Kupujem iPhone- savjete molim

poruka: 20
|
čitano: 5.045
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kupio bi rabljeni iPhone pa bi mi dobro došla mala pomoć.

Znam da ovdje već ima stotine tema o tom fhonu ali upravo zbog toga koma je izvući neke smjernice.

Zanima me slijedeće:

Kao korisnika koji ne mari previše o 2g,3G,3GS...itd...i kao korisnika koji ne koristi previše mobilni internet osim povremeno sa terase i to preko wifi-a

i još podosta toga oko čega se baš i ne brinem...sve se svodi otprilike na ovo...isplati li se uzeti 2g model koji se kreću do nekih 1100kn i na što obratiti pažnju kod takvog rabljenog ili uzeti neki 3g koji se kreću oko 1500 kn i opet na što obratiti pažnju kod toga. I što dobivam u razlici ta dva modela.

Usput ne započinjite prepirke jer nije potrebno :)

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bih ti preporučio da ideš na 3GS, ako nemože on onda 3G.. 2G nikako

2G - nema 3G, nemoj očekivati da ćeš moći koristiti sve aplikacije jer on nemože imati iOS 4, nema kameru itd., uglavnom to je već jako star model i njegova kupnja je posve neisplativa

3G - vrlo spor sa iOS 4, dvostruko slabiji od 3GS-a ali ako si staviš iOS 3.X za tvoje potrebe će biti taman, računaj da će nagodinu vjerojatno i on ostati bez iOS updatea

3GS - najnoviji model od navedenih pa stoga i najbolji, ima iOS 4, nimalo spor sa njim, sve funkcionira odlično, dvostruko brži od 3G-a

Evo ovdje su ti usporedbe modela

2G vs 3G http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=1827&idPhone2=2424

3G vs 3GS http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2826&idPhone2=2424#results

Kod svakog ćeš modela vidjeti pokraj slike podebljani tekst (review) pa ti preporučam da i to pogledaš a i vjerojatno ćeš pronaći na YouTubeu usporedbe ovih modela. 

Moja preporuka 3GS, jer će ti se najviše isplatiti ako planiraš mobitel imati neko duže vrijeme ;)

0 0 hvala 1
16 godina

Slažem se s navedenim... 2G nikako... a onda odluči između 3G i 3GS... ako možeš svakako idi na 3GS jer je dosta ugodnije raditi na njemu...

Ja sam "zapeo" na 3G i čekam da stigne 4 kod T-Mobilea, pa ću se onda malo ponoviti... :D

Kada kupuješ treba paziti naravno na fizička oštećena, posebno dolje kod konektora zna biti napuknuto kućište... onda da li je otključan / zaključan i na koju mrežu (ovo i nije toliko bitno jer postoji unlock, ali opet zaključani vrijede malo manje od tvornički otključanih)... ostalo više manje je sve software i restorom ga vraćaš na tvorniče postavke tj. kao da si ga kupio novog.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

OK..hvala obojici..za sada smo riješili prvi dio dileme. Više sam pucao na 3G i što se tiče njegove brzine sa novim softom tu nisam nimalo zabrinut jer do sada sam imao LG KP502 koji je tu vjerojatno među rekorderima po sporosti, ali sam ga ubio.

Ajmo sad opet na to da sam noob u pogledu mobitela općenito pa ljubazno molim da bacite pogled na ove linkove čisto da razjasnimo ima li tu barem u oglasu nešto sumnjivo

http://www.njuskalo.hr/apple-iphone/iphone-3g-zapakiran-never-sim-lock-dostava-oglas-1556718

http://www.njuskalo.hr/apple-iphone/iphone-3g-8-gb-svom-garancijom-zapakirano-nov-oglas-1480422

0 0 hvala 0
16 godina

Cijena je ok... 1500 kn za novi 3G...

Svašta je ovaj nadbrobio u ovom oglasu, najbolje ti je nazvat lika, pa se naći uživo s njim i pogledat iz prve ruke...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma to svakako da se moram naći sa likom, ali kako nemam baš nekog znanja o mobovima, a još manje iskustva sa ajfonom( 5-6 dana korištenja ne smatram osobitim iskustvom) baš mi to što je nadrobio svega u tom oglasu više zvuči kao ajde da vam to uvaljam... a s obzirom na poplavu kineza i višegodišnje iskustvo u zahebima...hm... :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidim da su ovi svi tvornički otključani pa su vjerojatno iz Italije ili neke druge EU zemlje. Kod tih trebaš znati da ti garancija ne vrijedi u HR.

Pogledaj malo oglase ako uspiješ pronaći novi 3G koji je nedavno kupljen u T-Mobileu sa HR garancijom. To bi ti bila najbolja opcija ako uspiješ pronaći takav.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kupujem iPhone- savjete molim
archer02 kaže...

Ma to svakako da se moram naći sa likom, ali kako nemam baš nekog znanja o mobovima, a još manje iskustva sa ajfonom( 5-6 dana korištenja ne smatram osobitim iskustvom) baš mi to što je nadrobio svega u tom oglasu više zvuči kao ajde da vam to uvaljam... a s obzirom na poplavu kineza i višegodišnje iskustvo u zahebima...hm... :)

U tom slučaju odi u T-Mobile i 'istraži' malo iPhone. 

3G nemaju više u centrima ali razlika između njega i 3GS-a je samo u tome da 3GS-u straga onaj tekst dolje jednak kao i Apple logo.

Isto tako malo ga isprobaj te ćeš tako odmah moći primijetiti razliku između China iPhonea i originala. Uglavnom, siguran sam da kada jednom pogledaš original iPhone da nećeš imati problema sa razlikovanjem njega i kopije.

Najbolje bi bilo da kada se već planiraš naći sa prodavateljom da se dogovorite da isprobaš mob i vidiš jeli sve ok

16 godina
neaktivan

Ma kakav iPhone HTC je bolji, ne budi fanboy!

Jesi li ti možda jedan od ovakvih?

Bolji OS, veći ekran, bolja kamera, Flas player..........

a da i ja nešto napišen :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Ma kakav iPhone HTC je bolji, ne budi fanboy!

Jesi li ti možda jedan od ovakvih?

Bolji OS, veći ekran, bolja kamera, Flas player..........

Po čemu i on trebao biti fanboy.. Samo zbog toga što želi kupiti iPhone?

Ja koliko vidim ovo on prije nije imao iPhone

Usporedba HTC-a EVO nema smisla jer ga u HR neće ni biti. Desire dolazi u obzir ako ga zanima..

16 godina
neaktivan
Dom031 kaže...

Po čemu i on trebao biti fanboy.. Samo zbog toga što želi kupiti iPhone?

Pa ako zna HTC-ove prednosti onda je fanboy, baš ka ova gore na prvom linku.

17 godina
neaktivan

No,no...ne se sad svađati oko takve stvari kao što je mobitel...OK?

Nisam nikakav fanboy ni jednog brenda. Nisam opčinjen masom mogućnosti jednog moba naspram drugog.

Jednostavno sam odlučio uzeti ajfon na način kakav jesam i to je sve. Ako dobro piknem sve 5, a ako ne tko mi je kriv.

Ovdje sam zatražio neke smjernice oko kupovine takvog uređaja iz jednostavnog razloga što me takve stvari ne zanimaju previše dok ih ne krenem kupovati tako da ne bi znao u pola dva ujutro nakon tridesetosme pive nabrojati razlike između ajfona i alcatela.

Ajmo dalje onako lagano u revijalnom tonu ;)

Eto...saznao sam da je bolje kupiti za koju kunu ajfon iz "našeg" tmobila koji ima uredne papire i po mogućnosti još valjanu garanciju nego za 100kn jeftinije never sim lock

btw..kad mi već daješ linkove na ejpl fanove ajd molim te stavi Justine ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 18:09 (archer02).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam i ja jedno pitanje 

Isplati li se čekati s kupnjom iphona 3gs do božića preko oglasnika?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
archer02 kaže...

btw..kad mi već daješ linkove na ejpl fanove ajd molim te stavi Justine ;)

I koja je poanta ovoga? Pa ja stvarno ne mogu razumit koji ste vi qurac svi poludili za skupljim a lošijim mobitelom, odnosno smartphoneom.

I šta koje/šta "Justine"?

17 godina
neaktivan

A ja stvarno ne mogu razumjeti zbog čega tebe takve stvari živciraju.

To je otprilike kao da me ovdje netko napada zašto još uvijek u desktopu imam C2D 7400 kada je to smeće naspram novih i9.

Pusti ljudima na volju...ne se oko toga živcirati.

I zar stvarno nisi čuo za Justine? Pa pogle kak mala izgleda ;) ajfon joj stoji ko saliven iako ne odvlači pažnju

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
archer02 kaže...

A ja stvarno ne mogu razumjeti zbog čega tebe takve stvari živciraju.

To je otprilike kao da me ovdje netko napada zašto još uvijek u desktopu imam C2D 7400 kada je to smeće naspram novih i9.

Pusti ljudima na volju...ne se oko toga živcirati.

I zar stvarno nisi čuo za Justine? Pa pogle kak mala izgleda ;) ajfon joj stoji ko saliven iako ne odvlači pažnju

Pa covjek te pokusava uvjeriti da iphone ne vrijedi onoliko kolika mu je cijena.....ubjedljivo je najskuplji!

ali ti si ga nasao u oglasniku za 1500kn novog...a za te pare je iznda prosjecan mobitel,bas extra cijena. kod nas u bih ga ni u oglasniku nema ispod 1000KM(4000kn) :(

a jedan samsung wave kosta 560KM,nov (2260kn)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

Pa covjek te pokusava uvjeriti da iphone ne vrijedi onoliko kolika mu je cijena.....ubjedljivo je najskuplji!

Ma sve okej...ali kog vraga se vise imamo oko tog ajfona uvjeravati...nije savrsen, preskup je i jos stosta toga.

Ali nisam trazio da me se uvjerava ili razuvjerava. Postavio sam par sasvim noobovskih pitanja na koja su ljudi konkrektno i korektno odgovorili i to je sve sto sam ocekivao.

16 godina
neaktivan
archer02 kaže...
stevan94 kaže...

Ma sve okej...ali kog vraga se vise imamo oko tog ajfona uvjeravati...nije savrsen, preskup je i jos stosta toga.

Ali nisam trazio da me se uvjerava ili razuvjerava. Postavio sam par sasvim noobovskih pitanja na koja su ljudi konkrektno i korektno odgovorili i to je sve sto sam ocekivao.

Al stvarno iphone 3G za 1500kn i to nov,to je extra! ;)

Nije mi jasno samo zasto je kod nas i u oglasniku visestruko skuplji...

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
17 godina
neaktivan

To ti ja stvarno ne bi znao zasto su kod tebe skuplji.

Jedan od razloga je mozda sto s ovim oglasima ovdje nesto bas i ne stima.

Zvao sam na brojeve koji su ostavljeni, ali neki se uopce ne koriste, a na neke se javlja sekretarica i nema povratnog poziva.

Cak ni na neke oglase koji na prvu izgledaju sasvim ok kao sto su ovi koji pisu kako su ajfonovi pod garancijom (3G) isto nema odgovora ili su brojevi van upotrebe.

0 0 hvala 0
16 godina

Evo ti ovaj pglas:

http://www.njuskalo.hr/apple-iphone/iphone-3g-8gb-oglas-1486223

Malo korišten, pod T-mobile garancijom.. za 1700 kn, pa ako ti se žuri... Treba samo pratiti i već ćeš naći i za 1500 kn pod t-mobile garancijom... Skoro svaki dan se pojavi neki novi oglas....

EDIT: tek sad vidim da je oglas star skoro mjesec dana, tako da je vjerojatno prodan...

EDIT2: Evo ovdje za 1400 kn, čini mi se kao dobra ponuda, ako je dobro očuvan kao što se tvrdi:

http://www.forum.hr/showthread.php?t=572811

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 0:02 (MatkoBB).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice