Ink jet ili Laserski pisač?

poruka: 17
|
čitano: 20.312
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav...Kupujem pisač i skener...neznam koja je razlika i koji je bolje uzeti...Ink jet ili laserski?Trazim da budu printer i skener skupa...

Preporučite nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Inkjet ti je klasičan sa tintom, dok je laserski sa laserom (logično), inkjet dosta brže potroši spremnik tinte, dok je laserski duže traje ali je skuplji, pogotovo u boji.

Ovisi o tvojim potrebama, ako samo tu i tamo ispišeš neki rad, dokument bolje je uzet inkjet.

http://modelling-tutorials.blogspot.com/
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ink jet ili Laserski pisač?

Ok...hvala...mozes mi jos sad neki preporučit iz linksa ili diskont24?

15 godina
neaktivan

Laserski ti je ekonomicniji kod velike kolicine ispisa, ali zato ima veliku pocetnu cijenu. Takoder mu je prednost i bolja ostrina ispisa.

Tintni pisac je idealan za tu i tamo nesto ispisati.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
17 godina
moderator
rustweaver kaže...

Laserski ti je ekonomicniji kod velike kolicine ispisa, ali zato ima veliku pocetnu cijenu. Takoder mu je prednost i bolja ostrina ispisa.

Ta tvrdnja oko ekonomičnosti je jako upitna. Ako se koriste originalne tinte, onda je laserski ekonomičniji. Ako se koriste zamjenske tinte, onda je vjerojatno tintni ekonomičniji, ekonomski isplativiji.

14 godina
neaktivan

Ovak...ja trebam to za printat tekst , slike u boji i tako nešto...Predložite mi neki Ink jet...nešto do 600 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ta tvrdnja oko ekonomičnosti je jako upitna. Ako se koriste originalne tinte, onda je laserski ekonomičniji. Ako se koriste zamjenske tinte, onda je vjerojatno tintni ekonomičniji, ekonomski isplativiji.

Pa postoji i zamjenski toner za laserke printere.Inkjet je cisto smece,brzo se trosi,ako se duze ne printa zapeknu boje,dok isprinta jednu stranicu treba mu cijela vjecnost.Kada sam uzeo laserski preporodio sam se.A zamjenski toneri uopce nis skupi.Npr za moj hp laserjet p1102 orginal toner kosta 520 kuna dok zamjesni toner kosta 240.A moze isprintati oko 2000 stranica.

17 godina
moderator
Beretta kaže...
mbaksa kaže...

Pa postoji i zamjenski toner za laserke printere.Inkjet je cisto smece,

Ovisi za što ga koristiš. Ako netko želi printati fotografije, baš i nema nekog izbora, zar ne?

Beretta kaže...
brzo se trosi,ako se duze ne printa zapeknu boje

Misliš, osuši se boja, začepe se mlaznice. Može se to dogoditi, ali je rjeđe nego ti se čini. Nisu ipak baš toliko osjetljive te boje.

Beretta kaže...
dok isprinta jednu stranicu treba mu cijela vjecnost.

Spori su, istina je.

Beretta kaže...
Kada sam uzeo laserski preporodio sam se.A zamjenski toneri uopce nis skupi.Npr za moj hp laserjet p1102 orginal toner kosta 520 kuna dok zamjesni toner kosta 240.A moze isprintati oko 2000 stranica.

Hm... OK, sa zamjenskim tonerom te ispadne 0,12 lipa po stranici (ne računajući cijenu printera). Da bi se isplatila zamjenska tinta koja košta recimo 30 kuna (gledam sad zamjenske za Canonov printer - 30 kuna s čipom, 12 bez čipa), trebala bi omogućiti ispis 250 stranica. Ne znam može li se s njom ispisati toliko stranica...

Inače, ima i u svemu tome jedna caka - neki od nas ne isprintaju 2000 stranica u deset godina, a i nemaju ništa protiv boje. {#} Za takve je, ako mogu nabaviti jeftine zamjenske tinte, ulaganje u laserski pisač neisplativo.

Možda postoji neko istraživanje za TCO vezan uz broj ispisanih stranica kod laserskih i tintnih pisača?

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Misliš, osuši se boja, začepe se mlaznice. Može se to dogoditi, ali je rjeđe nego ti se čini. Nisu ipak baš toliko osjetljive te boje.

Moj je tako završio :)

17 godina
moderator
rustweaver kaže...
mbaksa kaže...

Moj je tako završio :)

Kako dugo ga nisi koristio?

Kod mene je jedan Canonov printer bio nekih 6 godina, u zadnje dvije godine je tek u nekoliko navrata printao i... Nije mu bilo ništa. Još koju godinu dulje sam inače imao jedan HP-ov (910c ili tako neka oznaka - prvi inkjet u boji jeftiniji od 1000 kuna), čije spremnike sam u više navrata punio s dodatnom tintom, koji je zadnjih nekoliko godina svog života bio korišten tek vrlo sporadično. I opet - nije mu ništa bilo. Tj. otišao mu je valjak - više nije uvlačio papire. Ali s glavom i spremnicima tinti bilo je sve OK.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Nešto vise od godinu dana.

17 godina
moderator
rustweaver kaže...
mbaksa kaže...

Nešto vise od godinu dana.

Hm... To je dosta dugo. To više govori o tome koliko ti printer zapravo treba i o tvojoj brizi za njegovo zdravlje. {#} Mislim... Ono što ne koristiš godinu dana, to je ko da si taj uređaj poslao u mirovinu.

Mislim da unatoč tome što sam izrazito malo printao, da Canon nikad nije stajao dulje od 3-4 mjeseca (ili u najgorem slučaju 6 mjeseci) da se desetak stranica nije isprintalo (pa onda opet dugačka pauza). Za HP ne znam točno, bio je kod brata zadnjih godina.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Hm... To je dosta dugo. To više govori o tome koliko ti printer zapravo treba i o tvojoj brizi za njegovo zdravlje.

Pa da, zato začepljivanje mlaznica nisam ni spomenuo kao nekakvu manu tintnih pisača. Rijetka uporaba kod tih uređaja praktički spada u nepravilno korištenje :)

14 godina
neaktivan

Ljudi sve je to dobro ali ajde mi preporucite neki printer do 600 kn...neki kvalitetan...za printanje teksta i slika u boji i tako nesto...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tHeFmF111 kaže...

Pozdrav...Kupujem pisač i skener...neznam koja je razlika i koji je bolje uzeti...Ink jet ili laserski?Trazim da budu printer i skener skupa...

Preporučite nešto.

možeš ubiti dve muhe jednim udarcem i kupiti multifunkcionalni printer: u jednom aparatu dobiješ skener i printer, a možeš ga i koristiti kao kopirku bez paljenja kompa. iz iskustva mogu preporučiti epsonove printere, dovoljno kvalitetno da se može isprintati i fotografija na foto papiru , a da dobro ispadne.

netko drugi ti može preporučiti nekog drugog proizvođača

14 godina
neaktivan

Imao sam i ja Epson i radio je dobro..al jos nekad...sad nemam utor na racunalo i kupujem novi...u proslom racunalu nisam imao printer...sta kazes na ovaj?

http://www.links.hr/artikl-100.730.066

ili ovaj

http://www.links.hr/artikl-100.730.111

Ja bi inace ovaj drugi...iako nije tako lijep po izgledu...al neznam...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 20:53 (tHeFmF111).
17 godina
neaktivan
tHeFmF111 kaže...

Imao sam i ja Epson i radio je dobro..al jos nekad...sad nemam utor na racunalo i kupujem novi...u proslom racunalu nisam imao printer...sta kazes na ovaj?

http://www.links.hr/artikl-100.730.066

ili ovaj

http://www.links.hr/artikl-100.730.111

obzirom da su oba iste cijene , ja bi izabrao ovaj drugi, uspoređujući ih razlika je u sitnim detaljima,drugi ima bolji lcd što može dobro doći za upravljanje printerom i može se spajati preko wifi na komp pa ga ne moraš kablom spajati na komp.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice