alo bugovci ajmo neki pametan veterinaaaaaaaar....s mackom mi nest nevalja,nemoze hodat kad pokusa hodat srusi se ili na desnu stranu ili na lijevu ko da je pijan :(, zatim drhti i nece jesti i piti a i malo mi nest smrdi :S.....pokusao sam ga voditi u veterinarsku stanicu al neradi...POMOC plizzz....macak mi star 7 8 godina...jako sam se navikao na njega...
Pomoc macak :/
- poruka: 30
- |
- čitano: 7.877
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zagrebačka županija i Grad Zagreb
Veterinarska ordinacija NERA
Av. Dubrava 151 a, Zagreb
01/2915-988
091/545 79 54
Hitni slučajevi 0-24
Veterinarska ordinacija NOA
V. Poljanice br. 2, Zagreb
01/2923-202
098/9112-948
Hitni slučajevi 0-24
Izlazak u kućne posjete 0-24
Veterinarska ordinacija BIBINO
Zagreb, Jurjevska 25
01/4669-909
Hitni slučajevi 0-24
PLAVI KRIŽ d.o.o.
Konjička 21
10 000 Zagreb
01 3839 111
091/3839-111
Hitni slučajevi 0-24
Evo pa zovi i odi tamo gdje ti je najblize. Nadam se da ce ti bit sve s mackom dobro.
godine su ga počele morit
ili je pojeo otrovanog miša/štakora...
daj mu puno vode piti i sve bu dobro
okreni ga na leđa i sipaj mu vodu u usta dosta vode mislim i meni mačka nije hobala 3 pa sam joj samo davo vodu i mljeko na taj način
Za pretpostaviti je da je pojeo nešto otrovno. Moraš mu izbaciti otrov prije nego se resorbira u probavnom sustavu i počne djelovati (ako već nije kasno). Trebao bi mu na usta dati 20 ml otopine modre galice, 1%-tne.
A možda je i epilepsija, upala uha ili moždani udar.
sused el ziv macak?
možda epilepsija ili nešto slično...
jel bio taj mačak na suncu?
Pogledaj mu brkove,puno vode mu daj i slucajno ne na sunce i neka se odmori bar 1 dan sto manje hodanja i igranja....ako to ne upali brzo veterinaru...kao sto je kolega rekao...godine su ga počele morit
Može bit svasta godine mozdani udar otrov bolje da on ode veterinaru sto prije.
uvijek ima neki dežurni veterinar tak da...
@dado:ako nisi strucnjak za zivotinje nemoj joj nista davati ili slicno jer bi joj mogao pogorsati zdravstveno stanje.rađe odi veterinaru s njom kako ti mnogi ovdje kazu i nemas problema.veterinar ce ti preporuciti kaj da s njom radis i amen.
Mlijeko mu ne moze skodit, moj pas je pojeo 2 otrovne kocke za glodavce i teturao je 2 dana... Davao sam mu puno mlijeka i malo kruha i vratio se u formu i sad je zdrav ko konj
ok,budimo realni...on je pokrenuo topic 7.7. , barem je mogao javit kak je mačak. god damn it
ok,budimo realni...on je pokrenuo topic 7.7. , barem je mogao javit kak je mačak. god damn it
Mačak je imao 9 života, trenutno "troši" osmi po redu....
I jeli mačak preživio ili?
Moja iskrena sućut. A evo i pjesme za njega, pokojnika!
Slavio sam brate,
Vodio sam život
Kao u Fate.
8 život
Potrošio sam ja
Na jednog bandita
Što me ubija
Teturao sam gradom
Tražeći slobodu
Ubio sam Boga u sebi
Slobodu sam našao
Majku sam ponosnom učinio!
Za pretpostaviti je da je pojeo nešto otrovno. Moraš mu izbaciti otrov prije nego se resorbira u probavnom sustavu i počne djelovati (ako već nije kasno). Trebao bi mu na usta dati 20 ml otopine modre galice, 1%-tne.
A možda je i epilepsija, upala uha ili moždani udar.
koje su to preporuke mozda se otrovao daj mu jos otrova XD
PS:
nakon 4-5 mjeseca ti nama odgovoris da je macak umro i wtf ova pjesma haha omg
Nabrzinu sklepana
Evo imam i ja pitanje u vezi mačora ovako star je oko godinu dana kada maše repom trebo bi bit ljut no on kada maše repom on je miran ko bubica i dođe se mazit a kad prede onda je lud onda grize za nos uši prste a to bude usred noći kad počne prest on odjednom me budi a nezz kako ga naučit da prestane s time...i kada ručamo on dođe u krilo sam što se nepopne na stol i non stop oče jest...malo je tom mačku mozak poremećen...znaći maše repom miran ko bubica hoće se mazit,prede lud 100% radi gluposti kako promjenit da je lud kad maše repom a da kad prede se hoće mazit?
EDIT: Zašto sam sada pitao? evo zašto: zato što me mačak ugrizo za uho pa nos pa me probudio...
Da, zato što otrov treba što prije izbaciti iz organizma, a otopina modre galice izaziva povraćanje. Obzirom da je blaga (1%), ne izaziva oštećenja. Kome nije pri ruci, može staviti i soli ispod jezika.
Evo imam i ja pitanje u vezi mačora ovako star je oko godinu dana kada maše repom trebo bi bit ljut no on kada maše repom on je miran ko bubica i dođe se mazit a kad prede onda je lud onda grize za nos uši prste a to bude usred noći kad počne prest on odjednom me budi a nezz kako ga naučit da prestane s time...i kada ručamo on dođe u krilo sam što se nepopne na stol i non stop oče jest...malo je tom mačku mozak poremećen...znaći maše repom miran ko bubica hoće se mazit,prede lud 100% radi gluposti kako promjenit da je lud kad maše repom a da kad prede se hoće mazit?
EDIT: Zašto sam sada pitao? evo zašto: zato što me mačak ugrizo za uho pa nos pa me probudio...
Izvadi bateriju na 5 minuta i napravi CMOS da vratiš na defaultne postavke.
Da, zato što otrov treba što prije izbaciti iz organizma, a otopina modre galice izaziva povraćanje. Obzirom da je blaga (1%), ne izaziva oštećenja. Kome nije pri ruci, može staviti i soli ispod jezika.
nisam znao da modra galica izaziva povračanje, ja sam samo čuo da se od modre galice raspadaju organi tako nešto...
nisam znao da modra galica izaziva povračanje, ja sam samo čuo da se od modre galice raspadaju organi tako nešto...
Bitna je koncentracija otopine - 1% ne izaziva trovanje. Isto kao npr. sa solnom kiselinom - ako ti kapne na ruku ona za kućanstvo, izazvat će samo crvenilo. Ona industrijska napravila bi ti rupu kroz ruku.
Niti slučajno se ne koristi aktivni ugljen u takvoj situaciji, već modra galica i sol.. I što bi ta sol ispod jezika radila?
I što bi ta sol ispod jezika radila?
Sol također izaziva refleks povraćanja.
Kralju moj macak je u ku*cu sine ja sidin na fotelji on se zaleti iz kuzine na glavu mi skoci macak mali, cim mrdas prstom odma legne i ka namista se ka da ce napast i zjenica mu se poveca crna skroz bude i skoci mi na prst grize ga sa onim iglicama svojim al nikako nece da pusti kandze , samo kad mu dosadi :)