Pozdrav, imam problema na tetinom kompu, ne želi se učitat niti jedna stranica na internetu... Browser je IE, ne mogu skinuti niti jedan drugi... Stranica se učitava dosta dugo, i onda kada dođe na 2 crtice izbaci This webpage cannot be loaded, u Network Diagnosis mi piše da dođe do DNS errora, kojeg ja ne znam kako popraviti... Router sam restartao više puta i provjerio kablove, međutim bezuspješno... Molim pomoć!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav, imam problema na tetinom kompu, ne želi se učitat niti jedna stranica na internetu... Browser je IE, ne mogu skinuti niti jedan drugi... Stranica se učitava dosta dugo, i onda kada dođe na 2 crtice izbaci This webpage cannot be loaded, u Network Diagnosis mi piše da dođe do DNS errora, kojeg ja ne znam kako popraviti... Router sam restartao više puta i provjerio kablove, međutim bezuspješno... Molim pomoć!
To je vjerojatno jer se ona služila DNS serverom koji je danas ugašen od strane FBI, kopiraj DNS podatke sa svojega PC i stavi takve na njezin!
Kako da to napravim? I jel to sigurno rješenje?
Kako da to napravim? I jel to sigurno rješenje?
Stavi automatski IP i automatski DNS i mislim da ce raditi, dupli klik na prozorcic od LAN-a u desnom donjem cosku ekrana, zatim propertis i nadji tamo da stavis automatski...
imam isti problem kod frenda na pcu neide ni sa firefox ni sa chrome
Otvori command prompt (win 7 - u Run prozorčić napiši cmd a na XPu command.com) i piši sljedeće:
ipconfig /all
Kopiraj sve ovamo (desni klik negdje u command promptu, klikni na Select all i stisni enter pa zalijepi ovamo).
Otvori command prompt (win 7 - u Run prozorčić napiši cmd a na XPu command.com) i piši sljedeće:
ipconfig /all
Kopiraj sve ovamo (desni klik negdje u command promptu, klikni na Select all i stisni enter pa zalijepi ovamo).
nmg sad nisam kdo njega na kompu ali stavit cu kad se vratim zans li mozda ovako napamet koji bi bio problem?
Ovako napamet ti mogu jedino reći da je problem sa DNS serverima, moguće da je čak i u samom routeru problem.
Prije ipconfig /all možeš pokušati sa ipconfig /flushdns. Možda to upali. Ako i dalje neće, treba nam ispis ipconfig /all komande.
Meni miriše na kakvi virus? Probaj napravit scan.
Prvo prije isključi to računalo pa onda spoji bilo koje drugo računalo i vidi da li možeš izać na internet.
Možda i nebi bilo loše da resetiraš router prije spajanja drugog računala.
Meni miriše na kakvi virus? Probaj napravit scan.
probao sam ali mi nije htio otvoriti avast
i takoder sam napravio system restore
Da, moguće je da je nešto izmijenilo hosts file. Njega isto otvori i kopiraj nam njegov sadržaj. Inače je skriven pa ćeš morati ovo zalijepit u Open file prozor od notepada:
%windir%\system32\drivers\etc\hosts
Ja sam sad 99% siguran ta te je zahvatio kakav virus. Format i reinstall ti ne gine. Ako imaš kakvu drugu masinu, probaj stavit disk od ovog prvog 'zarazenog' i napravit scan.
Hvala na prijedlozima idem sad tamo pa cu vidit sto cu
Evo internet je proradio sam od sebe ali se komp jos uvijek sporo pali i jedva da radi pa sam mislio reinstalirati windowse i formatirati disk jel se slazete ili imate neku drugu zamisao?(p.s. komp sam usisao i promjenio termalnu pastu)