Vjeruj mi na rijec, 'zli' ljudi su najtuzniji i najjadniji ljudi na svijetu. I od svih ostalih ljudi - najvise mi ih je zao.
Jednu takvu predivnu priliku kakva je zivot, jednu takvu ogromnu opciju prepunu svih mogucih potencijala, unistiti, i sebi i nekom drugom, i onda se nositi s time do kraja zivota... steta...
Takve ljude ne treba kazniti nego rehabilitirati, resocijalizirati, reeducirati. OCITO je da je nesto u njihovom odrastanju poslo naopako. Da li su ga roditelji zapostavljali, pa nije naucio sto je moral? Da li ne razumije koncept dobra i zla? Da li ne razumije zakon? Da li ima apsolutno iskrivljenu sliku stvarnosti? Cak i zakon, koliko god izbugiran bio, ima neke tocke s kojima to adresira, tj. pazi da li je pocinitelj uracunljiv i slicno.
..hm..da to je dio istine,drugi dio nije baš tako divan,postoji i dramatična strana života..vječni nemir,borba,svjesnost o vlastitoj smrtnosti,jedino dokazivi biološki smisao života..
pa kad doneseš dijete na ovaj svijet ..čitav život strepiš nad njim..
ali i to je život jasno..
bivši papa je rekao na samrti:"žao mi je napustiti ovu zemlju,toliko dramatičnu a opet tako lijepu"
što se tiče tvog stava da stvari nisu crno/bijele apsolutno se slažem..najlakše je osuditi,treba pokušati razumjeti..
http://www.jutarnji.hr/-djeca-vezu-pse-za-tracnice--pa--snimaju-mobitelima-kako-ginu-/332775/
Da moje dijete ovako nešto napravi, bez pitanja istog trena može napustiti kuću i neka ide kamo hoće.
To se dešava s društvom, posljedice ne postoje!
tu se vjerovatno radi o početku psihopatije ili ljepše rečeno sociopatije..ukoliko djeca nisu u dobi kad nemaju osjećaj empatije..
slabi su rezultati u pokušaju liječenja psihopata,i njihovog socijaliziranja..na žalost..
ali u zdravom društvu takvi se ne mogu razmahati
naše ih stimulira i potiče..