Osiguranje putem interneta (online)

poruka: 12
|
čitano: 3.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Eto mene zanima misljenje ljudi opcenito starije populacije koji imaju sta osigurat iako i komentar mladih dobro dode.

Ukratko sta mislite o online osiguranju , koje ima prednosti i mane.

MSI Platinum P7N | Intel C2D E6750 | 2gb Kingston HyperX | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
17 godina
moderator
RE: Osiguranje putem interneta (online)

Koja vrsta osiguranja? Zivotna ili materijalna?

Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
17 godina

Obje znaci i zivotno i nezivotno opcenito o online sklapanju polica , dali vam se to cini dobro brzo povoljno , mozda vas je strah uplatit neki veci iznos preko interneta pa eto molio bih da se odazove cim veci broj da vidimo kakvo je stanje u RH sta se tice online osiguranje. Jer vani je to normalno pa eto svako misljenje kritika je dobro dosla.

MSI Platinum P7N | Intel C2D E6750 | 2gb Kingston HyperX | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
17 godina
moderator

Cuj, djeluje brze i lakse, pogotovo mladjoj generaciji, ali svaka vrsta osiguranja ima neke posebnosti zbog kojih postoji potreba da se osiguranik sretne sa zastupnikom.

Npr, ako je to imovinsko osiguranje ili kasko, treba napraviti fotodokumentaciju, procijeniti objekat ili vozilo, ako je autoodgovornost, trebaces odvesti auto na TP i u MUP.

Buduci da radim u ovom sektoru, pristasa sam slobodnih zastupnika koje je dovoljno nazvati telefonom, oni sve odrade, donesu policu, naprave potrebnu dokumentaciju, odnosno priloge polici, sve sto trebas kao osiguranik da uradis je da platis :)

Naravno, uvijek mozes dobiti neki dodatni popust mimo tarife, sto mislim da nije slucaj kod online osiguravanja i izracuna.

Zbog toga online gledam kao neki orjentir, a za sklapanje pravog ugovora o osiguranju, najbolje je dogovoriti to s predstavnikom osiguranja, oci u oci :)

Sa zivotnim se nisam susreo, ali mislom da i tu ima potrebnih radnji, tipa ljekarskog pregleda i sl, tako da je sama izrada police i njeno placanje samo mali dio ukupnog procesa i zakljucivanja ugovora o osiguranju.

Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
17 godina

Znam dosta toga o online osiguranju pa eto pitam ljude kako oni to vide ako ima ko kakav komentar neka nabaci. Recimo ako ste iz podrucja zagreba ako napravite policu putem interneta trebate samo 10 minuta vaseg vremena i polica vam taj isti dan stize na adresu. Ako se radi o obnovi  kaska i automobilske odgovornosti stize na kucnu adresu isti dan. Dok ako radite novu policu kaska je potrebno pricekat 2 dana dok inspector poslika vozilo itd.. Pa eto da vidimo ostale ljude sta misle sta im je bolje cega se boje itd..

16 godina
neaktivan

Samo da se nadovežem na ovo.

Nedavno sam obnavljao obavezno i kasko osiguranje i malo se raspitivao okolo o cijenama itd. Odem na Allianz direct sve mi nekako cudno, nazovem sluzbu za korisnike i dobio informacija i vise nego sto treba. Uglavnom nisam do sad znao da se obvezno osiguranje moze sklopiti 30 dana prije isteka, 60 dana za kasko, tako da sam to sklapao 15 dana prije isteka i bolilo me briga koliko ce to dugo trajati. Poslikao sam dokumente poslao im na mail, provjerili me, nazvali za 5 min i sklopili smo to sve telefonski (ja davao informacije oni odradili sve ostalo). Pitali su me da li zelim da mi policu posalju postom ili brzom dostavom, odabrao brzu dostavu i polica mi je bila sutra ujutro na kucnoj adresi nakon što su poslali. Uglavnom sve sam to odradio na poslu pa nisam izgubio niti vrijeme, niti gorivo, a da ne kažem da je ušteda bila oko 600 kn.

Za kasko mi se javila osoba dan poslije i došla kod mene, poslikala vozilo, popili kavu, malo ju gnjavio... :)

Uglavnom ovo je sve preporucljivo raditi kad vec imate 50% jer oni ne mogu nista sa strane dogovarati, aplikacija im ne dopusta. Tu je dogovaranje ispod stola s zastupnikom prva liga, ali samo treba paziti da Vam ne nabiju raznorazne franšize s kojima snize cijenu premije, ali kod isplate štete piz.... jer ti isplate umanjeno za iznos franšize. Što vam naravno elegantno presute :(

Poanta price sklapajte osiguranje ranije, ne u zadnji tren i ako imate max bonus obavezno odaberite online osiguranje. Ko zna ako imate mrcinu od pola milijuna kn, vjerojatno bi direktovci dali max bonus, treba provjerit, samo dajte, meni se ne da :)

Nadam se da je ovo od pomoći...

poz

17 godina

Nice morfij ovo nisam znao. nego Dr Nasty da li je istina da zastupnici na sebe vucu klijente tj da ih pridobiju pa im zataje razne fransize i tako to ,posto ja isto znam da oni znaju pustit cijenu do poda samo da klijent dode kod njih. Sta se dogada kada je isplata steta?

17 godina
moderator

Na polici treba da je naznaceno da je osiguranje sklopljeno s fransizom i u kojem procentu.

Da zastupnici sve rade za osiguranika, to svakako, ljudi dodju po prometnu dozvolu, sve odrade i vrate ti kuci gotovo. Eventualno odes na TP da provjeris stanje automobila, mada ne moras ni to :)), ljudi sve ''provuku'' kao ispravno (ne opravdavam ovo, ali na cestama je dosta krntija koje nisu ni za livadu, ali vlasnici jednostavno nemaju love/izbora da zamjene auto nekim ispravnim)

Kod ostalih vrsta osiguranja, osiguranik moze odrediti sumu osiguranja na koju ce placati premiju (recimo kod imovine, ako vlasnik smatra da njegova kuca vrijedi 100.000 €, na toliko moze osigurati objekat).

Kod isplate steta ima dosta bitnih stavki, ne radim na procjeni pa ne znam tacno, ali u obzir se uzima amortizacija, proporcija, ako je podosiguran predmet osiguranja ili vise osiguran, itd...

Uglavnom, osiguratelj ponudi iznos na osnovu procjene (ili zamjenu/popravak), ako se osiguranik ne slaze, cesto se zavrsi na sudu :)

17 godina

Da sve je to super , zanima me jos ovo pitanje posto dosta ljudi nema novaca vozi stare aute i tako to. Sta se sa njima dogodi kada recimo dodu kod zastupnika i pokusaju si sredit nekakav bonus, naravno toga ima dosta i svi to znamo. ?

17 godina
moderator

Da budem iskren, ima dosta slucajeva kad osiguranik dobije bonus samo zbog toga da ne ode konkurenciji, takav je sektor.

Naravno, da ne bude zabune, govorim u situaciji u BiH, kod vas u HR je nesto bolje.

Po pravilu, bonus dobivas kroz godine, ako nisi imao prijavljenih steta, sa max bonusom od 50% (ovdje u startu se dobije tako, zazmiri se, ali agencija polako zateze uzde tako da treba biti polica pokrica, znaci proslogodisnja polica iz koje je vidljiv prethodni popust).

Svaka steta zaracunava malus 3 stepena gore, max do 150% na premiju osnovnog stepena.

Ovo sve se odnosi na AO- automobilsku odgovornost, obavezno osiguranje vozila.

17 godina
DrNasty kaže...

Da budem iskren, ima dosta slucajeva kad osiguranik dobije bonus samo zbog toga da ne ode konkurenciji, takav je sektor.

Naravno, da ne bude zabune, govorim u situaciji u BiH, kod vas u HR je nesto bolje.

Po pravilu, bonus dobivas kroz godine, ako nisi imao prijavljenih steta, sa max bonusom od 50% (ovdje u startu se dobije tako, zazmiri se, ali agencija polako zateze uzde tako da treba biti polica pokrica, znaci proslogodisnja polica iz koje je vidljiv prethodni popust).

Svaka steta zaracunava malus 3 stepena gore, max do 150% na premiju osnovnog stepena.

Ovo sve se odnosi na AO- automobilsku odgovornost, obavezno osiguranje vozila.

Eto konacno i kod nas dijele bonuse xD. http://www.allianzdirect.hr/ nudi odmah na pocetku bonus od 50% za kasko osiguranje, ako niste imali stete u proteklih godinu dana ,a ako ste je imali dobivate 20% bonusa, eto legalno do 50% bonusa nikad nisam vidio bolju ponudu.
MSI Platinum P7N | Intel C2D E7300 | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2008 8:34 (toxic).
17 godina
moderator
toxic kaže...
 Eto konacno i kod nas dijele bonuse xD. http://www.allianzdirect.hr/ nudi odmah na pocetku bonus od 50% za kasko osiguranje, ako niste imali stete u proteklih godinu dana ,a ako ste je imali dobivate 20% bonusa, eto legalno do 50% bonusa nikad nisam vidio bolju ponudu.
 Zavisi.
Kolika je osnovna stopa na osiguranje? Kasko je dobrovoljno i svako drustvo donosi tarifu i odlucuje o stopama (cijeni oiguranja), za razliku od autoodgovornosti, gdje je agencija propisala stope. Ako su formirali stope da budu malo skuplji, onda mogu sebi priustiti vece bonuse. Tako su dobili reklamu. Nema tu ilegale, ako drustvo odluci da mu se isplati osigurati za tu cifru, to ce i uraditi.
Evo, da te ja sad nagovaram da osiguras kod mog poslodavca (iako mi to nije radno mjesto), vjeruj mi da ti ne bi dao taj popust u startu, ali ako bi se premisljao, dobio bi 50% Namigiva
Mijenjam stojadina s kukom, za fiću s kukom. Šifra: Kuku meni, kuku tebi!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice