After Effects ili Sony vegas?

poruka: 21
|
čitano: 7.910
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Sta je bolje za koristiti.Adobe After Effects ili Sony vegas 7.0?

Ucim jos uvijek u soniju ali dosta znam toga pa me zanima dali da pocnem u after effectsu i dali on ima vise opcija od sonyja?

Nista mi ne smeta u sonyju ali pitam cisto zato sto pre odlicno videi izgledaju kada se u adobeu montira film.Gledam bas video od clana mrxa i ima odlicne

i
.

LOL CAT! ^^
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: After Effects ili Sony vegas?

Ovako ne postoji šta je bolje i jedan i drugi su odlični. Ako se ti želiš ozbiljije baviti i imati vide kao mrxa onda pređi na Afert effects, ali ako ti je to samo onako za podoma i razbibrigu drži se Vegas-a

Naravno nije na odmet znati raditi u oba programa, ali nauči prvo jedan pa drugi. Dok shvatiš logiku sve ide lagano.

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
16 godina
bobica257 kaže...

Ovako ne postoji šta je bolje i jedan i drugi su odlični. Ako se ti želiš ozbiljije baviti i imati vide kao mrxa onda pređi na Afert effects, ali ako ti je to samo onako za podoma i razbibrigu drži se Vegas-a

Naravno nije na odmet znati raditi u oba programa, ali nauči prvo jedan pa drugi. Dok shvatiš logiku sve ide lagano.

Hvala.Drzat cu se vegasa jer znam one osnove i to mi je vazno a za AAE bas i neznam na njemu.

Hvala Cool

LOL CAT! ^^
16 godina
neaktivan

Sony Vegas 9.0 si skini..imam oba programa i jos par programa za uredjivanje videa i osobno mislim da je Sony Vegas dosta lagan tako da mislim da neces imat problema s njim..

Apple iPhone 3G 8GB-crni
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
lg-viewty kaže...

Sony Vegas 9.0 si skini..imam oba programa i jos par programa za uredjivanje videa i osobno mislim da je Sony Vegas dosta lagan tako da mislim da neces imat problema s njim..

Dali ima ikakve razlike izmedu 7.0 i 9.0? Imam 7.0

LOL CAT! ^^
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 16:48 (Fake_Alert).
15 godina
odjavljen

nema prevelike razlike možda malo brže kodiranje podrška za neko nove fileove. molo izgled sučelja promijenjen. NIšta posebno.

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
16 godina
neaktivan

Ja koristim sony vegas 9.0 plantium, preporučio bi ti sony vegas ,a ako ćeš i adobe effects nije ti ni on loš samo se moraš naučiti u njemu raditi Belji se

RIDER
16 godina
bobica257 kaže...

nema prevelike razlike možda malo brže kodiranje podrška za neko nove fileove. molo izgled sučelja promijenjen. NIšta posebno.

Hvala ti.Nego da te nes drugo pitam.Evo pogledaj moj YT channel i na skoro svakom videu sam renderirao iz sony vegasa u wmv format za HD i svaki put mi ispadne ovak kockasto i neregledno malo,neznam vise kak da namjestim opcije da normalno letterbox ispadne ili nesto slicno a ne ovako malo,mp4 sam probao i nista opet.

LOL CAT! ^^
16 godina
neaktivan

Sto se mene tice, Sony Vegas 9.0 mi je dosta laksi za koristenje od After Effectsa jer smatram da u njemu treba vise znanja, ako si pocetnik za pocetak Sony Vegas Cool

Apple iPhone 3G 8GB-crni
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

a zašto koristiš wmv? ja kada radim takve stvari onda idem na mpg-2 1280x720 i nema problema za youtube. čini mi se po tvojim videima da je to format 720x480, dakle, probaj 1280x720 i nema letterboxa. primjer:

p.s. ja glasam za after effects jer ga i sam koristim, ali vegas je uvijek bolji ako si početnik, jer je AE poprilično složen i treba dosta vremena da ga se nauči.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 19:13 (robisierra92).
17 godina
neaktivan

Jel se možeš u afteru editirati   zvuk kao u vegasu i premieru ?

Ne znam kaj da napišem !
17 godina
moderator
Fake_Alert kaže...

Sta je bolje za koristiti.Adobe After Effects ili Sony vegas 7.0?

Kruske i jabuke. Ko da pitas dal da kupis VW Golf ili bicikl. Sony Vegas sluzi za videomontazu, isto kao i Adobe Premiere, a After Effects sluzi za dodavanje vizualnih efekata na vec izmontirani film ili za izradu animacija. Shodno tome, jasno je da ces odabrati AE ako zelis raditi animacije, a ako zelis montirati onda ces se odluciti izmedju Premierea ili Vegasa (ili neceg treceg).

15 godina
neaktivan

Ja sam koristio Sony Vegas 9.0 i nedugo vremena poslije, mozda otprilike mjesec-dva i bio mi je pre jednostavan. Počeo sam sa After Effects-om kojeg upočetku nisam znao ni izgasiti xD. Ali tada sam upoznao videocopilot.net i sve je postalo kakže. Odmah nakon 1-2 tutorijala sve sam počeo kužiti i sad je jednostavno. Treba samo mašte. I naravno, After Effects ti je samo za vizualne efekte a sony vegas ti ima namjenu istu kao i premiere pro. zato, ako si na vegasu, prebaci se na premiere pro i tek onda na after effects i imat ces predobre rezultate videa!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel zna netko napravio sam si jedan intro za youtube..i kako da snimi sada??..koristi sony vegas pro 9..?..cijela verizja..kupljena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

mbaksa dobro veli sto se tice uredjivanja i montiranja ali ono sto je isto tako bitno je da je vegas daleko daleko manje zahtjevan od adobea.exportanje je puno brže i bolje za razliku od idiotskog adobe exportera (barem kod CS4 verzije).za normalno radit u premiereu moras imat beštiju od kompjutera i 99% toga sto moze premiere moze i vegas.tako da je moj izbor definitivno vegas + after effects naravno za bolje animacije

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...

jel zna netko napravio sam si jedan intro za youtube..i kako da snimi sada??..koristi sony vegas pro 9..?..cijela verizja..kupljena?

ako sam ja tebe razumio išta, onda san ja Bill Gates!

15 godina
neaktivan
CroIvo kaže...
Tommy_123 kaže...

ako sam ja tebe razumio išta, onda san ja Bill Gates!

ma nista.sve napraljveno..xD

14 godina
protjeran

Meni je Adobe After Effects puno bolji... ali naravno sony ima prednosti tako da koristim oba programa.

AE- Za Intro movia
AE-Za dodatak neki na Videu
Sony-Neki obican dodatak na videu (slika,text )
Sony- Ubacivanje muzike

Sony koristim za zavrsno spajanje videja i pretvaranje formata...

a AE vecinom za introe, edit u videu, itd

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel zna netko napraviti intro movie u AE..i spremiti ga....ako zna može mi netko poslat na PP

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Tommy_123 kaže...

jel zna netko napraviti intro movie u AE..i spremiti ga....ako zna može mi netko poslat na PP

Tommy_123 kaže...

Napravis intro i onda rendas i to je to.........

Imas upute na netu sve

15 godina
neaktivan
GamerFromBiH kaže...
Tommy_123 kaže...

Tommy_123 kaže...

Napravis intro i onda rendas i to je to.........

Imas upute na netu sve

e vidis..ja sam napravio i onda nisam znao ssejvat i niakraju.sranje..:P

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice