Sony Ericsson X10 ili...

poruka: 94
|
čitano: 20.337
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sony Ericsson X10 ili...

Namjeravam kupiti mobitel. Mislim Sony Ericsson X10, ponajvise zbog izgleda i velikog ekrana.

Najvažnije osobine kod mobitela su mi: izgled, ekran, kamera, wifi, ...

Dali imate neki drugi prijedlog u tom cjenovnom rangu (do 4,5k).

HTC Desire totalno otpada jer mi je ruzan, koliko god on bio bolji po perfomansama on je ruzan.

Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Sony Ericsson X10 ili...

HTC HD2.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
Sony Ericsson X10 ili...

Logic si je kupio taj mob mislim pitaj njega.

Linkin Park Rules!! xFire: Domeee2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Ericsson X10 ili...

Ako ne zelis HTC Desire,onda uzimaj X10! Namigiva

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Sony Ericsson X10 ili...

Neka pita konkretno i odgovrit cu mu. Necu poerditi sa desire jer ga nisam vidio nitikoristio ali sa x10 sa relativno zadovoljan. Pitajte konkretno i odgovort cu objektivno koliko mogu.

16 godina
Sony Ericsson X10 ili...

idi na desire, u stvarnosti je puno ljepši, x10 nije loš, ali GUI mu je malo spor i ekran je rezistivni što je veliki minus. desire je jedini mobitel zbog kojeg bi se odrekao svog iPhonea 3G

EDIT: a što kažeš na legend ili nexus one, samo nemoj ići na rezistivni ekran, požaliti ćeš(znam ;))

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 19:33 (power_user).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

O cemu ti pricas? X10 ima kapacitivni ekran kao i desire. Ime veci ekran sa vecom rezolucijom. Sa nadogradnjom na 2.1 ili 2.2 imace i 16 m boja kao i desire tako da ce sa tom nadogradnjom imati i boli ekran od desire mada manjak boja i nije neka velika mana jer ekran izgleda prekrasno. I GUI nije nimalo spor i reaguje trenutno.

Direktno poredjenje

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3077&idPhone2=2964

Ukratko:

Prednosti desire-au u odnosu na X10:

- AMOLED ekran i 16 m boja (x10 16 m boja dobija na jesen)

- multitouch

- vise rama

- android 2.1 (x10 ga dobija na jesen)

- stereo radio

Prednosti X10 u odnosu na desire:

- veci ekran sa vecom rezolucijom

- ekran otporan na ogrebotine

- Vise memorije za aplikacije

- bolja kamera 8 vs 5 MP

- video u 30 fps

KAd ovako gledas i nije desire toliko u prednosti barem neu nekoj velikoj. Kad na X10 dodje android 2.1 neke od ovih prednosti nestaju (16 m boja recimo)

Ekran ma senzor pa se osvjetljenje pojacava i smanjuje u zavisnoti od ambijenta i to radi odlicno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 19:45 (logic).
16 godina
neaktivan
logic kaže...
dugi post...

Svaka cast na ovoj usporedbi! I HTC Desire i SE X10 su zaista vrhunski mobiteli,ni na jedan ni na drugi se nema sta pozaliti,sve je stvar ukusa :)

17 godina
neaktivan

Ja volim velike ekrane i velike rezolucije. Ekran na x10 mi izgleda prekrasno i kad sam veceras uzeo nokiju 5230 izgleda mi kao igracka. mislio sam uzeti n900 al ovaj android obecava i ima ogromnu bazu korisnika. Veliki je sok u odnosu na nokiju sto ne dodje maltene ni sa cim i za razliku od nokije morao sam staviti prog za sms jer defaultni mi uopst ene broji znakove i mozes kuckati koliko hoces a nemas osjecaja koliko poruka si nakuckao, pa ne prati promet preko gprsa pa i za to prog, pa nemas kalendar na home screenu kao na nokiji pa masu toga. Al kad to sve nadjes i postimas radi odlicno. Backup je rijesen blesavo i ne mozes preko se softwarea uraditi backup tj. mozes al online a to radi kilavo skroz. Kao da su to tek postavili pa se uhodava. Uglavnom nedoradjeno. Na noji je to odlicno rijeseno. Nokija pc suite pa backup u jedan file, pa backup na karticu. Ovdje toga nsta neam vec moras naci aplikaciju. U stvari ima backup adresara na karticu i to je sve. Nije savrsen i ima mana al je u sustini vrhunski mob. Jos kad dodje andorid 2.1 mislim da ce biti jaci od desirea pogotovo kome multitouch ne znaci puno u zivotu kao meni.

17 godina
Sony Ericsson X10 ili...

Pozdav,

Logic imam pitanje za tebe.

Kakav je zvuk na tom mobitelu (misilm sa slusalicama) i koristi li se onaj standardni 3.5mm prikljucak za slusalice?

Evo malo gledam mobove, trenutno nemam novaca ali volio bi imati x10 zbog velikog ekrana da mogu gledat filmove i videe na putu. Bas sam jucer htjeo gledat book of eli u busu ali nisam mogao na SE G502. Cak sam ga i konvertirao ali nazalost zvuk je bio katastrofa i nista se nije culo (losa kvaliteta filma) a nisam imao nikakve titlove. 

E da i jel podrzava divix i flash?

Hvala!

EDIT: I jel ima GPS i kakav je? Mogu li ga besplatno koristiti u autu? I jel ima kartu hrvatske tj. jel ima za skinit?

Guess again, freakshow. I'm coming back to town, and the last thing that's gonna go through your mind before you die... is my size- 13 boot!
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 23:01 (ShadoW).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson X10 ili...
X10 je najbolji jer cujem jako pozitivnih ocijena o njemu a i dosta mojih kolega ga hvali da je ODLICAN!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Ericsson X10 ili...

Ljudi ne hvalite ga vise! Sto vise slusam o njemu,sve mi se vise svidja :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Pozdav,

Logic imam pitanje za tebe.

Kakav je zvuk na tom mobitelu (misilm sa slusalicama) i koristi li se onaj standardni 3.5mm prikljucak za slusalice?

Evo malo gledam mobove, trenutno nemam novaca ali volio bi imati x10 zbog velikog ekrana da mogu gledat filmove i videe na putu. Bas sam jucer htjeo gledat book of eli u busu ali nisam mogao na SE G502. Cak sam ga i konvertirao ali nazalost zvuk je bio katastrofa i nista se nije culo (losa kvaliteta filma) a nisam imao nikakve titlove. 

E da i jel podrzava divix i flash?

Hvala!

Sto se tice zvuka reci cu ti ovo. Nisam audio fill a odlicno zvuci. Da li je to vrh ponude ili nije stvarno nemam pojma al nisam primiejtio nikakve probleme sa zvukom i meni zvuci odlicno. Koristi standardni 3,5 mm jack i mozes koristiti bilo koje slusalice. Ne podrzava divx niti sam probavao sa nekim playerima za njega koji se hvale da podrzavaju. rekodiras film sa Format factorijem i film na X10 izgleda prekrasno. Cak sam skinuo film koji ima rezoluciju 1200x nsto. Ne sjecam se sad al je reza puno veca od reze moba i izgeldalo je prekrasno. Ekran je odlican, boje extra i film sasvim ugodno mozes gledati na njemu. Flash ne podrzava ali koliko znam ne podrzava ga jos niti jedan android uredjaj. Valjda ce to biti sa 2.2 androidom.

17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

Ljudi ne hvalite ga vise! Sto vise slusam o njemu,sve mi se vise svidja :)

HEhehehe

Stevo telefon je prekrasan. Kad ga uzmes u ruku odusevis se. Danas uzeh u ruku 5230 i izgledao mi je smiejsno naspram ovoga.

16 godina
neaktivan
Sony Ericsson X10 ili...

Logic molim te odgovori mi na par pitanja:

- Kakva je kvaliteta fotografije

- Kako lezi u ruci, dali je prevelik

- Dali si pozalio nakon sto si ga kupio

- Kakav je Symbian, mislim dali je napravljen funkcionalnoSmijeh

Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
SR 88 kaže...

Hvala.

kakav je symbian??

x10 pokrece android koliko sam shvatio ;)

Linkin Park Rules!! xFire: Domeee2
16 godina
neaktivan
DommY kaže...
kakav je symbian??

x10 pokrece android koliko sam shvatio ;)

svidja mi se kako razmisljas ;) Smijeh

17 godina
neaktivan
SR 88 kaže...

Hvala.

- dobra. Flash ne radi kao blic na aparatu vec ga ukljucis rucno i svijetli kao lampa sto je meni bio shok jer na nokijama to radi kao blic na aparatu. Bleavo rijeseno jer moras ga rcno ukljuciti.

- Meni lezi odlicno u ruci i nije mi prevelik al nisam ni ja sitan i ja volim da mi igracke imaju malo mase. Recimo ona tanka motorola V3 cni mi se mi nimalo ne lezi jer imam osjecaj kao da drzim list papira u rukama. Meni definitivno odlicno lezi u ruci samo mi je malo cudno kad pricam jer ipak je puno veci od 5800 koju sam do sada imao.

- Definitivno ne. Mogucnosti telefona su beskonacne. Ali ja volim da se igram sa mobovima i ne trpim ogranicenja koju recimo iphone ima. da je ista ograniceno vjestacki ne bih ga kupio ni pod razno

--  android 1.6 je u pitanju i odusevlajma me taj os a mogu mislit kad dodje 2.2 za x10.

17 godina
neaktivan
power_user kaže...

idi na desire, u stvarnosti je puno ljepši, x10 nije loš, ali GUI mu je malo spor i ekran je rezistivni što je veliki minus. desire je jedini mobitel zbog kojeg bi se odrekao svog iPhonea 3G

EDIT: a što kažeš na legend ili nexus one, samo nemoj ići na rezistivni ekran, požaliti ćeš(znam ;))

Ajde malo se informiraj prije nego sta pocnes tvrdit nesto. X10 je brzi sta se tice softvera pogotovu boot koji je 10 sekundi brzi nego na Desire ( 25 naspram 35 sec).

Forever MUFC
17 godina
neaktivan

Fulanje je vee jer je fulao tip ekrana.

17 godina
neaktivan
Sony Ericsson X10 ili...

Nakon otprilike 2 tjedna posjedovanja X10 evo malo dojmova.

Kad sam ga kupio mislio sam da me prosla euforija zbog novih gadgeta, jer mada je jako lijep, nije mi doslo da se igram cijelu noc. Jedan od razloga je i to sto s njim dolazi relativno malo aplikacija - nema brojaca poziva, jedna (jadna) igra... Ipak nakon sto sam morao napraviti gmail acc (?!) nasao sam sve sto sam trazio na android marketu, a mob mi je sve drazi i drazi.

Ekran je genijalan, slova su citljiva i kad je web stranica potpuno odzumirana, a kad sam prebacio neke filmove koje sam snimio sa HRT-a titlovi se citaju podjednaka lako kao na TV-u. U odnosu na N73 koju sam imao prije njega razlika u rezoluciji je nevjerovatna. Na suncu naravno nije narocit, moze se vidjeti, ali to je to.

Kretanje po izborniku je fluidno, bez ikakvih zapinjanja, zastoja... boot je brz, tako da se ne mora planirati trenutak za gasenje.

Nakon BT GPS-a sa SirfStar III chipom nisam ocekivao neke pomake, ali GPS u X10 je isto jedna od stvari koja me fascinirala. Moj prvi GPS je Garmin GPS 60Cs koj ne može ni sa vanjskom antenom (s pojačalom) uhvatiti signal na mjestu   gdje ovaj to obavi u 10-ak sec. WiFi je na razini drugih - radi. Isto i Bluetooth.

Baterija traje uobicajno(tragicno) kratko-prvih tjedan dana je trajala 1 dan, sada mi je negdje na do 2, ovisno o koristenju. Prije neki dan sam u busu surfao 3-4 sata (opera mini, EDGE) i baterija je pala za nekih 30%. Mislim da bi je to koristenje prvi dan ispraznilo u potpunosti. Tako da se nesto popravlja (formira), ali uz malo jace koristenje 1 dan ce valjda preziviti, ali noc nece. Vidim da ljudi po forumima koriste autokill aplikacija, ali netko je dobro primijetio da ako imas smartphone da je glupo gasiti sve napredne funkcije u svrhu cuvanja baterije... tako mozes uzeti i neki vulgaris. U svakom slucaju, ja sam primijetio (YMMV)   da je dobro ga s vremena na vrijeme ugasiti. Eh, da uopce ne gasim ni wifi ni gps, i nisam primijetio curenje baterije.

Kamera je u redu. Kazu da je Sony napravio super aplikaciju u odnosu na druge Androide, ali posto je ovo prvi s kojim se susrecem ne znam. Nema automatskog flasha, sto mi je nevjerovatno. Slike su mi malo mutne, mada mislim da je to zbog kompresijskih algoritama, a ne zbog samog hardwarea-sto se vidi na nekim drugim aplikacijama, ili kad se kadrira slika. Kad sam usporedio sa slikom s iste pozicije u istim uvjetima (polumrak) na nokii N73 (3.2Mpx, Carl Zeiss optika) koje izgledaj ostrije vidim da na X10 ipak ima puno vise detalje. Sve mi je to u odnosu na pravi fotic osrednje. Ali zato su fascinantna ona prepoznavanja lica, osmjeha, vezivanje lica uz neki kontakt... Eh, da i dugme za kameru mi je pretvrdo (ima 2 koraka, jedan za fokus, drugi za fotkanje)

Timescape i Mediascape su dobili puste hvalospjeve i mada mi je Timescape inercijom jos uvijek na pocetnom ekranu, nisu mi nesto narocito. Nije losa ideja, ali fale mi filtri, mogucnosti podesavanja-valjda ce i to dobiti kakav update.

Nedostatak flasha i multitoucha je ono sto se na reviewima odmah istice kao mana (cak i dealbreaker). Imam osjecaj kad sad citam te review-e da ti ljudi nisu ovaj mob ni vidjeli nego da samo pisu po specifikacijama. Tko se navikne na multitouch vjerovatno mu fali. Meni ne (mada sam se dosta igrao s iPhoneom na kojem mi je to zgodno, ali nista esencijalno). Flash bi s vremena na vrijeme stvarno volio imati mada mislim da bi volio kontrolu nad njegovim izvrsavanjem - u svrhu cuvanja baterije i   eliminacije reklama i sl. sadrzaja. Prije nego je izasao na trziste vec su mu zamjerali sto nema botun za pretrazivanje-meni su ova 3 botun pogodak. Menu - koji kad se dugo drzi je tipkovnica tj. pretrazivanje, Home koji izbacuje iz aplikacije, a ako se dugo drzi pokazuje popis zadnjih 6 koje su koristene/otvorene, i Back.

U odnosu na N73 mi zaista fali neka dobra PC aplikacija za backup, njihov PC Suite jest glomazan, ali sam se mogao pouzdati u njega. Ovako sam sinkronizirao kontakte sa SE webom, za drugo sam mogao skinuti neku android aplikaciju.

Slusalice (a i handsfree) su sa 3.5mm jackom sto ima svojih prednosti i mana.

Eto, ako kome pomogne.

0 0 hvala 5
17 godina
neaktivan

Dvije stvari cu ti preporuciti kao korisnik X10.

- juice defender koji ti gasi gprs kad ti je ekran zakljucan a automatski pali kad otkljucas mob tako da ne gubis nista na funkcionalnosti a stedi bateriju. Ja sam bio stavio da se mailovi skidaju svakih 15 minuta i za 24 sata mi je pokazalo da je ta aplikacija potrosila 31% baterije.

- druga stvar je mybackup pro koji ti radi backup svega na sd karticu

Ako imas neku aplikaciju za preporuciti slobodno postaj a ja sam vec postao svoje preporuka u threadu android borbeni komplet.

16 godina
Sony Ericsson X10 ili...
Ono sto takoder je prednost x10 je njegova baterija, odnosno oni koriste li-polymer baterije naprema li-lon baterije koja je u desiru. Razlika možda nije u samoj snazi ali su zato puno kvalitetnije i slabije se trose. Evo imam sony ericsson w810 koji i nakon 3 godine sasvim ok drzi i po par dana bez punjenja.

Ali ovo sto kazete za flash na kameri i mene sokira pa bar je uvijek po pitanju kamere se bio dobar... meni na desire koristi flash kao blic ali obicno nema efekta u mrklom mraku jer nezna onda fokusirati, dok u uvjetima slabijeg osvjetljenja onda radi ok posao. Ali ipak ono snimanje u 30 frama je ipak nesto sto je dobro na prema mojih 20...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

tvojih 15 ;)

16 godina
logic kaže...

tvojih 15 ;)

15 u slabom osvjetljenu a ide i do 25 za lijepog sunčanog dana, mjerio sam frapsom heheBelji se a kad spustim rezu i onda ide i do 30 čak xD

17 godina
neaktivan

Ti pricas o Desire? Desire ima snimanje WVGA (800x480 pixels) @ 15fps

Prvi put cujem da broh fps pri snimanju moze varirati. I koliko znam fraps ne moze mjeriti fps snimljenog nego prikazanog materijala.

16 godina
logic kaže...

Ti pricas o Desire? Desire ima snimanje WVGA (800x480 pixels) @ 15fps

Prvi put cujem da broh fps pri snimanju moze varirati. I koliko znam fraps ne moze mjeriti fps snimljenog nego prikazanog materijala.

Da o desire pričam. U principu ne bi smjelo ali kod desire-a u uvjetima lošeg osvjetljenja onda on sam pojačava osvjetljenje(ekspozicija ili kako se zove neznam) i onda frami padaju i sve izgleda vrlo jadno. Ali kad si na dnevnoj svjetlosti onda on to ne radi jer ima dovoljno svjetlosti i snimak je odmah puno bolji i fludiniji. Evo sad opet htio pokrenut fraps sad neće...ali mi uvijek kad bi otvorio neki video prikazivao frame kao u igrama. Ali sad kad išao u opcije isto piše koliko frama, u najboljem videu imam 26 frama(snimano po danu) a u najgorem imam čak 9 frama(mrak uz skoro pa nikakvo osvjetljenje) sve snimano u 800x480 rezi. Kad se spusti reza onda se frami malo dižu. Ali opet loše nego kako je SE izveo, meni je w995 u bilo kakvim uvjetima 25 frama snimao iako samo u 320x240 rađe da je više frama nego veća reza.

17 godina
neaktivan
i dalje mi cudno da broj fpsa varira u toku snimanja. malo cu to istraziti.
15 godina
neaktivan

E logic...de reci neke aplikacije...imam X10 i super mi je al bi volio još kojekakve sitnice ubaciti a one s marketa mi baš nisu nešt (ili ih nisam sve dobro vidio?!?!)...

16 godina
Vrale89 kaže...

E logic...de reci neke aplikacije...imam X10 i super mi je al bi volio još kojekakve sitnice ubaciti a one s marketa mi baš nisu nešt (ili ih nisam sve dobro vidio?!?!)...

Evo imaš ovdje prepruke programa za android platformu, sigurno ćeš naći nešto što te zanima( a ima i lista programa i od LogicaNamigiva)

Link

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice