Postavke za overclock u biosu on ili off?

poruka: 5
|
čitano: 2.387
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

ej ovako dal da ostavim upaljeno opcije cpu thermal monitor 2 ili cpu eist function...?to nisam dirao kad sam podizao procesor pa me zanima dal da gasim ili ostavim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Postavke za overclock u biosu on ili off?
Devamp kaže...

ej ovako dal da ostavim upaljeno opcije cpu thermal monitor 2 ili cpu eist function...?to nisam dirao kad sam podizao procesor pa me zanima dal da gasim ili ostavim

ovako..To ovisi o tebi dali ces OC-at jer taj eist ti je u intelu a u amdu ti pise Cool'n'Quiet a to su ti opcije koje ti dok ti je komp u idleu da smanji voltazu i frekvenciju proca da se manje grije i trosi.E sad,ako ces ti OC-at onda obavezno stavljas na cpu thermal(neznam dal imas opciju za eist off jer u amd imas opciju da se C'N'Q iskljuci ) i nece ti se vise spustat frekvencija i voltaza tak da mos uzivat u OC-anju.Cool

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
16 godina
neaktivan

dosad nisam nikaj OC-al, pa imam pitanje, ako ima upaljen CnQ na ploči, jel mogu dignut frekvenciju na recimo 3,6-3,8 a da ne gasim CnQ?

Darth Vader
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Postavke za overclock u biosu on ili off?
malo zaigrano dijete kaže...

dosad nisam nikaj OC-al, pa imam pitanje, ako ima upaljen CnQ na ploči, jel mogu dignut frekvenciju na recimo 3,6-3,8 a da ne gasim CnQ?

Ne..ja sam to pokusao upalit ali mi se odmah smrznuo cim se welcome screen upalio(govorim o Athlon 4000+ x2 sa 2.1 na 2.8 ) htio ga upalit da se vent ne vrti tolko (nije bilo puno al ipak...) i odmah crasha windows to jest smrzne se i moras restart radit..Ai to nije preporucljivo da se pali ak igras jer ti se proc ne iskoristi full u igrama..Zasto? Zato sto on "turira" ili "varira" kako god ti nes radis pa svako malo pada i dize se voltaza.

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
16 godina
neaktivan

Ja zato imam xp, jer u njemu da bi C&Q radio moras promjenit postavke u power optionsu na bilo koju osim home/office/desk, npr. minimal power managment i mozes C&Q ukljucivat i iskljucivat kad hoces, npr ocas proc sa tim iskljucenim, a kad ne zelis visoku frekf (napon). dok nesto bzvz radis ukljucis C&Q preko pwr options.

Neznam vrijedi li to isto za intel, probaj.

Imao bih da sam krao... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1114612
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 19:32 (Lud ko puška).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice