Legalno?

poruka: 10
|
čitano: 2.037
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Legalno?

Situacija je ovakva. Imam doma (Zupanja) zicni internet preko Optime, ali trenutno studiram u Osijeku. Da li ja mogu kupiti jos jedan modem i preko svog username-a i passworda koristiti u isto vrijeme internet u Osijeku kao i kod kuce u Zupanji? Da li je to uopce dopusteno ili moguce? Placam redovito svaki mjesec i ne vidim u tome problem ili se varam?

Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Legalno?
DJecko23 kaže...

Situacija je ovakva. Imam doma (Zupanja) zicni internet preko Optime, ali trenutno studiram u Osijeku. Da li ja mogu kupiti jos jedan modem i preko svog username-a i passworda koristiti u isto vrijeme internet u Osijeku kao i kod kuce u Zupanji? Da li je to uopce dopusteno ili moguce? Placam redovito svaki mjesec i ne vidim u tome problem ili se varam?

Hvala!

Ne možeš imati 2 rutera na istoj liniji.

To što si ti rekao uopće nije moguće.

LP!
:) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 0:45 (TheMenstalist).
15 godina
neaktivan
Legalno?

A uzeti taj ruter od doma u Osijek je moguce?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Legalno?

Možeš ruter nosit u Bangladeš !

Za internet ti treba tel. linija na kojoj je prijavljan ADSL !

Jel imaš to u Osijeku? 

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moj prijatelj u Šibeniku imao je flatrate, a ja u Splitu nisam. Oba smo bili na T-Comu. On bi iza ponoći isključio svoj router, a onda bih se ja s njegovim usernameom i passwordom spajao i skidao muziku. (Podesio bih da se moj router isključi u zoru, da ga on ujutro može normalno nastaviti koristiti.) Znači, bitno je da oba routera ne mogu istovremeno biti uključena. To je odgovor na to može li se tehnički. Može. Mislim i da je potpuno legalno, jer nitko nije oštećen obzirom da u isto vrijeme samo jedan router može biti uključen.

Kod nekog popravka (koji nije imao veze s našim korištenjem) čovjek s T-Coma mu je kazao da se na njegov račun spaja iz dva grada, ali mu je to kazao isključivo da provjeri zna li on za to, naime, da vidi nije li mu se netko bez njegova znanja uključio. Kad je taj moj rekao da je to u redu, priča T-Comovog majstora više nije zanimala.

Usto, bitno je i što mentalist kaže, da i u Osijeku imaš prijavljenu ADSL liniju. Kad i to uzmemo u obzir, ne znam kakvu bi uopće uštedu ostvario ovakvim korištenjem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 1:05 (toncix).
15 godina
neaktivan
toncix kaže...

Moj prijatelj u Šibeniku imao je flatrate, a ja u Splitu nisam. Oba smo bili na T-Comu. On bi iza ponoći isključio svoj router, a onda bih se ja s njegovim usernameom i passwordom spajao i skidao muziku. (Podesio bih da se moj router isključi u zoru, da ga on ujutro može normalno nastaviti koristiti.) Znači, bitno je da oba routera ne mogu istovremeno biti uključena. To je odgovor na to može li se tehnički. Može. Mislim i da je potpuno legalno, jer nitko nije oštećen obzirom da u isto vrijeme samo jedan router može biti uključen.

Kod nekog popravka (koji nije imao veze s našim korištenjem) čovjek s T-Coma mu je kazao da se na njegov račun spaja iz dva grada, ali mu je to kazao isključivo da provjeri zna li on za to, naime, da vidi nije li mu se netko bez njegova znanja uključio. Kad je taj moj rekao da je to u redu, priča T-Comovog majstora više nije zanimala.

Usto, bitno je i što mentalist kaže, da i u Osijeku imaš prijavljenu ADSL liniju. Kad i to uzmemo u obzir, ne znam kakvu bi uopće uštedu ostvario ovakvim korištenjem.

Ne kuzim sad sto tocno moram prijavit? Jel nije dovoljno da samo ustekam onaj kabel u telefonsku liniju (onaj sto klikne kad ga stavis). Stan je u stambenoj zgradi. Kako to mogu uopce prijavit?

16 godina
neaktivan
Legalno?

mora telefonska linija biti od optime i imati aktiviran dsl

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
spojka kaže...

mora telefonska linija biti od optime i imati aktiviran dsl

Kako to mogu provjerit? Ako vec jest od optime i ima dsl jel moram jos sta dodatno prijavljivat i placat? Kontam da moram nazvati optimu onda i pitati! :D

17 godina

Mozda je i moguce ali moras na tvom trenutnom mjestu imat liniju od optime, jel to imas?

You got to lose to know how to win
16 godina
neaktivan
Legalno?

to su samo žice u zidu koje nisu spojene nigdje. Ako je ikada nešto i bilo prije kod odjave telefona je sve odspojeno tako da sve ispočetka uvodiš i nema druge ili se dogovori sa nekim susjedom u zgradi pa podjelite račun.

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice