Ovako,ja bih zelio praviti beatove i znam neke programe:fruity loops,acid,cubase,orion platinum,reason itd.
Ja bih zelio znati cemu sluze odredeni programi?
I ako moze link da si skinem full verziju s ********
Ovako,ja bih zelio praviti beatove i znam neke programe:fruity loops,acid,cubase,orion platinum,reason itd.
Ja bih zelio znati cemu sluze odredeni programi?
I ako moze link da si skinem full verziju s ********
Kao prvo,trebas znat u njima radit,kao drugo piratstvo je strogo zabranjeno i možeš dobit žuti ili čak crveni/crni,a kao treće nije to tako jednostavno kao što misliš...Poz
Ja sam ti donekle u tim vodama, pa ću ti kratko pojasniti.
Program za beatove - to ne možeš tako zvati, uglavnom sve to što si nabrojao je Digital Audio Workstation (DAW) - software za glazbenu produkciju, aranžiranje, kompoziciju.
Pošto si početnik mogu ti preporučiti upotrebu FL Studia, iz razloga što je to danas, verzija 10 - jako dobar DAW ne samo za početnike nego se koristi za visokokvalitetnu produkciju (ovo su neki producenti što rade s njim : Afrojack, Avicii, Madeon, Porter Robinson).
Za početak ti mogu savjetovati da pročitaš manual tog programa, jer siguran sam da će ti biti teško očitati sve funkcije što ti stoje na raspolaganju, a poslije toga i neke konkretne tutoriale na YT, od autora recimo :
NFXBeats
KevWillow.
Samo sučelje FL Studia je dobro riješeno - na početku imaš 4 patterna - kick, snare, clap, hat i preko toga praviš ritam, odnosno beat. Uz to imaš dosta pluginova koje koristiš kao efekte tipa EQ, Limiter, Compressor, ali to je za tebe vjerojatno sada viša fizika ako se ne baviš produkcijom.
Ja trenutno radim u Ableton Live-u i taj DAW ima drugačiji workflow (način rada) koji meni paše, ali FL Studio je stvarno kvalitetan za početak.
To je najmanje što te mogu uputiti, možeš mi odgovoriti koji bi ti žanr producirao, jer postoje razlike kod korištenja pluginova za određeni žanr i s vremena na vrijeme ćeš morati koristiti i proizvode drugih tvrtki specijaliziranih za software, ali o tome ćemo kasnije.
Hip hop-to obozavam
eventualno r n b
FL Studio preferiraju producenti elektronske glazbe jer sa njim dolazi mnogo synthova koji dobro služe toj svrsi (Sytrus, Harmor, 3xOSC, Toxic etc.)
Također je korišten i za stvaranje hip hop/rnb beatova, a to je po meni dosta lako savladivo, jer tu je najbitniji taj BEAT kojega možeš brzo savladati.
Evo ti jedan tutorial u vezi hip hopa :