Novi iPhone 4g

poruka: 114
|
čitano: 39.089
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Novi iPhone 4g
Independent kaže...
logic kaže...

Ne nosim ali ako mi crkne kupim drugu i zamijenim a sta ces ti? Sta ako mi treba navigacija dok planinarim a imam je vec u mobu? Kupim dodatnu  bateriju i produzim vrijeme trajanja navigacije. Sta ako ti upadne u vodu kao sto je meni upala nokia 7650 mislim prije pet godina? Ja izvadio bateriju osusio mob preko noci i dan danas veselo radi.

Poenta je da ja to mogu a ti ne mozes jer te je apple ogranicio bez pravog razloga osim da od svojih korisnika napravi kravu muzaru i da za svaku glupost ti treba applestore i/ili njhov servis.

Sto se tice ovog prvog upravo je tako a ti meni reci jel to fer i korektno prema korisnicima i kupcima? Ne ugradjuju funkcije koje su godinama ugradjene u sve ostale glupe i pametne mobitele. Pokusaj se sjetiti ijednog moba koji je na trzistu da nema puni bluetooth pa cak i oni sto se dijele za kunu. Ako nista drugo samo radi toga ja ga ne bih uzeo. Iz principa.

Mozda bas iz tog razloga je iPhone toliko popularan. Jer je drugaciji. Svi se zale oko tog bluetootha, sta ce vam to. Sada ako zelite slati slike imate mail, stickove, pjesme se lako nadu na netu, jest da nebi bilo lose da je on gore ali ne fali pretjerano. Isto je bilo kada je sa starim firmwareom (2.0) kada nije bilo MMS funkcije, svi su se zalili. I evo sada MMS-a i cemu on, ja osobno poznajem jako malo ljudi koji se koriste time.

Bateriju na mobu nisam nikada mjenjao tako da mi je cist svejedno ak se mjenja ili ne. Ak ti upadne u vodu... jbg sad. Sve u svemu ne razumijem iPhone mrzitelje. Ljubomora il?

Cuj ja ga n emrzim iako mozda to tako izgleda. Zasto bih ga mrzio. Mogu ga sebi priustiti ali jednostavno po mom skromnom misljenju ne vrijedi ni pola para koliko kosta. Mogli su oni napraviti i bolji uredjaj a da bude drugaciji. Pogledaj recimo kakav je N900. Ima sve a i drugaciji je. Po cemu je iphone drugaciji osim po nedostatku funkcija i ogranicavanju postojecih. Meni treba bluetooth a i da mi ne treba kako to apple moze znati? Zasto ga je ogranicio? Zar nije lakse ugraditi ga i ostaviti da radi a ne ulagati napor da ga ogranicis? Pa recimo nema prednju kameru. Po meni je sramota da telefon takve reputacije i cijene to nema. Nema veze sto to malo ko koristi. Ili recimo MMS. Digla se buka jer je to funkcija koju imaju mnogi telefoni a tak uredjaj koji je toliko reklamiran i skup to nema. Opet nema veze koliko ga ljudi koriste. Niej iphone niti bilo koji drugi mob pravljen za balkan. Moj sledeci mob ce biti N900 za kojim Iphone moze samo plakati. Nazalost i sramotu firme koja je cesto bila tehnoloski predvodnik u svijetu racunara i stiva jobsa koji je vizionar i mnoge stvari su njihovi racunari imali ili tehnoloski zastarjele stvari prvi izbacivali iz svojih konfiguracija da napravi tako jadan i okljastren mob koji ni po cemu nije revolucionaran. Jedina stvar koja ga gura je dizajn i reklama. Nista vise. Slazes li se sa mnom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 14:07 (logic).
16 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g

@logic

ti sada spominjes u postu,sta ako mi je malo 32GB i ako ja hocu da prosirim memoriju??? a ni u te tvoje dragocjene nokie ne moze kartica preko 32GB ali kada je nokia u pitanju to je sasvim dovoljno.

P.S. a u tvoju 5800XM moze kartica do 16GB

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Pogledaj recimo kakav je N900. Ima sve a i drugaciji je.

- no handwriting recognition
- storage memory for installable applications limited to ridiculous 256 MB, all the remaining gigabytes available for documents and data files only WTH??
- lack of d-pad (it’s an Nseries device, so some people would like to play games on it!)
- the keyboard is nice, but could be even better (to attract Communicator users)
- the display seems to be easily scratchable; screen protector or carrying case are recommended to protect it
- lens cover does not scratch the lens (like on the N97) but it does scratch the part of the casing it slides over
- since the memory card is hot swappable, why there’s no access to it from the outside?
- some sort of hardware “Home” button quickly switching to the Desktop would be really useful
- no audio equalizer
- Nokia, PLEASE, add voice dialing!
- no Java support, even just Java MIDP
- very limited support for Profiles, only “General” and “Silent”, no possibility to create own profiles, no timed Profiles, etc.
- the touch display “de-calibrating” from time to time on the tested unit, probably due to early, pre-release firmware.
- no MMS support.

- landscape only

17 godina
neaktivan
logic kaže...
Independent kaže...
logic kaže...

Ne nosim ali ako mi crkne kupim drugu i zamijenim a sta ces ti? Sta ako mi treba navigacija dok planinarim a imam je vec u mobu? Kupim dodatnu  bateriju i produzim vrijeme trajanja navigacije. Sta ako ti upadne u vodu kao sto je meni upala nokia 7650 mislim prije pet godina? Ja izvadio bateriju osusio mob preko noci i dan danas veselo radi.

Poenta je da ja to mogu a ti ne mozes jer te je apple ogranicio bez pravog razloga osim da od svojih korisnika napravi kravu muzaru i da za svaku glupost ti treba applestore i/ili njhov servis.

Sto se tice ovog prvog upravo je tako a ti meni reci jel to fer i korektno prema korisnicima i kupcima? Ne ugradjuju funkcije koje su godinama ugradjene u sve ostale glupe i pametne mobitele. Pokusaj se sjetiti ijednog moba koji je na trzistu da nema puni bluetooth pa cak i oni sto se dijele za kunu. Ako nista drugo samo radi toga ja ga ne bih uzeo. Iz principa.

Mozda bas iz tog razloga je iPhone toliko popularan. Jer je drugaciji. Svi se zale oko tog bluetootha, sta ce vam to. Sada ako zelite slati slike imate mail, stickove, pjesme se lako nadu na netu, jest da nebi bilo lose da je on gore ali ne fali pretjerano. Isto je bilo kada je sa starim firmwareom (2.0) kada nije bilo MMS funkcije, svi su se zalili. I evo sada MMS-a i cemu on, ja osobno poznajem jako malo ljudi koji se koriste time.

Bateriju na mobu nisam nikada mjenjao tako da mi je cist svejedno ak se mjenja ili ne. Ak ti upadne u vodu... jbg sad. Sve u svemu ne razumijem iPhone mrzitelje. Ljubomora il?

Cuj ja ga n emrzim iako mozda to tako izgleda. Zasto bih ga mrzio. Mogu ga sebi priustiti ali jednostavno po mom skromnom misljenju ne vrijedi ni pola para koliko kosta. Mogli su oni napraviti i bolji uredjaj a da bude drugaciji. Pogledaj recimo kakav je N900. Ima sve a i drugaciji je. Po cemu je iphone drugaciji osim po nedostatku funkcija i ogranicavanju postojecih. Meni treba bluetooth a i da mi ne treba kako to apple moze znati? Zasto ga je ogranicio? Zar nije lakse ugraditi ga i ostaviti da radi a ne ulagati napor da ga ogranicis? Pa recimo nema prednju kameru. Po meni je sramota da telefon takve reputacije i cijene to nema. Nema veze sto to malo ko koristi. Ili recimo MMS. Digla se buka jer je to funkcija koju imaju mnogi telefoni a tak uredjaj koji je toliko reklamiran i skup to nema. Opet nema veze koliko ga ljudi koriste. Niej iphone niti bilo koji drugi mob pravljen za balkan. Moj sledeci mob ce biti N900 za kojim Iphone moze samo plakati. Nazalost i sramotu firme koja je cesto bila tehnoloski predvodnik u svijetu racunara i stiva jobsa koji je vizionar i mnoge stvari su njihovi racunari imali ili tehnoloski zastarjele stvari prvi izbacivali iz svojih konfiguracija da napravi tako jadan i okljastren mob koji ni po cemu nije revolucionaran. Jedina stvar koja ga gura je dizajn i reklama. Nista vise. Slazes li se sa mnom?

dakle zapravo ti ne treba ni bluetooth ( uz mali ) ni prednja kamera ( to nikom zapravo ne treba još koju godinu ) ali svejedno nećeš kupiš uređaj jer nema ono što ti ne treba. :D

Naravno da je revolucionaran, pa kad je prikazan niti jedan komercijalni mobitel nije imao multitouch, app store etc ... dvije tri godine kasnije svi telefoni sliče ajfonu kao jaje jajetu ...

Ako ti je n900 plafon, super ... ne kužim uopće koga briga tko što koristi i kome je što super, valjda svi imaju svoje razloge ... čak i da netko kupi mobitel samo zato što mu je ljepši ( uostalom nokia ima čitavu diviziju koja razvija samo šminkerske telefone ) super ... boli me đon.

A.
17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

@logic

ti sada spominjes u postu,sta ako mi je malo 32GB i ako ja hocu da prosirim memoriju??? a ni u te tvoje dragocjene nokie ne moze kartica preko 32GB ali kada je nokia u pitanju to je sasvim dovoljno.

P.S. a u tvoju 5800XM moze kartica do 16GB

Al mogu imati kartica koliko hocu ;)

Micro SD kartica je smijesno mala i smijesno jeftina ;)

Opet imam izbor.

Meni nokie nisu dragocjene niti sam emotivno vezan za njih. Jednostavno mi je trenutno naijsplativije imati nokiu jer se nokia trudi da udovolji kupcu i dobijem najbolji odnos ulozeno/dobijeno. Kad to bude Iphone ja ga bez razmisljanja kupujem. Al kako stvari stoje pogotovo kad vidim N900 tesko da ce to skoro biti jer iphone nema stvari koje su na trzistu vec stvar kulture da ih mob ima a ne stvar prestiza. A kad ce iphone po funkcijama stici N900 necu spekulisati al bojim se ne u sledecih par godina ako nastave ovim tempom. Imao sam ja i SE, i LG i Samsung tako da meni nokia nije nista specijalno bitna. Slobodnopljuj po njoj ali kulture radi neka to bude argumentima a ne licnim misljenjem.

17 godina
neaktivan
vjeko kaže...
logic kaže...

Pogledaj recimo kakav je N900. Ima sve a i drugaciji je.

- no handwriting recognition
- storage memory for installable applications limited to ridiculous 256 MB, all the remaining gigabytes available for documents and data files only WTH??
- lack of d-pad (it’s an Nseries device, so some people would like to play games on it!)
- the keyboard is nice, but could be even better (to attract Communicator users)
- the display seems to be easily scratchable; screen protector or carrying case are recommended to protect it
- lens cover does not scratch the lens (like on the N97) but it does scratch the part of the casing it slides over
- since the memory card is hot swappable, why there’s no access to it from the outside?
- some sort of hardware “Home” button quickly switching to the Desktop would be really useful
- no audio equalizer
- Nokia, PLEASE, add voice dialing!
- no Java support, even just Java MIDP
- very limited support for Profiles, only “General” and “Silent”, no possibility to create own profiles, no timed Profiles, etc.
- the touch display “de-calibrating” from time to time on the tested unit, probably due to early, pre-release firmware.
- no MMS support.

- landscape only

Prepisano a i sam si naveo jednu vrlo vrlo bitnu cinjenicu a to je citiram "pre-release firmware" ;)

Ali ostane li ovako kao ti gore napisa (prepisa) necu ga kupiti ne brini. Princip koji vrijedi za iphone vrijedi i za nokiu kod mene. Sigurno necu kupiti telefon koji je slabiji ili isti kao 5800 a pogotovo ne za vise para. Bez obzira ko ga napravio, apple ili nokia.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 14:34 (logic).
16 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g

kako mozes porediti iphone 3gs sa nokiom 5800???

ako vec tako poredis poredi nokiu n97 sa iphoneom 3gs 32 gb

i  nokiu 5800 sa iphoneom obicnim 8g

i sta je sada isplativije?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

Zasto bih tako poredio?

Ja gledam po funkcijama a tu 5800 tuce iphone. A slag na tortu je sto je puno jeftiniji. Zasto bih poredio ovako kako ti kazes?

Kad se kaze isplativije misli se na ulozeno/dobijeno a tu 5800 tuce iphone debelo. I ne samo 5800 vec i neki drugi telefoni.

Ja pored 5800 i N97 smatram neisplativim telefonom.

17 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g

logic tvoji postovi nemaju logike, uspoređuješ smartphone sa trenutno najprosperitenijom mobilnom platformom sa dječiom igračkom sa zastarijelim OSom

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g

pogledao sam malo tu 5800 danas, mislim ono ... , ekran je katastrofa i boje i kontrast i svjetlina, a bogami i grafika OSa je iz devedesetih, odaziv na pritisak je frustracija, sve je sporo, vuče se, neintuitivno, izrada je na razini kineskih kopija, onih lošijih ... naravno da košta 3 put manje ... al ako je tebi to ok, super ... ja bih dao za nju 500 kn, bez ugovora. Sramim se

A.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...
stevan94 kaže...

Zasto bih tako poredio?

Ja gledam po funkcijama a tu 5800 tuce iphone. A slag na tortu je sto je puno jeftiniji. Zasto bih poredio ovako kako ti kazes?

Kad se kaze isplativije misli se na ulozeno/dobijeno a tu 5800 tuce iphone debelo. I ne samo 5800 vec i neki drugi telefoni.

Ja pored 5800 i N97 smatram neisplativim telefonom.

5800 ne tuče iPhone uopće u tome, tu Nokiu mi ima prijatelj iz razreda i dobar je mobitel, al nikako bolji od iphonea (također ga ima prijatelj), jedino u čemu je 5800 bolja jest da ima jače zvučnike i čistiji zvuk i to je to.. iPhone je dosta brži u otvaranju aplikacija, ima bolje kučiste a touchscreen neću ni uspoređivat, kamere su dosta slične (čak je iphoneova po danu bolja jedino šta nema bljeskalicu) dok za trajnost baterije nisam siguran. Sve u svemu iPhone se svakako isplati uzimat i odličan je stroj, jedino mi je glupo blokiranje bluetootha al se može riješit uz pomoć raznih aplikacija (jailbreaka između ostalog). Pogledaj malo cjenik(ne cijenu uređaja samog nego cijenu za nositelje tarifa i članove) i reci da se ne islati uzet iPhone

http://www.t-mobile.hr/4/40-30-03-05-00.asp

( Stavi usporedbu između 5800, N97 I iPhonea 16 gb il 32 kako oćeš)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2009 20:37 (kero).
17 godina
neaktivan

Ja napisa da 5800 tuce iphone u funkcija a ti kazes da ne tuce i ne navede ni jednu funkciju. KAd spominjes kuciste vrijedilo bi jedino od zlata da jenapravljeno. Reci jednu FUNKCIJU koju iphone ima a da nema 5800. Za curice iz razreda sigurno da je bolje da imas iphone jer ti ga je tata kupio. Da si ga sam zaradio razmislio bi da li ti se isplati.

17 godina
neaktivan
artfull kaže...

pogledao sam malo tu 5800 danas, mislim ono ... , ekran je katastrofa i boje i kontrast i svjetlina, a bogami i grafika OSa je iz devedesetih, odaziv na pritisak je frustracija, sve je sporo, vuče se, neintuitivno, izrada je na razini kineskih kopija, onih lošijih ... naravno da košta 3 put manje ... al ako je tebi to ok, super ... ja bih dao za nju 500 kn, bez ugovora. Sramim se

Ali je funkcionalno nadmocniji i dajte jednom vi sto hvalite iphone recite jednu stvar koju vi mozete napraviti sa njim a da  58000 ne moze. Nikako da to cujem. Ajde barem jednu. Sigurno da postoji barem jedna stvar kojuu ta kineska kopija i os iz 90 ne moze napraviti a da os iz 21 vijeka moze. samo jednu ;)

17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

logic tvoji postovi nemaju logike, uspoređuješ smartphone sa trenutno najprosperitenijom mobilnom platformom sa dječiom igračkom sa zastarijelim OSom

Navedi i ti barem jednu stvar koju iphone moze a da 5800 ne moze. Dajte ljudi zar je to toliko tesko. Mozda jeste prosperitetna al trenutno zaostaje i sramota je za apple. Dajte jednu funkcijuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Zacepite mi usta tom jednom stvari ;)

16 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g

@logic

a sta si ti naveo po cemu je bolji 5800 od iphone-a? hebali te zvucnici... i moram da ti kazem.....ti si lud ili se pravis lud,covjek se ubi pricajuci kako iphone ima bolji odziv funkcija,da je brzi,da ima vise aplikacija i jos brdo primjera...a ti mu na kraju kazes da ti navede neku funkciju po kojoj je bolji iphone a on ti ih rekao 100 Cool

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

@logic

a sta si ti naveo po cemu je bolji 5800 od iphone-a? hebali te zvucnici... i moram da ti kazem.....ti si lud ili se pravis lud,covjek se ubi pricajuci kako iphone ima bolji odziv funkcija,da je brzi,da ima vise aplikacija i jos brdo primjera...a ti mu na kraju kazes da ti navede neku funkciju po kojoj je bolji iphone a on ti ih rekao 100 Cool

To nisu funkcije vec brzina funkcija. Funkcije su kad ja kazem da 5800 out the box ima program za mail for exchange. Fukcija je kad kazem da 5800 ima multitasking. A on prica kao se brzo otaraju meniji. Naravno da se brz otvaraju kad samo jedan program moze imati istovremeno otvoreno. JA imam preko 5 maltene stalno. E to su druze funkcije. Sta to moze Iphone a da ne moze 5800. Niko mi ne moze reci jednu jedinu stvar? I ja nikad nisam spomenuo zvucnike.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Navedi i ti barem jednu stvar koju iphone moze a da 5800 ne moze. Dajte ljudi zar je to toliko tesko. Mozda jeste prosperitetna al trenutno zaostaje i sramota je za apple. Dajte jednu funkcijuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Zacepite mi usta tom jednom stvari ;)

5800 ne možeš spojiti na teleskop i njime upravljati!

17 godina
logic kaže...
dgigibao kaže...

Ja bi stvar postavio ovako. Kako sam naveo u jednoj drugoj temi, imao sam Nokiju 5800 do danas ujutro...kad sam je prodao. Prodao i naručio iPhone 3GS.... zašto? 

Nema tu neke određene funkcije, dali ima mail ili nema, dali možeš upravljat teleskopom ili ne (lol, ta je dobra)... nego čisto zato što rad na iPhoneu meni predstavlja užitak, i jednostavno sam zadovoljan svaki put kad koristim iphone i uživam u cijelom uređaju.

Neke pute nije bitno gledati šta je naj isplativije za neku lovu. Nokia 5800 je vjerojatno nekakav bestbuy uređaj. Ali ipak neke pute bestbuy nije dovoljno. Neke pute si čovjek priušti višu klasu radi gušta. Cool

17 godina
neaktivan
jesi siguran? Ne treba va bluetooth al ovo je bitno :)
17 godina
logic kaže...

Pa vjerovao ti ili ne... meni je to jako bitno. U nekim tako svakodnevnim stvarima kao što je mobitel jednostavno nemogu imati spor i štekav uređaj (n5800) jer me nervira zapravo. 

A što se tiče bluetootha, nisam ni dobio iphone a već imam sav software pripremljen za JB i podešavanje funkcija kako meni odgovara. Tako da, ako sam imao volje 8 mjeseci pretraživati forume i skidati firmware, mjenjati codove na n5800....

imati ću i volje napraviti JB koji je danas doveden do stvarno smješno kratkog postupka.

17 godina
neaktivan
Bladepu kaže...
logic kaže...

Pa vjerovao ti ili ne... meni je to jako bitno. U nekim tako svakodnevnim stvarima kao što je mobitel jednostavno nemogu imati spor i štekav uređaj (n5800) jer me nervira zapravo. 

A što se tiče bluetootha, nisam ni dobio iphone a već imam sav software pripremljen za JB i podešavanje funkcija kako meni odgovara. Tako da, ako sam imao volje 8 mjeseci pretraživati forume i skidati firmware, mjenjati codove na n5800....

imati ću i volje napraviti JB koji je danas doveden do stvarno smješno kratkog postupka.

Uz jednu ogormnu razliku. Sto kod 5800 nisi morao to raditi nego si jednostavno htio najnoviji firmware ali ti je sve radilo i u staroj verziji dok kod iphonea to moras napraviti da bi dobio funkcije koje si ti zabranjene od strane applea.

16 godina
vjeko kaže...
logic kaže...

5800 ne možeš spojiti na teleskop i njime upravljati!

I to obavlja savrseno!!

17 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g

A Nokie ne moraš "JB" da bi instalirao nepotpisane aplikacije ili svaku aplikaciju posebno potpisivati? Nokia tu ne ograničava?

Svaka mobilna platforma ima svoja ograničenja i ako ti se ne sviđaju kupiš neki drugi mobitel.

0 0 hvala 0
17 godina

Da, na to sam zaboravio....hehe...........   koliko sam vremena i živaca izgubio sa tim nesretnim aplikacijama na nokiji i njihovim šugavim certifikatima. Kad radi iz prve, super. Ali ako ne radi, traži certifikat, onda je to pravo veselje.

Što bi dalo zaključiti baš to gore navedeno, da ti treba neka vrsta JB i za nokije. 

Istina

15 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g

Sam postupak jailbreaka je jednako težak i traži otprilike jednako vremena kao naprimjer instaliranje igrice na N95. Tak da netreba govoriti o tome kao da je rezervirano samo za nuklearne fizičare :P

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pricamo o granicenjima os-a a ne dodatnih aplikacija. Ti moras JB iphone da bi imao neke funkcije koje su ti namjerno i bez razloga zabranjene.

17 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g

zapravo... najveća korist od jailbreaka su besplatni programi iz app storea

na svom iphoneu imam instaliranih programa koji premašuju cijenu samog mobitela :)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Pricamo o granicenjima os-a a ne dodatnih aplikacija. Ti moras JB iphone da bi imao neke funkcije koje su ti namjerno i bez razloga zabranjene.

Sve sto je zabranjeno je zabranjeno s razlogom, samo sto se ti razlozi ne odnose na nas korisnike, nego na Apple (vecina ogranicenja, neka postoje zbog sigurnosti).

Nothing is true, everything is permitted...
17 godina
neaktivan

Kakve sigurnosti? Koga ili cega? Zasto to nema kod drugih proizvodjaca? Oni su nesigurni?

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Kakve sigurnosti? Koga ili cega? Zasto to nema kod drugih proizvodjaca? Oni su nesigurni?

Rekao sam da se vecina odnosi na Apple, i njegovu politiku, s kojom se ja neslazem, ali je zakva. Nije bez razloga, samo su razlozi jako cudni...

Nothing is true, everything is permitted...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice