Prošao igru, Steam kaže 8 sati igranja. Za sada neznam jeli mi se više sviđa od originala, obe su dobre na svoj način. Ali jednostavno moram pohvaliti physx, u dosta trenutaka mi je došao osmijeh na lice kad bi physx došao do izražaja, za mene takve sitnice "čine" igru, odnosno upotpunjuju je. Igru sam počeo igrati s velikim očekivanjima i nije me razočarala, dalo se primjetiti par bugova, ali obične sitnice.
sinoć počeo igrat na xboxu... odlična igra i još ne mogu vjerovat kako to dobro izgleda.
Prošao igru, Steam kaže 8 sati igranja. Za sada neznam jeli mi se više sviđa od originala, obe su dobre na svoj način. Ali jednostavno moram pohvaliti physx, u dosta trenutaka mi je došao osmijeh na lice kad bi physx došao do izražaja, za mene takve sitnice "čine" igru, odnosno upotpunjuju je. Igru sam počeo igrati s velikim očekivanjima i nije me razočarala, dalo se primjetiti par bugova, ali obične sitnice.
Kako si namjestio postavke i koje drivere imas? Ja cim upalim psysx u jednom trenu mi padnu fps na 15 i ne dizu se vise.
jel itko uspio zavrsit sa "good"/alternate/enlightened endingom
ja nisam, a da budem iskren, do malo prije nisam ni znao da postoje, tek sam sada procito nakon sto sam ih presao
uglavnom, posto sam sad nakon sto sam presao last light ponovno presao 2033 da kazem malo sto mi se svidjelo i sto su po mom poboljsali i pogorsali u novom
Svidjelo mi se:
grafika (na AMDu uveliko ubrzavaju novi beta (bar na 5850) iako su mi zeznuli starcraft i diablo II, puni su artefakata da je neigrivo)
prica
atmosfera
nadogradnje oruzija, na koji nacin to funkcionira i sl.
sto ima dva kraja iako, kao sto sam vec rekao, to nisam ni zna
Ne svida mi se:
meni je osobno prelagana i na hardcore ranger (kak se vec zove najteze) - neki kazu da ne mozes u otvorenu paljbu, pa, ja bih rekao da mozes, jedino moras imat prigusivac, upucas nekog i kada skontaju da si tu i pocnu te trazit, sakrijes se u neku malo obliznju sjenu sa strane (ak ostanes u sjeni odakle si pocao, svi pocnu pucat prema tamo) i tak, bez problema sam tako presao ubivsi vise manje sve na koje sam naisao (zbog cega sam vjerojatno imao "bad" ending i jos nisam davao metke onima sto prose, ali onu dvojicu sam postedio, nisam gledao onu kurvu, nisam pio i nisam pusio onu neku cigaretu i sta ja znam)
pretjerali su s tim stealthanjem, jednom prilikom je cak lik prosao doslovno kroz mene kada sam bio u sjeni jer kao bio mu je iskljucen flashlight, to se odnosi i na ovo gore
glupi AI, opet ovo gore
ne mozes vidit broj metak i filtera, i da mozes razgovarat na najteze... kao realno je tako?? da, ja inace u stvarnosti ne mogu pogledat koliko metaka imam u depu ili sarzeru i ne znam hocu li razgovarat s nekim i mogu li pokupit nest ili ne?? necu znat hocu li baciti noz, granatu ili nesto drugo?? moglo se napravit da recimo ne znas koliko metaka imas u sarzeru dok ne pogledas ili tako nesto, ali ovo mi je totalno bezveze, iako nisam imao problema s nedostatkom metaka, bilo je jedan metak u glavu i pokupim dva, tri koja mu ispadnu :) i nozevi su veoma koristili, tako sam ih ubio 20ak :D
Ono sto je po mom poboljasno u ondosu na stari je:
nadogradnje oruzija, ne mora se mjenjat cijelo i sve sto ide uz to
grafika? (ne primjecujem neku razliku ali sto se tice zahtjevnosti nadam se, a i vjerujem da ima, igrao sam zbog price, grafika mi je bila sporedna iako, naravno, odlicna)
Pogorsano po mom je:
AI (cine mi se veoma glupljim)
nekako mi je laksi (sve sam vec gore bio pisao)
umjeto da je ko prije, na satu da imas vrlo tesko vidljiv, srednje i vidljiv sada ima samo vidljiv i nevidljiv
mislim da se ne mogu koristit military grade meci? iako nisam bas isprobavao pa mi nemojte jako zamjerit ako sam u krivu
i jos nesto sto cega se ne mogu sjetit
uglavnom, to je sve samo moje misljenje, i sry ako ima gramatickih gresaka, bio sam provjerio pa sam nes zeznio i obriso cijelu poruku pa moro pisat ispocetka i sad stvarno nemam volje pregledavat, takoder mi se nije dalo koristit sh (s s kvacicom) jer sam reinstalirao winse i nije mi se dalo namjestat hrv layout posto sam na praznicima, a normalno koristim engleski jer sam navikao.
i da, za kraj:
smatram da sam dovoljno objasnio zasto mi se i sta ne svida i ne smatram da sam bezveze popljuvo ovo sto mi se ne svida (kako se kaze za neke u ovoj temi... ja sam suzdrzan u vezi toga :D) i ne zelim da ostavim dojam da mi se igra ne svida
igra mi se veoma svidjela, najvise prica i atmosfera zbog koje sada citam knjigu (namjeravam ih preci tako da pokusam dobar kraj izvuc nakon sto procitam knjige 2033 i 2034)
ocjena mi je 8/10 dok mi je za 2033 9/10
Kako si namjestio postavke i koje drivere imas? Ja cim upalim psysx u jednom trenu mi padnu fps na 15 i ne dizu se vise.
Mislim da je u ovom slučaju bitnije koji hardveraj imaš od drivera koje koristiš?
Upravo sam završio igru.Što reći nego da je jednostavno odlična.
Najviše me impresionirala grafika,za koju odgovorno tvrdim da je najbolja od svih igara koje sam ikad igrao.Ikad.
Scene kiše su me najviše impresionirale,pogotovo kapi koje se preljevaju po maski i voda koja sipi sa zidova građevina.Naprosto nevjerojatno!
Količina detalja i teksture tako oštre da izgledaju odlično čak i kad im se najviše približim!(ne sve naravno)
Optimizacija je na samom vrhu,svaka čast developerima.Metro 2033 nije bio baš najbolje optimiziran (ponekad mi je trzao na većim postavkama),ali Last light klizi kao podmazan u visokim detaljima.
Bilo bi bolje da su nam dali malo više grafičkih opcija za igranje ali i ovako je odlično upravo zbog izvanredne optimizacije.
Moram nerado priznati da mi je igra na trenutke bila pomalo dosadnjikava.Ne znam zašto,možda zbog previše pucanja,ali akcija na kraju i sam kraj su prva liga.
Atmosfera također nenadmašiva.
Bojim se pomisliti kako bi dobar STALKER bio kad bi imao ovakvu grafiku.(I ovako je odličan,a bio bi još bolji)
Još nekoliko kritika:Igra mi je na Hard prelagana i ima previše mjesta gdje se može naći municija i filteri,tj. nisam se nikada morao zabrinuti hoće li mi ih ponestati. Također unatoč mnogim mračnim prostorima nikada me nije bilo niti malo strah(dok sam u onim podzemnim kompleksima u STALKERU pišao u gaće).Hororr element 0/10
Sve u svemu prvi nastavak mi je nekako draži,ali i ovaj je odličan.
ljudi znate li kada izlazi sljedeća knjiga ?
Ljudi jel ima tko problema da mu se igra minimizira tijekom igranja? meni se svaki pet minuta minimizira na pozadinu..
Ljudi jel ima tko problema da mu se igra minimizira tijekom igranja? meni se svaki pet minuta minimizira na pozadinu..
windows 7 authentication issue xD
A probao već. Odrao se. Ali ništa.
Evo u toku su pripreme za još jedno putovanje kroz Moskovsku železnicu. Nego, ovog puta igru planiram da igram na Ranger Modu, a jedino ne znam koji difficulty od "Ranger" ili "Ranger Hardcore" da izaberem, jer sam na nekim forumima pročitao da je "Ranger-obični" teži od "Ranger Hardcore". Video sam da na "Ranger-obični", ili normal, kako hoćete, može se proveriti stanje filtera, noževa, granata i ostalih stvarčica ali ne i municije, može jedino one zlatne. Dok na "Ranger Hardcore" nemate apsolutno ništa za proveriti, ovo što sam naveo sigurno već i sami znate. Pitanje koje me zanima je, koji od ova dva Ranger moda da izaberem, a da mi municija pri tom bude jako retka, da me neprijatelji pogledom ubijaju, da je sve "mnogo" teže. Dakle, šta savetujete?
Jeli netko probao igrati sa uključenim 4x SSAA ?
Ja sam sinoć sve video postavke stavio na maximum od detalja do teselacije i ovaj SSAA na 4x.
Iako vrti na nekih 30-ak fps igrivo nije zbog nekog čudnog sjeckanja igre.
Razlika je očigledna između 2x i 4x po pitanju fps a u grafičkom prikazu nema razlike pa se pitam ćemu ta postavka na 4x toliko sjebe igru.
Jel sjeckanje konstantno i pravilno ili ovisi o tome sto se dogada na ekranu, npr. u kojem smjeru gledas i slicno?
Treba doduse uzeti u obzir da je to poprilican teret za grafu, ako igras u fullHD, radi se o 4k render rezi na max postavkama, a igra je vec i sama po sebi prilicno zahtjevna.
Ma samo sam minutu probao i vratio postavke na 2x a ostavio sve ostale postavke na max.i igra ide kao podmazan
MSI Afterburner kod 4xSSAA je zakucao na 32fps ali igra uopće ne ide tim tempom nego neko čudno konstatno sjeckanje u svim smjerovima.
kad ce nastavak :|
kad ce nastavak :|
Nastavak čega? Nema ni četiri meseca kako je Last Light izašao. Nastvak za neke tri godine. Bolje je i tako nego da igru pretvore u Assassins Creed, svake nedelje po jedan. Ovako, slatko iščekivanje, jedno gameplay iskustvo koje se pamti.
Nastavak čega? Nema ni četiri meseca kako je Last Light izašao. Nastvak za neke tri godine. Bolje je i tako nego da igru pretvore u Assassins Creed, svake nedelje po jedan. Ovako, slatko iščekivanje, jedno gameplay iskustvo koje se pamti.
I još bi dodao bolje i pričekati godinu dvije ali zato kad izađe da bude revolucionarna igra kao i ovaj nastavak a ne kao assasin kao što si spomenuo.l
I još bi dodao bolje i pričekati godinu dvije ali zato kad izađe da bude revolucionarna igra kao i ovaj nastavak a ne kao assasin kao što si spomenuo.l
Upravo tako kolega, mada vidim da se neki i ne slažu sa mnom, verovatno što kritikujem Asasina, ali nažalost tako je, no ta konstatacija ovde je beznačajna, Metro bi se uništio da često izlazi, i nadam se da to momci iz 4A games-a znaju, samo da im novac koji su ovog puta zaradili ne udari u glavu. Polako samo, za neke tri godine kao što rekoh. Uostalom, imate dve sjajne igre Metroa koje igrajte gde hoćete i kad hoćete, pa kad vam dosade igrajte nešto drugo, pa opet kad vam se zaigraju igrajte ih, i eto dođe treći nastavak...
Mislim da sam trebao napisati nesto u fazonu...
Nastavak je tako daleko .... :)
Ovo je jedna od rijetkih igara sto sam kupio original a ne .
Imam pitanje u vezi ove igre, dali je netko od vas imao problem da mu se komp rusi tj BSOD, sad neznam dali je od igre ili od neceg drugog... ako netko zna neka mi pomogne nekako sa tim.
Imam jedno pitanje koje sam postavio vec milion puta.
Kada izlazi DLC koji se veze na pricu???Ne mislim na one
glupe DLC-ove,nego zanima me prica.
Za početak, želim vam svima srećnu Novu Godinu, i da u zdravlje pržite svoje omiljene naslove. Igre postaju next-gen (zahvaljujući novim konzolama), što znači da će sve biti mnogo lepše, uzbudljivije, kvalitetnije. Pitate se zašto sam počeo ovako baš u ovoj temi?... Odgovor je jasan. Da proglasim igru godine. Od svih igara koje sam pržio ove godine, Metro: Last Light je ostavio najbolji utisak na mene. A evo zašto: Tehnički savršen. Atmosferično nenadmašan. Prejaka prateća priča. Izazovan gameplay. Fenomenalno dizajniran. Još jednom veliko hvala momcima i devojkama iz 4A gamesa i želim im da im sledeća Metro igra bude na nivou predhodne dve jer nam ništa bolje i ne treba. A hvala i piscu Dimitryu što je napisao knjigu koja je inače postala planetarni hit, pa i igra, i mi imamo šansu da u igri doživimo jedan poseban svet, jedno posebno putovanje u svetu apokalipse. Ja inače volim nelinearne igre, ali da mi je neko rekao da ovako dobro može funkcionisati totalno linearni hodnik-šuter, kao što je Metro nebih verovao. I prvi i drugi Metro nekako posmatram kao jednu celinu, ne znam zbog čega, verovatno jer su jako slične i radnja se nastavlja. Imate i moj malo veći opis igre par stranica iza.
Za mene: METRO: LAST LIGHT - GAME OF THE YEAR
Živeli
Presao jos jednom Metro last light,preporuka za novi prelazak je trainer koji mice potrebu za gas maskom kompletno ali cisto da se uziva u vizualima na povrsini.....
I stim upropastiš jedno 70 posto igre...
I stim upropastiš jedno 70 posto igre...
Drugi puta igram igru tak da si nisam nis upropastio,a krajolik vani bez maske izgleda predobro.....