Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 399.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Onda probaj u BIOS-u , to je najbolje i najtocnije !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Dali se zna možda koji su 100% stabilni taktovi na procesoru i5 3350p? Vidim da se za neke grafičke zna koji su taktovi stabilni i uglavnom je svima tako, pa pitam možda se zna i za ovaj proc.

https://www.facebook.com/pages/Nemoj-dopustiti-da-ti-sru%C5%A1e-snove-jer-ti-nitko-nije-pomogao-da-ih-sagradi%C5%A1/161955973912145
13 godina

Za taj procesor su stabilni stock taktovi. Procesor nije overclockerski (non K), tako da te netreba to brinuti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Za taj procesor su stabilni stock taktovi. Procesor nije overclockerski (non K), tako da te netreba to brinuti.

Hoćeš reči da baš i ne mogu overclockati taj proc? Mislio sam koji su stabilni taktovi na overclocku? Znam da se za neke komponente zna otprilike koji su stabilni taktovi na overclocku pa pitam da brže mogu pronači stabilne taktove na mom procu.

https://www.facebook.com/pages/Nemoj-dopustiti-da-ti-sru%C5%A1e-snove-jer-ti-nitko-nije-pomogao-da-ih-sagradi%C5%A1/161955973912145
13 godina

Svi Intelovi procesori druge i treće generacije (SB i IB) koji nemaju oznaku K, nisu overclockerski procesori, tj. imaju zaključan multi.

To ne znači da se ne mogu bar malo ockati, jer iako imaju zaključan multi ipak im se može dignuti multi za x4  (dakle dodatnih 400MHz ako matična dopušta) i malo se može dići preko BCLK (za dodatnih 100-200MHz).

Dakle, u BIOS-u digni multi na x35 i spremi (save) i eto te na 3500MHz bez dizanja napona (sa Turbom si na 3700MHz).

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 17:03 (Mile 74).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

moja Asus M5A99X ima puno opcija koje neznam za kolko i sta povecati, multiplier i napon kuzim....na primjer CPU Load line Calibration, CPU/NB Load line Calibration, CPU Current Capability, CPU/NB Current Capability, CPU Voltage Frequency, CPU Power Phase Control....imam mugen3 i povecanjem toga svega neznam kolko ce utjecat na temp i sta mi treba od toga a sta ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
tak je i na mojoj asrock.. u defaultu je procesor bio postavljen jako nisko ali sa tim programom asrock tuner utility to se da regulirati.. uspio sam dokučiti brzinu ventilatora na procu i njegovu frekvenciju..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Svi Intelovi procesori druge i treće generacije (SB i IB) koji nemaju oznaku K, nisu overclockerski procesori, tj. imaju zaključan multi.

To ne znači da se ne mogu bar malo ockati, jer iako imaju zaključan multi ipak im se može dignuti multi za x4  (dakle dodatnih 400MHz ako matična dopušta) i malo se može dići preko BCLK (za dodatnih 100-200MHz).

Dakle, u BIOS-u digni multi na x35 i spremi (save) i eto te na 3500MHz bez dizanja napona (sa Turbom si na 3700MHz).

Kako da provjerim stabilnost? Vjerujem da poslje overclocka imam dosta vremena da vradim sve na staro ako nije stabilan proc?

Imam matičnu ASUS P8B75-M LE, i 4GB DDR3, 1600MHZ rama, hoče to biti ikakav rpoblem? Vjerujem da za tako mali overclock ni netrebam poseban ventilator mislim da je dobar ovaj koj sam dobio uz CPU.

15 godina

Stabilnost provjeri s programima tipa Prime 95 , OCCT ... !  Prati da su ti temp. u granicama normale !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Stabilnost provjeri s programima tipa Prime 95 , OCCT ... !  Prati da su ti temp. u granicama normale !

Ok kada proc radi punom snagom onda nebi trebale iči puno iznad 60C?

15 godina

Po meni je neka granica normale do cca. 65° C , pa ga probaj drzat do te temp. !

Music As A Weapon !!
15 godina

Ekipa, konfa je pod moj pc.

Imam jedan problem, pa mozda znate odgovor.

Kad dignem proc na 3GHz sa stock naponima, komp mi "cuka", neznam kako da vam to tocno objasnim, ali cukanje najbolje objasnjava to.

Znaci malo ide malo neidu igrice npr, a sve ostalo je ok, samo usporenije.

Autoclimb kills more people than AIDS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ne vidim koji je proc ali najvjerojatnije jw neatabilan overclock. skini occt i testiraj pa vidi kako se ponasa, ako se rusi onda mu povecaj malo napon pa opet probaj sve dok ne bude stabilan
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
Patrick_cro kaže...
Ne vidim koji je proc ali najvjerojatnije jw neatabilan overclock. skini occt i testiraj pa vidi kako se ponasa, ako se rusi onda mu povecaj malo napon pa opet probaj sve dok ne bude stabilan

i7 920

Na OCCTu sa svim jezgrama, znaci i logicke i fizicke, neprelazi 60°C

Autoclimb kills more people than AIDS
17 godina
ako je proc stabilan probaj onda reinstalirati drivere od grafe.
15 godina

Malo mu digni napon !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam Intel Core I3 3.3 ghz
Kako znati da li je oc ?

Mrachni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mrachni kaže...

Imam Intel Core I3 3.3 ghz
Kako znati da li je oc ?

Moguće je clockati i3-icu, ali samo preko dizanja FSB-a (multiplier je zaključan). Sad sam pročitao na overclock.net da su se 1156 i3-ice dale solidno oc-ati, ali 1155 i3-ice se slabo clockaju (max dobitak u performansama ~5%).

No matter how far we are, we are always looking at the same sky!
12 godina
neaktivan

Meni je
Intel Core i3 3.3ghz 2120

Mrachni
12 godina

LP, jel bi  mogao overclockat ovaj moj i5 3570 (non k) verziju procesora na ovoj maticnoj http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=11565

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 20:53 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da li bi trebao i5-3570k u kombinaciji sa pločom MSI Z77A-G43 GAMING raditi na 5GHz ( 50*100) na nekom naponu ~1,25 ?

This party's gettin' crazy! Let's rock!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
geohot kaže...

Da li bi trebao i5-3570k u kombinaciji sa pločom MSI Z77A-G43 GAMING raditi na 5GHz ( 50*100) na nekom naponu ~1,25 ?

Nebi jedino pod ln2 ili dry ice. Očekuj na tom naponu maximalno 4.4-4.5. A i neznam kakva je ta ploča za overclocking. Ja imam z77a gd65 i na 1.25 mogu 4.5Ghz pod  h100. Sada mi je h100 spakiran i čeka samo put za zg na garanciju. Ima ti Leopard_st taj proc i mislim da drži 4.7Ghz 24/7 ali on je skinuo IHS.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 12:22 (Patrick_cro).
13 godina
neaktivan

Hmm, ja sam na ovoj ploci stavio 4,5 GHz, na njega stavio kuler nisam ga ni pricvrstio drzao ga rukom, radi jedno vrijeme i zakuca BIOS, a  voltazu nisam dirao. 

Sada sam na faksu, ali cim ugrabim priliku i odem kuci moram testirati. :)

A de mi reci, koji je najbolji kuler da uzmem. Trenutno mi stoji TT Contact 29BP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovisi koliko novaca misliš izdvojiti ali ne možeš nikako fulat s Noctuom NH-d14 ako imaš novaca, ovo su ti uvoznici pa je kod njih najjeftinija

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 21:16 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za ovaj TT sam dao 30 eura, a ovaja Noctua košta oko 65.

Ako budem uzimao, uzeću za mijesec dana, samo da te pitam, pošto sam naišao sada na još jedan, samo 5 evra skuplji. De mi reci, da li se isplati davati još 5 evra za NH-C14

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sada neznam na koji thermaltake si mislio? Pogledaj ovdje graf od te Noctue ali to je stari test. Napisi koji točno model imaš?

http://www.guru3d.com/articles_pages/noctua_nh_c14_cpu_cooler_review,6.html

Uzmi taj NH-c14 ako nemaš slučajno http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001826 ako imaš ovaj onda nemoj ništa uzimat

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 15:53 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
geohot kaže...

Ako budem uzimao, uzeću za mijesec dana, samo da te pitam, pošto sam naišao sada na još jedan, samo 5 evra skuplji. De mi reci, da li se isplati davati još 5 evra za NH-C14

Ne , D14 je bolji od C14 !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Napisao sam gore da imam  TT Contact 29BP. :)

Ali, kao što vidim, na kraju će biti ovaj Noctua. 

Hvala na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Haf932 kaže...
geohot kaže...

Ne , D14 je bolji od C14 !

Nema on d14 nego thermaltake ali nije napisao model. Ako je našao c14 za 35Eur onda je to super kupnja a D14 dođe 65 eura kod njega

15 godina
Patrick_cro kaže...

Nema on d14 nego thermaltake ali nije napisao model. Ako je našao c14 za 35Eur onda je to super kupnja a D14 dođe 65 eura kod njega

Mislim da nisi dobro skuzil , kaze na Noctua koju si mu preporucio ( NH-D14 ) kosta 65€ i on pita dali se isplati dati 5€ vise za NH-C14 !

Napisao je da ima Thermaltakeov Contac 29 !

Music As A Weapon !!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice