T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.755
|
čitano: 6.696.655
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: T-Com Internet
DoctorEvil kaže...
Tirkiz kaže...

Hibridbox radi primarno preko bakrene telefonske žice a 4G se koristi kada žica ne radi.

Jel imaš dostupan telefonski priključak?

Ako nemaš, onda gledaj druge usluge kao Gigabox+ koje ne zahtijevaju bakreni priključak nego rade samo preko mobilne mreže.

Taj hibridbox bi trebao biti 200GB po 4G (brže) i onda dalje po bakru (sporije). Imam telefonski priključak i mislim da je 4G signal OK tako da mi nije jasno kak ne bi bilo dostupno. Trenutno sam samo na bakru koji daje nekakvih 25/5 već godinama, pa sam mislio neki upgrade uzeti.

Bakar je primarno, a hibridbox onda povrh bakra, npr, meni je trenutno ukupna potrošnja prometa 250 GB, a hibridbox 20GB. I brzina je limitirana, na mobitelu ide do 150/40, a hibridbox recimo 30/20.

Evo korekcija, krivo sam nešto gledao u moj telekom aplikaciji, sad mi baš stigao sms da sam potrošio svih 200GB hibridbox prometa. I to mi je sad malo čudno, jer sam ovaj mjesec prešao na novi ugovor, u prošle 2 godine nikad nisam dobio tu poruku, a korištenje recimo da je ujednačeno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2024 12:37 (sosta).
10 godina
sosta kaže...

Bakar je primarno, a hibridbox onda povrh bakra, npr, meni je trenutno ukupna potrošnja prometa 250 GB, a hibridbox 20GB. I brzina je limitirana, na mobitelu ide do 150/40, a hibridbox recimo 30/20.

Evo korekcija, krivo sam nešto gledao u moj telekom aplikaciji, sad mi baš stigao sms da sam potrošio svih 200GB hibridbox prometa. I to mi je sad malo čudno, jer sam ovaj mjesec prešao na novi ugovor, u prošle 2 godine nikad nisam dobio tu poruku, a korištenje recimo da je ujednačeno.

Trebalo bi prvo biti tih 200 GB pa onda bakar, iz ovoga kako piše na njihovoj stranici.

10 godina
Tirkiz kaže...

Radi Gigabox+ i na 4G mreži ako nije dostupna 5G mreža

A jel ima još uvijek ono da kad potrošiš neki broj GB da te bace na 5Mbit/s brzinu? Mislim da je tako bilo prije. Ne vidim da to piše više na njihovoj stranici.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2024 12:44 (DoctorEvil).
3 godine
DoctorEvil kaže...

A jel ima još uvijek ono da kad potrošiš neki broj GB da te bace na 5Mbit/s brzinu? Mislim da je tako bilo prije. Ne vidim da to piše više na njihovoj stranici.

Pisali smo to već, od ovog ljeta na Gigabox-u nema više limita na prometu nakon kojeg spuštaju brzinu :)

3 godine
T-Com Internet

12. 11. mi prestaje ugovor s T-com od 24 mj.

Inače, u kući sam, maltene u centru grada, a jedina "žičana" opcija je bakar.

No, dobro, imao sam maks brzine s gfast tehnologijom,

Downstream182499 kbit/s
Upstream50224 kbit/s
-uvijek stabilno, nemam zamjerke.

dodatno+ još jedan IPTv prijamnik, Mash tanjur za wi fi.

Ponovo bih ugovorio s njima 24 mj. s magentom za jedan telefon.

Ima li ovdje tko od agenata da mi da nekakav popust ? znam za 3 mj.

Može li npr 6 mj  free, ili nešto slično jer sam staaaari korisnik ?

Hvala, može na pm.

He, ni jedne greške na liniji.-..

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2024 18:27 (Zaporožac).

0 0 hvala 0
3 godine
T-Com Internet

Ima li koga, bump ? 

合氣道

0 0 hvala 0
16 godina

nema, i ja sam prije 10 dana pitao isto, 0 bodova, tako da idem u iskon platiti 7e manje za identičnan internet u istoj firmi ali s drugim imenom

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
9 godina

Za 7€ manje si zadnja rupa na svirali u slučaju problema. Prioriteti su HT poslovni, HT privatni, komercijalno-regulirane (kvar HT dijela linije ili opreme) za treću firmu (A1, Iskon, Telemach, ostali...) i onda Iskon korisnici. Iz iskustva znam da ako nije HT korisnik kad je neka gužva, tehničarima malntene niti nisi na listi jer Iskon korisnika može samo poklikati na kartici kao da je nešto odradio i otići raditi nešto sasvim deseto, uključujuć i sjedenje u birtiji bez straha za umanjenje učinka tj. ostvarene "minute".

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2024 23:33 (Nuclear_Phoenix).
4 godine
T-Com Internet

Zato sam jučer u temi o Telemachu (i bakrenim paricama, a time i o HT-u) napisao da je to razlog mog ostanka na HT-u. Kad sam imao kvar, reagirali su brzo. Kvar je najduže trajao dan i pol, obično puno kraće.

0 0 hvala 0
14 godina
T-Com Internet

Već neko vrijeme u zadru imam problem sa internetom. Kad je max tv upaljen tj. neki programi kao npr amc ping u world of tanks skače sa 50 na 100 , a ako se premotava film onda na 200+ .. Kad sam zvao korisničku službu prije mjesec dana cura iz korisničke me uvjeravala da to nema veze, da bi na kraju rekla da je kao nešto bilo pušteno bez ograničenja..

Ima netko sličnih problema i ima li se smisla sa njima natezati oko toga?

**doma sam svaki par tjedana

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 19:24 (anarky1988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pišeš gluposti. 

Postoje jasno definirani uvjeti. Kada se sumnja na problem u Iskon mreži ( centrala ) ili Iskon oprema (kućna instalacija, korisnik) tada se to može odužiti. Razlog Iskon ima 30 operatera , HT ima 150 operatera. Otud razliku u cijeni a sukladno tome i u kvaliteti. 

Da je razlika i 15 eura ne zanima me Iskon ili Telemach.

7 godina
Džabe im i tih 150 operatera kad su kao kompanija sposobni eventualno za upravljanje štandom lubenica, a telekomunikacije su toliko iznad njihovih sposobnosti da je teško naći prikladnu metaforu.

Imam toliko nadrealnih iskustava s njima iz proteklih ~12 godina da bi ti se zavrtilo u glavi. Kad god pričam s njihovim djelatnikom/tehničarem uvijek imam dojam da pričam s Baldrickom koji mi predstavlja svoj cunning plan.
T-scum delenda est.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2024 22:20 (fkthisshit).
14 godina
fkthisshit kaže...
Džabe im i tih 150 operatera kad su kao kompanija sposobni eventualno za upravljanje štandom lubenica, a telekomunikacije su toliko iznad njihovih sposobnosti da je teško naći prikladnu metaforu.

Imam toliko nadrealnih iskustava s njima iz proteklih ~12 godina da bi ti se zavrtilo u glavi. Kad god pričam s njihovim djelatnikom/tehničarem uvijek imam dojam da pričam s Baldrickom koji mi predstavlja svoj cunning plan.

Baš, zato i jesu vodeća kompanija. 

Očito kontakt sa krivim osobama 

8 godina
Vodeća su kompanija isključivo iz razloga jer imaju više manje svu fiksnu infrastrukturu u državi koju je Deutsche Telekom dobio za siću kada je država odlučila prodati HT baš njima.

U mom mjestu bakar je još valjda iz doba kada je Tito bio živ. Znači HT ulaže minimum minimuma u svoju fiksnu infrastrukturu. Pa tako umjesto da ulažu u gradnju optičke mreže oni se rađe bave kupnjom vlastitih dionica kojima onda pumpaju vrijednost kompanije. Dok svi mi ostali (a pogotovo mi koji smo zapeli na bakru) imamo jednu veliku k*****u.

HT ima samo tu sreću da su i ostale kompanije neambiciozne i uvijek spremne na kartelske dogovore kada treba dizati cijene svojih već ionako preplaćenih usluga.

Eto, to ti je suma sumarum zašto je HT 'vodeća' kompanija u RH.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2024 23:16 (corco).
7 godina
corco kaže...
Vodeća su kompanija isključivo iz razloga jer imaju više manje svu fiksnu infrastrukturu u državi koju je Deutsche Telekom dobio za siću kada je država odlučila prodati HT baš njima.

U mom mjestu bakar je još valjda iz doba kada je Tito bio živ. Znači HT ulaže minimum minimuma u svoju fiksnu infrastrukturu. Pa tako umjesto da ulažu u gradnju optičke mreže oni se rađe bave kupnjom vlastitih dionica kojima onda pumpaju vrijednost kompanije. Dok svi mi ostali (a pogotovo mi koji smo zapeli na bakru) imamo jednu veliku k*****u.

HT ima samo tu sreću da su i ostale kompanije neambiciozne i uvijek spremne na kartelske dogovore kada treba dizati cijene svojih već ionako preplaćenih usluga.

+ HAKOM je toliko slab i neučinkovit da u praksi mogu lagano ignorirat njihove propise. Npr. godinama su throttlali brzinu na maxnet mini tarifi koja je trebala biti namijenjena za korisnike koji nemaju niti bakar, HAKOM im je 2015. naredio da prestanu i naplatio neku bijednu kaznu. U 2018., a vjerojatno i do dan danas, je taj throttling bio normalna praksa.

T-scum delenda est.
15 godina
T-Com Internet

Fun fact: HT u svom Speedport modemu na stranici "DSL information" (html/content/config/system_info.html) skriva atribute: DSL maximum downstreamDSL maximum upstream.

Oni postoje i mogu se procitat u html sourceu. Vjerojatno ne zele da ljudi zivkaju i bune se.

Ja recimo uistinu ne mogu zbog udaljenosti imat vise od 30Mbps, iako placam 70, ali su me opet za svaki slucaj ogranicili na max 34.

Moj PC  
1 0 hvala 1
4 godine
corco kaže...

Šire oni optičku mreži. I tamo gdje EU potpomaže. Ne da mi se guglati gdje piše sve o tome, znam da sam prije najviše 2 godine čitao o natezanju par tih domaćih firmi oko novca EU. Evo ti jedan članak: https://www.vecernji.hr/barkod/veliki-projekt-drzavnog-interneta-kasni-novac-eu-fondova-nije-iskoristen-ceka-se-novi-1628713

Tako da HT ulaže i svoj novac, ali voli i onaj iz EU.

Kod mene nema optike. Već 2 mjeseca čekam njihov odgovor jesam li uopće u planu.

7 godina
zelenapaprika kaže...
corco kaže...

Šire oni optičku mreži. I tamo gdje EU potpomaže. Ne da mi se guglati gdje piše sve o tome, znam da sam prije najviše 2 godine čitao o natezanju par tih domaćih firmi oko novca EU. Evo ti jedan članak: https://www.vecernji.hr/barkod/veliki-projekt-drzavnog-interneta-kasni-novac-eu-fondova-nije-iskoristen-ceka-se-novi-1628713

Tako da HT ulaže i svoj novac, ali voli i onaj iz EU.

Kod mene nema optike. Već 2 mjeseca čekam njihov odgovor jesam li uopće u planu.

Da ti odmah razbijem snove: to "širenje optike" rade praktički jedino ako su na nišanu nekog lokalnog šerifa. Uzimaju puste novce od EU, ali dao bi ruku u vatru da ulažu MAKSIMALNO 20% od tih para u to, ostalo ide u istu crnu rupu gdje ide i cca 60% ekstra marže koju naplaćuju kroz tarife.

Nisu svjesni uopće gdje su što spojili, ne znaju ni da li u ulicama trebaju raskopat sve ili su postavljeni šahtovi/cijevi. Npr. u mom gradu kasne cca. 2 godine sa apsolutno 0 posljedica, a kako je krenulo će im trebat još barem dvije. Da netko iz EU samo gurne nos unutra na 5 minuta bi ih mogao ogulit do kostiju sa kaznama.

Biznis model im je guranje mobilnog interneta svugdje jer je to potpuno neregulirano i mogu ti prodavat smeće od usluge sa minimalnim (čitaj nikakvim) ulaganjem u sustav.

T-scum delenda est.
13 godina
T-Com Internet

Bok svima,

stigla optika, nisam još priključen niti sam zvao / slao zahtjeve pa me zanima jeli postoji nešto jefitnije preko tcom-a, opet neki cjenik negdje neka stavka prema kojoj se može dobit jeftinija cijena ?

Zasad vidim samo ovu ponudu (najmanji paket):

Posebna ponuda

1 EUR/mj.

prvih šest mjeseci

Nakon šest mjeseci

Cijena uz Magentu 1 i ugovor na 24mj.

28,89 EUR/24 mj.

Cijena bez Magente 1 i ugovor na 24mj.

30,89 EUR/24 mj.

Jeli ima nešto da se ubaci onako "jeftino" ?

Hvala.

Pozdrav.

0 0 hvala 0
14 godina
Najbolje što ima trenutno u HT je 9 mjeseci po 1€ u cjeniku posebnih i proteklih ponuda.
Ili traži A1 preko HT infrastrukture. A1 ima 12 mjeseci po 0,10€ (10 centi) ostalo puna cijena
15 godina
izzy007 kaže...
Najbolje što ima trenutno u HT je 9 mjeseci po 1€ u cjeniku posebnih i proteklih ponuda.
Ili traži A1 preko HT infrastrukture. A1 ima 12 mjeseci po 0,10€ (10 centi) ostalo puna cijena

ovo po 1€ je samo ako si na posebnim podrucjima,tako da provjeriti prvo pa tek onda mozes zatraziti tu ponudu

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
9 godina
T-Com Internet

Pozdrav svima!

Planiram u slijedećih nekoliko mjeseci preći s HT bakra na HT optiku. U tijeku je uvođenje optike u mojem mjestu pa vjerujem da slijedi i ugovaranje usluge.

Uglavnom, trenutno mi je kućna mreža složena tako da mi je ruter kraj MAXTV prijemnika (stara verzija) i prijemnik je direktno uštekan u ruter.

E sad, dolaskom optike, planiram ruter izmjestiti na drugo mjesto u kući a MAXTV bi mi ostao na istom mjestu kraj TVa. LAN kabel bi od rutera (novog, za optiku) do TVa (i svih ostali uređaja koji crpe internet doveo preko jednog switcha).

Pitanje je da li se i kako može MAXTV uređaj (a da nije ovaj novi android kojim gubim pravo na jednu app) spojiti preko switcha ili i dalje MAXTV prijemnik mora biti spojen direktno u ruter?

0 0 hvala 0
9 godina

To pitanje je odgovoreno 9745 puta....

"Obični" MaxTV STB radi na svom VLANu i ne može biti na switchu za internet, dakle treba ili poseban kabel samo za maxtv ili par upravljivih switcheva koji imaju mogućnost definiranja VLANova i trunk portova.

9 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

To pitanje je odgovoreno 9745 puta....

"Obični" MaxTV STB radi na svom VLANu i ne može biti na switchu za internet, dakle treba ili poseban kabel samo za maxtv ili par upravljivih switcheva koji imaju mogućnost definiranja VLANova i trunk portova.

Sory na redudanciji! :)

Neka preporuka za takve, a opet ne preskupe 8-10 portne switvheve? 

EDIT:

Našao sam ovo TP-Link TL-SG108E

To bi bio taj? Puta dva komada.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 11:38 (myroman).
9 godina

Ima tagiranje, ali treba provjeriti u manuali ili negdje da li podržava trunk portove jer ti moraš uzeti portove recimo LAN1 i LAN3 sa HTovog routera (untagged i 1500) i dovesti ih na port 1 i 2 na switchu. Onda treba recimo port3 na switchu označiti kao trunk ta dva taga, taj kabel poslati od routera/switcha do pozicije gdje je maxtv, u drugom switchu opet tagirati jedan port 1500, ostali untagged i jedan trunk odakle ti dolazi ovaj kabel sa prvog switcha. E sad, da li će to raditi sa untagged + tag 1500, nisam siguran jer ne kuže svi switchevi takvu konfiguraciju pa ćeš možda ipak morati iztagirati internet na recimo 100.

15 godina
T-Com Internet

-- 'točno + ali' .. radite ražanj dok je zec u šumi, i to drugoj šumi :)

-koristit ću preciznije riječi, modem (linija-operater umjesto router..)..

-juzer ima stari tcom modem, podjeljen na žuto-crveno, lan-iptv.. .. i ostatak plana radite s tom idejom, promašaj :) jer će s novom opremom dobiti optički modem + ostatak, stara oprema se vraća-razdužuje (ili ostavlja kao smeće jer im realno ne treba..) a tad ovisi o liniji-centrali-serveru tj kako imaju riješeno, .. tj davno su imali fixno (ekšli soft no bez juzerske mogućnosti izmjene, kao 'hardkodirani portovi tv-lan'..) dok se danas koristi automatika, bez razlike port lan1-2-3-4.. tj kad se prijemnik spoji na modem iskonfigurira se i to je to .. :)

-dobro je planirati, no ponekad ode u pogrešnom smjeru na banalnim stvarima.. dok u ovom primjeru treba sačekati, pa kad se oprema zamijeni vidjeti što juzer želi, premješati itd.. možda ostavi na kraju isti raspored itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 1
9 godina

Hvala gospodo na mudrim riječima!

Imam još jednu opciju, da izbjegnem ovo sa smart switchevima.

A to je da kroz postojeći bužir kroz koji mi sad ide coaxijalni kabel i dva LAN kabla (jest na knap ali sam uspio provući), da kroz taj isti bužir sad provučem koaxijalni, LAN kabel i kabel od optike? Može li kabel od optike izdržati ovu gužvu i dva pregiba bužira od cca 90 stupnjeva?

U tom slučaju ruter bi mi mogao ostati kraj TVa i nemam problema s MAXTV spajanjem...

9 godina
ihush kaže...

-- 'točno + ali' .. radite ražanj dok je zec u šumi, i to drugoj šumi :)

-koristit ću preciznije riječi, modem (linija-operater umjesto router..)..

-juzer ima stari tcom modem, podjeljen na žuto-crveno, lan-iptv.. .. i ostatak plana radite s tom idejom, promašaj :) jer će s novom opremom dobiti optički modem + ostatak, stara oprema se vraća-razdužuje (ili ostavlja kao smeće jer im realno ne treba..) a tad ovisi o liniji-centrali-serveru tj kako imaju riješeno, .. tj davno su imali fixno (ekšli soft no bez juzerske mogućnosti izmjene, kao 'hardkodirani portovi tv-lan'..) dok se danas koristi automatika, bez razlike port lan1-2-3-4.. tj kad se prijemnik spoji na modem iskonfigurira se i to je to .. :)

-dobro je planirati, no ponekad ode u pogrešnom smjeru na banalnim stvarima.. dok u ovom primjeru treba sačekati, pa kad se oprema zamijeni vidjeti što juzer želi, premješati itd.. možda ostavi na kraju isti raspored itd.

Nebitno jesu portovi po defaultu istagirani 2x100 + 2x1500 ili kad prvi put spojiš MaxTV pa samo taj port postane 1500, logika ostaje ista i ostat će tako "zauvijek" (tj. dokle god postoje NextTV prijemnici - "obični" STBovi) jer platforma je tako konfigurirana. Treba mu u svakom slučaju tri porta - jedan za net, jedan za iptv, jedan trunk.

Jedina je razlika što ako portovi nisu tagged, jednom kad se spoji MaxTV na neki port (recimo čak i 2, što se prije "nije moglo"), on mora ostati tamo - puno korisnika radi grešku da spoji MaxTV, pa odspoji iz nekog razloga i stavi na idući port a na taj prikopča TV ili playstation ili što već i onda ne radi tj. nema interneta na tom portu. Osim priče koji konkretan port će se koristiti, sve stoji dok pričamo o klasičnoj IPTV koja "ne radi preko interneta". Dakle, spojiti sve bez switcheva da radi i onda dalje kombinirati sa portovima, tagovima i trunkovima kako je na slici.

Ukratko, čak i ako je i novi modem/router, može se držati ovog rasporeda i sve će raditi, ne kompliciraj :)

P.S. Ispravan izraz je IAD, ako ćemo već cjepidlačiti ali 90% ljudi ovdje ne zna što je to.

myroman kaže...

Hvala gospodo na mudrim riječima!

Imam još jednu opciju, da izbjegnem ovo sa smart switchevima.

A to je da kroz postojeći bužir kroz koji mi sad ide coaxijalni kabel i dva LAN kabla (jest na knap ali sam uspio provući), da kroz taj isti bužir sad provučem koaxijalni, LAN kabel i kabel od optike? Može li kabel od optike izdržati ovu gužvu i dva pregiba bužira od cca 90 stupnjeva?

U tom slučaju ruter bi mi mogao ostati kraj TVa i nemam problema s MAXTV spajanjem...

Ako imaš 2 LAN kabela, čemu onda cijela ova vježba? Teško da će ti proći ta nit ako je tako kako si opisao, postoji velika šansa da će puknuti.

A opcija C? Traži non-RDK opremu, da dobiješ odvojeno router i ONT. Optika u ONT, LAN kabel (taj koji ti ide kroz bužir) u njega a modem odnijeti tamo dalje, kod TVa i taj kabel koji dolazi pikneš u LAN1/WAN (kako je već označeno ne sjećam se, ali po uputi ugl) i imaš sve kod TVa.

9 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Ako imaš 2 LAN kabela, čemu onda cijela ova vježba? Teško da će ti proći ta nit ako je tako kako si opisao, postoji velika šansa da će puknuti.

A opcija C? Traži non-RDK opremu, da dobiješ odvojeno router i ONT. Optika u ONT, LAN kabel (taj koji ti ide kroz bužir) u njega a modem odnijeti tamo dalje, kod TVa i taj kabel koji dolazi pikneš u LAN1/WAN (kako je već označeno ne sjećam se, ali po uputi ugl) i imaš sve kod TVa.

E vidiš, zato si ti stručnjak a ja papak! 

Ovo s kombinacijom ONT i odvojeno router mi izgleda još najbolje rješenje. Ja sam mislio da optika mora direktno u router. S opcijom C ne moram čak ništa ni prčkati po bužiru. Od ONT-a (na tavanu) dolje do rutera, ali jedan LAN ide natrag od rutera gore na tavan jer tamo opet imam switch od kojeg idu UTP-ovi prema svim sobama u kući. Malo komplicirano, ali tak je kak je. 

Hvala na informacijama!

Nego koga ću morati žicati za tu non-RDK opremu? Kod ugovaranja ili tehničara kad me dođe priključivat?

16 godina
izzy007 kaže...

Ako možda znaš, je li to neka promocija uz njihove dodatne usluge/pretplate, u sklopu Mozaika pa je zato takva ponuda?

Ili je to kombinacija za neka posebna područja? Jer ovako što imaju u centru, tj. nude mi optiku preko HT infrastrukture u pola cijene prvih 12 mjeseci (17.35€) pa onda ostalo puna cijena.

Ash nazg durbatuluk, Ash nazg gimbatul, Ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice