COD4 pad FPS-a

poruka: 87
|
čitano: 18.678
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: COD4 pad FPS-a

U biti; Neda mi se sa neznalicama raspravljat.

Mislim da na ovaj forum treba unjeti "Minimum System Requirementes" prije zapocinjana bilo kakvih rasprava.

Aj ti care prvo malo prouci kako rade quake based igre pa se onda javi.

Pozdrav.

vic dana: Intel preimenovao Core i7 965 iz Extreme Edition u Expensive editon.
16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

Mislim da na ovaj forum treba unjeti "Minimum System Requirementes" prije zapocinjana bilo kakvih rasprava.

Pozdrav.

E moj ti. Pokazao si da nisi u pravu i povlačiš se. Ok.

Samo molim te ako ikako možeš bez uvreda.

Znam dosta o CoD4, ne znam koliko ti znas o istoj igri pa ne mogu reci tko vise zna, ali sve mi se cini da ne znas ni upola od toga koliko ti mislis da znas.

Btw, daj samo reci koliko godina imas?

www.prisonbreaker.bloger.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 20:19 (Prison Breaker).
15 godina
protjeran

Gle:

Nema smisla da ti objasnjavam, jer ti ocito nisi probao igrati s 250 lock (znas valjda kaj znaci lock) i lock na 30.

Kad to probas javi se da raspravljamo.

Imam 16 godina, al mislim da to nema veze, jer imam dosta znanja sto moze potvrditi i Deus Ex machina.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 20:21 (fabijan654321).
16 godina
neaktivan
COD4 pad FPS-a

E pa vidis. Probao sam igrati na 250 lock.

Eh, probao sam ja svasta u vezi CoD4.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

Pozdrav.

Ako covjek ima pravo u necemu a krivo u necemu neznaci da je neznalica, ili ako tvrdi suprotno. Ovo se zove forum da se vrše rasprave, a ne da se ljude naziva neznalicama.

+ procitaj moj zadnji post na prosloj stranici da i ja tebe nesto naucim "neznalico"

15 godina
protjeran

Pa onda vjerovatno nisi dovoljno mentalno zreo pa nisi primjetio razliku.

Nisi probao promod.

Cjeli svjet koji igra cod4 zna za to a ti tvrdis suprotno, i onda je cjeli svjet u krivu a ti u pravu?

Odoh... ganjat zenske, nemam volje za ovakve rasprave, pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 20:23 (fabijan654321).
16 godina
neaktivan
COD4 pad FPS-a

16 godina. Aha, sada mi je sve jasno. Imas iskustva, jos si dijete (maloljetan) i sad mislis da si glavni, da znas sve o CoD4. Da, imao sam takvih slucajeva, vec sam vidio takve djece. Ti kao nesto znas, a zapravo ne znas da ne znas, i svi ostali smo neznanice.

Znaci sada dode netko ovdje u raspravu, napise nesto sto je suprotno od ovoga sto si ti napisao i on nema pojma a ti si upravo. E sinko. Moras jos puno uciti. I samo me nemoj vrijedati. Imam zivaca, mogu lijepo pricati sa svima i sve to, ali kada krenu uvrede to mi se nikako ne svida.

A Call of Duty 4? Znam "a lot of things" o toj igri.

Vise nego sto ti mislis.

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
protjeran
COD4 pad FPS-a

Isuse boze, pojma nemas, kakve veze imaju moje godine???
To nema apsolutno nikakve godine, danas ce te 15-godisnjak nadasiti hardcoere gamera, to nimalo nije bitno.

Al kakve veze ima sto sam ja procitao preko 50 debelih knjizurina (svaka preko 500 str), kakve veze ima sto sam ja igrao skoro pa svaki FPS igru, kakve veze ima sto svi tvrde ta je u cod4 bitan fps kad ja imam 16 godina, a ti imas vise?

Dakle, 16 godina - noob, neznalica, veze s vezom nema

70 godinsjak - ogroman skill, ogromno znanje o engininima igara, ogromno iskustvo u racunalaima.

Sa trolovima dalje ne raspravljam, jer su predebilno podcjenjivati nekog tko ima malo godina.

Veze vi s vezom nemate, nezelim vise o ovome raspravljat, molim vas naucite neku osnovu, barem osnovno pa mi se javite jer ste presmjesni s tim svojim preglupim komentarima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 20:55 (fabijan654321).

4 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

Isuse boze, pojma nemas, kakve veze imaju moje godine???
To nema apsolutno nikakve godine, danas ce te 15-godisnjak nadasiti hardcoere gamera, to nimalo nije bitno.

Al kakve veze ima sto sam ja procitao preko 50 debelih knjizurina (svaka preko 500 str), kakve veze ima sto sam ja igrao skoro pa svaki FPS igru, kakve veze ima sto svi tvrde ta je u cod4 bitan fps kad ja imam 16 godina, a ti imas vise?

Dakle, 16 godina - noob, neznalica, veze s vezom nema

70 godinsjak - ogroman skill, ogromno znanje o engininima igara, ogromno iskustvo u racunalaima.

Sa trolovima dalje ne raspravljam, jer su predebilno podcjenjivati nekog tko ima malo godina.

Veze vi s vezom nemate, nezelim vise o ovome raspravljat, molim vas naucite neku osnovu, barem osnovno pa mi se javite jer ste presmjesni s tim svojim preglupim komentarima.

Ot: navedi neke od tih 50 (iako cisto sumnjan da ih je bilo toliko) koje se bave racunalima opcenito (to ukljucuje igre, engine, programiranje itd.) Zanima me moga bi i ja koju procitat.

Ovo nije sprdancija na tvoj post!

I ovo "veze s vezom nemate" i "trollovi", jeli to ukljucuje i mene, jer sam 99% siguran da znan vise o igrama (engine i sl.) i dosta stvari vezano za komp opcenito od tebe, i nikad nisam ni spamao a kamoli trollao na bilo kakvom forumu, i kolega forumas Prison Breaker isto nije troll a ni nob kakvim ga smatras... Prije bi reko da si ti nego on... + Vrijeđas i mogao bi zaradit prijavu, ali necu te ja prijavit (bar zasad)!

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 21:38 (Fowix).
16 godina
neaktivan
COD4 pad FPS-a

Svaka čast kolega iznad mene.

Dobro si mu napisao.

Nego primio sam od njega PP koji je sadržavao previše vulgarnih riječi. Psovka do psovke. Tako da se ja više s njime neću raspravljati.

Jbt, sad došao kući, pogledam PP kad on mi poslao, i sve psovka do psovke. Stvarno žalosno, tako mlad, a tako psuje. No kontaktirao sam modove pa ćemo vidjeti da se nešto riješit povodom njega.

A sad bi bio red da se vratimo na temu a on će nadam se dobiti svoje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
COD4 pad FPS-a

Gle, FPS ti pada zato sto ti se graficka pregrijava, pa smanjuje sama sebi radni takt da ne izgori. A zašto  se pregrijava? Imaš tri moguća razloga:

1. Nedovoljna ventilacija u kućištu

2. Nedovoljno jak cooler na grafickoj (možda ga treba očistiti ili zamijeniti)

3. Neka druga kartica ti se nalazi odma pored graficke i ne dozvoljava joj da se hladi kako treba

Nadji neki tool na netu koji ti pokazuje temp graficke i kad ti padnu FPS-i pogledaj da li je temp u crvenome i koliko je.

Što se tiče ove male rasprave oko fps-a oboje ste djelomično u pravu njubeki! Da, ljudsko oko ne vidi iznad toliko i toliko FPS-a, ali to ne znači da igrica ne radi brže , bolje i glađe. Kad ispališ metak iz Kalasnikova,

to je jedna animacija od recimo 5 frameova. Znaci 1 metak = 5 frameova, ok? E sad, imas komp i grafu koji daju recimo 50 FPS(odnosno 50 frameova po sekundi). Znaci ako ti je jedan metak 5 frameova ispucat ces sa

50 FPS/ 5 frameova oko 10 metaka u sekundi. Kuzis? Ako imas 125 FPS onda 125/5 onda ispucavas 25 metaka /sek bez obzira što ti njih ne vidiš. E sad, to je jako pojednostavljeno sto sam sad rekao i brojke su drukcije,

ali tako to otprilike ide, s tim da se trebaju jos packetsi spomenuti. Bez obzira koliki imas FPS 30 ili 330  ti mozes u cod4 stavit cl_maxpackets najvise na 100. Ak ne znate sto je to- google it.

1 1 hvala 0
15 godina
protjeran
sensei kaže...

Gle, FPS ti pada zato sto ti se graficka pregrijava, pa smanjuje sama sebi radni takt da ne izgori. A zašto  se pregrijava? Imaš tri moguća razloga:

3. Neka druga kartica ti se nalazi odma pored graficke i ne dozvoljava joj da se hladi kako treba

Nadji neki tool na netu koji ti pokazuje temp graficke i kad ti padnu FPS-i pogledaj da li je temp u crvenome i koliko je.

Što se tiče ove male rasprave oko fps-a oboje ste djelomično u pravu njubeki! Da, ljudsko oko ne vidi iznad toliko i toliko FPS-a, ali to ne znači da igrica ne radi brže , bolje i glađe. Kad ispališ metak iz Kalasnikova,

to je jedna animacija od recimo 5 frameova. Znaci 1 metak = 5 frameova, ok? E sad, imas komp i grafu koji daju recimo 50 FPS(odnosno 50 frameova po sekundi). Znaci ako ti je jedan metak 5 frameova ispucat ces sa

50 FPS/ 5 frameova oko 10 metaka u sekundi. Kuzis? Ako imas 125 FPS onda 125/5 onda ispucavas 25 metaka /sek bez obzira što ti njih ne vidiš. E sad, to je jako pojednostavljeno sto sam sad rekao i brojke su drukcije,

ali tako to otprilike ide, s tim da se trebaju jos packetsi spomenuti. Bez obzira koliki imas FPS 30 ili 330  ti mozes u cod4 stavit cl_maxpackets najvise na 100. Ak ne znate sto je to- google it.

Jedino ako mu prelazi preko 90C, ispod toga temperatura ne utječe na perfomanse.

15 godina
neaktivan
COD4 pad FPS-a

To sam i mislio kad sam rekao " u crvenome"!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sensei kaže...

Čekaj ti si tu dao rješenje a nisi pogledao ni prvi post?

hmmmm

EVERYBODY LIES
16 godina
odjavljen
sensei kaže...
....

Jesi ti normalan? Kako metak može ić po frameovima? Metak je određen sa 3 varijable - brzina, udaljenost i masa. Kako prokleti metak može ići brže ako ti imaš 250 FPS-a?? On će uvijek u jednakom vremenu prijeć jednaku udaljenost. Broj FPSova ti samo govori koji dio putanje ćeš ti vidjet - ako metak putuje 1 sec - ti ćeš vidjeti ili 25 frameova njegovog puta ili 250 frameova njegovog puta, on će svejedno putovat jednu sekundu.... grrr Viče

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Jesi ti normalan? Kako metak može ić po frameovima? Metak je određen sa 3 varijable - brzina, udaljenost i masa. Kako prokleti metak može ići brže ako ti imaš 250 FPS-a?? On će uvijek u jednakom vremenu prijeć jednaku udaljenost. Broj FPSova ti samo govori koji dio putanje ćeš ti vidjet - ako metak putuje 1 sec - ti ćeš vidjeti ili 25 frameova njegovog puta ili 250 frameova njegovog puta, on će svejedno putovat jednu sekundu.... grrr Viče

U stvarnosti je određen sa 3 varijable, ovo je ipak igra kojoj engine nije savrsen, i lik se opcenito brze krece na vise FPS-a. (ne u svim igrama, ali ovo je jedna u kojoj je takav bug)

16 godina
odjavljen
Fowix kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

U stvarnosti je određen sa 3 varijable, ovo je ipak igra kojoj engine nije savrsen, i lik se opcenito brze krece na vise FPS-a. (ne u svim igrama, ali ovo je jedna u kojoj je takav bug)

i opet, da je određen sa 2 varijable - brzina i udaljenost i metak opet stiže u istom vremenu. po toj teoriji veći fps>brži metak = spectator gleda istovremeno ispaljivanje metka od 2 igrača od kojih 1 ima 25 fps-a a jedan ima 250fpsa. zar metak od ovog sa 250fps brže dođe do mete??

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

i opet, da je određen sa 2 varijable - brzina i udaljenost i metak opet stiže u istom vremenu. po toj teoriji veći fps>brži metak = spectator gleda istovremeno ispaljivanje metka od 2 igrača od kojih 1 ima 25 fps-a a jedan ima 250fpsa. zar metak od ovog sa 250fps brže dođe do mete??

Za metak neznam, i nisam strucnjak za COD, ali u CS:S-u igrac sa vise fpsa je brzi od onoga sa manje i dok spectator gleda i dok igras (znam vjeruj mi), slicno je i u COD-u. To su bugovi u engineima.

16 godina
odjavljen
Fowix kaže...

Za metak neznam, i nisam strucnjak za COD, ali u CS:S-u igrac sa vise fpsa je brzi od onoga sa manje i dok spectator gleda i dok igras (znam vjeruj mi), slicno je i u COD-u. To su bugovi u engineima.

On nije brži, on kasni sa 1/8 sekunde ili tako nešto jer je kasnije vidio packet koji je došao sa servera. i opet - vrijeme se ne može rastegnuti niti skupiti - ako imamo identičnu vezu sa identičnim pingom, i paket nam dođe istodobno, obadvojca ćemo ga vidjet u isto vrijeme - onaj sa 25fpsa će ga vidjet sa trzajem a onaj sa 250fps će ga vidjet bez trzaja...

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan
COD4 pad FPS-a

Citat sa steam CS:S foruma, pogledaj ako mi nevjerujes.

"A player with 100FPS can run faster than a player with the same weapon who has 30FPS."

Sorry za OT!

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 18:22 (Fowix).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

FPSovi nemaju veze za brzinom metka (tj, brzinom kojom on stiže na svoj cilj)...

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan
COD4 pad FPS-a

tocno fps nema veze sa brzinom metka.Ali kad imate veci fps npr. na cod2 mozete brze hodati,skakati duze ima neki jump gdje ja sa 80fps nemogu doci dok jedan sa 333 moze

mp14
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 21:21 (lamborghini murcelago lp640).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
COD4 pad FPS-a

FPS naravno da nema veze sa fizickom brzinom metka, medjutim ima sa firerateom puske. Mogu ti to i dokazati (ako imas jak pc). Zakljucaj igru na 50 fps, pucaj rafal iz kalasa i mjeri vrijeme potrebno da ga ispalis. E sad to isto ucini na 250 locku i vidjet ces da je razlika nekih pola   sekunde u brzini ispaljivanja cijelog rafala. Ovo nije prvi put da je zapoceta  cod/cs fps rasprava, i ljudi koji se vode cistom logikom zakljucuju da se igra isto ponasa neovisno o fps-u (tako bih i ja sigurno mislio da neigram coda par godina), ali u praksi to nije tako zbog greske na samom engineu igre. Tko mi nevjeruje ja ga pozivam da isproba pa neka kaze ako sam u krivu.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
sensei kaže...
....

Slušaj genije, u mojem postu piše za količinu metaka koje ti možeš ispucati u jednoj sekundi iz oružja ako imaš više FPS-a, a ne brzinu kojom on dolazi do cilja omg. a ovo da sa brojem FPSa i putanjom što si izvalio- AHAHAHAHAAHAH

16 godina
odjavljen
sensei kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
sensei kaže...
....

Slušaj genije, u mojem postu piše za količinu metaka koje ti možeš ispucati u jednoj sekundi iz oružja ako imaš više FPS-a, a ne brzinu kojom on dolazi do cilja omg. a ovo da sa brojem FPSa i putanjom što si izvalio- AHAHAHAHAAHAH

Ti si se isto nalupao gluposti... FIRE RATE NIJE ODREĐEN FRAMEOVIMA! Znači, ako netko ima 999 FPSova, on će ispalit cijeli šaržer iz SAW-a u pola sekunde, a? Fire rate je određen sekundama, znači bez obzira jel ti imao 25 ili 250 FPSa, puška ima svoj fire rate. Druga je stvar koliko ćeš ti frameova VIDJET U SEKUNDI. Dva igrača stoje jedan pored drugog, identične konfiguracije, identičan ping - jedan ima 125 FPS lock a drugi 250 FPS lock. ispale 1 burst iz M16. Po tvojoj teoriji, ovaj sa 250 FPS lockom će ispalit svoj burst prije??? I njegovi će metki doć prije?? Ni slučajno. Paljba će kod obojce trajat jednako i metak će za isto vrijeme doć do svoje mete. Metak ne putuje po frameovima, nikako. On ima brzinu i udaljenost. To će odredit tko može brže pucat a ne koliko tko ima FPSova...

Ping je sasvim deseta stvar - ako ima velik ping, kasnije će pucati u odnosu na druge igrače jer je paketu trebalo više vremena ali taj paket opet nosi istu informaciju - metak dolazi istom brzinom. Kakvi frameovi imaju veze za fire rateom? Nikakve. Ja igram na 30-50 FPSa pa imam isti fire rate kao lik sa 250 FPS lockom...

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...

Da sad se i ja nadovezem a tezu o pro igracima i smanjivanju detalja... Pro igraci u svakoj igri smanje detalje ne zbog veceg fps-a (jer na turnirima konfe moraju drzat lock na 100 na max detaljima) nego zato da im detalji i boje ne smtaju u uocavanju neprijatelja, zato je bolje igrat na low detaljima, jer ti nesmeta npr. neka trava

jako zarkog i stvarnog zelenog izgleda ili neka kuca obojana izvana ili iznutra u razne boje koje te zbunjuju i teze uocavas neprijatelja. Namigiva

To je jedan od razloga zasto nevolim COD4.

Čovjek je lijepo rekao... Tako barem i ja igram čak i na CoDu1...

Za primjer možemo uzeti trupla pogođenih igrača koja leže na mapi-lakše češ primjetiti protivnika kada leži na podu, a oko njega nema leševa, nego kada neko leži, a oko njega desetak leševa...

Potpuno razumijem što kolega Sum_of_all_fears želi reći... I to bi bilo potpuno logično što on govori...

Nisam neki cod4 fanatik pa neću previše pametovati, ali po vašim pričicama sljedeće bi bilo moguće:

napravi se dvoboj kao u dobra stara vestern vremena-lijevo igrač od 30 fpsa, desno od 300. Obadvojica ispale metak u isto vrijeme, što će se po vama dogoditi?

Sudeći po vašim postovima lijevi igrač (30 fpsa) će već biti mrtav na podu s rupom među očima, dok će njegov metak tek putovati prema igraču s 300 fpsa(kakve je taj sreće, još će uspjeti izbjeći taj metak ili ga uhvatit zubima! :O )

To što vi mislite da ste brži ili da metak brže ide ukoliko imate veći fps, to je vaš subjektivni doživljaj (koji ne znači da je točan...)

Naravno da je mnogo lijepše i ugodnije igrati sa više fpsa, nego sa manje, ali mi je malo glupo da su ovi s većim brojem privilegirani i da imaju zapravo nekakvu (bezobraznu) prednost. :/

Brže trčanje, pucanje itd itd = vrsta legalnog cheatanja?

Ja ne kažem da sam u pravu (nedaj Bože!), nego samo razmišljam i idem nekakvom logikom... :)

Can't find a better Jam!
15 godina
neaktivan
COD4 pad FPS-a

ovo  sa truplima je tocno ja sam npr. u cod2 u burgundy lego u tavi sa trenchom medu leseve i likovi su sam prolazili pokraj mene nisu ns skuzili na kraju mi je score bil 60-4 al nakon nekog vremena ti trupla nestanu

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice