Spajanje max tv-a na lcd televizor

poruka: 36
|
čitano: 26.609
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
offline
Spajanje max tv-a na lcd televizor

Evo ovako ljudi,mi mozete reci kako da pokrenem max tv na LCD televizor?

Ja sam pokusao da spojim ali jednostavno daljinski od max tv-a ne radi i nemogu

prebacivat kanale.Zato mislim da mi TV radi preko onog digitalnog prijenosnika koji

ima LCD u sebi.

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
moderator
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor

imaš tipku source ili av ili tako nešto na daljinskom od tv-a, stisni jednom ili više puta dok ti ne prebaci na ulaz sa konektora na koji si spojio maxtv

probaj to...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
12 godina
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor

koji TV?

kako si povezao setbox i TV (scart kabel, HDMI)?

 

u načelu prvo sa daljinskim od tv-a prebaci na neki AV program (EXT, HDMI, kako ti li se zovu na televiziji)

iddqd
12 godina
protjeran
offline
Spajanje max tv-a na lcd televizor

Ja sam iskopcao HDMI ulaz iz LCD-a i od Max tv-a

i sada sam povezan sa onim chinchevima crveni zuti i bijeli

i ugl ima slike i zvuka.E sada,da li pomocu tih konektora

ja mogu pokrenut na daljinskom od LCD-a max?

 

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
moderator
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
brhgzugfewu kaže...
E sada,da li pomocu tih konektora

ja mogu pokrenut na daljinskom od LCD-a max?

ne, moraš koristit oba daljinska...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
12 godina
protjeran
offline
Spajanje max tv-a na lcd televizor

kk na ovom daljinskom od lcd-a imam tipke:AV/MODE,INPUT i TV/RADIO

i onda su ispod brojke za kanale

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor

1. iskopčaj antenu iz tv (ako je ukopčana)

2. uzmi daljinski od maxTV-a i upali maxtv

3. uzmi daljniski od TV-a i stisni "prog -" (ili neku tipku za ići niže po programima), nakon 0 tog programa, imat ćeš neke HDMI,EXT,AV i slične programe. Maxtv ti je na jednom od njih

 

koja marka televizije?

iddqd
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 19:06 (badmad).
11 godina
neaktivan
offline
Spajanje max tv-a na lcd televizor

Malo pretrazi postavke mora postajat negdje opcija prek kojeg kabla su uvezani lcd i max-tv (u ovom slucaju HDMI) odnosno moras postavit u postavkama da je uvezan HDMI-om, tako sam ja radio{#}

 

btw moras koristit oba upravljaca...

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
moderator
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
brhgzugfewu kaže...

kk na ovom daljinskom od lcd-a imam tipke:AV/MODE,INPUT i TV/RADIO

i onda su ispod brojke za kanale

što ti u stvari hoćeš? ajde malo bolje pojasni...

jel imaš sliku s maxtv-a na lcd-u?

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
9 godina
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
brhgzugfewu kaže...

Evo ovako ljudi,mi mozete reci kako da pokrenem max tv na LCD televizor?

Ja sam pokusao da spojim ali jednostavno daljinski od max tv-a ne radi i nemogu

prebacivat kanale.Zato mislim da mi TV radi preko onog digitalnog prijenosnika koji

ima LCD u sebi.

A čime si Šime pospajao ruter, MAX TV priključak i svoj TV??

 

1 moraš imati (a valjda imaš. zar ne), WiFi ruter (zadnji koji dijele je Tomson srebrno bijeli),

2 MAX TV prijamnik (zadnji model koji se dijeli uz uslugu je 7710 uz priručnik za instalaciju koji maraš imati),

3 a TV ne znam koji ali obavezno što više mogućnosti povezivanja najmanje sa SCART mogućnošću priključivanja

 

Onda iz zida u WiFi ruter kabel klasični koaksijalni, iz WiFi rutera u   prijamnik isto klasični koaksijalni, iz MAX TV prijamnika SCART kabel u TV.

 

E sada, imaš li signal, da li si spojen uopće od njih, to zna biti problem a da te ne obavijeste (ništa čudno), kakav TV imaš (nemoj se naći uvrijeđen, ali koliko ulaza i kakvih ima tvoj TV), postoji puno opcija u čemu je problem, ako si sve pospojio i sve priključio onda šteka kod koga, T COM-a naravno.

 

0800-9000 služba za korisnike i opali po bagri, i sam sam imao poprilično problema kada sam samo 6 mjeseci čekao da mi netko dostavi prijamnik uopće, što na to reći, ma svaki je komentar suvišan. Naoružat se strpljenjem i biti uporan, jedino rješenje. 

ATJ Lučko
11 godina
moderator
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
ATJLučko kaže...

ajde malo pročitaj temu...

 

EDIT: i ne pričaj gluposti...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 19:18 (XXX-Man).
12 godina
protjeran
offline
Spajanje max tv-a na lcd televizor

iskopcao sam ja HDMI konektor iz max tv-a i telke i sada je povezan sa

3 chincheva (crveni,zuti i bijeli).E sada,ako ja se zelim prikopcat na HDMI izlaz,

da li meni trebaju ta 3 chincha biti spojena u max i lcd,ili ne?

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
brhgzugfewu kaže...

iskopcao sam ja HDMI konektor iz max tv-a i telke i sada je povezan sa

3 chincheva (crveni,zuti i bijeli).E sada,ako ja se zelim prikopcat na HDMI izlaz,

da li meni trebaju ta 3 chincha biti spojena u max i lcd,ili ne?

ako hočeš hdmi onda makneš činčeve

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 19:14 (mind_challenge).
12 godina
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
ATJLučko kaže...

 

1 moraš imati (a valjda imaš. zar ne), WiFi ruter (zadnji koji dijele je Tomson srebrno bijeli),

2 MAX TV prijamnik (zadnji model koji se dijeli uz uslugu je 7710 uz priručnik za instalaciju koji maraš imati),

3 a TV ne znam koji ali obavezno što više mogućnosti povezivanja najmanje sa SCART mogućnošću priključivanja

 

Onda iz zida u WiFi ruter kabel klasični koaksijalni, iz WiFi rutera u   prijamnik isto klasični koaksijalni, iz MAX TV prijamnika SCART kabel u TV.

 

ha? wifi? iz zida u wifi koaksijalni? spliter ne treba? wi fi ?

 

iddqd
11 godina
moderator
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor

normalno da ne, spajaš jednim ili drugim načinom

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
12 godina
protjeran
offline
Spajanje max tv-a na lcd televizor

Aha,znaci ako ustekam HDMI,slobodno mogu istekat te chincheve?

I onda ide onaj princip rada naci max tv da bude prijenosnik?

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
brhgzugfewu kaže...

Aha,znaci ako ustekam HDMI,slobodno mogu istekat te chincheve?

I onda ide onaj princip rada naci max tv da bude prijenosnik?

1. da

2. kakav prijenosnik?

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
12 godina
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
brhgzugfewu kaže...

Aha,znaci ako ustekam HDMI,slobodno mogu istekat te chincheve?

I onda ide onaj princip rada naci max tv da bude prijenosnik?

1. da

2 ajde pliz, budi jasniji. Ekipa ti želi pomoći, ali nije baš lako uz ovakve rečenice

iddqd
11 godina
moderator
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
brhgzugfewu kaže...

Aha,znaci ako ustekam HDMI,slobodno mogu istekat te chincheve?

I onda ide onaj princip rada naci max tv da bude prijenosnik?

tako je...

onda samo na daljinskom od tv-a odabereš sa tipkom source/av/input (ovisi o tv-u) preko čega si spojio

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
9 godina
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
XXX-Man kaže...
ATJLučko kaže...

ajde malo pročitaj temu...

XXX-Man kada čovjek sve provjeri što sam mu napisao, e tek onda prelazimo na slijedjeći dio plana, dio B.

Čisto iz razloga, ako je ispravno spojio, MAX TV se automatski prikazuje na TV-u, a onda mu samo treba daljinac od MAX TV-a, tako da se naj preseravati sa komentarima kada nisi ali ništa konkretno niti pametno čovjeku svjetovao1

 

Na kraju priče, uopće me nebi začudilo da čovjek možda napominjem, nije uopće stavio baterije u daljinski od MAX TV-a, obzirom MAx TV imam više od bar 4 godine, promijenio sa update-ima nekoliko WiFi rutera i nekoliko prijamnika. 

 

Kada vi gospodine uđete elaborirati temu malo u detalje, onda će mo moći lagodnije i lajžje komunicirati, ovako, prvo ispecite pa me kudite ali samo s jakim argumentima!! 

ATJ Lučko
12 godina
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
ATJLučko kaže...
XXX-Man kaže...
ATJLučko kaže...

ajde malo pročitaj temu...

XXX-Man kada čovjek sve provjeri što sam mu napisao, e tek onda prelazimo na slijedjeći dio plana, dio B.

Čisto iz razloga, ako je ispravno spojio, MAX TV se automatski prikazuje na TV-u, a onda mu samo treba daljinac od MAX TV-a, tako da se naj preseravati sa komentarima kada nisi ali ništa konkretno niti pametno čovjeku svjetovao1

 

Na kraju priče, uopće me nebi začudilo da čovjek možda napominjem, nije uopće stavio baterije u daljinski od MAX TV-a, obzirom MAx TV imam više od bar 4 godine, promijenio sa update-ima nekoliko WiFi rutera i nekoliko prijamnika. 

 

Kada vi gospodine uđete elaborirati temu malo u detalje, onda će mo moći lagodnije i lajžje komunicirati, ovako, prvo ispecite pa me kudite ali samo s jakim argumentima!! 

Ovo žuto ne vrijedi, jer to nije na svim televizorima, eto kod mene isto nije automatski na Quadro LCD-u.

Ovo zeleno, pa valjda toliko zna, da stavi baterije, i nije bitan daljinski sada nego kako da mu proradi preko hdmi-a

 

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
11 godina
moderator
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
ATJLučko kaže...

XXX-Man kada čovjek sve provjeri što sam mu napisao, e tek onda prelazimo na slijedjeći dio plana, dio B.

Čisto iz razloga, ako je ispravno spojio, MAX TV se automatski prikazuje na TV-u, a onda mu samo treba daljinac od MAX TV-a, tako da se naj preseravati sa komentarima kada nisi ali ništa konkretno niti pametno čovjeku svjetovao1

 

Na kraju priče, uopće me nebi začudilo da čovjek možda napominjem, nije uopće stavio baterije u daljinski od MAX TV-a, obzirom MAx TV imam više od bar 4 godine, promijenio sa update-ima nekoliko WiFi rutera i nekoliko prijamnika. 

 

Kada vi gospodine uđete elaborirati temu malo u detalje, onda će mo moći lagodnije i lajžje komunicirati, ovako, prvo ispecite pa me kudite ali samo s jakim argumentima!! 

kao prvo pričaš o nekom koaksijalnom kablu?? informiraj se...

i preporučio si mu najgori mogući način spajanja scart kablom budući da ima hdmi

 

rekao je da je dobio sliku sa maxtv-a kad je spojio preko činčeva tako da onaj tvoj post je totalni višak u temi, pročitaj temu kao što sam rekao!!

 

maxtv se ne prikazuje automatski na tv-u, nego najprije treba na tv-u prebaciti na željeni ulaz signala...

 

zadnja tvoja rečenica vrijedi za tebe, a ne za mene

 

 

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
12 godina
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
XXX-Man kaže...

 

 

 

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
11 godina
neaktivan
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
mind_challenge kaže...
ATJLučko kaže...
XXX-Man kaže...
ATJLučko kaže...

ajde malo pročitaj temu...

XXX-Man kada čovjek sve provjeri što sam mu napisao, e tek onda prelazimo na slijedjeći dio plana, dio B.

Čisto iz razloga, ako je ispravno spojio, MAX TV se automatski prikazuje na TV-u, a onda mu samo treba daljinac od MAX TV-a, tako da se naj preseravati sa komentarima kada nisi ali ništa konkretno niti pametno čovjeku svjetovao1

 

Na kraju priče, uopće me nebi začudilo da čovjek možda napominjem, nije uopće stavio baterije u daljinski od MAX TV-a, obzirom MAx TV imam više od bar 4 godine, promijenio sa update-ima nekoliko WiFi rutera i nekoliko prijamnika. 

 

Kada vi gospodine uđete elaborirati temu malo u detalje, onda će mo moći lagodnije i lajžje komunicirati, ovako, prvo ispecite pa me kudite ali samo s jakim argumentima!! 

Ovo žuto ne vrijedi, jer to nije na svim televizorima, eto kod mene isto nije automatski na Quadro LCD-u.

Ovo zeleno, pa valjda toliko zna, da stavi baterije, i nije bitan daljinski sada nego kako da mu proradi preko hdmi-a

 

Nije da nije na svim televizorima, nego nije uopće kod spajanja preko HDMI-a. Na SCART-u postoji jedan pin preko kojeg player, maxTV receiver ili nešto treće može "narediti" TV-u da prebaci na taj ulaz, kod HDMI-a to ne postoji. Jedino ako traži signal po redu po ulazima kao što monitori rade, ali kod TV-a to nema smisla, tako da ne vjerujem da ijedan to radi.

9 godina
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
badmad kaže...
ATJLučko kaže...

 

1 moraš imati (a valjda imaš. zar ne), WiFi ruter (zadnji koji dijele je Tomson srebrno bijeli),

2 MAX TV prijamnik (zadnji model koji se dijeli uz uslugu je 7710 uz priručnik za instalaciju koji maraš imati),

3 a TV ne znam koji ali obavezno što više mogućnosti povezivanja najmanje sa SCART mogućnošću priključivanja

 

Onda iz zida u WiFi ruter kabel klasični koaksijalni, iz WiFi rutera u   prijamnik isto klasični koaksijalni, iz MAX TV prijamnika SCART kabel u TV.

 

ha? wifi? iz zida u wifi koaksijalni? spliter ne treba? wi fi ?

 

Badmad, na tebe se ne ljutim nimalo iz razloga što nisi upućen u činjenično stanje stvari koje je trenutno na terenu.

Ovo pišem iz debelo debelog razloga jer se objektom stanovanja nalazim uz jednu D prometnicu u RH uz koju "svaki trenutak" treba proraditi optički kabel, a moje konfiguracija radi upravo tako kako sam napisao.

Pa ne mislite ljudi da bi s ovakvo temom i pisanjem se izlagao možebitnom podsmjehu i opravdanim kritikama ljudi koji me poznaju, čisto sumnjam da znate o čemu se radi uopće u problemu zakaj MAx TV ne šljaka, a ne bi me začudilo niti da gospodin nije stavio uopće baterije u daljinac od MAX TV-a. 

Slažem se da bi s HDMI kabelom mogla biti kvalitetnija slika, ali moj susjed koji BTW radi u T-COM-u na takvim poslovima za velike pretplatnike, sugerirao mi je do optičkog kabela nema nikakve potrebe jer niti signal koji putuje na ovaj stari način nije opravdan HDMI kabelom ni kvalitetom koja se nebi uopće niti osjetila. Tko ne vjeruje, napisao sam broj telefona za korisnike pa provjerite sami.

 

P.S. MAX TV imam više od 6 godina, tako da ne vidim problema u mojem poznavanju tematike, ako znate više, ne vidi vam se na postovima.

 

ATJ Lučko
12 godina
protjeran
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor

LG-32 LCD TV tako pise na kutiji

born to be gamer
11 godina
neaktivan
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
ATJLučko kaže...
Badmad, na tebe se ne ljutim nimalo iz razloga što nisi upućen u činjenično stanje stvari koje je trenutno na terenu.

Ovo pišem iz debelo debelog razloga jer se objektom stanovanja nalazim uz jednu D prometnicu u RH uz koju "svaki trenutak" treba proraditi optički kabel, a moje konfiguracija radi upravo tako kako sam napisao.

Pa ne mislite ljudi da bi s ovakvo temom i pisanjem se izlagao možebitnom podsmjehu i opravdanim kritikama ljudi koji me poznaju, čisto sumnjam da znate o čemu se radi uopće u problemu zakaj MAx TV ne šljaka, a ne bi me začudilo niti da gospodin nije stavio uopće baterije u daljinac od MAX TV-a. 

Slažem se da bi s HDMI kabelom mogla biti kvalitetnija slika, ali moj susjed koji BTW radi u T-COM-u na takvim poslovima za velike pretplatnike, sugerirao mi je do optičkog kabela nema nikakve potrebe jer niti signal koji putuje na ovaj stari način nije opravdan HDMI kabelom ni kvalitetom koja se nebi uopće niti osjetila. Tko ne vjeruje, napisao sam broj telefona za korisnike pa provjerite sami.

 

P.S. MAX TV imam više od 6 godina, tako da ne vidim problema u mojem poznavanju tematike, ako znate više, ne vidi vam se na postovima.

 

Ovo žuto... Možeš li malo preciznije pričati, zaista te ne razumijem. Koji optički kabel?

 

Kako god, za HDMI kablom ima potrebe, imam maxTV i Siemensov receiver koji daje katastrofalnu sliku preko SCART-a, goru nego preko S-Videa, recimo. I kako bi ti HD video prenio preko SCART-a?

 

I baš i ne bih rekao da znaš više od nas o tematici, bez uvrede, ali pišeš stvari koje nisu točne.

12 godina
protjeran
offline
Spajanje max tv-a na lcd televizor

Hvala ljudi,rijeseno je :) ty puuuno :D

born to be gamer
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
moderator
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
ATJLučko kaže...
Pa ne mislite ljudi da bi s ovakvo temom i pisanjem se izlagao možebitnom podsmjehu i opravdanim kritikama ljudi koji me poznaju, čisto sumnjam da znate o čemu se radi uopće u problemu zakaj MAx TV ne šljaka, a ne bi me začudilo niti da gospodin nije stavio uopće baterije u daljinac od MAX TV-a. 

Slažem se da bi s HDMI kabelom mogla biti kvalitetnija slika, ali moj susjed koji BTW radi u T-COM-u na takvim poslovima za velike pretplatnike, sugerirao mi je do optičkog kabela nema nikakve potrebe jer niti signal koji putuje na ovaj stari način nije opravdan HDMI kabelom ni kvalitetom koja se nebi uopće niti osjetila. Tko ne vjeruje, napisao sam broj telefona za korisnike pa provjerite sami.

 

P.S. MAX TV imam više od 6 godina, tako da ne vidim problema u mojem poznavanju tematike, ako znate više, ne vidi vam se na postovima.

 

max tv mu radi, zar si stvarno slijep da ne vidiš što je čovjek napisao? ili ti razina inteligencije ne dopušta da shvatiš?

 

tebi se jako dobro vidi poznavanje tematike kad spajaš sa koaksijalnim kablom!!

idi prodavaj maglu negdje drugdje...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
12 godina
offline
Re: Spajanje max tv-a na lcd televizor
XXX-Man kaže...

 

max tv mu radi, zar si stvarno slijep da ne vidiš  što je čovjek napisao? ili ti razina inteligencije ne dopušta da shvatiš?

 

tebi se jako dobro vidi poznavanje tematike kad spajaš sa koaksijalnim kablom!!

idi prodavaj maglu negdje drugdje...

jbg, malo si zakasnio, al nema veze

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice