Spojili me na PCM. Užas!

poruka: 48
|
čitano: 11.854
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Spojili me na PCM. Užas!

Silom prilika toga dana nisam bio kod kuće i naravno da je ekipa došla priključiti liniju baš tada.

Uglavnom, kako sam doznao u T-centru, za 615 kn spojili su me na nekakav PCM i ja sad ne mogu imati ADSL!

Kasnije sam guglao i vidio da ljudi imaju takve probleme.

Dok jedni kažu da je PCM ilegalan i da ga T-Scum mora makniti, drugi kažu da su to gluposti.

Pošto meni treba samo ADSL (i eventualno IPTV u budućnosti), pa me zanima da li netko zna kako postupiti u navedenoj situaciji.

P.S. Zahtjev za ADSL-om koji sam također podnio, nije ništa riješio.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spojili me na PCM. Užas!

Za ovo prvo nisam baš upućen, ali za zahtjeve ih moraš stisnuti. pisati prijave, molbe sve živo i svaki dan im dosađivati u T-centru, tek onda bi u roku od nekoliko mjeseci možda mogli pokrenuti nešto da se rješi tvoj problem. I ja sam imao problem sa paketom, imao zahtjev za 10GB a oni obračunavali ko da je od 1GB i onda su mi to tek nakon 2 mjeseca navlačenja i zezanja uspili prebaciti i sve što sam preplatio(jer sam morao da mi ne isključe tel.) vratili tako što sam imao određeni broj kuna u plusu na računima za internet.

Been there done that
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spojili me na PCM. Užas!

Ja imam PCM na kuci, i istina je da od ADSL-a nema nista.Moje rjesenje je bilo da sam uzeo internet usluge drugog provajdera, tj. razlicitog od Telekoma.Taj PCM je sranje i nuzno zlo.

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Spojili me na PCM. Užas!

Isto takva situacija kod mene na jednoj liniji... zvao podrsku, bio u centrima, tupetari tamo nit neznaju sto je PCM. Koristim net od tete koja ima kucu do... Ali svejedno zelim net u svojoj kuci. Kooperanti koji rade za T-Com su se malo pobunili (T-Com ne placa) tako da trenutacno ni ne skidaju PCM-ove (iako imam susjede na istom spoju bez PCM-a, a ne koriste net, tako da je moguce prebacivanje PCM-a njima)... Mozemo jedino cekat. Ja cekam godinu dana. Nazalost nemam mogucnost drugog operatera na podrucju gdje zivim tako da mogu i dalje cekat i imat ADSL preko tetine linije (problem je sto zelim i IPTv a to ne ide preko wirelessa, a da provlacim 50m kabla ne dolazi u obzir).

Inace da, PCM je ilegalan, ali ga je jeftinije montirati nego dovuci par kablova vise do cvora. Da je Hrvatski Telekom koncesionar na kablove, a ostali da su samo operateri koji iznajmljuju kablove mozda bi i drugacija prica bila. Ovako T-Scum ima monopol i ne moze im nitko nista.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 9:45 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Spojili me na PCM. Užas!
malina22 kaže...

Ja imam PCM na kuci, i istina je da od ADSL-a nema nista.Moje rjesenje je bilo da sam uzeo internet usluge drugog provajdera, tj. razlicitog od Telekoma.Taj PCM je sranje i nuzno zlo.

I ovi iz drugog provajdera su ti skinili PCM? Meni uopće nije bitno koji je provajder (osim T-Scuma), bitno mi je samo da imam internet...

Ako nije tajna koji je to provajder?

16 godina
neaktivan
Spojili me na PCM. Užas!

Nisu mi skinuli, morao sam uzeti kablovski...Ja sam iz BiH tako da tebi to ne koristi, samo ti kazem sta sam ja bio prinudjen uraditi.

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spojili me na PCM. Užas!

A što je uopće taj PCM...wikipedia kaže da je to neki signal quantizizer..o.O?

http://www.njuskalo.hr/oglas380962
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U osnovi multiplekser, od jedne tel. linije radi 4.

16 godina
neaktivan
Spojili me na PCM. Užas!

Ima ih i koji prave vise od 4 broja od jednog.

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni su isto rekli da ne mogu zbog PCM-a i da moram podnijeti zahtjev za ADSL-om ako hoću da mi se makne PCM. Rekli su da sam relativno nisko na listi prioriteta jer im se ne isplati vući kabele za jednu osobu i da bi trebao čekati 6 mjeseci, ali ako mi neki susjed je na PCM-u i on želi ADSL da slobodno da ga navedem jer ćemo odmah skočiti na listi prioriteta. Na kraju sam ADSL čekao 3 tjedna, a nitko od mojih susjeda nije tražio ADSL. Moram reći da sam se usrećioSmijeh

Ovo s potpisima ti je ok (u zgradi od mog poznanika su to napravili - čekanje 4 meseca, a nakon potpisa stanara zgrade tjedan dana), ali ako imaš neku vezu ili vezicu u T-comu - upotrijebi je odmah.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
Spojili me na PCM. Užas!

Jel može neka dobra duša objasniti što je PCMSmijehNevinašce?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Spojili me na PCM. Užas!

Paolo ne sljaka ti to sa vezama i vezicama trenutacno, pokusa sam, problem je u tome sto kooperanti t-coma sada ne skidaju PCM.

PCM je uredjaj koji kroz jedan fizicki kabel provlaci 4 telefonske linije tako da podijeli ukupan frekvencijski pojas na 4 dijela. Stvar je u tome sto ljudski glas ima raspon od 300 - 3000 Hz (to je frekv. opseg koji se koristi u telefoniji), a frekv. opseg koji koristi tel. je do 16 kHz... tako da tu slobodno mozes metnut 4 linije bez da osjetis gubitak kvalitete, dok se kod prijenosa podataka itekako osjeti (npr. sa 56k modemom se spajas na 14.4 k ili 16.800 ako si sretan)

I'm going woo woo

1 0 hvala 4
16 godina

@Vokhee -traži povrat novca, jer naplatili su uredno pravu liniju, pa ti kao korisnik imaš ista prava kao i svi ostali (na istu razinu usluge). Ovo je tipičan monopolistički (za fizičke linije) stav. T-HT si to može dozvoliti...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Ima ih i koji prave vise od 4 broja od jednog.

Ovih koji ht koristi kod korisnika ne, a i zove se pcm4. Imam ih cca 20-30 kom crknutih u podrumu, a imam i jednog okrljaštenog, pa ću staviti sliku dok napunim baterije od fotića. Radi se u osnovi o dva uređaja koji rade u paru. Jedan je u tk centru u rack mountu i on dolazi bez kutije, a drugi je nešto manji dimenzijama i dolazi u plastičnoj kutiji i negdje je u kakvom ormariću u zgradi.

Ali koliko me sjećanje služi, pcm-ovi su imali problema i s običnim analognim modemima, pa su ih zamjenili pgs-ovi (isti drek, malo pametniji). Pa ako imaš modem i možeš ga koristiti, rekao bih da je to pgs, ali 'ko će ga znati, možda uvaljuju i stare pcm-ove. Mislim da negdje još imam jedan ericsson cobra htu hdsl modem, ali bi trebao kopati i nisam baš najsigurniji da ga imam. Njime bih mogao riješiti svoj problem i problem susjeda, ali ima catch; trebaju ti dvije parice, znači četri žice, i veza u ht-u jer čisto sumnjam da će ti to spojiti na lijepe oči. Ako ga nađem, možemo se dogovoriti..

Edit(slika): ovo je uređaj koji je u tk-centru

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 16:34 (bed).
17 godina
ihush kaže...

@Vokhee -traži povrat novca, jer naplatili su uredno pravu liniju, pa ti kao korisnik imaš ista prava kao i svi ostali (na istu razinu usluge). Ovo je tipičan monopolistički (za fizičke linije) stav. T-HT si to može dozvoliti...

Ma vjerovatno im mogu staviti soli na rep. To je banda lopovska i prevarantska....

Već sam pisao i prigovor na kvalitetu usluge i zahtjev za uklanjanjem PCM-a, al mislim da to njih ne tangira baš previše...

16 godina
neaktivan

Mislim da je fora u nazivu i ugovoru. Sada se to više ne zove linija, već 'priključak', što u praksi znači da se na jednu liniju može 'priključiti' više 'priključaka'. Vidi šta kažu u ugovoru, ali bojim se da je 'pušing rođo'.. A kada imaš liniju, to onda znači fizički paricu, tj. 2 žice samo tvoje, koje ti onda možeš koristiti i za nešto drugo, npr. dsl. I to je namjerno napravljeno upravo iz tih razloga, pa naravno da ih ne tangira.. A ako u ugovoru piše linija i nema dodatnih piz.arija sitnim slovima, onda vjerujem da možeš to istjerati u svoju korist.

A sličnih varijanti ima na svakom koraku sve više i time se bave timovi ljudi, kako prodati muda pod bubrege, odnosno kako da ponuda zvuči super, a u praksi i nije tako super, ali je zakonski sve ok. Obrati pažnju na reklame, skoro sve su tako koncipirane; detergent koji čisti, a nigdje ne kažu da će on doista i očistiti nešto. A i voda čisti više manje.. I slične varijante, da ne nabrajam, osnova im je kako navesti potrošača da formira mišljenje koje njima paše, a bez pokrića. Pa kad mrlju s odjeće ne možeš skinuti reklamiranim proizvodom, ne možeš ih niti tužiti, jer oni zapravo nisu niti tvrdili da se tim proizvodom može očistiti mrlja, već samo da se može čistiti, a koliko uspješno, to je druga priča. A čini mi se da je i 'priključak' na tragu takvih priča..

17 godina
bed kaže...

Mislim da je fora u nazivu i ugovoru. Sada se to više ne zove linija, već 'priključak', što u praksi znači da se na jednu liniju može 'priključiti' više 'priključaka'. Vidi šta kažu u ugovoru, ali bojim se da je 'pušing rođo'.. A kada imaš liniju, to onda znači fizički paricu, tj. 2 žice samo tvoje, koje ti onda možeš koristiti i za nešto drugo, npr. dsl. I to je namjerno napravljeno upravo iz tih razloga, pa naravno da ih ne tangira.. A ako u ugovoru piše linija i nema dodatnih piz.arija sitnim slovima, onda vjerujem da možeš to istjerati u svoju korist.

A sličnih varijanti ima na svakom koraku sve više i time se bave timovi ljudi, kako prodati muda pod bubrege, odnosno kako da ponuda zvuči super, a u praksi i nije tako super, ali je zakonski sve ok. Obrati pažnju na reklame, skoro sve su tako koncipirane; detergent koji čisti, a nigdje ne kažu da će on doista i očistiti nešto. A i voda čisti više manje.. I slične varijante, da ne nabrajam, osnova im je kako navesti potrošača da formira mišljenje koje njima paše, a bez pokrića. Pa kad mrlju s odjeće ne možeš skinuti reklamiranim proizvodom, ne možeš ih niti tužiti, jer oni zapravo nisu niti tvrdili da se tim proizvodom može očistiti mrlja, već samo da se može čistiti, a koliko uspješno, to je druga priča. A čini mi se da je i 'priključak' na tragu takvih priča..

Znači ostaje mi samo dosađivati, galamiti i prijetiti....

Hvala svima na trudu, borbu nastavljam, a ako uspijem promjenit ću PC u potpisu... Cool

17 godina
Spojili me na PCM. Užas!

Evo da javim: ima bit da je t-com platio kooperantima, nekidan su me nazvali dali jos uvjek zelim adsl i da ce mi doci provjeriti liniju. U iscekvianju Godota... kada dodju (ako dodju) javim vam ishod...

Napominjem, predao sam zahtjev za ADSL i MaxTV...  Takodjer sam naveo da oko mene ima babetina koje ne koriste ni tel ni net pa nek njima prebace PCM a meni daju cistu finu liniju...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Evo da javim: ima bit da je t-com platio kooperantima, nekidan su me nazvali dali jos uvjek zelim adsl i da ce mi doci provjeriti liniju. U iscekvianju Godota... kada dodju (ako dodju) javim vam ishod...

Napominjem, predao sam zahtjev za ADSL i MaxTV...  Takodjer sam naveo da oko mene ima babetina koje ne koriste ni tel ni net pa nek njima prebace PCM a meni daju cistu finu liniju...

Bit će da je tako.....i meni su javili da odjednom preko noći mogu imat što god hoću. Nit su bili, niti su išta čačkali......I sad imam propusnost linije od 11 mb/s.....

17 godina
Spojili me na PCM. Užas!

Evo mali update: niti su bili, niti su zvali niti ja u stanu imam ADSL :) Jos uvijek. Ali nada umire zadnja. I'll keep you up to date...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
Spojili me na PCM. Užas!

znam da je tema malo stara,ali evo da ne otvaram novu postavit cu ovdje pitanje...

poslao sa mail t-comu uvezi toga dali imam PCM na telefonu jer ubrzo namjeravam uzet ADSL,i oni su rekli da se na mom prikljucku ne nalazi PCM...

ali ja nisam bas siguran u to,jer se na dial-up vezi ne mogu spojit na vecu brzinu od 31.2kbps...mene sad zanima jeli moguce da iako se spajam na toj brzini da ipak nemam PCM? i zanima me ima li tko iskustva sa t-comom?dali je moguce da ne govore istinu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
antimadridista kaže...

znam da je tema malo stara,ali evo da ne otvaram novu postavit cu ovdje pitanje...

poslao sa mail t-comu uvezi toga dali imam PCM na telefonu jer ubrzo namjeravam uzet ADSL,i oni su rekli da se na mom prikljucku ne nalazi PCM...

ali ja nisam bas siguran u to,jer se na dial-up vezi ne mogu spojit na vecu brzinu od 31.2kbps...mene sad zanima jeli moguce da iako se spajam na toj brzini da ipak nemam PCM? i zanima me ima li tko iskustva sa t-comom?dali je moguce da ne govore istinu?

Sa pcmom se ne mozes spojit ni na 16 800 :)

Nemas PCM ali imas visok sum na parici. Neces moc dobit neke vrtoglave brzine ali ti adsl bude mogao ici.

Evo moj update: nista od ADSL-a :) Zaobisao sam problem tako da imam ADSL u kuci do i bacam se sa par AP/repeatera do svoje sobe :)

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 11:56 (tnakir).
17 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

može biti puno razloga, od tvog modema, pa do kvalitete žice u tvojoj kući (stanu/zgradi)

što je više spojeva i što su starije žice slabiji je signal.

Također i udaljenost od centrale može igrati ulogu (gdje živiš)

i da imaš PCM imao bi naviše 14400 bps

15 godina
tnakir kaže...
antimadridista kaže...

Sa pcmom se ne mozes spojit ni na 16 800 :)

Nemas PCM ali imas visok sum na parici. Neces moc dobit neke vrtoglave brzine ali ti adsl bude mogao ici.

Evo moj update: nista od ADSL-a :) Zaobisao sam problem tako da imam ADSL u kuci do i bacam se sa par AP/repeatera do svoje sobe :)

dade li se to kako ispraviti,taj sum na parici?mogu li to oni rijesiti?

17 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

se spajam na toj brzini da ipak nemam PCM? i zanima me ima li tko iskustva sa t-comom?dali je moguce da ne govore istinu?

Ukratko, nemas PCM.

To su uraganske brzine sa obican dial-up modem koje nemozes postici na PCM-u. Nemas muke, trazi ADSL slobodno.

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
17 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

mogu

zamijene staru žicu od centrale do tebe optikom i stvar rješena

14 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
tnakir kaže...

Mogu. Prijavi smetnju. To je prvi korak.

15 godina
SkipperRi kaže...
antimadridista kaže...
tnakir kaže...

Mogu. Prijavi smetnju. To je prvi korak.

ma to cu rijesit kad mi dode ADSL...hvala vam puno...

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Odakle ti to da ima suma na parici? To jedino moze kazati tehnicar iz telekoma

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
17 godina
Spojili me na PCM. Užas!

zar jos postoje ljudi na dialupu :) {#}

@Lazarus... da nema spajao bi se na 42 - 52kbps... kvaliteta veze je obrnuto proporcionalna shumu na vezi. Bez obzira kako shum nastajao (predugi kablovi, oksidirani kontakti i slicno)

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 12:04 (tnakir).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice