jel zna netko kako se blokaju neke internetske stranice?
Blokanje internetskih stranica
- poruka: 13
- |
- čitano: 1.818
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zavisi na koji ih način želiš blokirati i s kojom svrhom.
Jedan od najednostavnijih načina kako bi blokirao pristup nekoj stranici sa svoga računara jeste modificiranje hosts datoteke.
- Dakle otvoriš Notepad ili neki drugi uređivač teksta.
- Ideš File > Open.
- Pozicioniraš se u C:\Windows\system32\drivers\etc\
- U dijaloškom okviru pri dnu gde piše "Files of type" promeniš iz "Text documents (*.txt)" u "All".
- U prozoru će se pojaviti nekoliko datoteka, tamo odabrati onu naziva "hosts".
- Pozicioniraj se u red ispod zadnje stavke (127.0.0.1. localhost)
- Upiši "127.0.0.1 razmak naziv stranice (npr. www.index.hr)".
- Snimi promene.
- Dodavaj stavku ispod stavke menjajući samo adresu stranice za blokiranje dodatnih stranica.
Na visti veli da je nemoguce presnimit jer ime i lokacija nisu tocni... nema logike
Na visti veli da je nemoguce presnimit jer ime i lokacija nisu tocni... nema logike
Vjerojatno si instalirao na drugu particiju, dakako da ima logike, inace se u tu mapu upisuju potencijalno opasne stranice od raznih antivirusa..
sta sam instalirao na drugu particiju, na sta mislis ?
Pa windoze, probaj sa ovako : D:\Windows\system32\drivers\etc\
mislio sam da mislis na winse, ne, oni su na c particiji
mislio sam da mislis na winse, ne, oni su na c particiji
Onda otvori ručno, otvori hosts datoteku sa notepadom i uredi ju i samo sejvaj. to je to.
Jedino što mi pada na pamet je da ne možeš editirati datoteku ukoliko nisi administrator.
preko kommand promta?
http://www.delete-computer-history.com/how-to-block-a-website.html
http://blogmines.com/blog/2007/06/13/windows-vista-how-to-block-websites-using-parental-control/
ista prica, steta za firefox, onda cu morat za druge preferirat IE 8, dobro sta si me za ovo drugo podsjetio... velim na xp-u bi trebalo ono radit.