Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.302
|
čitano: 1.250.555
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Iskon "iskustvo"!

Pa ništa što Iskon šalje korisnicima za adsl nije "novo". Za vdsl su novi ali možda nakon nekog vremena kako i ako se budu kvarili će i njih "rotirati".

Nadam se da će uskoro Iskon nuditi nove vdsl routere.

Meni je tehničar (vanjski) još prije 2g. mijenjao SX763 za novi i sam rekao da svi routeri nisu ništa novi, da se samo "rotiraju" među korisnicima.

Tek će sada ta rotacija biti primjetna kada dobijete "nove" s mrljama čokolade i slično.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 14:11 (Ag008).
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Znači ovo su mi podaci o liniji iz routera:

Vidi se da je max. propusnost 29.304 mbps / 4.867 mbps, no maloprije radim speedtest i dobijem kud i kamo veću brzinu ? Postoje li šanse da router krivo prikazuje propusnost, i prije mi se znalo dešavati kada sam imao 20/5 da upload ode do 5.6 mbps a priakzivalo je max. propusnost oko 5.1 mbps ?

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Cromaki kaže...

Znači ovo su mi podaci o liniji iz routera:

Vidi se da je max. propusnost 29.304 mbps / 4.867 mbps, no maloprije radim speedtest i dobijem kud i kamo veću brzinu ? Postoje li šanse da router krivo prikazuje propusnost, i prije mi se znalo dešavati kada sam imao 20/5 da upload ode do 5.6 mbps a priakzivalo je max. propusnost oko 5.1 mbps ?

Očito da :D

Nego, na kojem si paketu?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Prebacio sam neki dan sa DUO Hit 20 na DUO Hit 30. Ispadne me 20 kn više ali bar sam sada ocijedio paricu ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Cromaki kaže...

Prebacio sam neki dan sa DUO Hit 20 na DUO Hit 30. Ispadne me 20 kn više ali bar sam sada ocijedio paricu ;)

Ne samo da imaš bolje vrijednosti nego ti je prema routeru moguće, nego imaš i veće brzine nego ti Iskon pušta! Moguće su male razlike. Ali ovakve još nisam vidio. Bar ne na ovoj temi.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Dešavalo mi se i prije kada sam imao 20/5 ali nažalost nije dugo trajalo... 

Ovo su podaci kada sam imao 20/5:

A brzina mi je neko kraće vrijeme bila ovakva:

I opet što je interesantno upload i download su kud i kamo veći od "puštenog".

Iako bi po meni to i trebala biti puna brzina za 20/5 a ne kao što oni lockaju doslovno i kilobit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav,

Jeli moguce uzeti samo Iskon Intrenet bez ikakvog telefonskog prikljucka ?

Recimo uzeo bih ovaj 30M za 170kn,ali nezelim telefon kad ga uopce nekoristim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 18:00 (MS-00026).

0 0 hvala 0
14 godina
Iskon "iskustvo"!

moguce je!

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Maloprije dođem doma nakon što sam bio odsutan cijeli dan i vidim na stolu kutiju u kojoj je stigla oprema iz iskona. Otvorim ja to kad ono..
Unutra odvratan bijeli router kojeg su valjda zdipili od Fifi i cvijetnog društva. Nema ni 10 deka, a plastika..bože sačuvaj. Portovi nisu otraga, nego odispod tak da pojma nemam ni kako da to postavim. Nadam se samo da će obavljati svoju dužnost kak spada. Konkretno, radi se o ZTE ZXV10 H201L.

Čovječe, di su ona vremena dok se dobivao Siemensov Gigaset, Thompson i sl.

I jedno pitanjce uz to, dal mogu ja teoretski ostaviti samo svojeg Thompsona i da to radi bez problema? Modulacija je ista (Annex B), a drugo vjerojatno ni nije važno. Ili se varam?

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Bruner kaže...

Maloprije dođem doma nakon što sam bio odsutan cijeli dan i vidim na stolu kutiju u kojoj je stigla oprema iz iskona. Otvorim ja to kad ono..
Unutra odvratan bijeli router kojeg su valjda zdipili od Fifi i cvijetnog društva. Nema ni 10 deka, a plastika..bože sačuvaj. Portovi nisu otraga, nego odispod tak da pojma nemam ni kako da to postavim. Nadam se samo da će obavljati svoju dužnost kak spada. Konkretno, radi se o ZTE ZXV10 H201L.

I jedno pitanjce uz to, dal mogu ja teoretski ostaviti samo svojeg Thompsona i da to radi bez problema? Modulacija je ista (Annex B), a drugo vjerojatno ni nije važno. Ili se varam?

Trebao bi moci bez problema koristiti stari router..probaj spojit nista te nekosta..

14 godina
Bruner kaže...

ako si i prije imao iskon onda si mozes ostavit thompson, ako dolazis s neke druge mreze onda nista od toga jer svaki iskonov ruter ima vec upisano tvoje korisničko ime i sam se spaja, ne mozes to mjenjat a sumnjam da bi ti oni htjeli dat te podatke... ak oces posten ruter onda si moras narucit vdsl brzine i dobit ces crni zte

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
16 godina

Imas nožice odzada koje se namontiraju tako da ruter stoji uspravno. 

Ne razumijem oko čega radis problem....

11 godina
Iskon "iskustvo"!

I ja sam to naknadno primjetio.

Svejedno, hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
H201l nije neki sad modem da obara s nogu, ali svoju svrhu i namjenu odraduje jako dobro.
wifi signal nije bas bog zna sto al ok, kao i na svim routerima s integriranim antenama.
dsl link drzi stabilno sto je i naj bitnije.
ko oce wifi super jak morat ce u nabavku barem access pointa ili bolje routera po zelji a ovog u bridge, da bude samo s centralom spojen i voip na njemu.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
11 godina
Iskon "iskustvo"!

E vidiš, Wi-Fi mi je relativno bitan. Sa Thomsonom sam ga imao po cijeloj kući, a bome i po dvorištu, tako da sam s tim zadovoljan. Bi li se onda moglo to srediti da se ZTE stavi u bridge, a da dalje koristim Thompson? VoIP još ni nemam..

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 20:04 (Bruner).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako je taj Thomson vlasništvo Iskona , odnosno ako si ga dobio u najam , a ne vratiš ga , naplatiče ti ga na računu . Ako je njihov imaš 30 dana rok da ga vratiš .

11 godina
Iskon "iskustvo"!

Nije njihov, od T-Com-a je. Samim time je i logično zaključit da sam prešao s T-Com-a na Iskon. A ako dečki iz T-a žele router natrag, neka si dođu po njega. Ja ništa ne vraćam

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Za T-com neznam . Kad sam prelazio sa Metroneta na Iskon , sami su došli po opremu . Kad sam prošli mjesec kod Iskona prešao sa ADSL na VDSL i vratio stari modem 27.05. (5. dan od prelaska na VDSL) , oni su 28.05. napisali i poslali obavijest da ako u roku 30 dana ne vratim opremu , da če mi naplatiti na računu . Možda bi bilo dobro da provjeriš sa T-comom da te nebi dočekalo iznenađenje .

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Iskon "iskustvo"!

https://moj.iskon.hr/

Svima, il sam samo ja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Evo probao sad i meni radi bez problema. Moguće da je problem sa browserom koji koristiš.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Igzy20 kaže...

Evo probao sad i meni radi bez problema. Moguće da je problem sa browserom koji koristiš.

Hvala! Stigla je nova verzija Firefoxa beta, nije mi uopće palo na pamet.

Tako je, u Exploreru radi.

11 godina
Mirda 1 kaže...

Za T-com neznam . Kad sam prelazio sa Metroneta na Iskon , sami su došli po opremu . Kad sam prošli mjesec kod Iskona prešao sa ADSL na VDSL i vratio stari modem 27.05. (5. dan od prelaska na VDSL) , oni su 28.05. napisali i poslali obavijest da ako u roku 30 dana ne vratim opremu , da če mi naplatiti na računu . Možda bi bilo dobro da provjeriš sa T-comom da te nebi dočekalo iznenađenje .

Jep, došli su danas po opremu. Tako da ništa od kombinacije routera. Ali nije ni važno. Ovaj ZTE za sad ok radi i čak me iznenadio koliko dobrih postavki ima. Čak mi se i više sviđa od Thomsona. Definitivno sam bezveze digao paniku.

16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Malo se zanimam za jedan vdsl priključak koji je danas proradio(Solo 30/5). Veza je pucala svako 15 ili 10min.

Napravio bi po 1gb stabilnog downloada.  Speestest je uredan.

Zračne linije centrala 300m, a zaokružio bi trasiranje kabela cca 700m.

Prije je tu bio T-Com dugi niz godina na 10Mbita i nije nikad pucala veza.

Speedtest

A ovo je stanje iz crnox zyxela

Prijavom na SZK rekli su da će stavit vezu na dvotjedni monitoring i da korisnik biljaži prekidanja te da ih navede kada nazove.

Pitanje za znalce sa teme:

Kakva su očitanja signala iz ove gornje slike?  Osrednje, solidno, dobro, loše?

Nemam sliku,ali mislim da nema errora u onoj rubrici sa greškama.

Korisnik je na onoj opciji tromjesečne probe,pa ako to ne bude šljakat ,vratit će.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 15:16 (torrente).

0 0 hvala 0
16 godina

Relativno dobra parica (ima i boljih ali ima i gorih).

Margina ti je dobra i nema razloga za pucanje veze.

Meni veza ne puca, traje 24h, imam nekih 1200 FEC grešaka u 15min (ostalo ništa).

16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Evo cijeli dan veza odlična od kada je ženska resetirala ruter i stavila me na "promatranje".

Zbilja ga ciljano mrcvarim sa 30GB istovremenog uploada na Onedrive i skidanja nekoliko torrenta.  Radi bezprijekorno. Dok traje puni download od 3MB/s, upload samo malo oslabi...sa 600 na 500. Mislio sam da će biti veće prigušenje,kao kad bi prije skidao torrent.

Što im znači stavit na promatranje?  Sumnjam da se izvodi neki zahvat prebacivanja parametara,jer su i dalje isti u routeru. Vjerojatno si samo označen da se zapisuje posebni log sa zbivanjima?

FEC se vrti oko 240 unutar 15min

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 23:41 (torrente).

0 0 hvala 0
16 godina

I treba ti biti stabilno s dobrom marginom i lijepim maxom.

Ja imam velike dnevne oscilacije margine za DL od 14.6 db do 13.2db odnosno od 26.900 do 28.600 Mbps i male oscilacije kod UL-a od 2.5-2.7Mbps (očito jako utječu okolne parice)

Iovako svakih sat vremena (ili koliko već) dobivaju i spremaju podatke s dslama (svima i bez nadzora), možda ti onda kao i meni router svakih 15min šalje statse što vidim po logu;

http://i.imgur.com/o8w6dCD.jpg

No u svakom slučaju budi sretan i neka ti ostane ovakva situacija. Kada su mene uključili išlo je 29/2.9Mbps pa se srozalo na ovo sada.

14 godina
Iskon "iskustvo"!

dobio na e-racunu obavijest da imam dostupno do 50mbit brzine, odem na stranicu, tamo sve isto kao prije...do 10 mbit...kako da narucim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
torrente kaže...

Što im znači stavit na promatranje?  Sumnjam da se izvodi neki zahvat prebacivanja parametara,jer su i dalje isti u routeru. Vjerojatno si samo označen da se zapisuje posebni log sa zbivanjima?

Da, samo njima salje podatke s routera malo frekventnije. Inace, pricekaj da malo dodje losije vrijeme, nek zagrmi i tak to, ako je i dalje kako spada, onda je ok.

11 godina
RuskeGTT kaže...

dobio na e-racunu obavijest da imam dostupno do 50mbit brzine, odem na stranicu, tamo sve isto kao prije...do 10 mbit...kako da narucim?

Vjerojatno genericka poruka buduci se svima to ispisuje na racunu pa ono ljudi vide i zovu ocu vdsl. Mos nazvat sluzbu za korisnike pa se raspitat i zatrazit vece brzine...

14 godina
Iskon "iskustvo"!

vidim na kraju da tu poruku dobivam od 3-4mj, prije nisam dobivao...a na stranicama nista...mah, ionako koliko sam na netu, tj kompu mi dovoljno i 10mbit

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice