Ne nosim ali ako mi crkne kupim drugu i zamijenim a sta ces ti? Sta ako mi treba navigacija dok planinarim a imam je vec u mobu? Kupim dodatnu bateriju i produzim vrijeme trajanja navigacije. Sta ako ti upadne u vodu kao sto je meni upala nokia 7650 mislim prije pet godina? Ja izvadio bateriju osusio mob preko noci i dan danas veselo radi.
Poenta je da ja to mogu a ti ne mozes jer te je apple ogranicio bez pravog razloga osim da od svojih korisnika napravi kravu muzaru i da za svaku glupost ti treba applestore i/ili njhov servis.
Sto se tice ovog prvog upravo je tako a ti meni reci jel to fer i korektno prema korisnicima i kupcima? Ne ugradjuju funkcije koje su godinama ugradjene u sve ostale glupe i pametne mobitele. Pokusaj se sjetiti ijednog moba koji je na trzistu da nema puni bluetooth pa cak i oni sto se dijele za kunu. Ako nista drugo samo radi toga ja ga ne bih uzeo. Iz principa.
Mozda bas iz tog razloga je iPhone toliko popularan. Jer je drugaciji. Svi se zale oko tog bluetootha, sta ce vam to. Sada ako zelite slati slike imate mail, stickove, pjesme se lako nadu na netu, jest da nebi bilo lose da je on gore ali ne fali pretjerano. Isto je bilo kada je sa starim firmwareom (2.0) kada nije bilo MMS funkcije, svi su se zalili. I evo sada MMS-a i cemu on, ja osobno poznajem jako malo ljudi koji se koriste time.
Bateriju na mobu nisam nikada mjenjao tako da mi je cist svejedno ak se mjenja ili ne. Ak ti upadne u vodu... jbg sad. Sve u svemu ne razumijem iPhone mrzitelje. Ljubomora il?
Cuj ja ga n emrzim iako mozda to tako izgleda. Zasto bih ga mrzio. Mogu ga sebi priustiti ali jednostavno po mom skromnom misljenju ne vrijedi ni pola para koliko kosta. Mogli su oni napraviti i bolji uredjaj a da bude drugaciji. Pogledaj recimo kakav je N900. Ima sve a i drugaciji je. Po cemu je iphone drugaciji osim po nedostatku funkcija i ogranicavanju postojecih. Meni treba bluetooth a i da mi ne treba kako to apple moze znati? Zasto ga je ogranicio? Zar nije lakse ugraditi ga i ostaviti da radi a ne ulagati napor da ga ogranicis? Pa recimo nema prednju kameru. Po meni je sramota da telefon takve reputacije i cijene to nema. Nema veze sto to malo ko koristi. Ili recimo MMS. Digla se buka jer je to funkcija koju imaju mnogi telefoni a tak uredjaj koji je toliko reklamiran i skup to nema. Opet nema veze koliko ga ljudi koriste. Niej iphone niti bilo koji drugi mob pravljen za balkan. Moj sledeci mob ce biti N900 za kojim Iphone moze samo plakati. Nazalost i sramotu firme koja je cesto bila tehnoloski predvodnik u svijetu racunara i stiva jobsa koji je vizionar i mnoge stvari su njihovi racunari imali ili tehnoloski zastarjele stvari prvi izbacivali iz svojih konfiguracija da napravi tako jadan i okljastren mob koji ni po cemu nije revolucionaran. Jedina stvar koja ga gura je dizajn i reklama. Nista vise. Slazes li se sa mnom?