Kako promijeniti format videa?

poruka: 29
|
čitano: 15.061
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam jedan cd(na kojem je jedna emisija) koji na pc-u radi a na DVD playeru ne radi.

Mislim da je najvjerovatnije da nije format videa koji podrzava DVD player pa bih zamolio da mi pomogne tko zna.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

treba ti neki video konverter kao npr xilisoft video converter i u njemu prebacis u format koji tvoj dvd player cita

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Postoji i mogućnost da ako je preprženi DVD neće ga čitat. Ako čita ostale pržene DVD-e onda znači da nije ptravi format filma za DVD.

0100001001101111011010100110000101101110
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imaš jednostavni Any video converter (na skoro svakom bug-u), onda media coder, format factory itd

Staviš u divx ili xvid format film i trebalo bi radit. Moraš vidjet šta tvoj dvd player podržava.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala na pomoći.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

možete li mi reći je li ovo normalno:

film koji traje sat i pol konvertira iz MKV u MPG format već 3 sata? program je any video converter

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako promijeniti format videa?

pa brzina konverzije ti ovisi o veličini datoteke a i o jačini procesora, ja koristim xilisoft video converter za takve stvari, http://www.xilisoft.com/video-converter.html, i bez obzira što imam core2duo za konverziju datoteka od oko 700 mb mu treba i do 45 minuta, opet ovisno koji je format.

16 godina
neaktivan

to je užas kad skinem filmove u recimo, .mkv formatu ili bilo kojem drugom koji ne mogu gledat na DVD-u... cijeli dan mi enkodira 4 filma...

a jel postoji neki program koji to brže napravi? ček mi ni nije bitno ako kvaliteta slike bude lošija

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A sto skidas u MKV? Skidaj u divx i trpaj an dvd sa convertxtodvd

16 godina
neaktivan

ma to za mater i ćaću, one neke njihove ex-yu filmove možeš naći samo na 1-2 mjesta na cijelom internetu i onda još budu u tom nekom whatthefuck formatu...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

onda ne znas traziti ;)

15 godina
neaktivan

Najbrzi converter,koliko ja znam je Total video converterCool

http://www.effectmatrix.com/total-video-converter/

-Naravno,ima i besplatna verzija!Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 20:48 (MandaTDI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

betmen, to ti je uzaludan posao..radije potraži neke kvalitetnije stranice s takvim filmovima, ili pokaži starcima ovu novjiu holivudsku produkciju pa možda odustanu od ex yu filmova  Smijeh

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
betmen kaže...

možete li mi reći je li ovo normalno:

film koji traje sat i pol konvertira iz MKV u MPG format već 3 sata? program je any video converter

Ja imam vrlo slab kompjuter. Do sada sam konvertirao sa Altysoft free video converterom. Otprilike je pretvaranje  formata filma od 90 mi trajalo oko 120 min. Danas sam skinuo Format Factory 2.20 koji pretvara video, audio, slike. Ima i hrvatski jezik. Pretvarao sam film u DVD pal onoliko koliko traje film (90 min). Pržio sam Ashampom 210 min. Super mi je taj konverter.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

onda ne znas traziti ;)

ne znam tražiti, je li? Smijeh

u tom slučaju:

"Logic, I want to play a game. Ja ću tebi dati ime filma koji ne mogu naći nigdje, a ti ćeš mi pronaći link i poslati mi ga privatnom porukom. Igra ima 3 runde, u svakoj po jedan film. Ako uspiješ naći sva tri valjana linka, ja ću u potpis staviti "Logic je legenda!" (ili bilo što po tvojoj želji). Ako ne uspiješ, moraš u potpis staviti: 'Poštujte betmena jer betmen je kralj!'. 

Prvi film se zove Majstor i šampita. Let the game begin! :D"

16 godina
neaktivan

"majstor i šampita" whahaha! ajme, nije ti lako betmen  Izlanuo se

17 godina
neaktivan

Hahahhahaa

E pa druze ja ne dilam linkove niti gledam domace filmove. Ako nadjem posaljem ti a necu se previse truditi.

P.S. Imas PM ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 15:09 (logic).
17 godina
bas betmen kaže...
logic kaže...

onda ne znas traziti ;)

ne znam tražiti, je li? Smijeh

u tom slučaju:

"Logic, I want to play a game. Ja ću tebi dati ime filma koji ne mogu naći nigdje, a ti ćeš mi pronaći link i poslati mi ga privatnom porukom. Igra ima 3 runde, u svakoj po jedan film. Ako uspiješ naći sva tri valjana linka, ja ću u potpis staviti "Logic je legenda!" (ili bilo što po tvojoj želji). Ako ne uspiješ, moraš u potpis staviti: 'Poštujte betmena jer betmen je kralj!'. 

Prvi film se zove Majstor i šampita. Let the game begin! :D"

Samo trebas znati gdje traziti.

evo meni odprve izbaci. yuwabits.net ali jbg trebas pozivnicu ;)

Ubuduce nemoj prozivati po forumu i zicati ljude, vjerovatno si jos mlad i neiskusan (sala), i nemas dovoljno privatnih trackera.

EDIT: btw, cak ti je u xvid formatu znaci odmah moze na cd netreba nikakav convert

EDIT2: sada zelim u tvom potpisu "goodye je legenda" Cool

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 15:09 (goodye).
16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

"majstor i šampita" whahaha! ajme, nije ti lako betmen Izlanuo se

a znam, ne govori mi ništa....

logic kaže...

Hahahhahaa

E pa druze ja ne dilam linkove niti gledam domace filmove. Ako nadjem posaljem ti a necu se previse truditi.

hahaha, izgubio si Belji se

17 godina
neaktivan

ajd pogledaj pm ;)

16 godina
neaktivan
MandaTDI kaže...

pa i nije nešto brži od any video convertera...

logic kaže...

ajd pogledaj pm ;)

ok.. a što je ono drugo što si mi poslao?

17 godina
neaktivan

Idemo na mail jer vodje je zabranjeno slati linkove. I objavi da jos nisam izgubio ;)

Hahhahhaha

17 godina
neaktivan
betmen kaže...
MandaTDI kaže...

pa i nije nešto brži od any video convertera...

Kako vi mislite da ce jedan program biti brzi od drugog ako kodiraju u istom codecu sa istim postavkama? Ne codiraju programi vec procesor.

16 godina
neaktivan

tako je procesor vodi glavnu riječ u ovom slučaju, 1:0 za procesor  Cool

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Kako vi mislite da ce jedan program biti brzi od drugog ako kodiraju u istom codecu sa istim postavkama? Ne codiraju programi vec procesor.

Naravno da ima razlike u brzini pojedinih codera i to velikih. Naime mpeg4 kompresija koristi YV12 colorspace, dok mnogi mpeg encoderi ne vare to kao nativni format. Npr. Procoder koristi YUY2 kao i CCE, Tmpgenc je na RGB24, a ovi freeware kako koji. I onda se prilikom kodiranja prvo pretvara colorspace u onaj kojim encoder radi, pa natrag u YV12 za mpeg2. Onaj koder koji ne pretvara, ili ima manje koraka je brži.. Zatim je pitanje možeš li uopće utjecati na sve postavke pojedinih encodera, kao što je dc precision ili strukturu gop-a? I onda dobiješ u praksi upravo to, neki encoderi su brži od drugih..

A po analogiji, niti operativni sistem ništa ne radi, sve to procesor..

17 godina
neaktivan

JA nisam pricao o coderu kao takvom vec o coderima koji koriste iste CODECE sa istim POSTAVKAMA. POd tim uslovima ce raditi istom brzinom na istom kompu.

16 godina
neaktivan
betmen kaže...

logic kaže...

A sto skidas u MKV? Skidaj u divx i trpaj an dvd sa convertxtodvd

Dakle govorimo o kodiranju u mpeg2, zar ne?

logic kaže...

JA nisam pricao o coderu kao takvom vec o coderima koji koriste iste CODECE sa istim POSTAVKAMA. POd tim uslovima ce raditi istom brzinom na istom kompu.

Dakle, nema CODEC-a, mpeg2 kompresija.

Istim POSTAVKAMA različiti encoderi koji kodiraju u mpeg2, NEĆE imati istu brzinu na istom kompu. Da se ne ponavljam o colorspace-u. Ako mi ne vjeruješ, isto možeš isprobati i sam ako imaš više različitih encodera. Ja ih imam, radim to svaki dan i stojim iza toga što tvrdim. I to je tako, mada se tebi logički činilo drugačije. To je kao da tvrdiš da će i IE, FF, Opera ili Crome na istom kompu iste stranice otvarati istom brzinom..

17 godina
neaktivan

Pa ok. Vjerujem da si strucan pa ne zelim se provaljivati. Ja koristim premiere pro tj encore a prije sam koristio premiere elements i to nije neki reprezentativanuzorak da tvrdim bilo sta. Postujem tvoje misljenje.

16 godina
neaktivan

logic pa ti si kralj najveći!!!

thumbs up, HVALA i sve što se može kliknuti, plus potpis Osmijeh moji starci su ti stvarno zahvalni, iako ni ne znaju da postojiš. svaka čast legendo Smijeh

EDIT: iz ovoga možete zaključiti da je uspio riješiti sva 3 zadatka. ma što ja to pričam, riješio je i ono što ga još nisam ni pitao. ponavljam, svaka čast. Ti si Chuck Norris BUG Foruma. Namigiva

Logic je legenda! :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 17:11 (betmen).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice