Acer Aspire 7741g

poruka: 4
|
čitano: 3.378
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 7741g problem sa podizanjem sustava

Pozdrav svima i sretan Božić,

Imam jedan problem što se tice podizanja sustava, ne znam je li ovo prava grupa za tu temu ali aj.

U svakom slucaju problem je taj da je laptop radio posve normalno i bez ikakve greške, svi driveri su update-ani. Jutros sam pokušao upalit ga i on počne radit normalno, upali se ventilator, puše, cd/dvd se može otvorit, međutim cini se da ekran uopce ne reagira i dalje je crn ne dava znakove života, a nisam siguran je li i podiže sustav jer radi tiho, pokušao sam vadit bateriju s punjačem ga palit bez i sve to ali jednostavno ne ide. pomislio sam da bi ekran mogao bit pokvaren pa sam ga spojio na monitor ali ista je priča . Sve u svemu odlican laptop sve do ovog incidenta.

ako je netko imao slicnih problema neka mi se javi

hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Acer Aspire 7741g problem sa podizanjem sustav

To je jako poznat kvar na Acer prijenosnicima.

To se može riješiti zagrijavanjem čipseta na matičnoj,što pomaže u većini slučajeva.

Najvjerojatnije bude hladni lem ili se izgubi kontakt.

Ja sam imao (i sad imam) problem na Acer Aspireu 5520 G .

Isto kao i tvoj - kad se upali,ventilatori se vrte ali na ekranu niti preko VGA/DVI izlaza nema ništa.

Zagrijavanje pola minute fenom po NVidia čipsetu na matičnoj riješilo je problem,ali je trebalo kupiti cooling pad da hladi laptop.

Nisam kupio cooling pad nego sam postavio laptop na 4 aluminijske ''nožice'' i skinuo stražnji poklopac da se ne pregrijava.

Nakon 20 dana sam maknuo ''nožice'',laptop je radio normalno ali nakon 5-6 dana je opet počeo sa neprikazivanjem slike na ekranu.

Inače,po youtubeu ima puno takvih videa i ljudi to najčešće riješe zagrijavanjem pištoljem na vrući zrak i kažu da im laptop traje godinu dana nakon

tog postupka.

14 godina
neaktivan
RE: Acer Aspire 7741g problem sa podizanjem sustav

hvala mstaglicic na odgovoru.

evo jedam update, sinoć sam izvadio bateriju i isključio ga iz struje, prije pola sata sam ga pokušao upalit i uspio je ali je na windows start up-u zablokiro i opet je bio crn ekran, nakon toga sam ga uključio u struju jer sam mislio da je moguće da je baterija prazna ali se ponavlja isti problem od jučer

14 godina
neaktivan
Acer Aspire 7741g

ja kupio komp prije mjesec dana i mogu reči da je jako dobar,,,i nadam se da neću imati takvih problema,,

nego,,primjetio sam da nema ikonice na kompu koja pokazuje kada je uključen Caps Lock,, i nekako mi to fali,, neznam kada su mi mala slova a kada velika,,,

pa me zanima dali ima neki program za tastaturu koji će mi na ekranu pokazati kada je uključen a kada ne???

eto,, ako mi može netko pomoći oko toga :-)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice