RAID-a, ali... tko voli, nek izvoli.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice