Planiram uraditi overclock na navedenom procesoru i trebaju mi savjeti od malo iskunijih majstora. Nemam nesto pretjerano bjesan komp ali kad vec imam otkljucan procesor hocu da ga iskoristim do kraja. Nisam neki sve na high i najveca rezolucija freak, igram igrice koje nisu dosta zahtjevne, ponekad neku malo jacu ali se zadovoljim sa slabijim postavkama.
Dosta uvodne price, x4 750k 3.4ghz drzim na fm2a85x extreme4-m maticnoj ploci, hladim ga sa tx3 evo hladnjakom koji ima 1 ventilator ali cu staviti jos 1 radi push/pull formacije. Pored toga imam 2x4gb 1600mhz rama, hd7770 oc graficku kartu i 2 hard diska, 500gb i 750gb, sve to napajam sa cx430 napajanjem.
Zelio bih ici do 4.4ghz i zanima me da li je to moguce sa ovom postavom, ako ne, onda bih vas zamolio da napisete preporucenu brzinu. Takodje bih vas zamolio da ukratko objasnite postupak, sta da povecam i koliko, da li da koristim neki program ili da to uradim u biosu. Zanima me jos da li ce biti neki bottleneck sa strane graficke, da li ce ova ploca podrzati overclock i hoce li napajanje biti u stanju da drzi sve komponente.
Hvala za pomoc, ako je bude.