Samsung omnia i900

poruka: 34
|
čitano: 18.008
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Samsung omnia i900

evo otvorio sam ovu temu jel mi je vec dosadilo trazit po temama za omniu koja ima 40 i vise postova o nekim drugim mobitelima i pocket pc - ima.

mene zanima zasto mi drugi nemogu nis poslat prek bluetooth-a a ja njima mogu i kak se namjesti neka moja muzika kao zvuk poruke ili zvonjave.....................na drugim temam je bilo cesto pitanje kak zaljucat omniu i kak je stavit u standby (neznam kak se ovo pise....to je ono da vam se zgasi ekran)...........zakljucava vam se da dugo drzite desnu tipku ( tipka kojom npr. izlazite iz poziva), a da se zgasi ekran samo kratko stisnite onu gore tipku za paljenje i gasenje ( netreba bit zakljucan da bi se zgasio ekran)..................puno dobrih stvari za skinut ima na "omnia hub"

meni je omnia super, je da je malo vise sporija ali sa obzirom na sto sve nudi meni je super

ak vas nes jos zanima slobodno pitajte, ak znam ja cu vam odgovorit......i molim vas da na ovoj temi ne pisete o drugim mobitelima i pocket pc-ima

0 0 hvala 0
17 godina
Samsung omnia i900

1. Kakav je GPS u radu

2. Kakav je fotić (slike i filmići)

U besptičju i krava zvuči kao slavuj!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Samsung omnia i900
Azr43l kaže...

1. Kakav je GPS u radu

2. Kakav je fotić (slike i filmići)

1. Odlican (pogotovo sa Garmin Mobile XT - isti je i isto radi kao i na Garmin uredjajima)
 2. Slike su odlicne (ako postavis u postavkama kako treba), ima automatski blic, detekciju smilea, 5 MPx, autofokus. Video je onakav kakav se i ocekuje na takvom uredjaju. Ali treba napomenut da mu kamera nije primarna namjena, pa slike nekad izgledaju "isprano".
16 godina
neaktivan
Samsung omnia i900

Cura ga je nedavno kupila. Promijenila je u postavkama pogled iz okomitog u vodoravni i više ga ne može vratiti - potrebno je odabrati promjenu u postavkama i stisnuti OK, međutim touchscreen ne radi u kutu u kojem je "OK". Imaš neku ideju?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Samsung omnia i900

Neka u postavkama postavi onu skalu za osjetljivost na maksimum pa onda bi trebalo ici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung omnia i900

ja sam isto kupio omniu tek nedavno i mal je glup onaj prirucnik al dobro....... di ima i dali se uopce moze skinut neka tema za taj mobitel i dali je kamera cim je pocnes koristit automatski na 5 mpixela ili se mora po postavkama nesto.... zanima me dali si gledao film na omnii ako jesi kako se ponasa dali jako steka ili nesto tako????

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Reci_Slobodno kaže...

ja sam isto kupio omniu tek nedavno i mal je glup onaj prirucnik al dobro....... di ima i dali se uopce moze skinut neka tema za taj mobitel i dali je kamera cim je pocnes koristit automatski na 5 mpixela ili se mora po postavkama nesto.... zanima me dali si gledao film na omnii ako jesi kako se ponasa dali jako steka ili nesto tako????

Probaj SPB Mobile Shell program, mislim da će ti odgovarati

Divx filmovi izgledaju dobro na telefonu, mada nema direktnu podršku za ostale codece, ali se mogu iskopati codec-i za njih

17 godina
neaktivan
Samsung omnia i900

Nedavno sam kupio omniu i900, mogu samo reči hvala bogu što sam se je riješio u jako kratkom vremenu sve u svemu smeće od telefona.

Ako netko želi telefon onda jeto prvenstveno iPhone tu je priči kraj.

Nedostaci omnie i900:

na dnevnom svjetlu nema šasne vidjeti displej, ako je imalo jače sunce zaboravite da ga uopće i imate

što se tiće stajlusa isključivo se koristi olovka jer bez iste nula bodova

slanje primanje a da ne spominjem pisanje sms-a katastrofa,koma,užas... sve se radi u outluku, a sve sitno za pop....t

GPS kao i google map radne putem data.vip što znači da se ne čudite ako dobijete poveči telefonski račun

dosta programa koji se instaliraju ne rade

podrška jako slaba

uputstva za uporabu praktično i ne postoje za onoga kome trebaju

wi-fi ništa posebno osim štosemože koristiti google map

dosta spor procesor kao i sam susta

itd da ne nabrajam

prednosti omnie i900:

dosta kvalitetno kučište

izdržljiva baterija ako se isključivo korist telefon traje i do 9 devet dana, inače puniona svaki dan

visoka cijena

dosta teškose proda

Omnia i900 vs iPhone : 0:10

u mome testu pobijedu nosi iPhone

Naravno svako ima pravo na ukus.

Zato dragi forumaši prije nego kupite omniu obavezno je negdje isprobaje, uvijeriti će te se sami 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

može može, treba u opcijama maknuti jednu kvačicu ja sam se mučio tjedan dana, samo je riješio sam se jepa ne mogu na pamet

16 godina
neaktivan
Samsung omnia i900

e svi onima kojima touch screen ne radi bas dobro resetirajte cijeli mob.....i kad vam se resetira doci ce vam ono za namjestavljanje ekrana (pista ce vam da dugo drzite prst u nekom kruzicu i tak na cetri strane) e kad to radite nemojte prstima to radit nego uzmite nesto sto tanje moze i stisnite kruzic u krugu sto precisnije( ja sam uzeo iglu ali tipko sam sa drugom stranom)...i nakon toga mi je puno lakse radit na njoj, preciznija mi je sto puta uopce ne nosim ono olovcicu neg sve radim prstima i poruke puno lakse pisem.....

zaokretanje zaslona: ako vas ko mene zivcira ono okretanje zaslona cim se malo cimnes mob evo rijesenja 1. idite u meni - settings - system - motion sensor i tamo stavite ne na automacko zaokretanje ekrana nego rucno (manual).........2. idite u meni - settings - personal - buttons - tamo oznacite tipku main menu(prvu) i onda tamo nize u padajucem izborniku odaberite rotate screen i stisnite ok...e sada vam se ekran okrece kada stisnete tipku  main menu.....to vam je tipka sa desne bocne strane gore paralelno sa onom malom kamericom

kako pokrenti onu drugu malu kamericu: idite menu - Shortcuts - file explorer - windows (tamo stisnite menu - show all files)i nadite datoteku koja se zove "grandPrixFrontCameraTest" dugo drzite na tu datoteku i stisnite paste odite u my sotrage ili di vec ocete i zaljepite i pokrenite i upalit ce vam se ta kamerica i fino cete se vidit (samo se nemojte prestrast hehe) kad vam je dosta gledanja samog sebe stisnite desnu tipku

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

POMOC kupujem mob i900 ili nokiu 5800 em i sad neznam koji je bolji??

17 godina
neaktivan

Nokia 5800...

Filip
16 godina
neaktivan
Samsung omnia i900

ovisi....za sta ti treba mob??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung omnia i900

Omnia i900

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Omnia, zato što bi trebao uskoro stići i update na WinMo 6.5 a još ti dolazi i windows marketplace.

15 godina
neaktivan
Samsung omnia i900

Moze li mi neko odgovoriti par stvari za omniu i900

1 kako da ubacim emoticonse i smajlije u poruke SMS

2 moze li se promjeniti SMS obrazac ili kako da memorisem poruke koje mi se svide

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung omnia i900

kolko ja znam... nemres ni jedno ni drugo

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Samsung omnia i900

mene zanima kako radi onaj windows update jer ga ja nijednom nisam uspio uspješno pokrenut, tj pokrene se on ali se ne spaja, upaljen je wifi, ali on connecting..... dok ne odustane (ja imam htc touch hd) ali windowsi su isti. hvala unaprijed

JESUS SAVES!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Samsung omnia i900

prodajem omniu, 2 mjeseca korištenu, 1400kn, dobro stanje, na sve mriže radi, sa svom opremom

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
md0303 kaže...

prodajem omniu, 2 mjeseca korištenu, 1400kn, dobro stanje, na sve mriže radi, sa svom opremom

postavi oglas bolje ti je,svako ko zeli kupiti tel ici ce na njuskalo a ne na forum :)

17 godina
Samsung omnia i900

bog,

evo da se javim kao ponosni vlasnik OMNIA telefona,

i odmah par pitanja:

1. da li postoji nekakav program koji omogucava da "X" zatvara aplikaciju umjesto da ju minimizira

2. da li postoji dodatak koji ce napraviti vizualno atraktivnijim prikaz primanja poziva (preko cijelog ekrana umijesto sitno i na dnu kao do sada)?

3. da li postoji kakav dodatak za bolji prikaz SMS-ova (jer ovo sto je na WM je malcice nepregledno i presitno...)

koristim SPB moblie shell 3.5i programi bi trebali biti kompatiblilni

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Samsung omnia i900

@botia

super sto si kupio omniu neces se pokajati sigurno Smijeh

kako ti se cini wm??? jesi uzeo preko operatera ili sta??

POZZZ.....

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2009 19:57 (stevan94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

1... ima ta opcija koja po defaultu ugasena ali nisam tocno siguran gdje je. malo prckaj i naci ces negdje u windows setting

2... vjerovatno

3... vjerovatno (http://www.freewarepocketpc.net/)

tu bi trebao sve naci!

JESUS SAVES!!!
17 godina
Samsung omnia i900

evo ... WM mi je bio katastrofa u pocetku...sad se lagano navikavam, na srecu postoji tisuce programa pa cu valjda uspjeti dovesti sve u red :)

uzeo sam ju preko oglasnika ... 1950 kn

glede pitanja koja sam postavio, znam i sam pretrazivati, ali sam mislio ako netko ima vec instaliranu kakvu aplikaciju pa da kaze iskustva ...

i jos jedno pitanje, da li koristite G-Alarm 2.3 u kombinaciji sa SPB Mobile shell 3.5 ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2009 8:37 (BoTiA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

jbg ne koristim skoro pa nista od tih aplikacija, ali nista te ne kosta da nesto probas pa lako deinstaliras!

e i samo bi i preporucio mali programcic "cab via active sync"(http://msmobiles.com/news.php/5381.html) tako da ne moras kopirat aplikaciju na mob pa onda instalirat, ovako lijepo sve preko desnog klika na misu instaliras!

JESUS SAVES!!!
15 godina
neaktivan

baš ti hvala na informacijama.Zanima me kako  namjestiti da kad iskrcaš slike na komp. se vide. nemogu ga namjestiti da vrsta slike piše jpeg a ne nepoznato.sve mi je bilo u redu dok ga nisam resetirala.

17 godina
Samsung omnia i900

Dobar dan,

molim pomoc, zanima me kako na Omnii ispravno konfigurirati WAP i MMS postavke za Tele 2 mrezu.

Naime dobio sam one upute sto ih salje Tele 2 mreza po defaultu (Tele2 MMS i Tele2 WAP)ali to nije radio, nakon toga sam instalirao .CAB  sa ove stranice:

http://www.movens.com.hr/upute/Tele2_BlaBla.zip koji mi je kreirao  MMSBlaBla postavke i wap BlaBla vezu,

nakon malo mucenja skuzio sam da treba disejblat proxy za WAP (BlaBla) i prvi MMS je prosao.

ali nakon toga sam imao problema (i jos uvijek imam) sa slanjem vecih MMSova, npr slika od 20KB ... Pri slanju se mobitel spaja na 3G mrezu, da li je potrebno postaviti nesto za to ? (prije sam bio na VIPu koji je razlikovao broadband i GPRS konekciju)

Unaprijed hvala i pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

e i kod mene je bio isti slucaj.

i ja sam instalirao tu cab datoteku s iste stranice ali u mom slucaju to radi!

a za MMS mislim da se ne moze slati neka datoteka koja prelazi neku odredenu velicinu.

JESUS SAVES!!!
17 godina

ma radi i kod mene za nekakve sitne MMSove, ali problem je sto nemogu obicnu slicicu poslati (20Kb), mislim da ej limit 300KB,

molim te kazi mi da li si na 3G signalu kad saljes i primas MMS?

pozdrav

16 godina
odjavljen

ne primam 3g signal!?

ali sam bio zvao tele2 sluzbu i rekli su mi da ne preporucuju koristenje 3g signala jer onda ,tako oni kazu, imas problema s pozivima itd. mozda je onda problem u tome.

znam da nema smisla, još se i hvale s najboljom 3g mrezom, a za telefone je ne preporucuju!! wtf!!

jesi ti zvao tele2? sto su tebi rekli,ako si zvao?

JESUS SAVES!!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice