Hladenje CPU i GPU jednim radijatorom, da ili ne?

poruka: 5
|
čitano: 995
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam jedan 3x120mm radijator debljine 4cm koji mi trenutno hladi prcesor (FX 8120) i svoji posao obavlja vise nego odlicno.

No s obzirom da si kupujem uskoro i jednu HD 7970 zanimalo me dali bi takav radijator mogao hladit i nju? koliko znam ta graficka nije neka grijalica, no ne znam kako bi spojio cijevi da hladna voda ide i na proc i na grafu, a kupiti jos jedan set rezervara + hladnjaka mi je ipak previse para s obzirom da vec dajem 3500kn za grafu i vodeni blok za nju mi je jos 800kn.

pa ako neko ima neku ideju nek podijeli :)

kit za vodeno koji trenutno imam je ovaj

TD za glupost

0 0 hvala 0
15 godina

Ak ne ciljaš na neki svemirski oc procesora trebalo bi to držat bez problema uz blagi porast temperature.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Hladenje CPU i GPU jednim radijatorom, da ili
del4nec kaže...

Ak ne ciljaš na neki svemirski oc procesora trebalo bi to držat bez problema uz blagi porast temperature.

oc da, a sad svemirski, sta je za tebe svemirski? drzim ga na 4.6Ghz za 0-24

i planiram oc graficke, cujem hd7 serija se jako dobro clocka, naravno da je porast temeprature ocekivan al da bude bar sve ispod 60c ja zadovoljan.

nego kako spojit cijevi da vrela tekucina iz procesora ne ide u graficku bez kupovine dodatne pumpe i rezervoara?

TD za glupost
13 godina
neaktivan

Pogledaj ovdje imas ovaj video pogledaj Part 3 i 4.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2012 20:15 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
odjavljen

Ono što bi bilo pametno napraviti jest uzeti još jedan 1x120 mm radijator u koji bi ulazila tekućina iz CPU bloka i ohlađena ulazila u grafu.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice