Evo jedno, možda za neke glupo al ja eto ne znam, pitanje koje glasi: Što je PING i što od znači? Susrećem se sa tim u nekin OL igrama pa ako bi netko mogao laički mi objasniti što to zapravo znači!
Što je ping?
- poruka: 7
- |
- čitano: 38.460
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo jedno, možda za neke glupo al ja eto ne znam, pitanje koje glasi: Što je PING i što od znači? Susrećem se sa tim u nekin OL igrama pa ako bi netko mogao laički mi objasniti što to zapravo znači!
To je dakle neka mjerna jedinica! Fora je što mi oscilira i to u drastičnim vrijednostima. kad označim server piše mi i do 1700, dok nakon par sekundi mi se spusti na nekih 40-70...
ti brojevi koje vidis predstavljaju vrijeme(u ns) koje je potrebno paketima da dodju od tvojeg compa do servera.
Inace sping je program sa kojim najjednostavnije mozes provjeriti da li postoji veza izmadju dva računala. mozes probat: start -> run -> upises npr. "ping www.bug.hr" (bez navodnika) pa ces vidjeti koliko je vremena paketima potrebno od tebe do servera na kojem su stranice www.bug.hr
osim vremena ima tam i jos podataka pa ako te interesira pogledaj na wikipediji ili googlaj :)
ti brojevi koje vidis predstavljaju vrijeme(u ns) koje je potrebno paketima da dodju od tvojeg compa do servera.
Inace sping je program sa kojim najjednostavnije mozes provjeriti da li postoji veza izmadju dva računala. mozes probat: start -> run -> upises npr. "ping www.bug.hr" (bez navodnika) pa ces vidjeti koliko je vremena paketima potrebno od tebe do servera na kojem su stranice www.bug.hr
osim vremena ima tam i jos podataka pa ako te interesira pogledaj na wikipediji ili googlaj :)
Ovo je djelomično točno. To je vrijeme koje je potrebno da paket podataka od tvog računala dođe do servera i nazad. Znači u oba smjera, a ne samo u jednom. Raste sa udaljenosti i brojem računala koji se nalaze između tvog i odredišnog računala.
Ovo je preizvrsno objašnjenje
Ja sam do sada pingao iz svog prema svom računalu što je čista bezvezarija, bilo je nula msec
Sada sam utipkao www.bug.hr i dobio konkretan odgovor.
Inače, ako imate 3g stick... Da bi dobili 3g+ (ukoliko se uspava na 3g) onda ili tako ili tko ima gmail neka osvježi.
Tada će google "pingati" i probuditi stick iz 3g u 3g+.
Hvala