Ovi štakori me iz dana u dan oduševljavaju. Genijalno
Počele su i recenzije te skoro sve ukazuju da je ovo remek djelo i jedan od najboljjih RPGa ikad napravljenih! A to znamo i bez njih no eto...
Bravo Larian i baš mi je drago šta sam kupio igru!
Gaminformer - 9.8/10 - A majestic offering that stands tall among the greatest PC RPGs of all time
Uh opasno zarazna i dobra igra,nisam godinama ovako uzivao u izometricnome RPGu (bar mislim da se tako zovu:P)
Dao sam fer sansu igri, ali nemam ja zivaca za ovako sranje, zali boze bacenih para. Dvije stvari su mi ubile svaki pokusaj da igram. Pathfinding, PA AKO JE OTROV NA PODU ZAR BAS MORAJU PRECI PREKO NJEGA AKO IMA KORIDOR KROZ KOJI MOGU PROCI. Druga stvar je jos gora, u borbi, monsteri se stalno micu malo u mjestu, animacija, kliknem na njega da ga opalim s strijelom, umjesto toga se animacija pomakne i ja kliknem kraj monstera i dosetam do njega, nemam zivaca za ovo. Igra je krcata bugovima, neki NPC nece da pricaju s tobom dok ne load zadnji save itd...
glup si i smrdis.nhf
Dao sam fer sansu igri, ali nemam ja zivaca za ovako sranje, zali boze bacenih para. Dvije stvari su mi ubile svaki pokusaj da igram. Pathfinding, PA AKO JE OTROV NA PODU ZAR BAS MORAJU PRECI PREKO NJEGA AKO IMA KORIDOR KROZ KOJI MOGU PROCI. Druga stvar je jos gora, u borbi, monsteri se stalno micu malo u mjestu, animacija, kliknem na njega da ga opalim s strijelom, umjesto toga se animacija pomakne i ja kliknem kraj monstera i dosetam do njega, nemam zivaca za ovo. Igra je krcata bugovima, neki NPC nece da pricaju s tobom dok ne load zadnji save itd...
Prvo tražiš neke cheatove za gold i lv i sad tu drobiš kako ti je igra preteška jer ti je lijeno sam odredit gdje će ti se lik kretat po bojnom polju. Možda s razlogom tu postoji opcija da lik ide preko otrovnog polja, recimo možda postoji u igri klasa koja se zove recimo undead i koja se recimo heal-a kada prelazi preko otrovne površine. Ja igram igru 20+ sati i nisam niti jedan tvoj miss click napravio niti sam naletio na neki bug.
Sinko, nije ti to igra za ljude s niskim koeficjentom inteligencije. Vjerovatno si imao problema kada si unutar igre komunicirao sa simpatičnim štakorima ili možda ni na njih nisi smogao kliknut jer su se prebrzo kretali.
Ak si uzeo igru preko steama, moš tražit refuond ak nisi prešao određen broj dana ili sati.
opalit neprijatelja, hmmm...
Ukucaj cheat pa ćeš uživat u igri!
Igra je bolja od jedinice i izgleda nekako ozbiljnije, ali pati od ovih gluposti koje sam naveo i ne igrivo mi je to. Najogre je to sto sam proveo cjeli dan igrajuci i pokusavajuci natjerati sebe da mi se svidi, ali nema sanse. Igra je mogla biti odlicna da su poradili na jos nekim detaljima, ovako mi je ne igriva. Probam opet nakon nekog vremena, mozda fixaju neke stvari.
problemi koji tebe muče nisu problemi. neigrivo? o čem ti pričaš.
nisi ni mehanike pohvatao vjerojatno...
srami se
Igra je bolja od jedinice i izgleda nekako ozbiljnije, ali pati od ovih gluposti koje sam naveo i ne igrivo mi je to. Najogre je to sto sam proveo cjeli dan igrajuci i pokusavajuci natjerati sebe da mi se svidi, ali nema sanse. Igra je mogla biti odlicna da su poradili na jos nekim detaljima, ovako mi je ne igriva. Probam opet nakon nekog vremena, mozda fixaju neke stvari.
Kad se dijecica uzmu razbacivati sa rijecima "neigrivo" lol nije ti hodanje neigrivo ni bugged nego si malo tupav da shvatis zasto je bitno hoce li ti trebati 3 APa da dodjes izbjegnes vatru ili posion ili 2 ti hoces tupave igre gdje kliknes i lik hoda najboljim i najdrzim putem,to je tvoje pravo i izbor ako zelis i volis igrati takvo nesto samo nemoj se prosipati i tipkati gluposti da je to bug ili da je neigrivo zbog toga jer ispadas smijesan i neuk u isto vrijeme.
Kad se dijecica uzmu razbacivati sa rijecima "neigrivo" lol nije ti hodanje neigrivo ni bugged nego si malo tupav da shvatis zasto je bitno hoce li ti trebati 3 APa da dodjes izbjegnes vatru ili posion ili 2 ti hoces tupave igre gdje kliknes i lik hoda najboljim i najdrzim putem,to je tvoje pravo i izbor ako zelis i volis igrati takvo nesto samo nemoj se prosipati i tipkati gluposti da je to bug ili da je neigrivo zbog toga jer ispadas smijesan i neuk u isto vrijeme.
Mislim da mi placamo igre da budu zabavne i pametno isprogramirane, ne smeta me toliko pathfinding u combatu koliko van combata, gdje likovi hodaju po vatri iako je mogu zaobici. To sto ti branis nesposobne devse je tvoj problem.
@Evil: u nekim borbama, zavisno o mjestu, pregled situacije je u najmanju ruku šugav ali zato postoji ona opcija u postavkama di ti stavlja tactical i combat highlitse i krugove. Kad to upariš sa tactical pogledom (default O) ne bi trebao imati ni priližno toliko problema sa missklikovima i pathingom.
Za zaobilaženje elementalnih površina ti je najbolje koristiti tactical retreat (huntsman), pheonix dive (warfare) spread wings (poly), teleportation (aero-iako ona radi štetu i tvojima) i drugi ili ih jednostavno izbristati: rain, blood rain i tornado miču poison površine bez da ih zapaljuju itd itd.. Uloži pokoji point u neke od tih škola i uzmi koji talent koji ti omogućuje brzo repozicioniranje.
Jedini slučaj gdje sam mislio da je pathing idiotski je kad sam stormao tvrđavu i tamo kod onog piera di stoje oni monkovi u redu postoji balkon di imaju stepenice sa svake strane...uglavnom sa jedne strane (one bliže) su stepenice uništene ali zato što sam sve zapalio ja to nisam vidio pa kad sam slao svoje melee kompanjone oni su uvijek išli na drugi izlaz koji im je dodavao +4-5 ap vrijednosti hoda. Isto sam tako rageao ali kad je bitka završila sam primjetio da i nema izlaza sa ove strane pa sam se debelo zveknuo u vugla jer nisam pazio na detalje......devovi očito imaju fetiš na sitne detalje koji ti mogu cijeli fajt pretvoriti iz onog easy peasy do potpuno frustrirajućeg čist zato jer si loše pozicioniran.
Jedni gamebreaking bug koji sam dosad primjetio je kad sam restartao run (izbrisao savegame umjesto da ih backupam ) i zbog nekog razloga me Ifan odbija slijediti bez obzira što napravio. Koliko čitam riješenja baš i nema pa mi se čini da ću morati opet restartati igru....ili pričekati patch koji će to riješiti.
@Evil: u nekim borbama, zavisno o mjestu, pregled situacije je u najmanju ruku šugav ali zato postoji ona opcija u postavkama di ti stavlja tactical i combat highlitse i krugove. Kad to upariš sa tactical pogledom (default O) ne bi trebao imati ni priližno toliko problema sa missklikovima i pathingom.
Za zaobilaženje elementalnih površina ti je najbolje koristiti tactical retreat (huntsman), pheonix dive (warfare) spread wings (poly), teleportation (aero-iako ona radi štetu i tvojima) i drugi ili ih jednostavno izbristati: rain, blood rain i tornado miču poison površine bez da ih zapaljuju itd itd.. Uloži pokoji point u neke od tih škola i uzmi koji talent koji ti omogućuje brzo repozicioniranje.
Jedini slučaj gdje sam mislio da je pathing idiotski je kad sam stormao tvrđavu i tamo kod onog piera di stoje oni monkovi u redu postoji balkon di imaju stepenice sa svake strane...uglavnom sa jedne strane (one bliže) su stepenice uništene ali zato što sam sve zapalio ja to nisam vidio pa kad sam slao svoje melee kompanjone oni su uvijek išli na drugi izlaz koji im je dodavao +4-5 ap vrijednosti hoda. Isto sam tako rageao ali kad je bitka završila sam primjetio da i nema izlaza sa ove strane pa sam se debelo zveknuo u vugla jer nisam pazio na detalje......devovi očito imaju fetiš na sitne detalje koji ti mogu cijeli fajt pretvoriti iz onog easy peasy do potpuno frustrirajućeg čist zato jer si loše pozicioniran.
Jedni gamebreaking bug koji sam dosad primjetio je kad sam restartao run (izbrisao savegame umjesto da ih backupam ) i zbog nekog razloga me Ifan odbija slijediti bez obzira što napravio. Koliko čitam riješenja baš i nema pa mi se čini da ću morati opet restartati igru....ili pričekati patch koji će to riješiti.
Ovo je najkonstruktivniji odgovor koji sam vidio na forumu. THX! Pricekam patch, dva, pa opet probam da zavolim igru.
Mislim da mi placamo igre da budu zabavne i pametno isprogramirane, ne smeta me toliko pathfinding u combatu koliko van combata, gdje likovi hodaju po vatri iako je mogu zaobici. To sto ti branis nesposobne devse je tvoj problem.
Posteno ali ne branim devse nigdje,igra ima bugova i patchevi vec izlaze vec 2 bila ako me sijecanje sluzi,svaka nova igra ima bugova pogotovo igre ovakvoga tipa sa bezbroj kombinacija i mogucnosti,to nisam fanboy koji brani korporaciju nego to je cisto neka logika frende ako imas vise od 15godina i igras igre duze od par godina.
Ono sto sam ti objasnio nema veze sa bugovima nego da moras planirati gdje ces i koliko hodati sa maximiziranjem AP poena tj sto manjim gubitkom AP poena a isto tako izbjegavajuci moguce AOE damage spellove na zemlji.
Ono sto ti zoves bug nije bug nego dio gameplyea.
Postoji jedan jako dobar razlog zašto i van bitke lik (ne likovi, nema smisla lagati, companioni idu okolo ako nisu imuni na taj efekt) ide ravno kroz vatru, vodu, poison itd. To nisu nikakvi bugovi jer ponekad nema drugog puta nego kroz njih. Po tvojo logici likovi bi onda samo stajali i čekali da nabaviš spel da neutraliziraš prepreku. Ovako možeš ići kroz njih.
Igra ti nije sjela, shvatili smo, ne može se svakome svidjeti svaka igra, ali onda neznanje i "missclick" nazivati bugom je smiješno.
Obsidian čeka veliki posao...
e da je barem 30% - 40% studia na trenutnom trzistu kao larian i cd projekt red gaming bi bio med i mlijeko..
Danas mi se igra usred svake borbe srušila!!!
35 sati nikakvih problema i onda danas kaos! Koji kurac?
Imo sam cca 6 CTDa!
evo i ja sam zaigrao divinity: original sin 2. prvi nisam igrao jer nisam ljubitelj ovakvih igara (turn based crpg) pa sam jedinicu preskocio tako da pojma nemam o lore i bilo cemu slicnom. ovo sam se doslovno prisilio jer svi govore kako je igra fantasticna pa ajd, idem probat
igra izgleda fantasticno, stvarno je gust gledati kako su to izveli. iako mi je grafika na zadnjem mjestu ipak se treba naglasiti kako sve izgleda super. likovi su super pisani, doslovno se mozes uzivit u svakoga. moj lik s kojim igram je fane a sa sobom vodim onog crvenog lizarda, murderer efl woman i bounty hunter (nema pojma kako se zovu al vjerujem da cete znat). voice acting je izuzetan, bez pogovora. sto se tice same price tu sam poprilicno disconnected. kuzim osnove (tribas utec, nekakav si godwoken i to) ali nista nesto konkretno, sve mi je nekako nabacano. exploration feeling je isto super.
sad dolaze problemi s igrom, koji su kako objektivni tako i subjektivni. prvi problem mi je combat. uzasno mi se ne svida niti mi pase taj turn based combat. zato i igram na najlaksoj tezini cisto da mogu osjetiti ostale elemente igre. svaka cast ekipi koja to voli ali meni je to uzasno i nikako mi ne lezi, maltene mucenje. rijetko igram takve igre (izuzetak je xcom2 al ni tu nije bilo sve bajno) tako da nisam strucnjak za te stvari.
drugi problem je crafting sistem. osobno smatram da je izrazito lose izveden. mrzim kad moram trazit po netu koji ingedient s cim uparit. mislim cak da mi je to bio jedan od razloga zasto jedinicu nisam igrao. iako postoje knjige koje sadrze recepte (koje citam) izgleda sam ''otkrio'' mozda 10% od svih mogucih recepata. volim craftati ali ovo me vrhunski odbija.
trenutno sam 12 sati u igru, dosao sam do kraja act1, taman kad treba pricat sa onom zenskom da se ukrcam na brod al imam nekakvih questova sta su mi ostalo pa sad cu vidjeti da li cu ih rjesavat ili ne.
sve u svemu, igra se cini dobro i interesantnom ali jbg... ne mogu prezvakat combat nikako. :(
ha gle turn based combat je baš to. meni je to najtakticnije za napravit i iznimno gustam u tome. isto kao i xcom2. ima nešto u tome kad igras na najtezoj tezini a gazis sve pred sobom,svaka odluka u combatu mora biti pomno isplanirana..to samo hrani RPG mehanike igre (stat management,initiative management da bi se ustvrdio red djelovanja,...)
to sve produbljuje igru. Eh sad,ako preko toga nemreš preć...velik dio igre je baš to. taktiziranje,kombiniranje.
Za crafting se 100% slazem, nekak je to nedoreceno.
Ja sam ovisan o tom turn based combatu. Meni je u prvom dijelu i pogotovo drugom izvedeno fenomenalno obožavam taj segment igre.
Obi Wan, skini si heroes of might and magic 3 i nabaci si neki scenario....cisto da vidis kakav turn based combat moze biti kad se napravi kak spada..
zato kazem, ko voli svaka vam cast. e sad, ja cu i dalje nastavit igrat pa cu vidjeti koliko dugo ce me to drzat. kad sam vec ovako duboko zagazio volio bih igru zavrsit do kraja. mozda mi se na kraju i svidi turn based combat pa krenem ponovno na normal difficulty. sad za sada je najlaksi difficulty cisto radi price a za dalje ko ziv ko mrtav.
zato kazem, ko voli svaka vam cast. e sad, ja cu i dalje nastavit igrat pa cu vidjeti koliko dugo ce me to drzat. kad sam vec ovako duboko zagazio volio bih igru zavrsit do kraja. mozda mi se na kraju i svidi turn based combat pa krenem ponovno na normal difficulty. sad za sada je najlaksi difficulty cisto radi price a za dalje ko ziv ko mrtav.
mislim da stvaraš kontraefekt igranjem na easy mode jer dobar dio igre ti nema smisla onda... whats the point of getting loot,hard to reach places,exp even? kad bez problema mos bit undergearan i prašta ti se sve.
to nije taj experience jer nuliras velik dio thrilla igre.
moja 2 centa
evo i ja sam zaigrao divinity: original sin 2. prvi nisam igrao jer nisam ljubitelj ovakvih igara (turn based crpg) pa sam jedinicu preskocio tako da pojma nemam o lore i bilo cemu slicnom. ovo sam se doslovno prisilio jer svi govore kako je igra fantasticna pa ajd, idem probat
Prije Divinityja nisam igrao previše turn based igara. Čak mi XCOM nije legao zbog sistema da ti članovi ekipe ginu pa ih mijenjaš novima. Volim imati isti party od početka do kraja i uživjeti se u njihovu priču. Međutim, u Divinity OS sam se zaljubio već u prvom nastavku. Jednostavno ta sloboda koju ti igra pruža je nešto što malo koja igra danas može pružiti. Svi igraju na sigurno, sve je manje developera koji su spremni riskirati, čak i kad je open world zapravo nije open world, ne smiješ raditi što hoćeš i imaš ograničenja. S druge strane, Larian ti u ruke da igru u kojoj možeš ubiti svakoga, doslovno svakoga, i kažu ti - igraj se. Što god ti u igri napravio, nećeš je zbrejkati nego je svejedno možeš završiti, pa čak i da ubiješ svakog NPC-ja na kojeg naiđeš.
Shvaćam da ti turn based trenutno ne leži, ali vjerujem da vrijedi dati drugu, treću šansu, jer ako ti jednom legne, uživat ćeš. Crafting možda jest malo kompliciran, ali i on je vjerojatno pomalo žrtva tog enginea u kojem imaš posve odriješene ruke. Ne vjerujem čak ni da postoji lista baš svega što možeš kombinirati jedno s drugim, jer su toliko iznenađenja ubacili u igru da je to nevjerojatno. Kad sam pročitao da čizme možeš kombinirati sa šiljcima i postati imun na klizanje po ledu - mind blown. Nisam još probao, pa ne mogu iz prve ruke reći, ali fantastično je koliko su toga natrpali i koliko mogućnosti ima.