Pokusao sam naci program za mjerenje brzine konekcije ali ne neki tipa speedtest.net ili my.beocity.net, nego neki program kojeg pokrenem i da mi cijeli dan prati brzinu pa da kasnije mogu pregledat. Imam problema sa adslom a u Bihnetu ga lagano poricu jer nije mi problem konstantan nego eto desi se da konekcija pukne pa da im pokazem makar to. Svjestan sam da mogu radit ping -t www ali hocu nesto cim se moze lakse pregledat. U novom broju Mreze samo naletio na wireshark. izgleda vrlo mocno i vjerovatno da ima to upciju koju ja trazim ali je ne znam nac... ako neko zna bio bih zahvalan
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne možeš konstantno nadgledati brzinu konekcije jer to zahtjeva stalni protok podataka prema nekoj lokaciji na netu. Možeš tražiti ili program koji mjeri intervalno ili koji logira online/offline vrijeme.
Pokusao sam naci program za mjerenje brzine konekcije ali ne neki tipa speedtest.net ili my.beocity.net, nego neki program kojeg pokrenem i da mi cijeli dan prati brzinu pa da kasnije mogu pregledat. Imam problema sa adslom a u Bihnetu ga lagano poricu jer nije mi problem konstantan nego eto desi se da konekcija pukne pa da im pokazem makar to. Svjestan sam da mogu radit ping -t www ali hocu nesto cim se moze lakse pregledat. U novom broju Mreze samo naletio na wireshark. izgleda vrlo mocno i vjerovatno da ima to upciju koju ja trazim ali je ne znam nac... ako neko zna bio bih zahvalan
Jedini pozdan nacin da mjeris brzinu jeste da odes na ftp stranicu od svog providera i pokrenes download necega i vidis kojom brzinom ide. Onda se ne mogu izvlaciti da je to do servera i sl. Izmedju tebe i njih nema nikoga i nicega u tom slucaju. Sto se tice konekcije i rekonekcije imaju oni to u logu i ako zele oni to mogu znati i znaju. Kako ces ti dokazati da ne prekidas konekciju sam? A i pise to u logu od routera ili preko cega se vec spajas.