Brzina ventilatora na Aspire 5552g

poruka: 9
|
čitano: 1.169
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Poštovani, 

Evo iman jedan mali problem! Pokušavam zadnjih nekoliko dana naći rješenje po netu, ali kako nisam baš stručan oko laptopa, ovo mi se činilo kao jedino misto di bi moga pitat za savijet.

Ovako, imam laptop Acer Aspire 5552g, CPU mu je AMD Phenom II X2 na 3.0 GHz, GPU AMD Radeon HD 6650M, 6 GB DDR3 i ostale stvari. Update-a sam mu drivere i Bios. Iako će možda bit čudno, ali mi laptop vrti AC Black Flag, CoD Ghosts, NBA 2k14 i to sve bez problema do mu se ne akumulira toplina i onda počne malo štekat. Ispod njega koristim cooling pad, a tek nedavno sam skinua program za pratit temperature, i tu sam vidija da mi s cooling padom dostiže kod nekoliko sati igranja AC ili NBA temperaturu od oko 80-85 C! E sad, kad upalim laptop čujem da mu ventilator šiba, ali poslje se nikad ne vrti tolikom brzinom!!! Čak ni kad je na 80 C! Probao sam sa nekim programima, ali niti jedan mi nije dao rezultata da bi mogao minjat brzinu ventilatora. Kad bi mi radija na 80% s cooling padom mi nebi prelazija 70 C i onda bi sve radilo ka bebica. Tako da bi molija nekoga ko je možda ima iskustva s ovom problematikom da mi da savijet, ili rješenje.

Hvala unaprijed! 

Lipi pozdrav!

0 0 hvala 0
17 godina

Ne trebas ti pomoc u vezi nicega jer je to sasvim normalno ponasanje laptopa sa normalnim temperaturama. Mozda ga mozes ocistiti od prasine, ali to ionako moras raditi barem 2 puta godisnje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 13:56 (Sint1).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Brzina ventilatora na Aspire 5552g

Koliko ti je star laptop?

11 godina
neaktivan

Evo sad san tek skuži da će u lito već 3 godine! Nikad nisan minja pastu! Jedan put san ga doma rastavija i ispuha dobrim kompresorom, ali radi ka bebica! Samo san mislija da bi malo diga brzinu ventilatora, virujen da bi mu pomoglo puno, ali san mislija da je jednostavno! Rođak mi ima stolni pc, i tu san vidija da je on ima tu mogućnost s ventilatorima. Ali koliko san vidija po netu, to je malo veća komplikacija a i pitanje je može li se to uopće! Instalira san bija neki program i on je izbacija ovako nešto

[Advanced]

PreventHDClicks=False

ShowRemainingBattIcon=True

TimerInterval=3000

EnableDownscaling=False

ShowFullSizeTempIcon=False

SingleIconMode=False

[Fan]

Control=3

Stop=50

Slow=60

Auto=65

[Processor]

AC=1

DC=0

[Colors]

TemperatureTextColor=&HFFFFFF

TemperatureTextColor2=&H40FF60

BatteryTextColor=&H0

[Special]

UseCustomFanValue=False

FanValueOff=&HAF

FanValueSlow=&H10

FanValueAuto=&H0

FanSlowModeThreshold=42

CustomResolutionWidth=1024

CustomResolutionHeight=768

UseCustomDevice=False

CustomDeviceName=MyDevice

CustomDeviceID=USB\VID_1BCF*

i tu san vidija ovo za fan.

[Fan]

Control=3

Stop=50

Slow=60

Auto=65

Ja neman pojma o ovome jer me nikad nije zanimalo, ali kad bi mi neko moga rec može li se doć do programa di bi ja ove naredbe moga prominit, sigurno bi mi pomoglo!

16 godina

Neces tu nista bitno postic, promijeni pastu!

Ako on ne prenosi dobro toplinu sa cpu-a/gpu-a na heatsink, ventilator nece imat sta otpuhat. Kako gledam, morat ces izvadit cijelu maticnu da dodjes to njega..

11 godina
neaktivan

A onda ću to i uradit! Već san rastavlja laptop pa mi to neće bit neki veliki problem, samo možeš li mi preporučit neku pastu srednje klase? Ne želim jeftino smeće, a ni bacat novac! Pošto se ne razumin u to lako bi mi podvalili nešto!

16 godina
tribanpomc kaže...

A onda ću to i uradit! Već san rastavlja laptop pa mi to neće bit neki veliki problem, samo možeš li mi preporučit neku pastu srednje klase? Ne želim jeftino smeće, a ni bacat novac! Pošto se ne razumin u to lako bi mi podvalili nešto!

Ma cijena je sitnica cak i da uzmes najskuplju mogucu.

Ova ti je jedna od najskupljih, najboljih. Imas na yt-u milijun "How to" videa.

Kad ga usput rastavis, propusi malo ventilator i to je to.

Temperature padaju zagarantirano, a ventilator se vise nece stalno okrecat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 18:44 (passat).
11 godina
neaktivan

Vidija san da ima za kupit tih pasta u Linksa koji mi nije daleko od stana, pa cu kroz nekoliko dana to probat rišit. Samo mi preporuči čime da očistim staru pastu. Neznam je li se ona skrutila, vjerojatno i je. Nebi tija nešto oštetit ! Može li se acetonom? Smije li se ostrugat? Nebi tija da ispadne da te tlačim, ali će mi bit ovo prvi put da pastu minjam! Valjda će bit dobro!

16 godina
tribanpomc kaže...

Vidija san da ima za kupit tih pasta u Linksa koji mi nije daleko od stana, pa cu kroz nekoliko dana to probat rišit. Samo mi preporuči čime da očistim staru pastu. Neznam je li se ona skrutila, vjerojatno i je. Nebi tija nešto oštetit ! Može li se acetonom? Smije li se ostrugat? Nebi tija da ispadne da te tlačim, ali će mi bit ovo prvi put da pastu minjam! Valjda će bit dobro!

Obicnom maramicom, eventualno noktima ako se bas skorila.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice