Open Surce pitanje

poruka: 3
|
čitano: 729
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Open Surce pitanje

Znaci zanima me kako mogu doraditi neki open surce projekt te gdje mogu naci njihovu najvecu bazu..Svakko me zanima koji su mi programi potrebni za to...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Open Surce pitanje

Hm, malo si nejasno pitanje postavio. Odostraga, alati koji ti trebaju za doci do sourcea ovise o repozitoriju. To moze biti SVN, CVS (stariji), Mercurial (trendi), Perforce (komercijalni), Git (trendi).

Pretpostavljam da pitas za windowse - postoje windows klijenti za vecinu ovih repozitorija, i to u nekoliko verzija. Moja preporuka je da si skines Cygwin i lijepo instaliras command line toolse jer se njima vrlo jednostavno sluziti.

To je minimum.

Onda ce ti biti potreban build sistem koji projekt koristi. Vecina GNU projekata koristi autotoolse, a ako i ne, imat ce Makefile koji se pokrece uz pomoc 'make' programa. S druge strane, Boost library koristi recimo Jem (Jam?) koji je nesto napredniji. Za Java projekte tu su Ant ili Maven.

Na kraju, bit ce ti potreban neki text editor ili IDE i kompilator. Notepad++, jEdit, UltraEdit.. sta god. Kompilatori ili interpreteri opet ovise o projektu - vecina su besplatni kao sto su GCC, Java, Python, Mono, etc...

Onda ti samo preostaje da krenes proucavati projekt, napravis feature-dva i posaljes patcheve glavnim maintainerima, i kad im se svidi sto radis, trazis da te ukljuce u projekt.

Voila.

"Dislocate your spine if you don't sign he says, I'll have you see in double."

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Open Surce pitanje

Možeš doraditi programiranjem i testiranjem.

www.sourceforge.net

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice