Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.690
|
čitano: 12.162.705
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Sta mislite o pixel 6a za 327 eura nov s amazona vs s20 fe snapdragon? Imam kupca za 300 eura za taj samsung, kupljen je 30.09.2021.

Kak ide garancija s pixelom sa amazona? 

Koliko je njegov ekran losiji od samsungovog? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
domac5 kaže...

Sta mislite o pixel 6a za 327 eura nov s amazona vs s20 fe snapdragon? Imam kupca za 300 eura za taj samsung, kupljen je 30.09.2021.

Po meni S20 FE ima bolji ekran i 120 Hz. Ima upotrebljivu telefoto kameru i pouzdaniji Snapdragon 865...  A opet ako želiš malo mijenjati, taj Pixel uopće nije loš za te novce...

14 godina
vepar kaže...
domac5 kaže...

Po meni S20 FE ima bolji ekran i 120 Hz. Ima upotrebljivu telefoto kameru i pouzdaniji Snapdragon 865...  A opet ako želiš malo mijenjati, taj Pixel uopće nije loš za te novce...

Prednost je kaj bi dobio novi uredaj makar je stari kao nov i drzim samsungovo ogranicenje punjenja na 85% tako da je zdravlje baterije na 95% nakon god i pol dana i dobio bi malo fluidniji sw.

A druge strane navikao sam na neke fine dodatke iz one ui poput bixby rutina, sjednem u auto spaja se na bt odma sam pali wifi ac na koji se automatski spaja radio u autu i tako mi dolaze obavijesti za kamere iz radarbota i tak slicne sitnice.. Ili mozda bolje da pricekam da pixel 7 padne na nekih 350 eura.. Ja ovom samsungu nemam kaj zamjerit osim mozda sporog punjenja jer sam prije njega uzivao u 65w kod realme, ovo je jos sporije 18w..

Bezicno punjenje mi ne znaci nis puno kad je toliko sporo da je beskorisno prek dana za brzo nadopunjavanje 

15 godina
domac5 kaže...
vepar kaže...
domac5 kaže...

Prednost je kaj bi dobio novi uredaj makar je stari kao nov i drzim samsungovo ogranicenje punjenja na 85% tako da je zdravlje baterije na 95% nakon god i pol dana i dobio bi malo fluidniji sw.

A druge strane navikao sam na neke fine dodatke iz one ui poput bixby rutina, sjednem u auto spaja se na bt odma sam pali wifi ac na koji se automatski spaja radio u autu i tako mi dolaze obavijesti za kamere iz radarbota i tak slicne sitnice.. Ili mozda bolje da pricekam da pixel 7 padne na nekih 350 eura.. Ja ovom samsungu nemam kaj zamjerit osim mozda sporog punjenja jer sam prije njega uzivao u 65w kod realme, ovo je jos sporije 18w..

Bezicno punjenje mi ne znaci nis puno kad je toliko sporo da je beskorisno prek dana za brzo nadopunjavanje 

Taj Samsung je još ok. Možda bolje pričekati da malo padne cijena Pixelu 7. Osjetniji je to skok u svemu prema Pixel 6a.

13 godina

Razmisli i o Poco F4

https://www.notebooksbilliger.de/xiaomi+poco+f4+128gb+moonlight+silver+769456?nbbct=4004_idealo

Ja sam u istoj situaciji, imam Poco F1 i razmišljam o nečem novijem.

No zasad ću ipak kupiti novu bateriju za F1  i čekati da se pojavi neka dobra prilika i neki realni korak naprijed u mobitelima u odnosu na F1 pošto on zasad radi sasvim dobro.

0 0 hvala 0
14 godina

Evo možda i najbolji buy za 400 eura... Sa mastercard je to cca 400 eura

Za kolegu gore koji je gledao polovni S21 FE, bolja je ova nova Motorola

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AdMer12 kaže...
Hvala svima na odgovorima.

Vjerojatno cu gledat onda neki polovan S21 FE, čini se okej za te novce.

Ja sam ga neki dan ubo, glanz novi sa snapdragonom za 370€ preko oglasnika (ima i račun i garanciju)

2 godine
neaktivan

Bok, sto biste vi odabrali - S21 ultra ili pixel 6 pro?

Zasto bas oni? Cijena do oko 5000, odlicna kamera, dobar mobitel koji ce pozivjeti jos 2-3g minimum. 

S21 mi se vise svida jer poznajem marku, ima ih vise, cak i fotke mi izgledaju bolje. Gps pozicioniranje na brdu i u sumi mi je bitno, znam da S serija je tu precizna. Minus je sto je star model, vjerojatno cu naci s isteklom garancijom ili uz puno srece par mj garancije.

Pixel 6 pro mogu naci u ducanu, kazu da je kamera solidna, iako se meni bas ne svidaju fotke pretjerano. Ruzan mi je, a i nepoznat. Citala sam da zna gubiti signal. 

Imate li kakav bolji prijedlog tu negdje u cjenovnom rangu? Realisticna i dobra fotografija su prva stvar, poslije dobar gps, baterija, pouzdanost iducih par godina. 

Ne igram igrice i ne gledam nista zahtjevno, pa mi je taj segment nebitan. 

Bi li mozda obican S22 bio bolji izbor? Pretpostavljam losija kamera, dulja garancija. 

Xiaomi mi nekako ne sjeda, svi koje znam da su imali su ih zamrzili.

Do sada mi garancija nije trebala, svi mobiteli bi pozivjeli puno dulje ili skroz umrli istekom iste, ali nikad se ne zna. 

Hvala na svakom savjetu! :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2023 1:35 (Muscaria).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

S22 prvo nećeš biti zadovoljan sa baterijom, nema šanse, a onda gledaj druge plus minus stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Evo ja imam s22, totalno sam nezahtjevan korisnik i ja sam skroz zadovoljan baterijom i svime ostalim.
Baterija izdrži cijeli dan bez problema, a punim ga do 85% (budala, štaš).
Nista ne steka, brz je mob, manjih dimenzija sto mi je bio jedan od glavih uvjeta kada sam trazio novi mob.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
17 godina
Muscaria kaže...

Zasto bas oni? Cijena do oko 5000, odlicna kamera, dobar mobitel koji ce pozivjeti jos 2-3g minimum. 

S21 mi se vise svida jer poznajem marku, ima ih vise, cak i fotke mi izgledaju bolje. Gps pozicioniranje na brdu i u sumi mi je bitno, znam da S serija je tu precizna. Minus je sto je star model, vjerojatno cu naci s isteklom garancijom ili uz puno srece par mj garancije.

Pixel 6 pro mogu naci u ducanu, kazu da je kamera solidna, iako se meni bas ne svidaju fotke pretjerano. Ruzan mi je, a i nepoznat. Citala sam da zna gubiti signal. 

Imate li kakav bolji prijedlog tu negdje u cjenovnom rangu? Realisticna i dobra fotografija su prva stvar, poslije dobar gps, baterija, pouzdanost iducih par godina. 

Bi li mozda obican S22 bio bolji izbor? Pretpostavljam losija kamera, dulja garancija. 

Do sada mi garancija nije trebala, svi mobiteli bi pozivjeli puno dulje ili skroz umrli istekom iste, ali nikad se ne zna. 

Pixel 6 pro, osobno ga ne bi uzimao jer nije podržana 5G veza kod nas na njemu. Ultra S21 definitivno ako ju pikiraš i voliš veći mobitel. S22 je isto solidan no manjih je dimenzija, između ta dva dobar je izbor S21 i S21FE (s 6 ili 8 gigi rama) koji je i nešto povoljniji. Baci pogled na neutrino mobile ili smartlab trgovine, tamo su nešto bolje cijene od ostalih shopova, barem je tako bilo kada sam sebi uzimao mobitel.

S21FE neutrino

S22 smartlab

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2023 8:49 (Branimir2412).
6 godina
Muscaria kaže...

Google Pixel 7

Na Amazonu 570 EUR

6 godina
  • Trazim mobitel za dijete 10 god okvirni budzet do 300 EUR ali ga moram kupiti u Sancta Domenica (Imam bonove za city center 300 EUR). Koji bi bio najbolji pick sa ove liste? Mozda Poco X5? Ima kaj bolje?

https://www.sancta-domenica.hr/komunikacije/mobiteli.html?p=3&price=39.00-374.00

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2023 21:45 (djhuby).

0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan

Pozdrav,prije par mjeseci ste mi pomogli u odairu mobitela i hvala Vam...e sada mamica ima rođendan pa bi ju seka i ja razveselile.Mama ima preko 60 godina i mob koristi vise manje za poruke WhatsApp itd.google surfanje onih bitnih stvari na nasoj sceni🤣.Tu i tamo pozivi i napravi koju fotku naseg psa..ali primarno sto veci ekran jer je vec u godinama i da moze surfati i do milje volje slati meni i seki poruke.

Budžet cca 1000 kn recimo..Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Po meni najbolje nešto od Motorole. Ima ih na njuškalu jako puno....

Recimo Moto G51, G62, G42, G32....
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Može preporuka mobitela do 500€, trgovina, može i njuškalo.

Hvala. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
vepar kaže...

Jesu Motorole G32 i G42 bolje od Redmi Note 11S?

15 godina
djhuby kaže...
vepar kaže...

Jesu Motorole G32 i G42 bolje od Redmi Note 11S?

Po specifikacijama Xiaomi većinom dominira. To je njihova politika. Utrpaj što više za što manje novaca....

Predložio sam namjerno Motorole, jer su softverski stabilne i jednostavne bez nepotrebnog kopanja po postavkama da nešto pronađeš. 

5 godina
neaktivan

Pozdrav

Kupujem novi mobitel do nekih 500 eura. Trenutno imam Samsung s9 plus, iskreno tesko nalazim ista slicno ili bolje od njega. Bitno mi je da novi uređaj ima bolju bateriju, brze punjenje, bolji ekran i opcenito da bude upgrade sa sa S9+. Nekako mi se cini najbolji izbor S23+ ali je cijena poprilično visoka, blizu S23 ultra.

Molim za neki prijedlog, preferiram samsung jer me ovaj vec 5god sluzi odličnom, ali moze i nesto drugo

0 0 hvala 0
16 godina
Lady1297 kaže...

Pozdrav

Kupujem novi mobitel do nekih 500 eura. Trenutno imam Samsung s9 plus, iskreno tesko nalazim ista slicno ili bolje od njega. Bitno mi je da novi uređaj ima bolju bateriju, brze punjenje, bolji ekran i opcenito da bude upgrade sa sa S9+. Nekako mi se cini najbolji izbor S23+ ali je cijena poprilično visoka, blizu S23 ultra.

Molim za neki prijedlog, preferiram samsung jer me ovaj vec 5god sluzi odličnom, ali moze i nesto drugo

trenutno za te novce, novi telefon od samsunga, jedino S21 FE .. zapakirani na njuskalu

5 godina
neaktivan

Vidim ima neka Motorola Edge 30 fusion, ne cini mi se los izbor za nekih 450E. Kupujem novo iz trgovine, iskreno ne da mi se zamarat s oglasima, slanjem itd..

0 0 hvala 0
15 godina
Lady1297 kaže...

Vidim ima neka Motorola Edge 30 fusion, ne cini mi se los izbor za nekih 450E. Kupujem novo iz trgovine, iskreno ne da mi se zamarat s oglasima, slanjem itd..

Imaš u Mobileshopu za 428 eur s EU garancijom

https://www.mobileshop.eu/hr/motorola/mobiteli/edge-30-fusion-5g-dual-sim-128gb-8gb-ram-bijeli/?

13 godina
Gdje se može kupiti realme 10 pro plus? Navodno spada među najbolje u srednjoj klasi ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2023 21:36 (tomislav10).

0 0 hvala 0
16 godina
Lady1297 kaže...

https://www.mobileshop.eu/hr/samsung/mobiteli/galaxy-s21-fe-5g-dual-sim-128gb-6gb-ram-sm-g990-graphite/

evo .. novo u trgovini

7 godina

Ima tko iskustva s ovom motorolom Edge Fusion 30? Čini mi se lijepo na papiru ,ali se bojim da možda ne bude touch zeznuti radi zakrivljenog ekrana. Isto tako ako se dobro sjećam tipa S7 Edge je imao to? Da su se jako voljeli potrgati od padova.

15 godina
tomislav10 kaže...
Gdje se može kupiti realme 10 pro plus? Navodno spada među najbolje u srednjoj klasi ...

Zasad je samo za kinesko i indijsko tržište koliko vidim. Imaš ga na Giztopu za 319$, ima sve naše 4G bandove, ali računaj na kineski bloatware...

15 godina
neaktivan

Pozdrav.

Odlučio sam nakon nekog vremena, zamijeniti moj P30 Pro.

Do sada nisam koristio Iphone ali sam uzeo klincima zadovoljni su, nakon S21 sa kojim nisu bili.

Najbitnija mi je autonomija/trajanje baterije.

Koristim ga najviše za pozive, whap, društvene mreže , igre rijetko ako ulovim išta vremena.  

Trenutan izbor koji mi se nudi je :

5 Iphone 14 plus
12 Samsung S23+
5 Xiaomi 13 Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Crotiger kaže...

Pozdrav.

Do sada nisam koristio Iphone ali sam uzeo klincima zadovoljni su, nakon S21 sa kojim nisu bili.

Koristim ga najviše za pozive, whap, društvene mreže , igre rijetko ako ulovim išta vremena.  

Ne mogu shvatit ove sta glasaju za iphone 14 plus, da je iphone 14 pro ne bi rici reka, al plus?

Po meni plus nikako, dizajn sa notchem + nema telefoto kameru koji svaki mobitel koji toliko kosta mora imat.

s23+ je meni ode najbolji izbor, xiaomi vise ne mogu nikome preporucit radi sw pizdarija koje ih prate godinama.

15 godina
neaktivan
thebatman kaže...
Crotiger kaže...

Pozdrav.

Ne mogu shvatit ove sta glasaju za iphone 14 plus, da je iphone 14 pro ne bi rici reka, al plus?

Po meni plus nikako, dizajn sa notchem + nema telefoto kameru koji svaki mobitel koji toliko kosta mora imat.

s23+ je meni ode najbolji izbor, xiaomi vise ne mogu nikome preporucit radi sw pizdarija koje ih prate godinama.

Zaboravio sam reći da telefone dobijam za otprilike plus minus 50 eura razlike.

Iphone plus sam stavio samo zato što ima veću bateriju nego normalni 14, a nemam potrebe za Pro Pro Max niti njihovim kamerama.

Xiaomi sam također stavio , da pitam one koji znaju , jer ja ne znam, dali vrijedi te novce, a znam dosta ljudi koji imaju 11 T Pro i jako su zadovoljni ali ovo je ipak 13.

Najdraži brend mi je Huawei ali kako nema ništa od ukidanja sankcija i omogučavanja svih opcija od Googla na istom , tako sam odustao od čekanja i idem u nabavku novog telefona.

Hvala

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice